- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz MaxxDamage #2050 üzenetére
12 TB-nyi filmem van WD My Book, My Passport, Red HDD-ken. Ezeket csatlakoztatom a médialejátszómhoz és onnan mozizok. BD50-ről beszélek egyébként, nem mókolt (átdolgozott) MKV-ról. Sosem volt még problémám.
- mozi bolondéria -
-
Alister71
nagyúr
Üdv urak.
Valaki foglalja már nekem össze, mert keresgélek de nem nagyon találok megoldást erre az mkv tv-n való lejátszásra. Azt megtaláltam, hogy a reframe max 5 legyen, illetve a level 4.1 kellene, de egy reframe 8 és level 5-ös filmet milyen progival tudok átalakítani, hogy meg tudjam nézni a tv-n?Alister from Hell
-
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok adni egy friss verziójú mkvmerge letöltési lehetöséget??!!
kösziApple iMac 27" Retina 5K Display Intel Core i5-4690 3,5 GHz.24Gb RAM--iPhone X_64GB-Apple--Watch Series _5--Ipad Pro 11 hüvelykes grey 64_GB wi-fi only--Apple TV 4k 64_GB
-
porkesz
csendes tag
válasz darvinya #2057 üzenetére
Hali!
nemigazán ad mkvmergere, a másikat nem próbáltam.
Amik vannak azok régiek.
Ha valamit ajánlanál....kösziApple iMac 27" Retina 5K Display Intel Core i5-4690 3,5 GHz.24Gb RAM--iPhone X_64GB-Apple--Watch Series _5--Ipad Pro 11 hüvelykes grey 64_GB wi-fi only--Apple TV 4k 64_GB
-
Alister71
nagyúr
Ha egy blueray tartalmat akarok vinyóra menteni az mkv toolnix segítségével, azt be lehet úgy állítani, hogy max level 4.1 illetve max 5 frame legyen?
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
porkesz
csendes tag
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
mkvmerge-dzsel tudok valahogyan DTS hangból AC3-at konvertálni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2063 üzenetére
idézem magam 2 hsz-el ezelőtti hsz-emből: Nem, mivel ez nem konverter, hanem csak csomagoló.
Pl: XmediaRecode
De ebben az 50 hsz-ben pont erről van.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
BonFire
veterán
válasz Bjørgersson #2063 üzenetére
Ajánlom a műveletre az Audacity-t. A kész hangot újra muxolod a Merge GUI-val.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Bjørgersson
félisten
Tehát egy szaros konvertáláshoz fel kell telepítenem egy külön programot, nagyszerű. Mindenesetre köszönöm!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Using the demultiplexer for the format 'AC3'.
'Elérési út\fájlnév' track 0: Using the output module for the format 'AVC/h.264'.
'Elérési út\fájlnév' track 0: Using the output module for the format 'AC3'.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2067 üzenetére
Mi ebbe a rossz?
A csomagoló NEM konvertáló!(#2068) kovy29
Ez most mi akar lenni?
Amúgy kb. félóra és kész az egész.
1. kivenni a DTS hang
2. DTS-ből v. AC3 v. ACC, stb.
3. összerakni[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz darvinya #2069 üzenetére
A 3. lépésre kaptam ezt a hibaüzenetet.
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2070 üzenetére
Nevezd meg bent, de itt a konvertálással is gond van.
Mert a hang anyaghoz tartalmaz képet.Ki vetted a hangot és csak azt konvertáltad?
Vagy a konvertálóval egészből konvertáltad csak a hangot erre?
Utóbbi rossz.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bjørgersson
félisten
válasz darvinya #2071 üzenetére
Először kivettem a hangot, amiből lett egy .mka fájl, majd ezt konvertáltam az általad javasolt Xmedia Recode-dal .ac3-má. Aztán amikor össze akartam volna őket "fűzni", ezt az üzenetet kaptam. Ha gondolod, mutatok róla screenshotot.
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2072 üzenetére
Mivel vetted ki a hangot?
Mert a mka valójában nem DTS, hanem mkaudio azaz mkv.Ugyanaz a besorolása ezért van a hiba üzenet.
Tehát így kellene lennie:
Track 0 videó
Track 1 hang[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz darvinya #2073 üzenetére
mkvmerge-dzsel, gondolom miatt nem maradt .dts a formátum, hanem lett .mka. Mással kellett volna? Mindjárt megnézem még ezt a besorolás dolgot.
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #2074 üzenetére
MKV Extract Gui-val kell kiszedni a hangokat. Az része a programcsomagnak, csak bele kell tenni a merge telepítési mappájába, és onnan indítani.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz liszi70 #2075 üzenetére
'C:\Program Files\MKVToolNix\mkvextract.exe'
Erre gondolsz? Mert ez nem csinál semmit.
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2076 üzenetére
Nem az külön program és az kell belerakni a MKVtoolnix mappába.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz darvinya #2077 üzenetére
Hmm, azt hittem ebben az MKVToolnixban minden benne van. Na mindegy, letöltöm, aztán próbálkozok tovább. Köszönöm!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #2078 üzenetére
Kiszedtem az mkvextract-tel, átkonvertáltam ac3-má, de a sorrendet még mindig nem tudom hogyan vagy hol kell megváltoztatni, összefűzésnél ugyanazt az üzenetet kapom.
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2079 üzenetére
Ekkor már nem kell sorrendet állítani, mert a hangként kezeli és nem videoként.
-
Bjørgersson
félisten
válasz darvinya #2080 üzenetére
Valamiért pedig nekem nem akarja az igazságot.
-
darvinya
titán
válasz Bjørgersson #2081 üzenetére
Miként adod hozzá a meglévő mkv-hez?
Add v. Append?
A file neve azonos és azonos helyen vannak?[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz darvinya #2082 üzenetére
Lényegtelen a fájlnév is, meg az is, hol található. Ha bepakol mindent a MergeGUI-ba össze kellene neki muxolni. Itt már a szétbontásnál illetve a konvertálásnál léphetett fel hiba, ami miatt jelez a program.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Bjørgersson
félisten
Az előbb sikerült, köszönöm még egyszer a segítséget!
-
weman
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet renderelni AC3 fájlt Sony Vegasban?
Van egy AC3 hang file-om, amit sikerült vegasban megnyitnom, egy codec-kel és egy kis progi segítségével, ami úgymond áll WAV file-t készít az AC3-ból, anélkül, hogy bármit is változtatna az eredeti fájlon.
A problémám az lenne, hogy nem tudom, hogy hogyan mentesem le a már megvágott hangfájlt, anélkül, hogy minőségbeli romlásnak tenném ki a fájlt.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
darvinya
titán
Ez hogy jön MKV topikba.
Amúgy XmediaRecode-al, Audacity-vel bármikor könnyedén megnyitható AC3 file.
Minőség romlás akkor következik be elsősorba, ha az eredeti bit rátán változtatnak akár felfelé, akár lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Teljesen fölösleges műveleteket végeztél, ráadásul hangot elsősorban hangszerkesztővel manipulálunk, nem videoszerkesztővel.
Audacitybe behúzod az mkv-t, megkérdi, melyik hangsávot importálja (ha több nyelv van). Kiválasztod a megfelelőt. FFmpeg kodek kell a művelethez. >>>Videó<<<
Több csatornás hangot is tudsz menteni. >>>Videó<<<
További Audacity videók a segítséghez.
De nem világos, mit akarsz csinálni? Előbb átkonvertálod az AC3 hangot wavba, majd újra el akarod menteni AC3-ba. Miért?
-
weman
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket!
darvinya
Igen amit elfelejtettem mondani, hogy egy MKV videó alá szeretném majd az elkészült szinkronhangot beilleszteni, ezért írtam ebbe a topikba. Utólag is bocsesz!
BonFire
Igen, ajánlottad már nekem az Audacity progit, el is kezdtem vele ügyködni, de nálam sajnos elég gyakran kifagyott, annak ellenére, hogy több helyről is letöltöttem már, pedig a gépemen nem szabadna, hogy kifogjon.
Ezért használtam Vegast. Számomra könnyebb is volt a használata és ami még mérvadó volt nálam az az, hogy lehet nyújtani a hangot, amire nekem szükségem is volt, némely kivágott hangcikkelynél, mert egy VHS szinkront kellett, az angol szinkron mellé egyengetnem, ami már gondolom egy rongyosra játszott kaziról lett digitalizálva, ami ez álltál alapból megnyúlt volt egy kicsit.Valójában nem konvertáltam át az AC3-mat WAV-ba, csak úgymond átneveztem a kiterjesztését egy progival, ezt a művelet csak azért kellett végrehajtanom, hogy a Vegasba tudjak dolgozni az AC3 hanggal, mert ezt a formátumot nem kezeli alapból a Vegas sajnos, de így megtarthattam az AC3 hangot változatlan formában.
Erről itt egy rövidke videó, akit érdekel a dolog, ha nem lenne teljesen érthető amit mondani akarok:
(Portugál, de a folyamatot így is lelehet követni)https://www.youtube.com/watch?v=wH8tdwJmTKM
Ha minden kötél szakad, akkor lementem WAV-ba majd a hangot Vegasban, bár én úgy tudom, hogy az nem a legszerencsésebb hangformátum videó alá, mondjuk ezt valószínű csak a több csatornás hangra szokták mondani.
Nekem meg ugyebár csak egy két csatornás hangfájlom van. -
darvinya
titán
Pontosan van egy VHS anyag amit bedigitalizáltál?
Ennél nem jó a hang?
Vagy külön képanyag van és ehhez VHS hanganyag?
Mert ezt nem lehet könnyedén szinkronba hozni.
Ehhez stúdió program kell ami n.drága.
De Audacity-vel is lehet közelítőleg jó összerakni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
BonFire
veterán
Egy 144 epizódból álló sorozatra raktam magyar szinkront Audacity-vel. Plusz jó pár egész estés filmét. Meg lehet vele oldani a nyújtást is, de szebb, ha transzponálsz. Kitartással és egy kis sakkozással össze lehet hozni a hangot a képpel. Csak azért mondom, hogy tudjál róla, meg lehet csinálni vele.
Persze lehet Vegassal is valamilyen szinten hangot szerkeszteni, azonban ne hidd, hogy egy videoszerkesztő többet tud egy hangszerkesztőnél, ami arra a feladatra van specializálva. Én a Vegas belső effektjeit nem is használom, mert használhatatlanok. Külső VST-ket és komolyabb effekteket használok a hanghoz, mert a Vegasnak még az ekvalizere is gyengus. Nincs benne egy limiter, a kompresszora pocsékul szól stb.
Ha neked az igen szerény erőforrású Audacity folyton kifagy és összeomlik a gépeden, akkor azon a gépen nem ártana rendet rakni, mert annyira fapados az a program, amennyire csak lehet. Egyszerű, mint a faék, nem volna szabad összeomlania. Más topicban vagy privátban (ha érdekel) beszélhetünk a jelenségről bővebben is (itt nem akarok hangszerkesztéssel offolni). Lehet, hogy nyitok egyszer már egy Audacity topicot itt, aztán szerintem lenne benne mit megtárgyalni.
-
BonFire
veterán
válasz darvinya #2092 üzenetére
Még egy off: nyitottam egy Audacity - hangszerkesztés című topicot. Ha valakinek hangszakmunkával kapcsolatos kérdése van, azt kérlek, irányítsátok át >>>ide<<<, hogy itt ne offoljunk.
Köszönöm!
-
weman
csendes tag
darvinya
Pontosan van egy HD mkv videóm, ami alá szeretném beilleszteni egy DVD ac3-mas magyar szinkronját, ami több mint valószínű, hogy VHS-ről származik, mivel nálunk hivatalosan nem adták ki ezt a filmet DVD formátumban. Itt részletesen leírom, hogy mi is a problémám:
http://mobilarena.hu/tema/mkv_szerkesztes_kvmerge_gui_stb/hsz_2007-2007.html
Bár a hangszerkesztést megoldottam már Vegasban, patentül illeszkedik az angol hanghoz az általam megvagdosott magyar szinkron, csak éppen nem tudom lementeni azt (WAV-ba) , mivel ezt a hibaüzenetet kapom, amit nem teljesen értek, hogy hogy érti a program.
http://kepfeltoltes.hu/140624/vega_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
BonFire
Én nem leszólni akartam az Audacity-t az előző hozzászólásomban, ne érts félre, csak annyit akartam mondani, hogy sajnos nem volt módom sokat foglalkozni vele, mivel rendszeresen kifagyott/lassult ezért választottam a Vegast. A probléma valószínűleg az én gépemben lehet, csak éppen nem tudom, hogy mi válthatja ki, mivel ezt a gépezetet 5 hónapja vettem újonnan, azóta már 3x telepítettem windows-t, (kíváncsi voltam a 8-ra, de nem adta) úgyhogy nem mondható, hogy a rendszer leharcolt lenne, mivel évente nem szoktam ennyiszer oprendszert újratelepítgetni, nemhogy pár hónap leforgása alatt.
Kíváncsi lettem volna azért, hogy van e valami tippetek a fentebb feltett kérdésemre (#2086) .
Mivel kb. egy hónapot töltöttem el azzal, hogy megfelelően gatyába rázzam a magyar szinkronhangot és nem szívesen hagynám veszni a dolgot. (Persze ez idő alatt tanulgattam a program alapvető funkcióit és nem is volt mindig időm foglalkozni a dologgal ezért tartott ennyi ideig.)Nem szeretnék én sem több soros offot idenyomatni nektek, ezért be is fejezem a mondókámat.
Csak még egy szó!
BonFire örülök, hogy megnyitottad az Audacity-s topikodat, valószínű én gyakori vendég leszek arrafelé, mivel nagyon érdekelne a dolog.
-
BonFire
veterán
Utolsó off, és az ilyenek mind jöhetnek az Audacity topicba.
Tehát. A Microsoft PCM WAV-nak van egy elméleti 4 GB-os fájlméret korlátja, de a gyakorlatban 2 GB-nál nagyobb fájlokat nem tudnak a szerkesztőprogramok létrehozni. Sem a Vegas, sem a SoundForge. Viszont mivel a WAV tömörítetlen, ezért bizonyára meghaladja ezt a fájlkorlátot, ezért kapod a hibaüzenetet.
Megoldás:
1. Mivel amúgy sem praktikus WAV hangot használni filmek alatt, javaslom, rendereld ki AC3-ban Vegasból. – Dolby Digital AC-3 Studio (*.ac3). Igaz, itt csak sztereó AC3-at tudsz csinálni, de szerintem ez nem baj, úgy látom, amúgy is csak sztereó a hangod (vagy monó). Így kapni fogsz egy DVD szabvány, 48 kHz-es 192-es bitrátájú sztereó AC3 hangot, amit szépen becsomagolhatsz az MKV-ba.
2. Vagy megpróbálkozol mégis a WAV-val, ebben az esetben a Sony Wave64 (*.w64) rendereléssel – ez PCM wav lesz, de a fájlméret igen nagy lehet, és nem biztos, hogy lejátssza a tévé vagy más lejátszók.
Az én tippem: mentsd nyugodtan AC3-ba. 6 csatorna alatt bőven elegendő. Főleg VHS-ból nyert hang esetén.
-
rétisün
veterán
sziasztok,
olyan programit keresek, amivel az .mkv fájlok méretét tudnám csökkenteni: bitrátát kisebbre venni, az 5.1-es hangot sztereóra 'rontani', lehetőleg egy menetben, hogy ne kelljen szétszedni a fájlt, külön konvertálgatni, majd remuxolni az mkv-t (mégiscsak 120 epizód )
mit ajánlotok?
köszi!
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
BonFire
veterán
válasz rétisün #2096 üzenetére
Vagy Freemake Video Converter. Én ezt használom, ha konvertálni kell, hülyéknek van kitalálva (ezért szeretem). Pont ilyen célra. MKV-t bitátázok le, plusz sokcsatornás hangból sztereót.
Előnye: gyorsabban konvertál, mint pl a Format Factory, kevesebbet is válogat, hátránya, hogy csúcsra járatja az összes processzormagot. De fele annyi idő alatt végez (mint az FF).
Hátránya: nem lehet a hangot olyan szépen paraméterezni. Csak váltakozó bitrátás AAC-t tud készíteni, amiért a YouTube cincog, vagy néha el sem fogad.
-
rétisün
veterán
válasz BonFire #2099 üzenetére
próbáltam a freemake-t, meg az any video convertert is, az a bajom velük, hogy csak 1 hangsávot meg 1 feliratot tudnak beletenni a konvertált .mkv-ba. (vagy csak én nem bírtam rájönni, hogy lehetne többet is beletenni ) feliratból elég is lenne, de a hangsávokat szeretném megtartani angolt-magyart is.
most ismerkedek az Xmedia Recode progival, ez talán jó lesz, kezeli a több feliratot, hangsávot.
mod: megnézem a format factory-t is, köszi a tippet
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest