- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
Le tudják, persze.
Ha viszel egy 125-ös számlát, és számlán 100 alap + 25 áfa van, akkor neked 100 lesz költség, 25 később visszaigényelhető áfa. Ha a 125-ös számlán 125 van (0% áfa vagy áfa-mentes), akkor az egész költség lesz, de nincs áfa kapcsolat.
Egyébként az áfa-mentes és a 0%-os értékesítés nem ugyanaz!
#29 sbazsi:
Ezt többen felvetették már, szerintem a legtöbben egyet is értenek vele.
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
Hát szvsz elég jól megkavartad....
A 0%-os export áfa független az eu-csatlakozástól, azért van (és volt), hogy a vám után a belső piaci forgalombahozatalnál (vagy bármilyen exportértékesítésnél) csak egyszer fizesd meg ténylegesen az áfát. Ez a vámoktól is független, szóval az EU-n belül is megvan. A másik 0% a mezőgazdasági őstermelői. Az emlegetett ''különbözeti adózás''-t nem vágom fejből és lusta vagyok utánanézni, de ha valakit érdekel akkor megkérdezem az irodában.
Használt termék értékesítéséréről itt nincs szó, ha jól láttam.
Lehet olyan, hogy ''nem kell áfát fizetni'', ha más áfa-körbe tartoznak. Pl. ha alanyi adómentesek, csak akkor már a beszerzésnél sem tudják levonni, szóval ők az utolsó áfa-fizetők (vagyis a fogyasztók), annak meg egy gt-nél nem sok értelme van.
Cégnél a beszerzés áfa-tartalommal csökkentett értékét számolhatod el költségként, bár ez sok mindentől függ (pl. költs.elsz. módja).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest