- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Indiában szeretnek TV-zni
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeetWhite
csendes tag
Ez nem igy megy... Egy új dologra rányomhatsz egy használt jelzőt... Elnézést, de a magyar hatóságok szarnak ez ilyenre... Nekem még a W810i dobozán a fólia is rajta volt, és mondom, 1 évvel a vásárlás után kapod a gyári garijegyet (ha minden igaz) és akkor már tényleg használt lesz...
Egyszerűbben: van egy szekered () amit egy kis szekérkereskedésben vettél... A szekeret gyártó műhely 12 hónap garanciát vállal minden ÚJ szekérre, a HASZNÁLTakra csak 6 hónapot... Mit mond a kis szekérkereskedés eladója:
- Itt a vadonat ÚJ szekér... Én vállalok rá 6 hónap garanciát...
Ekkor te reklamálsz, hogy a gyári 12 hónapos, mire ő:
- Igen, de ha letelik a 6 hónap, te vissza fogod hozni, akkor már használt lesz, és én a gyártó garancialevelével, amin 6 hónap garancia van, ismét eladom neked a szekeret de most használtan...
És mit mond a matek: 6 + 6 = 12...
Vagyis tényleg 12 hónap garanciád lesz a szekérre, ha igaz amit tudok... Ha nem, akkor szopacs van... -
G123
csendes tag
Jó akkor a kérdés továbbra is az, hogy hogyan lehet egy új készüléket használt státuszba helyezni ? Az egyik lehetőség (de ez csak tipp) hogy egy cég eladja a telefont egy magánszemélynek, majd ő eladja annak a vállalkozásnak aki ténylegesen árusít. Rögtön a következő kérdés, hogy ez nagy tételnél, hogy nem szúr szemet az adóhatóságnak? Az áfát az első eladásnál mindenképpen meg kell fizetni, viszont feltehetően az egy nagyon alacsony összeg ami után az áfa elhanyagolható. Azt nem hiszem, hogy a gyár papíron mesterségesen olcsóbban hozná forgalomba a készülékeket mint a tényleges érték, tehát ez csak egy szinttel késöbb lehetséges. Ezután a kérdés, hogy ezt hogyan adják tovább olcsóbban mint a beszerzési ár, mivel szerintem ezek a végfelhasználói árak olcsóbbak mint a hivatalos bruttó nagykerárak.
-
PeetWhite
csendes tag
Nah szóval mit is jelent... Én nem nagyon tudom, ez jó kérdés, viszont a 0% ÁFÁnak a következményeit tudom...
- A telót a gsm bolt meghirdeti olcsón, 0%os áfával
- Te megveszed és mikor hazaérsz látod, hogy a garilevél nem gyári és csak 1 évre szól
- Felhívod őket, és megkérdezed, hogy most hogy is van ez
- Ők azt mondják: '' Az első évet mi vállaljuk, az első év végén szervizelésre hozod, megkapod a gyári egy év garit, mert addigra már használt lesz a telód''
Nekem ezt mondták, nem tudom hogy igaz e, szerintem jól átb***tak, de nem érdekel... A W810i-m megvan és ez a lényeg... És 2 évig minimum nem veszek új telót -
G123
csendes tag
De hogyan lesz az új termékből használt?
-
A topikot átneveztem.
A jövőben mellőzzük a cégnevek említését.
Köszönöm. -
KRi_
csendes tag
Sziasztok!
A dolog kétféleképpen működik, egyik, hogy mindent használt telefonként adnak el, mert arra hivatalosan is 0% az áfa (hisz elvileg egy használt cuccnál már valaki megfizette). Másik, hogy a cég éves árbevétele nem éri el az x millió forintot és ezért nem áfakörösek ezt az adószám 123456-1-33 hátulról 3 száma jelzi, ha 1 akkor nem áfa körös, ha 2 akkor áfa körös, ha 3 akkor EVA-s.
Honnan vannak a telók meg többesélyes és most csak a félillegális lehetőségekről beszélek. Hivatalos vámszabadterületről és papíron elhagyja az országot a teló, amásik, Ukrajna és egyéb helyekről, arab országok pl nagy tételben fillérekért lehet beszerezni a telót természetesen a vám trükközve van. Pont emiatt a gari szerintem ugyanúgy működik mint a digitális fényképezőgépektől, számtech cuccokon keresztül mindenre, hogy oda viheted vissza ahol vetted, mert a gyári garihoz már nem visszavezethető a teló. Jó példa egy Canon a400-as kétféle áron kapható 32000 -ért és 40 felett. A 40 feletti a hivatalos magyar nyelvű cucc, a másik az Németóból importált és csak az elárúsító hely által vállalt gari. Ami végülis tök mindegy, mert az hogy garanciális ügyintézés az úgyis csak szándék kérdése, ha akarják becserélik ha nem akarják akkor nem.
Üdv
Kri -
AS
félisten
Ez érdekes akkor drágalátos voda mért nem forgalmazza.!
-
canniball
nagyúr
-
AS
félisten
D750 hogy kerül a listára?? és fügetlen is ? Ez fura mert az t-mobile teloja.
-
HERR Z
veterán
engem az jobban érdekelne hogy az a magyar gyári softos vagy Live!-os....ha gyári akkor elkezdek örülni hogy jövő héten lesz telóm
-
gsmdepo
csendes tag
Tisztelt Hölgyeim és Úraim! Köszönöm a sok hozzászólást amit erre a kérdésre önök tettek. A félreértések elkerülése végett mi örölünk a jó és rossz kritikának egyaránt hisz az azt jelenti hogy foglakoznak velünk és ezek minden esetben építő jellegű is lehet. Azért egy két dolgot elmondanék mielött pálcát törnének a fejünk felett. A 0%-os ÁFA valóban csak használt telefonra lehetséges, és ez valóban így is van mert a készülékeket a beszállítótól mi Adás-Vételi szerződéssel vesszük igy ezek a készülékek gyakorlatilag papiron használtak de mégsem azok, így ön a kifizetett készülékét költségként eltudja számolni de ÁFÁ-t nem tud belöle vissza igényelni. Ezt sajnos nem tudom másképp elmagyarázni, de ha kell akkor megpróbálom. A garancia a Nokiánál 2évre csak úgy lehetséges hogyha a készülék Magyarországon lett forgalomba helyezve! Minden egyéb esetben csak 12hónap garancia van készülékekre. A honlapunk azért ilyen ''primitív'' mert még mindig vannak modemes felhasználók akiknek a sok reklámmal telefüzött honlapot nagyon nehéz és sokáig tart letölteni, és így vannak ezzel a mobiltelefonos ügyfeleink is. Az email címünk azért vipmailes mert nekem ez tetszett. A mobilszámunk sajnos nem vitamaxos mert akkor legalább tudnám hogy mennyiért telefonálok de azt sajnos csak a hónap végén látom. Az ÁFÁ-s számla is megoldható de ez megbeszélés tárgyát képezi szöveg azért volt mert mint például tegnap egy ügyfélnek 78000ft-os ÁFÁ-s áron adtuk a Nokia 6230i-s telefont mert neki ennyi klészpénze volt rá ami ugye 62800ft-os nettó árat jelent. Tehát mi megprobálunk rugalmasak lenni az ügyfeleinkel kapcsolatos kérdésekben. Bocsánat hogy ilyen hosszúra sikeredett a hozzászólásom és elnézést kérek azért ha esetleg valamit kihagytam.További kérdésekben szivesen állunk rendelkezésükre.
Tisztelettel: K. Attila
GSM-Depo
06/70-318-7288
http://gsmdepo.try.hu -
sbazsi
veterán
Vagyis:
Vásárolni kizárólag úgy tessék, hogy az illetővel a Nokia (vagy egyéb gyártó) szervízében essen meg a találkozó, és akkor lehet rögtönözni egy szervíz-ellenőrzést, hogy rendben van-e. A papírokból gondolom a mezei Nokia mintabolt is meg tudja mondani, hogy mi a helyzet, szoval szerintem nem küldik be.
Ja, és ha az ipse ebbe nem menne bele, az már eleve gyanús. -
Andie
őstag
No, felhivtam egy nokia szervizt.
Érdekes dolgokat mondott a faszi, és rendkivül segitökész volt.
Szóval ha minden úgy van, ahogy a levélben nekem a depó irta, akkor valóban él a 2 év nokia garancia, és bármi gond van vele, javitják. Ehhez kell az emlitett matricás nokia garipapir, és a számla.
NODE! Attól, mert a gsm bolt határozottan állitja, hogy made in hungary, és van hozzá garipapir, még nembiztos, hogy ez érvényes is! Ugyanis :
- Magyarországon gyárt a Nokia külföldre telefonokat! És egy Zimbabwei piacra szánt telefont, zimbabwei garipapirral én ugyan vihetek a magyar nokiához, nem foglalkoznak velem, elküldenek Z-ba.
- A nokia szerviz számára már ismert trükk : megveszik olcsón a telcsit pl a pannontól, garival. Kifüggetlenitik, és eladják +X ezer ft-ért nekem. Van garipapir, meg minden, látszólag minden szép és jó, csak épp azt felejtik el mondani, hogy miután függetlenitve lett, a gari ugrott. Ez viszont már csak akkor derül majd ki, ha viszem a cuccost.
És úgy általában túl olcsónak találta a 69-es árat, és bár nem akart 1 szóval sem lebeszélni, személy szerint ő elhatárolódna az ilyen boltoktól. Erösen ajánlotta a MM-t vagy EW -t, ahol még mindig olcsóbb, mint a hivatalosa nokia boltban, de tutira garis és fehér telcsit kap az ember... -
karib
addikt
Esetleg fel kell hívni egy Nokia szervizt és megkérdezni, hogy mi kell ahhoz, hogy ők garban elfogadják. És esetleg az új telefonnal rögtön bebattyogni és megnézetni, hogy minden okés-e. Netán valami papírt is szerezni a Nokiától, hogy ők azt mondták, hogy nem lesz vele gond - de ez már kicsit paranoid hozzáállás
-
Andie
őstag
Nos? Újabb tapasztalatok a fenti céggel?
Mivel napok óta nem mozog sehol a telefon ára, és a voda sem aktivizálta magát, ezért nagyon úgy néz ki (99%), hogy a héten bemegyek a gsm depóhoz, és elhozok egy 6230i-t, 69.900ért. Ez a legjobb ár pesten (amit legalábbis találtam), és 2 év nokia garis.
Hol vannak ők egyébként? -
adam526
tag
Hát ez tényleg nagyon korrekt válasznak tűnik, felhívom és megkérdem, hogy az se k750i-hez is rendes se gari jár-e.Mert az összes boltban csak ők vállalnak rá garit
-
Andie
őstag
Mint azt #42-ben emlitettem, irtam nekik egy mailt, hogy mi a helyzet a 6230i-vel gari ügyben. A köv. választ kaptam, idézem :
Tisztelt ****** András!
Mivel a készülék Magyarországi gyártású tehát Made in Hungary és az új hivatalos jogszabály szerint az unióban gyártott nokia termékekre 2 év garancia van ezért ez a készülék a gyári hologrammos Nokia garancialevéllel együtt 2 év garanciával rendelkezik! Tehát a kérdésére a válasz igen 2 év garancia van a Nokia 6230i készülékre.
Tisztelettel: K. Attila
GSM-Depo
06/70-318-7288
http://gsmdepo.try.hu
Ez számomra elég korrekt válasznak és elbánásnak tünik. És ha valóban ott van benne a gyári nokia holocimke, akkor a nokia sem tud micsinálni, mint elfogadja... hisz ugyanaz a cimke, mint amit a pannon, az EW, vagy a MM ad... neme? -
adam526
tag
a phonezone csak másfél hét múlva kap k750i-t, amúgy ott sajna rájön az áfa, és így már rögtön nem olyan bíztató az ár
Amúgy ott is csak ők vállanak rá garanciát, nem sonyericssonos garancia van rá. Ezek szerint egyik független boltban sincsen, csak általuk vállalt garancia?
[Szerkesztve] -
Matthew
őstag
Elnézést hogy beleszólok de a topiknyitónak ajánlanám a következő oldalt:
Bővebben: link
Korrektebbnek tűnik mint a topikcímben említett, sőt még olcsóbb is szvsz. -
SeF
tag
Nagy az adózás dzsungele. Milliónyi kiskapu van.
Kisker, magyarul akivel az user van kapcsolatban nem lehet áfamentes. Kedves user kifizeti a tréfát a bolt, (vagy vállalkozó) meg befizeti állambácsinak. Egyéni vállalkozóknál van még áfamentes tevékenység, de az nem kereskedelem, pl ilyesmi h tanácsadás. Ha fizikailag kézzel fogható dolgot vesz valaki akkor az mindenképpen áfás.
Ha külföldről hoz be használt dolgot az itt forgalomba kerül, tehát áfa. Volt egy ilyen topik is ezzel a témával, pixmania.com-ról rendelt dolgok. Igaz azok újak. Ha kintről is hozza be a magyar ktgvetés-nem nem fiezetett még adót utána, tehát ugyanaz a vége. Használtautóknál a regadó ilyen. Az állam 2forintról nem mondd le, nem hinném hogy létezik még olyan kiskapu ami ezt lehetővé tenné.
Ez a normatív adózás nemtudom hogy megy, én éves szinten 50milliós forgalmat bonyolítok. Egyéni vállalkozóknál van ilyen, pl kényszervállalkozók akik éves szinten kb 3milliót számláznak ki.
Még mindíg itt van ez a ''ha kell számla akkor van'' dolog. Tehát mindenképpen áfás a dolog, vagyis ez a személy vagy társaság áfakörös. Az már az ő bulija hogy hogy könyveli el. Sejtésem szerint raktárkészletet tart fent papíron. Nekünk is volt egy ilyen ügyfelünk aki felhalmozta papíron a készletet aztán mikor már több millió volt raktáron és adózni kellett év végén meglepődött. Így lehetséges a dolog.
Ha számlát kérsz akkor csak többet fizetsz. Azt meg zsebre teszi és eltűnik a balfenéken ha úgy áll a helyzet. Tehát garancia is ugrik... Nincs kinél érvényesíteni.
Minden lehetséges mostmár én is kiváncsi vagyok a végkifejletre. -
bumper
senior tag
Ha jól emlékszem az Adó tárgy alatt tanultakra akkor:
-0%-os áfa van de az tényleg csak az exportra vonatkozik
-használt cikkekre árusítása -ha jól emlékszem áfamentes-, de ez NEM 0%.
Az oldalon említett ''különbözeti áfa'' azt jelenti, hogy a hozzáadott értékre (az nettó kapott és kért összeg közti különbségre) számított áfát fizeti meg az adott cég (amit később vissza is kaphat), ez utóbbi meg a kedves vásárlót hol érdekli?
na
üdv
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
tv-re laptopra van hasonló bolt...csak ott nem írják oda h 0% áfás hanem ennyi azt csá...
Laptop gari: márka válogatja...valahol van világgarancia valahol nincs..
lehet van valmi kis semmi pláza gsm boltjuk ott adják el a használtakat..csak annak a címét azért nem adják meg, mert ott új cucc alig van..fax se tudja -
-
adam526
tag
De, blokkot ad, csak számlát nem. És a blokk elég a garihoz
-
adam526
tag
Gsm line sokkal jobb, most találtam, 1 év gari, nettó 86 ezer, kérésre nem ad számlát, akkor ennyit kell fizetned, holnap-tól lesz k750i. Link a k750i topikban.
1 órán belül budapesten házhozszállítás -
sbazsi
veterán
Hát nem tudom, nekem akkor sem tiszta.
Miért nincs hasonló bolt TV-re, órára, ékszerre, laptopra???
előbbieknél kérdés lehet a garancia.
De vajon egy külföldön értékesített notebookra hogyan jár a garancia Mo-on? Ha az itthon használt notebook üzletben lett eladva?
Mert ügye a notira is jár a gari, megsem szereti a szerviz, ha külföldről hozatod be.
Meg az sem tiszta, hogyha használt telóbolt, akkor hogy árul újat? -
HERR Z
veterán
0% adóval akkor lehet eladni a cuccot ha külföldről lett behozatva a cucc, és amúgy használt telókat áruló boltként van bejelentve....ez teljesen legális, adhat rá számlát is, és a gari mivel világgarancia van, bárhol érvényesíthető....volt gsm-es ismerősöm az magyarázta ezt el nekem, itt debrecenben is 2-3 bolt küldi így...nincs benne semmi fekete..
-
adam526
tag
Nem is tudom, hogy mi az a nominatív adózás, kifejtenéd bővebben?
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Kezd még érdekesebbé válni a gsm depós dolog!
IDÉZET BYB HOZZÁSZÓLÁSÁBÓL (Téma: K750i):
''Brand new információ: GSM-Depo-s srác felesége karambolozott, ezért ma nem jön fel Budapestre! Elég kétségbeesett volt a hangja, ezért mindenkit megkérnék, hogy ne kezdjen el poénkodni rajta és azt gondolni, hogy emiatt méginkább kama a cég!!! Holnap újra csörgök rá és meglássuk!
üdv
BBence''
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest