Aktív témák
-
The Eagle
tag
Hi!
Azt én semállítom, hogy sok az 512 Mb RAM, de szvsz nem is kevés.
Javult a rendszer rendesen, miután átpakoltam a swapfile-t egy másik partícióra, előtte speed disk. A norton windoctor talált vagy 190 hibát, a regben, azt javítottam.
Most kop, kopp nem recseg a wiccmester tesztelgetem még.
Ja, fix méretre állítottam a swappet, 1536 Mb-ra.
Köszi
The Eagle -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
hát rengeteg dologtól kerreghet
mik vannak autostartban, indexing service, system restore, esetleg a víruskergető frissít
spyware is lehet -
lwolf
csendes tag
OK. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Én spec hozzáférési időre gondoltam ami HDD-nél milliszekundumban, RAM-nál nanoszekundumban mérhető. (legalábbis nekem így okították anno 2002) Mea culpa.
Átviteli sebességnél igazad lehet - talán ez esetben jobb is ezt vizsgálgatni - bár még Dual DDR-t nem volt szerencsém tesztelni, de elfogadom az értéket amit megadtál. Egy mai winchit nyugodtan számolhatunk 50MB/s -el, így kijön a 100-szoros szorzó, ugyebár?
Azért az se mind1. -
Mat
csendes tag
Csátok nekem van egy 2400+osom de azt ha adok neki bőven feszt akkor akár 3200-3400+ra is felmegy csak az a kis baj van vele hogy 55-60Fokos:(
De viszi :) -
Dufresne
addikt
Lehet hogy megy, de nekem eddig még 2100MHz fölé nem sikerült varázsolni, pedig próbáltam már pár beállítással, de nem akarta a szemét, ha meg el is indult windows halt be tőle:(
Meg minek húzzam följebb:F ígyis 44fok körül mozog alapból:DD
Internet explorer és 1 kis filmnézés meg nem igényel 2700+-t :C -
Flashy
veterán
az az igazsag hogy XP meg mindig eleg szar. nekem csak 256M ramom van, de tokmindegy, mert a fele ures, a windows meg swapel. grat. azért kell 1G-t venni, hogy abból legyen hajlandó végre 200M-t is használni.
-
Dufresne
addikt
Ha lesz 1 ferrárim, tuti kipróbálom a kézifékes mókát.
Amúgy ramból az van, ami az aláírásban, szóval kipróbálom. A sebességnövekedést meg elméleti síkon és is vágom, csak azért ennek vannak egyéb fizikai korlátai is. Játszani úgyse nagyon játszom viszónt, szóval kipróbálom. -
mdk01
addikt
Srácok ne mááá!
Most olvasom hogy 2xpc3200 256Mb ddr van a gépbe.
Nem létezik hogy kevés neki a ram.
Nekem is ennyi van és semmi probléma.
Próbáld ki az új rendszert majd ha nem akkor azt amit irtam fentebb ha az se vidd vissza a vinyót ha garis.
Vagy még allíthatsz a virtuális mem-en.
Nekem is van egy ilyen problémám de mostanság nincs:[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=59005&arc=f[/L]
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Több mint valószínű kevés a ram neki és ekkor kell swappolni.
-
The Eagle
tag
Köszi a gyors hozzászólásokat!
Kipróbálom a javaslataitokat, mellyel remélem megoldódik a probléma.
Ha nem még jelentkezem:)
The Eagle -
Trak
addikt
Próbáld meg, hogy újrarakod a rendszert, csak azt rakod fel ami tényleg kell a gépre, és ha mégsem, akkor amit felraksz és leszedsz, azt vezérlőpult/programok eltávolítás ból szedd le. Vagy van erre asszem egy mégjobb program.
Így talán nem lesz annyira tele a regedit minden szarral.
Jah és system tray en meg ne fusson az összes program ami a gépen van:)
Csak az menjen aminek mennie kell. -
lwolf
csendes tag
:) Szerinted mennyit számít, ha nem benyomott kézifékkel próbálsz száguldozni egy Ferrarival?
Hozzávetőlegesen 10 a 6-ik hatványon nagyságrendű (1000000) a sebességkülönbség egy PC133 SDRAM és egy ATA133 vinyó között nagyon durván. (elméleti adat) De felteszem valami finom DDR400 RAMod van... -
Dufresne
addikt
Jah regeditbe is lehet javulást előidézni, de avatatlan kezek...inkább én sem turkálok arrafelé túl gyakran:D
-
mdk01
addikt
HAverom 120gb IBM vinyója is ezt csinálta és azt hitte hogy befog s***ni de nem.
Vannak prg-k amik beirják magukat a windows különböző részeibe és ott buz***k a vinyót.
Neki csak win. xp induláskor volt.
Aztán történt egyszer hogy elment hozzá az egyik haverja és beleturkált a regeditbe.
''-Ez ide nem kell
-meg ez se
-ez minek van itt?''
Na azóta nem kerreg a vinyó.
Én nem értek hozzá meg nem volt még ilyen problémám.
Sok Szerencsét! -
Dufresne
addikt
Nekem is megvan az a giga, de van swap is. Mennyit számít ha kikapcsolom és csak ram-ra hagyoma dolgot?
Mondjuk ki is próbálhatnám....de most inkább megkérdem:)) -
Dufresne
addikt
Rosszabb esetben akár kezdődő vinyómeghibásodás is, de nem valószínű.
A lapozófile tényleg sokat számíthat és ahogy előttem szóló említette érdemes fix értéket megadni neki és külön partícióra tenni a rendszertől. -
lwolf
csendes tag
Két dologra tudok gondolni: (több oka is lehet:)
Ha NTFS partíciód van, akkor az ''üres'' időben (értsd:Windows kénye-kedve szerint) elkezdi kicsit karbantartani, töredezettségmentesítés, gyorsítótár kiírás egy szuszra, ilyesmi. Olyat is hallottam, hogy rendszerinduláskor - ha nem jól lett leállítva - a hátralékos fájlműveleteket befejezi.
Másik ok lehet a swap fájl.Start->Beállítások->Vezérlőpult->Rendszer->Speciális->Beállítások->Speciális->Virtuális memória. Ha több partíciód, meghajtód van, érdemes egy olyanra tenni ahol NEM a rendszer tartózkodik. A többiről meg le kell tiltani a fenébe. Szívem szerint letiltanám mindenhol, ha lenne 1GB RAM a gépemben, de nincs. :(
És a rendszer helyett add meg fixen, mondjuk a fizikau RAM-od kétszeresét vagy négyszeresét, ez ízlés kérdése. De ha valamely játék szívózik, tedd vissza a ''rendszer kezelje a méretet'' állapotba.
U.I. Ja a 3. ok lehet, ha valamelyik szektor esetleg már nehezen olvasható és valami rendszerfájl tanyázik rajta, de ez a legvalószínűtlenebb. -
The Eagle
tag
Hi!
A problémám az, hogy néha, teljesen ok nélkül elkezd darálni a wiccmester és csak megy kb 10-30 másodpercig. Ilyenkor aztán fogja a gépet, plánemeglátszik mikor játék megy.
Mitől van ez? Találkozott már valaki ezel a problémával?
A op: Win XP + Sp1a, a konfig alul.
Köszi a segítséget előre.
bye
The Eagle
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest