Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
aztán az ügyészség egyenként leszaggatja a tökeit, ha kiderül, hogy megalapozatlan volt.
Hja. Ezert is irtam lejjebb h a BSA bemondasara nemigen fog megallni az alapos gyanu. De azert nem art, ha a rendorsegi torvennyel (is) tisztaban van egy cegvezeto.
nem parancs, engedély.
Hatarozat hazkutatasrol es lefoglalasrol
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Házkutatási parancsot csak bűncselekmény alapos gyanújával tudnak szerezni, ami meg már bírói hatáskör. Bár lehet, h elmennek addig is... :
Ha a nyomozati cselekmény halaszthatatlan, a rendor nyugodtan kutathat / lefoglalhat siman rendorsegi igazolvany felmutatasaval, van ra jogalapja ''házkutatási parancs'' nelkul is (ami btw nem is letezik Mo-n) -
corlagon
senior tag
A penzugyi szervezetek fordultak a PSZAF-hez, mert az a felugyeleti szervuk, de az iranymutatas termeszetesen minden pc-hasznalo gazdalkodo szervezetnek szol.
Bemasolom, mert nagyon jo segitseg a BSA-paraval kapcsolatban -
''Tájékoztatás a Business Software Alliance legújabb kampányával kapcsolatban
Több pénzügyi szervezet megkereste a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) a Business Software Alliance - röviden: BSA - legújabb kampányával kapcsolatban a helyes fellépés iránt érdeklődve (figyelembe véve, hogy a BSA tavaly is hasonló akciót folytatott).
Ezúton szeretnénk tájékoztatni a PSZÁF felügyelete alá tartozó pénzügyi szervezeteket, hogy a BSA nem felügyeleti hatáskörű szervezet, hanem egy vállalkozások által alapított társaság, amelynek Magyarországon semmilyen felügyeleti, vizsgálati joga nincs. A BSA megkeresésére történő válaszadás kizárólag önkéntes. A PSZÁF az általa felügyelt intézményeknél - egyetértve a BSA céljával - tiltja az illegális szoftverhasználatot.
Mivel a pénzügyi szervezetek minősített adatokat is kezelnek (személyes adatok, banktitok, pénztártitok, biztosítási titok, stb.) és ezen adatok védelme törvényben előírt kötelességük, ezért az adatokhoz történő hozzáférést minden felhatalmazás nélküli harmadik személy esetében meg kell előzniük, illetve meg kell akadályozniuk. Mivel a minősített adatok a pénzügyi szervezeteknél jellemzően a számítógépeken is megtalálhatók, így ezen eszközök vizsgálatát minden esetben meg kell tagadni. Az informatikai eszközökön vizsgálatot csak a magyar jogszabályok által felhatalmazással rendelkező hatóságok (Rendőrség, Ügyészség, PSZÁF, APEH stb.) folytathatnak. Javasoljuk, hogy a pénzügyi szervezet minden esetben ellenőrizze a vizsgálatra kiérkező jogosultságát, kétely esetén segítséget kérhet a PSZÁF Engedélyezési és Jogérvényesítési Igazgatóságától.''
Miutan a ceg a PSZAF iranymutatasat kovetoen - helyesen - elutasitja az egyuttmukodest a BSA-val, ok termeszetesen tehetnek feljelentest a rendorsegen, akik buncselekmeny alapos gyanuja eseten mengindithatjak a nyomozast, aztan (hazkutatasi/lefoglalasi hatarozattal v anelkul) mehetnek latogatoba.
Egyeb informaciok hianyaban nem lesz feltetelezheto a buncselekmenyre utalo magatartas, ami elindithatna a nyomozast.
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Tisztaban vagyok a bsa hatterevel es motivaciojaval, csak igyekszem ramutatni h nem szerencses ha egy cegvezeto hagyja magat megfelemliteni.
En a kukaba dobaltam a leveleiket, amikor meg felhivtak, jeleztem h uzleti titok h milyen szoftvereket hasznalunk, es javasoltam h inkabb mashol folytassak az adatgyujtest & piackutatast. -
corlagon
senior tag
válasz
Rocketrider
üzenetére
A BSA nem hatosag, pont annyi joguk van mint nekem. Ha en is odamegyek turkalni a gepeidben, nekem is megengeded?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest