Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
Sztbeni #1754 üzenetére
országon belül szeretném használni,jó lenne,ha bárhol elérhető lenne.semmi nagy extra:levelezés,skype esetleg fb.bár asszem a skype rendesen zabálja a mbiteket...
esetenként használnám csak,ezért is lenne jó,amit fel lehet tölteni,ha kell.dual simes mobilban menne 2. simként.ez az elképzelés.nyilván minél jobb ár/adatforgalom arányban. -
Wasquez
senior tag
válasz
Sztbeni #1742 üzenetére
Hát majd csak hónap elejétől, mert most csak 128k-val megy, mert lefogyott a 2GB.
Viszont netezni így is hibátlan, youtube nem megy, csak akadozva, de minden más teljesen elfogadható rajta.
Két éve volt, de akkor olyan szr volt a 2GB után, hogy lemondtam, de most kénytelen voltam újra kötni, de kellemeset csalódtam! Ha jól tudom, duplázták a lassított sebességet.
Amikor néztem a sebességet, akkor 5MB volt az elméletileg 7MB-s net.
És felfelé sem volt rossz, de arra nem emlékszem. -
Wasquez
senior tag
válasz
Sztbeni #1740 üzenetére
Nekem a telóban is vodás előfizetés van zsebnetel, de a sebessége a híg f s kategóriája, ráadásul nevetségesen drága a 100MB, ami semmire sem elég, ráadásul minden program azonnal nekiesik a netnek, amint felkapcsolódom, ezért nem tudok netezni, mire végeznek, addig meg elfogy a 100mb, utána meg használhatatlan!
A stickben lévő mobilnet 7, viszont kellemes csalódás volt, az a legjobb ár érték arányban!
-
csernak75
senior tag
válasz
Sztbeni #1656 üzenetére
Serényfalván próbáld ki a híres Voda 900MHz-ét nyugi nem lesz 3G.(Ellenőrizd nyugodtan térképen,Baz megye)
Ugyanitt a telenornak mi is van ja téényleg DC-HSPA.Erről ennyit van aki itt jobb van aki ott, ja és 900MHz-en mikor fogsz 10-12Mbit/s-ot mérni?
Na meg telenor 60 városban LTE lefedetség.
amúgy majd a 800MHz-es LTE lesz jó.
-
vaka
csendes tag
válasz
Sztbeni #1648 üzenetére
Kedves Sztbeni!
Mindenkinek lehet véleménye, ezt tiszteletben kell/lehet tartani én is így teszek.
Ám úgy gondolom, hogy egy Vodefone reklámból "kicopyzott" lefedettségi térkép összehasonlítás, nem hozhatja azt az eredményt, hogy a mobilinternet piacon a Vodeafone 3G stickje a "szent grál".
Ez egy nem helytálló kijelentés.
Aki ilyen jellegű szolgáltatást szeretne igénybe kérdezze végig a szolgáltatókat, hol mit ígérnek.
Aktuális lefedettségi térképek (a szolgáltatók ABC sorrendben):
Telenor:
http://www.telenor.hu/internet/lefedettseg/T-Mobil:
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/ugyintezes/lefedettsegVodafone:
http://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkepA pillanatnyi helyzet a 3G fronton valóban az, hogy nagyobb a Vodefone lefedettsége a másik kettő szolgáltatónál, de a Telenor 3,5G hálózata messze veri a másik kettőnek az ilyen irányú képességeit, és megmásíthatatlan tény, hogy a T-Mobil 4G-s LTE hálózata pár hónapja még csak Budapest és környékén, ma már Debrecen, Győr, Kecskemét, Keszthely, Siófok, Szombathely városokban is elérhető...
Így általános tanácsként mindenkinek:
- Nézd meg településeden melyik szolgáltató a legjobb a térképek alapján.
- Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, nekik még részletesebb spéci domborzati térképük van.
- Gyújts tapasztalatot a könyékbeliektől.
- Ha gyakran jársz nagyvárosba, akkor érdemes olyan céget választani akinek van modernebb hálózata, mint a 3G.Magánjellegű véleményem a Vodefoneról, hogy ha egy cég nem hajlandó eleget invesztálni a következő technológia fejlesztésére, az ebben a szegmensben eláshatja magát.
üdv:
Kun Viktor -
tomp
félisten
válasz
Sztbeni #1627 üzenetére
Van persze. Mert megtehetik...
A röhej, hogy Izsófalván laknak kb 1500-an mégis a Telenor elvitte oda a DC-HSPA-t. Nekik megérte, vodànak csak a 900-on.
Közben pedig az ottani kábelnet 140/10Mbitet ad. Bár nem ottani cég hanem egy szomszèdvárosi(Kazincbarcika) de nekik is megérte kihúzni odáig a kábelt.
De a vodának nem éri meg 2100-on...
Nem hiába "nem kívánatos cég" a voda a megyében!! -
csernak75
senior tag
válasz
Sztbeni #1624 üzenetére
Nem csak az adsl drága Putnoki kábelnet árak:
Max(Le) Garantált: Max(fel) Garantált: Árak(
)
2 Mbit/s 512 kbit/s 128 kbit/s 128 kbit/s 4100 Ft
3 Mbit/s 724 kbit/s 256 kbit/s 128 kbit/s 5100 Ft
4 Mbit/s 724 kbit/s 256 kbit/s 128 kbit/s 6100 Ft
8 Mbit/s 1 Mbit/s 256 kbit/s 128 kbit/s 8100 FtNa ugye hogy megéri a hiper21
-
tomp
félisten
válasz
Sztbeni #1487 üzenetére
Ugyan az.
3G - 3,5G
3G: nagyon gyenge térerőnél akadozhat(akadozik) a hanghívás
3,5G: nem akadAz, hogy előzőben Telenort írtam, mind1. Nem 1percet beszéltem már 5/1-es térerőnél.
3G-nél 10-ből 9x még nem is tudott létrejönni a kapcsolat. Sőt még magát a hálót is eldobta. 1x sikerült, de darabos volt.
3,5G azaz HSPA hívásnál: 10-ből 10x létrejött a kapcsolat és végig zavartalanul beszélgettem. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
Sztbeni #1480 üzenetére
A régi 3G hálózat UMTS-t használ a hanghívásra. Az új ZTE viszont HSPA-t. A SE telefonok pedig megkülönböztetik a 3G-t(umts) a HSPA-tól. A régi hálózaton alapesetben adatforgalom nélkül 3G jelzésem van. ZTE-nél már H (szintén adatforgalom nélkül)
Ezért is van az, hogy a régi hálón 0-1-es térerőn(5-ös skálán) már akadoz-akadozhat a hanghívás. ZTE alatt viszont semmi akadás. Ugyan úgy megy, mint ha maximális lenne a térerő. Illetve 1-es térerőn régi hálón a 3G 1-5KB/s-el megy. Újnál közel 49KB/s-el. -
1430
senior tag
-
max-pain
senior tag
-
max-pain
senior tag
válasz
Sztbeni #1276 üzenetére
Az igenszep Olaszorszagban, nekem attol 20% ponttal kevesebb remlett. De en tovabbra is azt mondom, hogy nem ilyen magas freki valo orszagos lefedettseg kialakitasara. Sima HSPA elvileg 14,4-ig megy, a plus eseten meg az igennagy sebessegek azert csak akkor evenyesek ha nagyon szabad a palya (10MHz multicarrier stb). Felreertes ne essek, en se azt mondom, hogy hulyeseg, csak szerintem az LTE-tol sok fugg. Bar az is igaz, hogy azugyben meg aztan semmit sem tudni itthon mi lesz
-
club1
veterán
válasz
Sztbeni #1276 üzenetére
Lehet hogy van, de sokra nem mész a 10-30 Mbps-al, ha havi max. 30-40 GB letöltést tud a hálózat fizikailag kiszolgálni (egyszerűen képtelenség ezzel a sávszélességgel több Gb-et betolni a rendszerbe). Szóval szerintem ezért ez zsákutca, az LTE-vel meg hasonló gondok kezdenek látszódni Magyarországon (de erről majd később lesz a hírekben)...
-
max-pain
senior tag
válasz
Sztbeni #1271 üzenetére
Azert az kicsit tulzas, hogy mindenhol van, de teny, egyre gyakoribb. Jo, Olaszorszagban tenyleg egesz jo az UMTS lefedettseg 2100-on is, de valahogy nem ez a jellemzo, meg hat mi nem is Olaszorszag vagyunk. Itthon realisan csak akkor lehetne elvarni, ha a szolgaltatok a 900MHz-re is epithetnenek. Szerintem HSPA+ kihagyasa azert nem akkor hiba mint az EDGE, mert egyreszt UMTS eleve sokkal kevesebb helyen van (ez azert eleg nagy gond), masreszt a HSPA+-os cuccok is csak most kezdenek jonni (par korabbi draga modemet kiveve).
-
max-pain
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz
Sztbeni #1239 üzenetére
Köszi a tippet!
...mondjuk mire itt lesz 900-on, addig még párszor lejár a hűség... Ez itt nem olyan kapkodós, hogy pikk-pakk 900 MHz-os net, majd akkor, ha jól kiírják a tendert, amiből frankón kapnak dellát' kiváló vezetőink...Mondjuk amit linkeltél az írja a 900-at, de lehet, h ott csak gprs sebességgel... fene tudja...
-
válasz
Sztbeni #1229 üzenetére
zalában két éve jártam-keltem elég sokat, a t-mobile lefedettséggel már akkor sem volt gond! mondjuk a vodát ott nem néztem, de az számomra nem is kimondottan lényeges...
sopronban és környékén egy éve voltam, ott néhol valóban vannak gondok minden szolgáltató esetében! -
club1
veterán
válasz
Sztbeni #1223 üzenetére
Szigligeten van a Vodafone-nak 3G cellája, de a domborzati viszonyok miatt nem tudja a teljes települést lefedni. Szentgyörgyön és Keresztúron van a Vodafone-nak 3G cellája, ezek részben lefedik Berényt is (kültéren szinte teljes egészében).
Ajánlanám ezt a linket, mielőtt leírsz valamit...
Legalább egy konkrét helységet említhetnél azok közül amit lefedettnek jelöl a T és nincs lefedve... -
club1
veterán
válasz
Sztbeni #1219 üzenetére
Nézd én - nem véletlenül - terepen először a Relaxnet-es előfizetésemet veszem elő szükség esetén, utána jön csak az Easy. Mert bár jó a Voda 3G, de az isten őrizzen azt GPRS-el kombinálva melóhoz használni. Az éjjel-nappalt már tavasszal lemondattam, mert szinte mindenütt csak EDGE volt.
-
ViZion
félisten
válasz
Sztbeni #1160 üzenetére
ha azt mondod, h azt mondják, mi elhisszük. de azért fura.
Akkor a Románok 3G-ben vezetőek...
Német O2 lefedettsége akkor elég gyér... (csak a sötétkék a 3G). Elég jól látszik, h csak városok környéke 3G fedett, mivel vidéken nem éri meg. A tornyok (és a földterület) ára elég durván sok lenne.A román térképen még a hegyekben is van 3G, ahol áram sincs... Ettől még lehet, h úgy van, de gyanús, h az GPRS csak.
"bandă de 2100MHz au acces la servicii în 17% din suprafaţa României, în special zone urbane, acoperind 52.4% din populaţie."
A linkelt térképen Voce, azaz a hangszolgáltatás lefedettsége látható lilával. -
1430
senior tag
válasz
Sztbeni #1154 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudok románul, de véleményem szerint az a térkép, amit találtál nem a 3G térkép.
Amennyire a szövegből ki tudom következtetni a jelentést, ez a térkép a román Vodafone adathálózatát jelöli, azaz gondolom a GPRS-től a HSPA-ig.
Amit én találtam román Vodafone 3G térképet (2100 MHz), az ennél jóval szerényebb, és bár nem tudom, mikor állapotról van szó, de bizonyára nem a 2005-ös indulást mutatja.
De szerintem ne aggódj, mert bizonyára elindul majd 900 MHz-en is a 3G, és akkor majd eljön a Kánaán!
-
club1
veterán
válasz
Sztbeni #1138 üzenetére
Az a gond, hogy 2100 MHz-el sosem fognak olyan lefedettséget elérni, mint 900/1800 MHz-en (főleg az előbbire gondolok). Kb. 4-6 x annyi átjátszóra lenne szükségük ehhez, ami pedig városokon kívül nem rentábilis, már csak a hazai szabályozás miatt sem (a magyar államnak fizetni nem csak a koncesszióért és a frekvenciahasználatért kell, hanem az átjátszók üzemeltetéséért is).
-
tomp
félisten
válasz
Sztbeni #1130 üzenetére
Tökéletes? Hol? Én nem mondanám. Otthon van olyan utca a városban, ahol alig van gsm jel. Nem ritka a "csak segélyhívás" szöveg. Ugyan ott a t-mobile és a telenor hálón umts megy. Egy utcával arrébb már a vodának is van gsm/umts-e. Metróban netezzél vodával. A másik kettővel legalább van edge. Amióta telenoros vagyok sokkal jobb.
-
-
club1
veterán
Sajnos ezúttal a Pannon marketingeseinek igazuk van. Magyarországon olyan alacsonyan húzták meg a szélessáv határát (ha jól emlékszem talán 144 kbit/s), hogy ebbe az EDGE simán belefér. A fejlett országok (ahova elvileg mi is tartozunk) többségében persze nem ilyen alacsony sávszélességet tekintenek szélessávnak, ott a Pannon ezt a dumát nem tudná elejteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honda topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest