- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
"BIX mellől", "ölelkezik adótoronnyal"?
Van még egyáltalán olyan szolgáltató, amelyiknek nem a legkisebb csomagja 100 Mbites? Manapság az már kifejezetten kevésnek számít, az 500-1000 Mbit az elterjedt. Legalábbis városban, mert vannak falvak, ahol más a helyzet, bár a legtöbb helyen már 100 Mbit van. Mobilnettel meg aztán pláne, 150-200 Mbitnél lassabb kapcsolatom sehol sincs, beltéren sem (Telenor).
Azért a 100 Mbit ideje már elég rég lejárt, annál lassabb kapcsolattal már egy szimpla 4K-s videót sem lehet normálisan streamelni, hát még akkor, ha a netet párhuzamosan többen használják, és az egyikük netán még videotelefonálni vagy online játszani is szeretne.
Jó, persze böngészésre, hírolvasásra és FB-ozásra elég kevesebb is.
-
szmyky
aktív tag
Köszi!
Igazad van én írtam rosszul a mértékegységet.
Egyről beszélünk.Igazából azt szeretném tudni, hogy a 4G SIM router át tud e adni majdnem olyan sebességet, amennyit a mobiltelón mérünk a lakásban?
Pl. nekem a telefonon a 4G az tud 40-80Mbit letöltést, ha ezt a SIM routerrel továbbítanám a laptopomra, akkor vajon 30-40Mbit letöltést tudnék kicsikarni a laptopból?
-
szmyky
aktív tag
Sziasztok!
Neked milyen sebességgel képes osztani a mobilnetet a SIM Router-ed?
Én egy telefonról osztom a 4G mobilnetet, de a laptopomon nem vagyok képes 6-15MB-nál gyorsabb letöltést produkálni.Pedig ha a hotspot-ként használt telefonon mérem, akkor rendre 40-80MB a letöltésem, sőt akkor is jó sebességet mérek, ha egy másik telóval csatlakozom a mobilos hotspot-hoz.
De ha a laptopommal szeretnék netezni, akkor eszméletlen lelassúl a sebesség.
Én is beruháznék egy SIM router-ra, ha az megoldaná ezt a gondot, ezért érdeklődök.
-
AstraCDX
senior tag
Akkor ez a hiba valószínűleg csak a Telekom-os kapcsolatkezelő, az Internet Manager sajátossága .
Még agyalok rajta, de lehet, hogy ráteszem a HUAWEI saját kapcsolatkezelőjét a Mobile Partner-t .
Csak amiatt aggódok, hogy van-e benne magyar nyelv .
Amennyi angol ehhez kell az nem sok, annyival bírok, de mégis azt szeretem, ha magyar a kezelőfelület .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Nálad az E3372-vel SMS nézegetéskor nem terheli agyon a gépet ?
Engem szivat ezzel !
Volt azóta gép, és Op. rendszer csere is, ugyanaz a helyzet .
Ha megnyitom az SMS menüpontot, úgy lefogja a gépet hogy normál használatra alkalmatlanná válik, amitől csak egy újraindítással tudok megszabadulni .
Van egy HUAWEI E3372s, egy HUAWEI E3372h modemem is, mindkettőnél fennáll ugyanez a hibajelenség .
Üdv.
Astra
-
g0dl
addikt
Láttam magát a dobozt, és abból bizony a modem típusa is csak indirekt módon derül ki, a leírásban nem szerepel (a vonalkódban szerepel a 3372H karakterlánc) . A dolgot két részre lehet bontani, egyrészt szeretném tudni mi az a hi-link (általában szeretem tudni, mi micsoda), másik kérdés, hogy az adott darab ebből melyik típus.
-
4Grider
félisten
Jó kérdések.
Az biztos, hogy a nagykerekben ahol veszem a Mifiket, nincs hozzájuk rendelhető akkumulátor (TP-Link és Zyxel). Ha valamelyikben tönkremegy, utána kell tehát nézni alternatív beszerzési lehetőségeknek (pl. ebay).
Én még csak 3 éve használok TP-Link mifi-t (előtte huawei vezetékes 4G routerem volt), de még nem gyengélkedik az akksi. Mondjuk a carrier aggregation és a dual wifi miatt fél éve Zyxelre tértem át, de akinek kölcsön adtam, nem panaszkodott még az akksira. Tehát mintha ezek jobban bírnák, mint a telefonokban lévő akksik (miközben a technológia elvileg ugyanaz, a töltési ciklus meg sűrűbb). -
-
-
törölt tag
honnan vettem? Hát a telekom oldaláról.
Ha egy kicsit utánaszámolsz, akkor beláthatod, hogy jó a táblázat:
telekom havi 100MB esetén a 185 Ft úgy jött ki, hogy veszel 10 havonta 1GB maratont 1850 Ft-ért. A többi pedig 4GB-os maratonnal lett számolva. Pl. amennyiben havi 300MB-ot használsz, akkor célszerű 12 havonta venni 4GB-os maratont....és így tovább.De ismétlem magam: nem vitaindítónak szántam.
-
HXY
addikt
Egy hordozható modem+WiFi routerről van szó, és nem egy sima modemről.
Vagyis nem kell hozzá driver a PC-n. Ha Windows nem megy, akkor Linux-on se fog.Ki kell próbálni egy Vodafone-os SIM kártyával SMS-t küldeni a 1270-re.Ez ingyenes.
Ha nem megy, akkor az IMEI szám le van tiltva. -
bb.bocs
őstag
itt manuálisan hozzáadtam, és mégsem mey valamiért vagy nem tudom a beállításokat.
viszont független fw t nem találtam hozzá...
és fura lenne ha linux alatt menne mert a modemen lévő wröl beszélünk, az hogy a gépen milyen oprendszer van nem tudom hogy érted h összefüggésben van. -
milkucika
újonc
Köszi a választ, de ezek sajnos már megvoltak.
A telenor annak ellenére hogy a lefedettségi térképük szerint LTE van, gyakorlatilag EDGE nagy ritkán 3G van. Kaptam kölcsöm sim-et és azzal néztem hétvégén. Korábban t-s stickem volt a mobil mellé, de megszüntettem mert semmivel nem volt használhatóbb és csak plusz költséget jelentett onnan sajnos csak 3 évvel korábbi tapasztalatom van. Az alapján nem jobb mint a másik kettő.
Innen jutottam a vezetékes nethez, majd az éves díjakat kiszámolva a jelerősítőhöz. A mobilhoz a netet a munkahelyem fizetné, szóval az egyszeri befektetés jobban megtérülne. -
Diák66
őstag
"És akkor ennek hálózati áramforrás kell vagy elég neki valami usbről meghajtás? Ezt nem tudod?"
A Huawei LTE Cube csak konnektorról megy, speciális csatlakozóval (kép alapján, mint az otthoni routerek tápja), de van Zyxel, aminél micro USB-s tápot csináltak, az megy bármiről, ami elég tápot képes adni neki. PL.: powerbankról.
Bár a huawei esetében ha megnézi az ember a tápegységét, valószínűleg olyan kis értékek szerepelnek rajta, hogy némi átalakítással menne powerbankról is. (kábel elvág és USB-t a végére)
-
ctibor
senior tag
Nem értem, mi a baj a Chromecast-tal.
Én kb. 2 évig használtam a Chromecast 1. majd 2. verzióját. Telefonról és tabletről bármely multimédia tartalmat lejátszott a tv-n, megbízhatóan, akadás nélkül. Videót, fotókat, zenét. De pl. a teljes képernyő tartalmat is tükrözni tudja, tehát pl. csináltunk olyat, hogy társaságban web oldalakat együtt néztünk át.
Nemrég cseréltem a tévét "okos"-ra, így most már nem használom. De meg kell mondjam, könnyebb volt a telefonomról Chromecast segítségével internetezni a tv képernyőjén, mint most, a távirányítóval előcsalogatni egy-egy weboldalt...
-
castiels
addikt
Van: TV, laptop, android telefon, hipernet sim.
Kellene: Egy olyan eszköz amibe belemegy a net sim és szét osztja, de a tv is kapjon belőle.A tv-nek van lan bemenete.
Mert így, a telefonba nem dughatok utp kábelt illetve a másik felét a tv-be.
És ha a tv kap netet, akkor mehetnek patopról dlna-n a tartalmak.
-
Diák66
őstag
4G LTE router LAN -> TV, client bridge mód. Mobil wifi router + SIM és utóbbi mozgatható, amennyiben a TV-nek nincs szüksége állandó internetre. Persze ez csak akkor elképzelhető, ha egyedül él, vagy mindenki ugyan oda tart, ugyanabban az időben.....
Amúgy még egy megoldás, a TV gyártó honlapján utána kell nézni, hogy nincs-e hozzá USB-s wifi stick. (gyári) Bár gyanítom horror áron adják, mezei pár ezer forintos wifi stick meg 99%, hogy nem működne.
-
Diák66
őstag
Az a baj, nem tudjuk a felhasználás módját. Én egy mobil wifit nem kötnék semmihez sem kábellel. (max hordozható eszközhöz....vagy töltés idejére a töltőhöz.) A kábel miatt elveszti hordozható tulajdonságát.
De maradjunk a kérdésnél. Az az usb kütyü szerintem se fog működni, de alább van 2-3 lehetséges megoldás. Az a kérdés, hogy vinni akarod-e a mobil wifidet, vagy sem. Tehát vinnéd magaddal és csak a tv előtt tartózkodásnál kellene net a TV-re, vagy fixre akarod kötni.
Ha fixre kötöd, vegyél olyan wifi routert, amibe belemegy a SIM. Lesz wifid is, meg a TV-n kábellel net.
Ha hordoznád, szintén router (lehet SIM fogadós is), de tudja a korábbi hozzászólásomban leírt client bridge módot.
-
törölt tag
Nálam is hasonlókat produkál a webes felület. Néha rá kell frissítenem, mert egyes elemek, menüpontok nem jelennek meg. Többnyire telóról nyitom meg, és így a bevitelek nagyon nyögvenyelősek. Dolphin alatt az óráját sem tudtam állítani, mert nem nyílt le a legördülő menü. Firefox alatt viszont igen.
Fogalmam sincs, hogy van-e frissebb firm. Amíg működik, addig inkább nem piszkálom. Most ez van rajta:
Build 160412 Rel. 38588n. -
Diák66
őstag
Nekem sokat kidobott...parancsolj, válogass. (mondjuk nekem egyik se tetszik.... az első meg vacak...volt, hamar tönkre is ment...)
NETGEAR AirCard 810 Mobile Hotspot [link]
ZYXEL WAH7706 LTE Portable Router [link] [link]
TP-LINK M7350 4G LTE WLAN Router [link]
D-Link 4G LTE Mobile Wi-Fi Hotspot 150 Mbps (DWR-932) [link]
Tenda 3G185 mobil router, 3G [link] [link]
Huawei E5330 Mobil 3G WLAN hotspot [link]
Netgear Aircard 785 [link]
Dlink DWR-730 [link]
D-Link - 4G LTE Mobil Hotspot - DWR-932 [link]
Netgear - AC790-100EUS [link]
Lechpol M-LIFE ML0674 Mobil WIFI [link]
TP-Link M5250 3G Mobile Wi-Fi [link]
TP-Link M7300 4G Wireless Mobile Router [link]
Sapido MB-1112 N+ Mobile 3G Modem Router [link]
TP-Link M5360 3G Mobile WiFi 5200mAh Power Bank [link]
TP-Link TL-MR5350 Vezeték nélküli 150Mbps 3G Router [link]
D-Link DWR-932/E Mobil WIFI [link] [link]
HUAWEI E5377 [link]
MODEM - MIFI router 4G LTE, M-LIFE [link]
HUAWEI E5577C [link]
TP-LINK M7310 [link]
D-Link DWR-720 [link]
MiFID LR113D [link]
D-Link DWR-830 [link]
TP-Link M5250 3G HSPA+ [link]
NETGEAR AIRCARD 785S [link]
ZyXel LTE4506 LTE-A AC1200 HomeSpot wifi mobil router [link]
D-Link Wireless 3G Router [link]
Netgear AirCard 790S [link] -
Dolphine
addikt
A TP-Link menüjében van egy opció, hogy firmwaret keressen a clous serveren. Gondolom ez egy belső server, csak a TP-Link eszközöknek. Ha evvel az opcióval kerestetek, akkor nem talál semmit, azt írja ki, hogy a firmware up to date. Én mintha a TP-Link weboldalán újabbat találtam volna, de még le kell részletesen ellenőriznem! Ezért kérdeztem, hogy ez így lehetséges-e egyáltalán.
-
törölt tag
Az már régen rossz, ha a sebességkorlátozott csomagok mellett ilyen alacsony sebességek vannak. Ehhez képest a Telenor hálózatán nem nagyon találkozni ennyire alacsony sebességekkel 4gn, holott ott minden csomag "csövön kifér" sebességgel megy, másrészt ott a rengeteg korlátlan flottás előfizetés is.
Ez azért nagyon gáz, ha a lesajnált ZTE hálózat minőségre és stabilitásra veri az Ericssont, arról nem is beszélve, hogy deep indoor coverageben pl a Telenor jóval előbbre tart. -
Diák66
őstag
A powerbank biztosan meg tudja adni neki a tápot, de abban nem vagyok biztos, hogy a számítógép procijára nincs szüksége. (vagy bármely más alkatrészére).
Nem biztos, hogy azonos a felépítése egy ilyen usb wifi sticknek, mint az akkus megosztóknak.
Bár létezik már szivargyújtóba dugható, illetve láttam a neten egy OBD II (szerviz) csatlakozós megoldást is!! -
Diák66
őstag
Power bankos megoldás: (de vigyázz! előtte járj utána, biztosan működik-e)
- Huawei E8372 LTE WiFi Stick
- Huawei Wingle E8278 150Mbps LTE Cat4 Wi-Fi Dongle
- ZTE MF79 4G LTE WiFi Stick
- Alcatel One Touch Link W800 LTE WiFi Dongle
- ZyXEL LTE4506 4G LTE Cat6 RouterEzek akku nélküliek, de kérdés, hogy a működésükhöz szükséges-e laptop, vagy teljesen megegyeznek a mifi eszközökkel, csak akku nélküliek. Továbbá az eszköz által használt frekvenciákat mindig ellenőrizd le!
-
törölt tag
Egy ilyen kütyünek valamilyen OS -t is kell futtatnia, ami lekezeli a hardverelemeit. Ahhoz meg proci kell, RAM, stb. Lehetőségek:
-Mifire dugod a powerbankot.
-Veszel egy miniPC -t, és megtáplálod a powerbank -kal. Egy Vorke V1 -el próbáltam. A Win10 Anniversary -ban lett egy hotspot opció. Az USB modem (E3372 HiLink) netét tovább tudtam osztani wifin. A Vorke V1 nem az a hordozható típus, de vannak sokkal kisebb miniPC -k is.
Sajnos, Linux, vagy Android alatt ez még nem sikerült, a Windows meg lezabálja az adatkeretedet. De, technikailag működik a koncepció. -
Diák66
őstag
Nem volt egész tiszta mit akarsz, de már értem. Többféle megoldás van:
1. Internet megosztó saját akkuval (mifi) -> nem ezt keresed
2. Internet megosztó akku nélkül, külső tápellátással (akku nélküli, melybe csak egy SIM kell és konnektorba kell dugni, vagy opcionálisan powerbankhoz) -> nem ezt keresed, de karesz erre gondolt szerintem
3. Usb stickhez wifi. -> Nekem úgy tűnik ilyet keresel. Sajnos nincs belőle nagy választék. Ráadásul nagyon meg kell nézni milyet veszel, a gyártó honlapján keresd meg, hogy melyik stickeket támogatja.Sajnos az utolsó elég elavult megoldás már. Az akkus mifit javaslom, az működőképes.
-
_Karesz_
tag
Maximálisan igazat adok. Próbáltam keresni win10 usb drivert az E5577S-hez, de esélytelen. Annyi féle/fajta hasonló Huawei eszköz van, hogy már a saját weboldaluk sem tudja követni őket. Majd mikor feladtam az egészet és a szolgáltatónál elém tettek két Huawei asztali routert, hogy hát ők sem tudják mi köztük a különbség, akkor gondoltam, hogy erről sem lesz egyértelmű leírás a neten és tényleg nincs. Végül a B525-öt választottam és úgy tűnik, hogy ez teljesen rendben van.
-
Diák66
őstag
-
-
AstraCDX
senior tag
Az Internet Manager, a T által a modem csak olvasható memóriaterületén lévő telepítőanyag .
Ez a modem első csatlakoztatásakor települ, további csatlakoztatások esetén csak elindul .
Sokáig nem volt ilyen gond, de egyszer csak előjött .
Levettem, majd újratelepítettem, de ez a gyagyaság nem szűnt meg .
Ha nem nézek vele SMS-t, a hiba nem jelentkezik .
A gyárilag kártyafüggetlen modemed milyen márka/típus, Huawei E3372 ?
Milyen sw-vel csatlakozol vele ?
Üdv.
Astra
-
törölt tag
Nem is olyan régen tisztáztuk, hogy ez féligazság. Tudomásom szerint mindegyik szolgáltató NAT -ol. Ezzel semmi gond. Az IP tartományok drágák, és a felhasználók túlnyomó részének nincs szüksége publikus IP -re. Ami a Telenort illeti, a tulaj (vagy flottakezelő) egyetlen telefonhívására feloldják a NAT -ot, és aktiválják a publikus IP -t. Ingyen. A Praktikumos kártyámra én kértem a feloldást, a flottásat pedig eleve így kértem a flottakezelőtől. Betettem az MR200 -ba, a routert beregeltem a NOIP -re, beállítottam a forwardokat, és az FTP szerveremtől, a PyLoad webguin át, az SSH -ig bármit elérek külső hálóból.
btz:
Az MR200 openWRT wikijében írják a modem Androidos gyökereit. A modem típusán tovább nyomozva jutottam ide:
The firmware consists of two parts: WebUI and the main firmware. The main firmware is based on Android 2.3 and runs a 3.4.5 linux kernel. -
törölt tag
Nem mentem bele a részletekbe, de lehet ott több probléma is. Pl. a dupla NAT, ha nem modemként, hanem mondjuk CDC - Ethernet eszközként csatlakozik (mint az én Hi-Linkes modemem). Gőzöm sincs, hogy dupla NAT -nál hogy működnek a pl. a portforwardok. Azt is a múlt héten tudtam meg, hogy az MTK alapú modemek (ahogy a mi MR200 -asunk is, vagy a Hi-Linkes E3372) Androidot futtatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest