- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
válasz
gyulaszu #6699 üzenetére
Erre one-click megoldást nem nagyon tudok.. az a baj hogy a MIUI kedves rizsért dolgozó "szoftvermérnökei" / babzsákprogramozói rendszeresen elbasszák (nem tudok rá jobb szót, tényleg) majd egy frissítéssel "megoldják" ha megoldják..
Van legalább 6..8 féle ismert bug / probléma ami okoz, okozott és|vagy okozhat a MIUI-ban hasonlót (hacsak nem ez most egy mégújabb bug) mikor melyik jön elő mert ezek a szerencsétlenek képtelenek rendes forráskövetést használni (ha egy bug már fixed attól az náluk még simán előjöhet mert olyan mintha nem létezne verziókövetés csak forráskód ide-oda másolgatás).
Ha debloat-oltál valamit akkor kapcsolgasd vissza mindet és megfigyelés.. ha úgy jó akkor valami olyat tiltottál le amit nem kellett volna (pl. XSF vagyis a Xiaomi Service Framework, volt akinek ennek a frissítése / frissítés törlése oldotta meg)..
Volt olyan bug, ami azért cseszte szét a WLAN kapcsolatot mert az idő alapú rekeying-nél a nyomorultja WPA-val akart valamit csinálni mikor WPA2 volt.. nyilván nem sikerült, nyilván le is verte.. ilyenkor vagy újra próbálkozott és felment (esetleg fel kellett oldani a képernyőzárat is..) vagy nem és akkor ráadásul megjelölte "kapcsolódásra képtelenre".. ezt általában megoldotta ha a router-en "WPA+WPA2"-ről átállították csak WPA2-re az SSID-t, lehetőleg AES-el (gyak. kivették a WPA-t, amúgy is ki kell a csába' venni már a WEP-et / WPA-t).
Volt olyan bug, ami azért cseszte szét mert csak AES-el akart normálisan működni (ami amúgy nem baj, legyen is AES)..
Volt olyan, akinek a Wifi assistant teljes kikapcsolása oldotta meg (amit utána majd javítottak amúgy.. mégis vissza-visszatér ez is..).
Volt olyan, akinek a Connection & sharing -> Other -> Reset Wifi, mobile..etc oldotta meg ami ugye egyben azzal is járt hogy minden APN, WLAN SSID, minden ilyen jellegű beállítás huss.. némely esetben elég volt a WLAN SSID-kat törölni (mindet..) és újra hozzáadogatni.. random MAC nélkül!
Nézz szét az akkubeállításokban levő automatizált tevékenységek közt is, töröld ami nem kell vagy köze lehet a WLAN-hoz is.IPv6-ot -ha van- kapcsold ki (meghülyülhet tőle a connectivity test).
Ha a Wifi régió "rossz" az se segít.. legyen valami minimum európai országra állítva..
Próbáld ki channel bonding nélkül az SSID-t beállítani.
Jogosultságok közt nézd meg minek van WLAN kapcsolásra joga - és vedd el!WLAN SSID beállításainál van lehetőség random MAC-et használni - legyen kikapcsolva , SSID-nként is (hasznos lehet egy reptéren pl. de baromság egy otthoni / munkahelyi hálón mert magad szivatod vele).
adb-vel kapcsolható elvileg a sleep policy (ez régen (Pie előtt) rendszerből kapcsolható volt):
adb shell settings put global wifi_sleep_policy 2
Ezzel van mindig bekapcsolva állapotba téve - de ezt már elvileg ki is vezették..
De ha
adb shell settings get global wifi_sleep_policy
ez nálad mégis 0 vagy 1 lenne az azt jelenti hogy ha idle akkor kikapcsol, talán 30 perc múlva alapból.Vagy megint egy szazadik hasonlo bug.. ugyhogy innen is udvozlom a Xiaomi szoftvermernokeit- es fejlesztoit. Is.
Logcat.. meg kell keresni benne hol dobta el magat aztan vegigturni mi kapcsolta ki.. egy elcseszett automatizalt rutin is lehet az akkubeallitasoknal....
-
crok
nagyúr
válasz
kriszrap #6697 üzenetére
A jó topikot: Milyen okostelefont vegyek?
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Páromnak van egy xiaomi mi 10 telefonja karácsonyra szeretnék venni neki egy újabbat .
Fényképező része és a selfi rész előnybe részesíteném.
Mit ajánlanátok? -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
MIUI 13 alatt VoWifi-t használok főként Digi gyenge lefedettség miatt. Azt vettem észre, hogy ha lezár a képernyő, akkor egy idő után a wifit is lekapcsolja, gondolom akku kimélés miatt.
Van arra beállítás, hogy ezt ne tegye? legalább akkor ne, amikor a voWifi aktív? -
Lucho7
tag
Sziasztok, olyan problémám lenne egy redmi note 10s telefonnál ha a messsengeren videohívás van, akkor sokszor elmegy a hang, olyan durva reccsego hanggal vibrál, és a másik fél sem hall akkor, ilyen 5 másodperces kihagyás, de nagyon sokszor jön elő. Fülhallgatóval is ugyanez van csak akkor a fülesben van ez a hang. Van valakinek valami ötlete mi okozza a problémát? Más alkalmazással nincs gond a hanggal
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6693 üzenetére
A hangerő skála mennyire van fent? :)
-
-
gabenh
tag
Arra van valami megoldás hogy fülhallgaton egy idő után ne halkítsa le a zenét?
-
havri1
félisten
válasz
juve600 #6690 üzenetére
Igen, belpiacos mobilokra...........Több pontod nem volt?
Adjak kölcsön?
Globalról eleve szó sincs. CN alapon van 4 készülékre a 13.1 és a 14 tesztelve. Kérdés 2 lépcsőben adják e ki, vagy egyből kidobják tesztre a 14-et.
Nem fogják - szerintem -, mert még alfa sincs belőle.
Ezért mondom, szerda-csüt kiderül.. -
havri1
félisten
válasz
Viktor0610 #6688 üzenetére
Ráncfelvarrást olvastam, és egy két új funkciót. Kiderül hét közepén, ha valaki csurgat majd az alfáról képeket..Decembert írták az első 14-re.
-
juve600
nagyúr
A Xiaomi oldalán végrehajtott béta folyamatmódosítások miatt leállítjuk a "régi" Weekly ROM-ok kiadását (22.10.26 az utolsó "régi" Weekly kiadás). A következő frissítések „új” heti kiadásokon (például V13.1.22.10.26.DEV) alapulnak, és a közeljövőben Android 13-as frissítést és új eszközöket is tartalmazhatnak.
forrás : xiaomi.eu oldal
Jön a MIUI14 ? -
-
crok
nagyúr
Ez biztosan egy eredeti, Google Play Store-ból letöltött verzió?
Csak mert a névben Mi App Store van meg hogy (mod). Miért?
Vagy eleve CN kínai vagy mókolt app van fent vagy ez van a Xiaomi.EU ROM-ban amit használsz? (Mintha azt láttam volna hogy Mi 11i Xiaomi.EU ROM-od van) -
erzol
őstag
Magyarra fordítva a szoftverforditasok. hu segítségével.
Még arra gondoltam, hogy réges-régen a mi band 1-nél kínai régióra regisztráltam az accountom és ez kavarhat be?
-
bodorjanos
aktív tag
Fasza... néha azért égnek áll a helyam az androidtól. Persze az IOS-nél is vannak olyan anomáliák...
Sajnálom, hogy nem működik, de sajnos xiaomi órám nem volt az utóbbi időben. Annak idején még egy amazfit bip-em volt, de ahhoz vettem egy nem gyári appot, az tökéletes volt mindenre.
Más ötletem sajnos nincs... -
erzol
őstag
válasz
bodorjanos #6673 üzenetére
-
bodorjanos
aktív tag
Érdekes... Mondjuk nekem egy Samsung órám van kapcsolva a Poco X3 Pro-hoz, de az azokat az értesítéseket gond nélkül átviszi, ami engedélyezve van.
Samsungnál applikáció szinten lehet megadni, hogy mi küldhet értesítést az órára. Amazfitnél nincs ilyen opció? Nálam csak 2-3 app van engedélyezve, hogy minden más érdektelen dolog (pl.: mol move, lidl plus) ne jöjjön át az órára. -
erzol
őstag
válasz
bodorjanos #6670 üzenetére
Nálam egy xiaomi mi 11i +amazfit gtr 3 pro és egy mi home app hármas nem képes az értesítések megfelelő kezelésére. Míg a telefon minden történést kijelez a mi home appból, addig az óra ezekből semmit és csakis a mi home alkalmazásnál. Minden más rendben működik.
Nem értem... -
bodorjanos
aktív tag
válasz
juve600 #6669 üzenetére
Még mondjuk a ne zavarjanak üzemmódot rendbe tehetnék és akkor tuti lenne ez a miui. Leginkább az zavar benne, hogy nem lehet kivételeket adni. Pl az okos otthon értesítései jelezheznének éjszaka, de a többire (pl.: messenger) nem vagyok kíváncsi. Az okos otthon nálam a riasztó feladatait is ellátja.
-
juve600
nagyúr
válasz
bodorjanos #6668 üzenetére
szia
hát újdonságot nem írtál, legalábbis számomra, úgy kell beállítani ahogy írtad és akkor elvileg jönnek az értesítések szépen
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
bodorjanos #6659 üzenetére
Sziasztok, közben nyomok egy kis önreflexiót...
Leírtam ugyanezt a Poco X3 Pro-s fórumba, de ide is bemásolom.
Olvastam, próbálkoztam, tökölődtem és talán rájöttem mi a helyzet...
Persze javítsatok ki, ha rosszul gondolom, de szerintem az alábbiak szerint működnek az androidon az értesítések. Ha ébren van a telefon, jönnek az értesítések azonnal attól függetlenül, hogy az értesítés normál prioritású, vagy magas prioritású. Amikor lekapcsol a kijelzőt, de még nem ment el "aludni" a telefon, akkor is beesnek az értesítések rendben. Majd elkezdődik a alvás (doze mód?). Amikor ez aktív, akkor a normál értesítések, mint amit a gmail app is küld, azok nem esnek be, csak a magas prioritású értesítéseknek van "joguk" felébreszteni a rendszert (azonnali üzenetküldő appok pl. a messenger is ilyen). Persze a telefon is fel-fel ébreszti magát ebből a doze módból valamilyen rendszerességgel és ilyenkor beeshetnek a normál prioritású értesítések is.
Na most az én esetemben az okos otthon normál prioritású üzeneteket küldött, aminek következtében nem estek be azonnal, csak amikor a telefon felébredt valamiért. Van, hogy ez 10 perc volt, van, hogy csak 1 óra után. Átállítottam az okos otthon üzeneteit magas prioritásúra és láss csodát, 1-2 mp után megérkeznek az értesítések. Kb. ezt sikerült kiokummulálni egyelőre. Gyanítom ehhez az is kell, hogy a számunkra fontos appoknál az automatikus indítás be legyen kapcsolva, akkumulátor kímélő kikapcsolva és legyen zárolva az app a "task manager"-ben is.
Ha nagyon nem így lenne, írjátok le, de én ezt olvastam ki a doskikból, fórumokból és ez most megoldotta lényegében a problémámat. -
bodorjanos
aktív tag
Nálam is csak most jött ki. Global a rom, gyári, nem akartam "vacakolni" főzött romokkal. Lehet persze az lesz a vége, csak eljutok abba a korba, amikor már azt élvezem, hogy out of te box működik valami
Ilyen szempontból szeretem az almás termékeket, de megfizethetetlenek, azért is van most épp egy Poco-m és egy samu órám. Ezzel a kombóval akarom elhagyni az apple ökoszisztémát. Eddig egész jól megy, csak 1-2 anomália néha előkerül
-
havri1
félisten
válasz
bodorjanos #6665 üzenetére
Nem tudom köze van e, de én mindig eu devet használok, ez cn alap. Nálam sose volt ilyen gond, nagyon sok év alatt. Miui 5 óta.
-
crok
nagyúr
válasz
bodorjanos #6662 üzenetére
Settings
Battery
Jobb fent fogaskerék
- Clear cache when devices is locked - ez esetleg most nem 1 perc? Legyen never.
- Utolsó menüpont Scenarios - ha van ilyened akkor a benne levő Sleep mode-ot kapcsold ki.
Akkor [ennek] minden pontját végigjártad?
Milyen alkalmazások csináljak ilyen módon a (nem)értesítést? -
havri1
félisten
válasz
bodorjanos #6662 üzenetére
Nem tudom, nálam nincs ilyen gond.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
bodorjanos #6661 üzenetére
Na pont most jott meg egy proba ertesites 9 perc kesessel… Va, hogy csak par ora mulva esik be az ertesites. Eleg rapszodikus.
-
bodorjanos
aktív tag
Az a gaz, hogy minden ugy van beallitva, ahogy a temainditoban is le van irva es mas cikkekben is. Neha beesik az ertesites 5 perc kesessel, neha csak ha unlockolom a telefont. Dupla koppos kepernyo bekapcsolaskor meg nem jelennek meg az ertesitesek. Home Assistant okos otthont hasznalok. Amikor hazaerek gps alapjan kiriasztja a hazat es felkapcsolja a bejarati lampat. Amikor ezzel vegez, kuld egy uzenetet a telefonra. Azt mar nem kapom meg, csak amikor feloldom a telefont. Tehat nem alszik a telefon, hisz tudja vezerelni az okos otthont, csak az ertesitesek nem jonnek meg. Olyan erzesem van, mintha a 12.5-os android 11 alapu valtozatnal nem lett volna ilyen gond.
-
havri1
félisten
válasz
bodorjanos #6659 üzenetére
App engedélyek? Képernyőzar értesítések?
-
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok! Poco X3 Pro az alany. Gyari global ROM. 13-as MIUI, 12-es android. A problema a szokasos... Ertesitesek akkor jonnek csak meg, ha feloldom a kepernyot. Mindent amit talatam mar kiprobalta. Ha kikapcsolom a telot akkor 1 percig meg megjonnek az ertesitesek utana csak amikor feloldottam. Apponkent be van allitva az auto start, akkumulator optimalizacio kikapcaolva es lockolva van az app a task managerben. Van esetleg otlete a problema megoldasara valakinek?
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #6623 üzenetére
Üdv!
A kamera alkalmazásban amikor videóra váltottam akkor lefagyott az alkalmazás. Hosszú várakozás után néha egy felirat jelent meg, hogy a kamera nem elérhető vagy valami hasonló. Az alkalmazás úgy nyílik meg, hogy a fotózásra van állítva. Ezt a szövegsávot elcsúsztattam a videofelvételre és annyi ideje se volt, hogy éles képet mutasson. Egy homályos képnél lefagyott. A tisztítóval a fölösleges dolgokat eltávolítottam a memóriából és ez se segített. A telefont újra kellett indítani és most úgy tűnik jól működik.
Mi folyik itt? Nem emlékszem, hogy ezek a bugok megjelenése előtt frissült a MIUI.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest