Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HoTaZo
addikt
4Grider
Hát találtam egy Lemon24.jar-t, a víruskergetőm visított is rendesen, de csak leszedtem. Viszont a készüléken telepítve van lehetőségem Bangle és World opciót választani, de rádiót, ahol megadhatom valamelyik hazai rádiót olyan nem jön be. Ráadásul, amit rádiócsatornát magától bead, még az is szaggat...
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Remélem nem offolok itt a kérdésemmel.
Egy régebbi telefonomat ( Samsung Corby) szeretném internet rádióra befogni. De valahogy nem képes elindítani a lejátszást. Lehet, hogy az Edge kevés ehhez? 3G-s készüléket kell hozzá választanom? -
törölt tag
válasz
#23310336 #1859 üzenetére
Nekem a tiédéhez hasonlóak a tapasztalataim. A városokban sem valami combos a lefedettség a Telekom celláin (beltéren sokszor jel sincs), azonban egyik nap voltam egy Győr-Pápa-Győr úton autó utasaként 4G only módban kapcsolt telefonnal és megdöbbentett, hogy a 800as cellák lefedettsége (amit erre a Telenor telepített) mennyire ótvar még az 1800as cellákéhoz képest is, 90nél jobb dbm értékkel én sehol nem találkoztam, legjobb esetben kettes térerő kijelzés volt. Pedig ugye a 800as celláknak a terjedés miatt mindenhol GSM 900nál is jobb térerővel és jelerőséggel kéne működnie, ha normálisan lenne megcsinálva. Ok, hogy megy a net kis térerőnél is, meg a mobiltévé meg az online stream, de a kis térerő miatt a telefon nagy teljesítménnyel működik ami miatt hamar merül, hamarabb mint 3G módban.
Nem tudom a Voda 4gje milyen, de ennél csak jobb lehet, mint amit a két T összehozott, minden esetre 3g terén ők a legjobbak, remélem a 4gt is ilyen minőségben fogják megcsinálni! -
törölt tag
Az vajon miért van, hogy olyan helyeken ahol a lefedettségi térkép szerint kültéri 4G lefedettség van, ott a telefon visszavált 3G-re, rosszabb esetben EDGE-re? Ráadásul Telenornál, Telekomnál meg van ez a jelenség (Vodás 4G-t nem érem el), és nem hiszem, hogy telefon hiba lenne, ugyanis többféle telefonon is ugyanez a jelenség tapasztalható.
Nem mellesleg lehangoló az is, hogy városi környezetben kültéren is milyen gyenge térerővel adják a 4G-t 1800MHz-en, a magasabb frekvencián sugárzott 3G térereje sokkal erősebb.
-
kssvirag
tag
töröltem. telenorba akartam.sry
-
club1
veterán
válasz
szabog74 #1855 üzenetére
Ez természetesen csak akkor van így, ha a mobilnet eszközöd nem tudja a csak LTE üzemmódot. Amint arra állítod, csodálkozni fogsz, hogy milyen kevés helyen nem működik. Én pl. az autómban Budapesten és környékén egy ilyen (csak LTE-re állított) routert használok, a routeren pedig online rádió/tv alkalmazás lóg. A múlt héten Kiskunfélegyházáról jöttem vissza Budapestre szakadás nélkül. Vadászni kell az olyan helyet, ahol megszakad a rádió, a tv már azért akadósabb, de az full térerőnél is előfordul, hogy nem akar menni...
-
törölt tag
Sziasztok!
Aki tapasztalta attól kérdezem, hogy van már a Telekom 4G lefedettsége olyan szinten, mint a Voda 3G? Azaz, hogy utóbbi esetében gyakorlatilag vidéken is szinte mindenhol kis falvakban is van gyors net. Vagy ez majd csak év végére várható?Mert tudtommal a Telekom 3G az elég foghíjas és a városokat elhagyva csak EDGE van.
Továbbá a Telekom hálózatának megvan még az az előnye, hogy stabilabb, strapabíróbb mint a másik kettőé? Már csak azért is, mert itt még nem kínai hálózat van, hanem Ericsson? Mert pár éve azért összességében az országot járva akkor azt tapasztaltam, hogy nem volt olyan pontszerű a lefedettség, hogy az utca egyik felén van, a másik felén nincs hálózat, valamint vastagabb falú épületek belsejében is valahogy Telekom hálózat mindig volt.Valamint szerintetek az, hogy a Telenor hálózat ennyire csapnivaló minőségű és ilyen pontszerű lefedettséget biztosít a másik kettőéhez képest az tervezési hibára utal vagy ennyire amatőrök üzemeltetik a hálózatot? Bár mindenki a ZTE-t hibáztatja, világosan emlékszem, hogy a régi Nokia hálózatuk is pont ilyen csapnivaló volt.
-
g0dl
addikt
Létezik valami kedvező feltöltős mobilnet ajánlat, amihez már 4G-s modemmel adnak?
domino web vagy valami hasonlóra gondolok. -
siofok00
tag
Megindult ma a Domino HSDPA+ hálózat is tempóban (Siófok): Folyamatosan 17-18 MBit-eket mér letöltéseknél, felfele pedig 3,5-öt az Iphone-omon Netplussz XXL díjcsomaggal.
Sajnos LTE még nincs, de remélem hamarosan lesz Dominon is.
-
club1
veterán
válasz
spike70 #1848 üzenetére
Kinek mi a kedvezőbb. Feltöltős mobilnet nem sok fajta van ma Magyarországon, tehát te is el tudod dönteni, melyik a legkedvezőbb neked.
Domino Web
Telenor Hipernet Praktikum
Vodafone Napi-heti-havijegyek -
spike70
tag
Sziasztok.
Melyik a legkedvezőbb feltöltős mobilnet, ha csak néha egy hétre lenne rá szükségem? Nem kell stick, csak egy kártya tablethoz. -
albinolynx
senior tag
...
-
g0dl
addikt
Már többször, több helyen kérdeztem, hogy a tornyokat miként lehet megtalálni, ami segíthet a modem ügyes elhelyezésében, és talán az is kiderül, ha az adott szolgáltató az adott helyen a legdurvább feketemágia bevetésével sem használható. Minderre azért ven szükség, mert a lefedettségi térképek elnagyoltak.
Nos amit találtam, az az opencellid.org ahol lehet cellid és lac alapján keresni, illetve egy mobil alkalmazás segítségével magunk is bővíthetjük az adott környékről rendelkezésre álló információt. Minél többen használjuk, annál jobb adatokat kapunk.
Használtam még a signal finder, és az antennas alkalmazásokat is, azok nekem problémásabbnak tűntek.
-
club1
veterán
válasz
SzaboLorinc #1844 üzenetére
Nekem eddig az összes 3G modemem szoftverében lehetett beállítani csak 3G üzemmódot. Azzal pedig garantáltan nem vált vissza EDGE-re. Mondjuk a UPC szoftverét nem ismerem...
-
SzaboLorinc
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem,problémám lenne főleg azokhoz akik UPC mobilnetet használnal(de azokhoz is akik tudják a megoldást) nekem feltűnt,hogyha nincs használatban(3G elérhető!!) éppen az eszköz vissza vált először WCDMA-ra utánna pedig EDGE-re ami nagyon zavaró gondolom valami Dinamikus használat figyelő lehet van ennek módja kikapcsolni? beállításokon belül? más is találkozott már ezzel a dologgal? Köszönöm a válaszotokat előre is
-
Aprósólyom
addikt
Sziasztok!
Mobil internetnél jobb lehet a modem használata a telefonomhoz képest (Lumia 820)? Sokat utazom és általában város szélén olcsó szállásokban szállok meg, ahol sokszor nem akar bejönni a 3G, csak az EDGE. Igy csak az oper turbó módjával tudok a lapimmal netezni mert kb 6-20Kbyte/sec sokszor a sebesség. Ha modemre váltanék a telefonom helyett javulhatna a helyzet?
Üdv,
Ákos -
w.miki
veterán
Ide is leírom, hátha valakinek lesz ilyen problémája:
Probléma: Mobil stick nem kapcsolódik az internethez.
SW: XPSP3 + feltelepített T-Mobile 3g Connection, ZTE MF100-as USB stickkel
Másik gépen kapcsolódik, de az adott laptopon nem. Betölt, kiírja, hogy eszköz kész, lehet nyomni a Kapcsolódás gombot, aztán... nem történik semmi.
Órán át hibakeresés, megoldás:
Szolgáltatások közt: Távoli elérés, és a hozzá hasonlóak engedélyezése, msconfigban -
club1
veterán
A Telenor Hipergagyinet (3G) hálózata ilyen. Amikor nagyobb a terhelés, akkor összehúzódik a vételkörzet. Lélegző cella jelenségnek hívják a dolgot, és a határon ez a 2.1 GHz-es freki miatt (nincs nagy átfedés a szomszédos cellák között) szívás. Az időjárás jóval kevésbé befolyásolja a dolgot, mint a cellák leterheltsége.
-
g0dl
addikt
A Balatonhoz keresek nyárra valami jó feltöltős mobilnet megoldást. Most éppen a telenort próbálgattam, ami a digi révén kedvező ajánlattal érhető el.
Jelentős probléma, hogy a beltéri 3G lefedettség ugyanazon a helyen nap közben elképesztő módon ingadozik. Van amikor teljesen elfogadható, ugyanakkor pár óra múlva teljesen használhatatlan. Már minden ablakba próbáltam kiakasztani, de néha itt jó, néha ott.Létezik olyan, hogy egy torony teljesítményét bizonyos napszakokban visszaveszik? Mert pl. este 10 utánra teljesen elmegy a térerő. ( E3131 modemmel próbáltam) Esetleg időjárás függés mennyire játszik?
T-mobile belső térerő van, de az ő ajánlataik gyengébbek.
-
Isti2
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan normális minőségű usb-stick típus, ami normálisan működik és nem hal meg, ha némi torrentezésre is van használva éjszakai letöltéskor.
A propelleresék 4g-s huawei stickje ugyanis fél év alatt meghalt, már csak fel/le dobál az eszköz, használni nem lehet, tiszta, új telepítésű gépen sem.
köszi -
Sztbeni
őstag
Voda net Keszthelyen:
Nem rossz
-
club1
veterán
válasz
jacqhordeaux #1829 üzenetére
Nagyon jelentős az eltérés a két hálózat között, mivel csak a városokban használnak hasonló frekvenciát (2100 MHz), a Vodafone által külterületeken használt 900 MHz-el ugyanannyi cellával kb. kétszer akkora területet tud lefedni.
-
jacqhordeaux
újonc
Hello!
Mi az igazság "legek hálózatával" kapcsolatban, (országos 3G) és mekkora a marketing rész ebben az egészben? Mondjuk egy Telekom hálózat mennyire marad el 3G lefedettségben a Vodához képest valójában? -
nunusuky
újonc
Sziasztok!
Szerintetek a Telekom és a Telenor miért nem kapcsolja be a 3G-t 900Mhz-en, mint a Voda? Tudtommal a technikájuk meglenne hozzá. Szerintem sokkal jobb ahogy a Voda csinálja, hogy mindenhol biztosít egy 1-2 megás sebességet a 3G-vel, mint a másik kettőnek városokon kívül csak EDGE-zse van max. Egyébként szerintetek a Vodának lesz 4Gje?
Egyébként ahogy néztem a Voda ahol jelen van, mindegyik országban bevezette az országos 3G lefedettséget.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Melyik szolgáltató melyik csomagja tartalmazza a legnagyobb adatforgalmat? Fotók videók megosztogatasahoz kell, úgyhogy a korlátlan böngészős az kiesik.
-
club1
veterán
válasz
jacqhordeaux #1821 üzenetére
UPC-s mobilnet. Vodafone-t használja, csak ugye UPC előfizetőnek kellene lenned...
-
jacqhordeaux
újonc
Sziasztok!
Jelenleg melyik a legolcsóbb Telekomos/Vodás mobilnet (akár átmárkázott is) ami 1GB-t tartalmaz? Stick nem kell. Digis nem jó, mert az a Telenor hálóját használja, annak meg a lakhelyemen még beltéri 2G lefedettsége sincs szinte.
Köszönöm! -
Def26
félisten
Üdv.
Ha 7km -re van 4g (nálunk csak 3g) akkor érdemes venni valamilyen erősítős antennát vagy ez már olyan távolság, hogy sehogy sem tudom elérni a 4g -t?
-
Sztbeni
őstag
Itthon egyik szolgáltató se nyújt prepaid csomaghoz 4G-t?
-
thomas77
senior tag
T-net. Bussiness Net L-el, ami 21 Mbitre van korlátozva. Eddig nem is ment többet 21-nél, de most valahogy megtáltosodott. Amúgy Samsunk ACE3 a modem...
[ Módosította: radi8tor ]
-
bargeszt
tag
Hello! Tud valaki segíteni? Probléma: Alcor D785M tablet (dual simes) Telenor mobilinternettel használva Az 1 es sim kártya foglalatban nincs netkapcsolat de a térerő kijelzésnél kiírja hogy 3G. A 2 es sim foglalatban csak gprs, edge sebesség működő nettel. Hogyan tudnám bármelyik sim foglalatnál előcsalni a 3G-t? Lefedetség van, a mobilomnál teljesen kihasználom a 3G-t.
-
válasz
IkszIpszilon #1813 üzenetére
nem ártana tudni, hogy milyen díjcsomagod van, és a célirányos témában inkább kap(hat)sz segítséget; link
-
IkszIpszilon
aktív tag
Hogy lehet 1gigánál nagyobb adatforgalmat szerezni a Trénél ha a csomagom mellé választható legnagyobb akkora és a honlapon nem találok lehetőséget,hogy nagyobbra váltsam?(a kiegészítő netcsomagok a díjcsomagom mellé nem rednelhetőek)
-
ferke72
aktív tag
válasz
paperboy #1811 üzenetére
Szia!
ezt hol mérted? én vidéken Tiszakécskén egy kissé lefedetlen(beltér) helyen lakom itt katasztrófa a jel...
ráadásul tanácstalan vagyok,vettem egy antennát 11dbi jelerősségű volt.
Modembe mikor bedugtam azt hittem rosszul látok..nemgogy erősített volna lehúzta a jelet -
paperboy
senior tag
-
Sztbeni
őstag
válasz
jacqhordeaux #1809 üzenetére
A Telekomnak sincs mindenhol. A Vodának majdnem mindenhol, csak a határ mentén nem
-
jacqhordeaux
újonc
Sziasztok!
Nincs arról információtok, hogy a Telenor mikor fogja mindegyik állomásán bekapcsoljni a 3G-t, mint a Voda és a Telekom, azaz ahol van lefedettsége ott 3G van. Mert a másik kettőnél már így van. Mi lehet az oka, hogy a Telenor nem él ezzel, hisz vadiúj hálózata van ennek is, azaz csak "pár kattintás" lenne.
-
Alkukirály
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, de flottás mobilnetet keresnék minél nagyobb adatforgalommal.
Ha valakinek lenne ötlete köszönettel venném, merre is induljak el. -
Sztbeni
őstag
Más is tapasztalt már olyat, hogy mind a Vodafone, mind a Telekom esetében lassabban tölt az internet opció, mint a külön internetes kártya? Mert nekem az opció 2-3 megabiteket hoz, az internetes kártya meg 10 fölött.
-
w.miki
veterán
válasz
CoolBoy323 #1804 üzenetére
szerintem nincs
-
w.miki
veterán
remélem jó topikban kérdezzem meg, de ha nem mondjátok meg hol tegyem fel:
CSAK MOBILNET-re melyik szolgáltató, milyen csomagjára érdemes szerződni?
Laptophoz USB stick-kel (levelezés + internetezés - nem videózás, azt nem tudom mennyi lehet ez, 2GB/hó?)
Melyik cégnél van a best buy ajánlat? Ami, ha túl is lépik, esetleg csak lassítják.
upc/telenor/tmobil/voda?
esetleg lehet valami kedvezményt is elérni régi telefonos ügyfélnek?? -
Csolaszol
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #1801 üzenetére
SIP= Session Initiation Protocol, de nem ez a lényeg.
Ez pl. egy androidos alkalmazás. Van más rendszerekre is.
Azt hiszem már androidba beépítve is van ilyen. Megnyitod a tárcsázót, ott beállítások, ott fiókok, és ott SIP fiókok.
Meg kell adni felhasználónevet, jelszót, és szervert.Ilyeneket meg pl. a freevoipdeales regisztrációval tudsz szerezni. De van egy rakat más oldal is.
(Freevoipdealnél kevesebb áfát kell fizetni ha USA-beli címmel regisztrálsz. Később nem engedi megváltoztatni.)Van olyan megoldás is, amihez nem kell nagy adatforgalom/gyors net. Van egy úgy nevezett callback funkció.
Itt beírod, hogy milyen számról akarsz hívni milyen számot, és ezt elküldi neten a központba, ennyi az össz adatforgalom. Ezután a központ fölhív téged, majd fölhívja a felhívandó számot, és összekapcsolja a 2 hívást. Ilyenkor nem fogyasztod az adatmennyiséged.
-Hátránya, hogy két hívás árát kell fizetned, meg van az összekapcsolásnak is díja. Akkor is fizetsz, ha a másik fél nem veszi föl.
-Előny, csak a hívásindításhoz kell netkapcsolat, ez után már a régi megszokott mobilhívásbeli hangminőséget hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest