- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
lwolf
csendes tag
OK. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Én spec hozzáférési időre gondoltam ami HDD-nél milliszekundumban, RAM-nál nanoszekundumban mérhető. (legalábbis nekem így okították anno 2002) Mea culpa.
Átviteli sebességnél igazad lehet - talán ez esetben jobb is ezt vizsgálgatni - bár még Dual DDR-t nem volt szerencsém tesztelni, de elfogadom az értéket amit megadtál. Egy mai winchit nyugodtan számolhatunk 50MB/s -el, így kijön a 100-szoros szorzó, ugyebár?
Azért az se mind1. -
lwolf
csendes tag
:) Szerinted mennyit számít, ha nem benyomott kézifékkel próbálsz száguldozni egy Ferrarival?
Hozzávetőlegesen 10 a 6-ik hatványon nagyságrendű (1000000) a sebességkülönbség egy PC133 SDRAM és egy ATA133 vinyó között nagyon durván. (elméleti adat) De felteszem valami finom DDR400 RAMod van... -
lwolf
csendes tag
Két dologra tudok gondolni: (több oka is lehet:)
Ha NTFS partíciód van, akkor az ''üres'' időben (értsd:Windows kénye-kedve szerint) elkezdi kicsit karbantartani, töredezettségmentesítés, gyorsítótár kiírás egy szuszra, ilyesmi. Olyat is hallottam, hogy rendszerinduláskor - ha nem jól lett leállítva - a hátralékos fájlműveleteket befejezi.
Másik ok lehet a swap fájl.Start->Beállítások->Vezérlőpult->Rendszer->Speciális->Beállítások->Speciális->Virtuális memória. Ha több partíciód, meghajtód van, érdemes egy olyanra tenni ahol NEM a rendszer tartózkodik. A többiről meg le kell tiltani a fenébe. Szívem szerint letiltanám mindenhol, ha lenne 1GB RAM a gépemben, de nincs. :(
És a rendszer helyett add meg fixen, mondjuk a fizikau RAM-od kétszeresét vagy négyszeresét, ez ízlés kérdése. De ha valamely játék szívózik, tedd vissza a ''rendszer kezelje a méretet'' állapotba.
U.I. Ja a 3. ok lehet, ha valamelyik szektor esetleg már nehezen olvasható és valami rendszerfájl tanyázik rajta, de ez a legvalószínűtlenebb.
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest