- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam526
tag
Nálam úgy előbb elérsz valamit, hidd el
-
adam526
tag
Amúgy én az se k750i-t szeretném megvenni, már 3 hónapja várok rá, ezért ilyen sürgős
. De végülis örülök, hogy megnyitottam ezt a topikot, mivel így ráébresztettetek, hogy itt valami svindli van. Végülis ebbe a pár napba, 1-2 hétbe már nem fogok belehalni. Én csak ott veszek független telót, ahol gyári garit adnak rá, nem a bolt vállal rá.
-
ByB
addikt
Azért a nagyokon kívül létezik sok megbízható kisebb GSM bolt is!!! Például NextGSM... A 3hónap garis telefonok külföldről lettek behozva, kikódolva és a bolt vállal garit, de ez nem azt jelenti, hogy meg is kell szűnnie a boltnak! (Én se vennék ilyen helyen telót!) Ami viszont a GSM-Depo-t illeti, ők a K750i-t egy év garival árulják... ennek ellenére persze ''fura'' egy intézmény!
-
adam526
tag
Esmen: köszönöm a kultúrált hozzászólásodat, azért mert ph nagyúr vagy, még nem kéne osztani az észt, főleg ilyen stílusban. Kulturált formában nem megy?
-
ithomas
őstag
'' ...ott 3 hónap hivatalos, és 1 év szoftver gari volt a cuccra.''
Hihi..ez is jópofa...
Kár hogy kicsit ellentmondásos..mert ha hivatalos gari lenne rá...akkor a törvényileg előírt minimum 12 hónapot kéne hogy megadják!
Az tuti hogy nincs olyan telefongyártó aki 3 hónap garral adná a cuccost(nem is tehetné)...tehát a 3 hónapot azt max az üzlet válalja be,ahol vetted,a saját felelőségére..
Aztán ha megszünik a bolt...akkor nyasgem...--> Márpedig erre minden esély megvan mert ezek a kis sityi sutyi...innen onnan asztal alatt beszerezzük neked olcsójózsi boltok sorra szünnek meg..és sorra nyitják a másik boltot új név alatt...
Ha már újonnan veszek telót akkor vagy a szolgáltatóktól...vagy megbízható..és tutira nem megszünő helyekről(EW,Media Markt,Photo Hall)vegyétek meg...mert nem ér annyit az az 5-6 ezer forint spórolás...ha 50-60-at buktok rajta...
persze ez csak magánvélemény... -
Andie
őstag
Most irtam nekik mailt, hogy a 6230i-re milyen gari van, és hány év?
Kiváncsi leszek, mit válaszolnak, ha egyáltalán.
Eddig kb 8 helyen néztem meg a telcsit, sajna ahol 2 év nokia gari volt rá, ott a legolcsóbb is 79.
Ennél olcsóbban 2 helyen találtam, ott 3 hónap hivatalos, és 1 év szoftver gari volt a cuccra. Ez nekem már ''süt'' kategória. Miért nem vállalják ők is a min. 1 év nokia garit? Nyilván valami stikli van a dologban. (megpróbálták megmagyarázni, hogy úgysem lesz a telóval hardveresen gond, ettöl ne féljek. egyedül a szoft az, amit 1 év múlva esetleg frissiteni kell) -
Esmein
nagyúr
Kiskorodban fejedre esett egy The Riddler életnagyságú gránitszobor, hogy kérdőjelmániád lett ? EGY DARAB KÉRDŐJELET íRJÁL A MONDAT VÉGÉRE B*ZDMEG MAX KETTŐT TOPIKBA MÁR 2 DARAB IS EGYEL TÖBB ,MINT A SZÜKSÉGES !
köszönöm. -
adam526
tag
Pont ezért várakozom most, hogy ők ketten mit mondanak! Majd megkérem Byb-et hogy telefonáljon be egy ericsson szervízbe, és gariszám alapján ellenőriztesse le, hogy nem hamis-e
-
SeF
tag
Üdv!
ezt a rövidke hieroglifát megfejteni kb fél másodperc:
ÁFA = Általános Forgalmi Adó
jellemzője, hogy mindíg a végfelhasználónál csapódik le vagyis a kedves user fizeti ki. Kikerülni törvényesen nem lehet.
Másrészt ha valaki elad és valaki vesz az forgalom, ez jelentkezik a bolt könyvelésében is a belföldi termékértékesítés Kiss Pista sorában, meg aki még ottan vásárol.
Ki kell venni a raktárkészletből is. Ez egy nagyon nagy ÁTVERÉS lesz.
Kedves édesanyám mérlegképes könyvelő 31 év tapasztalattal, 0%os áfa van, de nem végfelhasználóknak.
Ez valószínűleg ugy működhet hogy se gari se semmi nem lesz és örülj neki ha nem lopott a készülék. Az esetleges számla meg fiktív, vagy lopott a tömb.
Ingyenes tárhely még nem gyanús, de az email már igen. Bárhol kötsz nethozzáférést aliast lehet kérni havi párszáz forintért... ergo akkor miért ingyenes az email is? Cím sincs. Érdemes lenne megpróbálni rendenli egy olcsóbb dolgot, majd leellenőriztetni a yardon. Cégnév sincs, se egy konkrét személy. Telefonkártyát meg aproneten 500ért lehet venni, aztán gáz esetén el lehet pöckölni a gazba.
Ha valaminek fehér csőre van hápog és még kacsa formája is van az kacsa... -
adam526
tag
2 eshetőség lehet
1: Igaznak tűnő számlát ad, de ez a garancia érvényesítésénél kiderül, és gondolom, hogy volt már olyan ember, aki itt vásásrolt, és utána gondjai voltak a telefonnal. Ilyen esetben pedig, aki rájön, hogy nem ér semmit a garija, az valószínűleg bejelenti, hogy ez a cég illegális tevékenységet folytat. Ha nem ad számlát, akkor alapból kizárva a vásárlás, mármint nálam, mert akkor a garival semmit sem érsz.
2: Teljesen legaláis a dolog, mert külföldről hozza be, és valamilyen legális módon 0%-os áfaként számolja el
Nekem az számít, hogy tényleg legyen 1 év garancia, és egy érvényes számla, onnantól kezdve, ha probléma van, bemegyek az egyik ericsson szervízbe és ott megjavíttatom. Amúgy ott utólag ingyen töltenek fel magyar menüt!
Ma megy Byb venni egy k750i-t, holnap meg Powerbulldog. Megvárom a tapasztalataikat, és akkor meglátom, hogy megéri-e itt vásárolni. Ennél jobbat most nem tehetek
Nekem csak a bruttó ár jön szóba máshol, mivel nem tudok áfá-t visszaigényelni -
adam526
tag
Lehet, hogy várok 1-2 napot, aztán meglátom mi lesz
-
ithomas
őstag
Én csak azt nem értem ha ez teljesen tiszta és legális,akkor MIÉRT ŐK AZ EGYETLEN cég akik jogosultak arra hogy neked...magánszemélynek 0%-os áfával adjon el bármit is újonnan.Ha ez ennyire egyszerű volna..akkor már minden bolt adó nélkül árúlná a termékeket,hogy több legyen a vásárló.
Vagy kik ők?az atyaúristen hogy NEKIK EGYEDÜL szabad?
Ez az egész cég a (nem)elérhetőségeivel és honlapjukkal együtt szánalmas....
meg ez a duma(a k750-es totyikban olvastam):
-a bolthoz azért nincsen cím írva, mert nagyrészt nagyker, vagyis kisebb boltokat lát el, és vidéken van.
Hát ez aztán megnyugtató válasz...
Szóval ha valaki nagyker akkor már teljesen lényegtelen a bolt elérhetősége..az árú eredete...meg minden épkézláb elérhetőságe...
Aztán ha gariról van szó és hírtelen eltünik a cég egyik percről a másikra..majd megnyugtatja a vásárlót...hogy nem érdekes..mert a cég vidéki székhelyű....
Na szal csak okosan gyerekek... -
adam526
tag
Nagykerből szerzi, amúgy kizárt, hogy minden telefontípusból van , boltokat is kiszolgál, és illegális lenne. Főleg, hogy neten hirdeti egy csomó helyen, az aproneten is. Már rég elkapták volna ha illegális lenne. Szerintem ne ítélkezzünk, amíg egy nem kérdezett meg senki egy szakembert, aki ezzel foglalkozik, és biztosan állítja, hogy ez illegális.
-
corlagon
senior tag
Le tudják, persze.
Ha viszel egy 125-ös számlát, és számlán 100 alap + 25 áfa van, akkor neked 100 lesz költség, 25 később visszaigényelhető áfa. Ha a 125-ös számlán 125 van (0% áfa vagy áfa-mentes), akkor az egész költség lesz, de nincs áfa kapcsolat.
Egyébként az áfa-mentes és a 0%-os értékesítés nem ugyanaz!
#29 sbazsi:
Ezt többen felvetették már, szerintem a legtöbben egyet is értenek vele.
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
Nem tunik fel nektek, hogy itt valami nem tiszta???
A szolgáltatóknál miért nem lehet 0% áfával vásárolni? Vagy bármelyik nemzetközi cégnél?
Mert úgy veszem észre nekik egy ''kis stikli'' (félretájékoztatás és társai, rendszeresen büntetik igy a mobilszolgáltatókat, hypermarketeket, stb) még bele szokott férni, de a nagyobbakra már nem vállalják a kockázatot.
Miért csak egy free domainen üzemelnek?
miért nincs rendes emailcím? (nem ingyenes)
Miért csak egy mobilszám van? (ami gyanítom vitamax)
Azt mi alapján fogod eldönteni, hogy korrekt számlát és garit ad-e? Mielőtt megveszed utánanézel a cégbíróságon? Meg a telefon gyártójánál utánakérdezel, hogy rendben van-e a gari?
De komolyan! miért éri meg az, hogy sporoljón valaki párezer forintot, hogy utána ha bármi probléma van a telefonnal akkor szívjon. (ebben az esetben még arról nem is beszélek, hogyha cégesen vásárolsz 0%-ra, annak is lehet következménye)
Én spec inkább adok 5-10 eft-tal többet egy telóért, de az legyen tiszta. -
adam526
tag
Agyonstrapált? Most jött ki a teló. Ha ad korrekt számlát meg garit, akkor nem lehet baj. És eleve halopott lenne, akkor nem lenne rá gari
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
csak a bolt szívhatja meg, te nem
mi van, ha ugrik a garid?
csak példaképp megvesznek egy telot vmelyik szolgáltatónál, és kikódolják.
akkor ugyebár ugrik.
Vagy mi van, ha nem tiszta a telefon?
esetleg használt, agyonstrapált telefon, új elő és hátlappal.
ne mondd, hogy nem szívhatod meg!!! -
adam526
tag
Valaki légyszi kérdezze meg, akinek van ilyen kapcsolata!!!!!
-
adam526
tag
Látm, jól megkevertem a sz*rt, de mindegy. Ez dolog biztosan nem illegális, a lényeg az hogy nekem 87900 ft -ot kell fizetnem és nem többet. Ez a cég amúgy kisebb boltoknak is szállít be, eddig csak nagykerként működött, de most már minket, magánszemélyeket is kiszolgál. Amúgy ha illegális, akkor is csak a bolt szívhatja meg, te nem. Mert kapsz számlát, garit, és onnantól kezdve a többi nem számít.
És azt értsétek meg, hogy AD SZÁMLÁT, el tudod költségként számolni, de az áfát nem tudod visszaigényelni. EZ akkor nem lehet illegális!!!!
[Szerkesztve] -
Wolverine
félisten
válasz
Viktor0610 #13 üzenetére
Nem vagyok közgazdász, nem értek az adózáshoz sem, de szerintem egyrészt kötelező a számlaadás, másrészt meg ha azon 25% ÁFA van feltüntetve, akkor a 25%-os körbe tartozik ez a bolt is - ergo valaki egyszerűen a neten hirdeti az illegális, de yóóól ismert módszert: számla nélkül olcsóbb...
-
ByB
addikt
Állítólag SonyEricsson garancialap jár hozzájuk... Megpróbálom a céges könyvelőnktől megkérdezni ezt a furcsaságot! De szerintem ha illegális volna, akkor nem hírdetnék ennyire!
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Idézet az oldalról: ''Minden készülékünk dobozos, garanciális, gyárilag kártyafüggetlen!''. Tehát (ha igaz amit írnak) nem ők függetlenítik. De mi köze van a kártyafüggetlenségnek az ÁFÁ-hoz?
-
corlagon
senior tag
Hát szvsz elég jól megkavartad....
A 0%-os export áfa független az eu-csatlakozástól, azért van (és volt), hogy a vám után a belső piaci forgalombahozatalnál (vagy bármilyen exportértékesítésnél) csak egyszer fizesd meg ténylegesen az áfát. Ez a vámoktól is független, szóval az EU-n belül is megvan. A másik 0% a mezőgazdasági őstermelői. Az emlegetett ''különbözeti adózás''-t nem vágom fejből és lusta vagyok utánanézni, de ha valakit érdekel akkor megkérdezem az irodában.
Használt termék értékesítéséréről itt nincs szó, ha jól láttam.
Lehet olyan, hogy ''nem kell áfát fizetni'', ha más áfa-körbe tartoznak. Pl. ha alanyi adómentesek, csak akkor már a beszerzésnél sem tudják levonni, szóval ők az utolsó áfa-fizetők (vagyis a fogyasztók), annak meg egy gt-nél nem sok értelme van.
Cégnél a beszerzés áfa-tartalommal csökkentett értékét számolhatod el költségként, bár ez sok mindentől függ (pl. költs.elsz. módja).
[Szerkesztve] -
-
tsu
tag
Sziasztok!
Úgy tudom, hogy használtcikkre 0%-os áfa van, vásároltam már többször is használt hw-t boltban, számlával, 0 adóval. Legálisnak tűnt. Mondjuk itt furcsa lenne, ha vadi új telókat használtnak adnának el, valószínűleg nem is legális... -
::Geri::
tag
Szinte az összes gsm-józsi bolt 0%-os áfás számlát ad. Na ez most érdekes dolog, mert ez az eu csatlakozás előtt lényegében az exportcikkeken volt csak jelen, és május 1 óta az alsó kulcs 5%. Elvileg nincs 0%. Nem vagyok jogász, csak közgazdász, így csak ismereteim vannak, nem tudom mi az igazság.
Én is mostanában nézegettem telefonokat , pont ilyen gsm boltoknál, írtam is nekik levelet ''mi más áfakörbe tartozunk ezért 0%-os'' választ kaptam.
Elvileg a használt termékeket nem terhelni áfa ha jól tudom, de ez is változó. Valószínűleg erre hivatkoznak és mindent így adnak el.
Ami a lényeg : ilyen hogy ''nem kell áfát fizetni'' nincs, max ők kijátszák azzal hogy nem fizetik be utánad hanem megy a zsebükbe. Cégnél el lehet számolni költségként ugyanúgy - engem speciel ez érdekelt - de áfát visszaigényelni már nem lehet vele értelemszerűen. Remélem nem kavartam meg a dolgokat, de majd megkérdezem egyik barátom ő gazdasági jogász. -
-
Flashy
veterán
tisztelet a kivételeknek, de erős fenntartással kezelendők az olyan boltok akiknek ilyen ''egyszerű'' a weboldaluk, saját domain helyett ingyentárhelyet használnak és ingyenes email címet.
-
adam526
tag
Azért nyitottam ezt a topikot, mert most vagyok telefonvásárlás előtt, és szeretném, ha megnyugtatna egy pár ember, hogy vásárolt már itt. Amúgy az áraik a legjobbak:
Bővebben: link
-Mit jelent a különbözeti adózás, vagyis, hogy nem kell áfá-t fizetni???????
-Előre is köszi a segítséget
-Sürgős lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest