- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
A topikot zárom, folytatás a lentebb linkelt témában.
-
imibogyo
veterán
Mivel a legtöbben azt kérték tőlem, hogy ne legyen két topik, ezért megkértem a moderátorokat, hogy töröljék ezt a topikot és ha egy mód van rá, akkor a releváns tartalmat emeljék át a másik topikba, mert nem szeretnék senkivel sem kiszúrni... Csak jót akartam a közösségnek, de a többség inkább az "egy topik mindenek felett" megoldás mellett szavazott.
Ha nem sikerül, vagy nem történik meg a hozzászólások átemelése, kérlek ne haragudjatok rám, de mivel lényegében 1-2 hozzászólásról van szó fejenként, be lehet azt újra írni (most még) nem tartom túl nagy gáznak, így 16-17 hozzászólás környékén.
Még nem kaptam választ a moderátoroktól, de addig is megkérnék mindenkit, hogy ne használjátok ezt a topikot a továbbiakban, ne nehezítsük meg a moderátorok dolgát további "felesleges" hozzászólással. Amint tudok valamit vagy jelezni fogom itt (ha még él a topik és meg tudom ezt tenni), vagy találkozunk a másik topikban.
Köszönöm szépen!
-
veze
őstag
válasz
hegegabi80 #15 üzenetére
én se tudom melyiket nézzem, szerintem is felesleges , csak szétforgácsolodik,
senki ne vegye magára nem az a célom, de ide is kerül(het)nek olyanok, ami messze áll attól ami ide predesztinálná mint minőségi kivitelezés, de azért simán megállja a helyét a másik topikban és mindenki látja is akkor -
hegegabi80
addikt
Szerintem meg ezt szüntessük meg, és a másikat nevezzük át "gányolás és mestermunka". fölösleges a két topik.
-
imibogyo
veterán
válasz
-=RelakS=- #13 üzenetére
Persze, ezért is hoztam létre...
-
imibogyo
veterán
Én már nem tudom... Volt arról is szó, hogy ez akkor mégis csak szűnjön meg mert két topiknak nincs értelme... De már elvesztettem a fonalat, úgyhogy inkább inaktívvá tettem magam...
Részemről amúgy szívesen látok itt mindenféle barkácsolást, kivéve a gányolást, mert annak van saját topikja.
-
dewil666
őstag
Sziaszok!
Akkor most ebbe a topikba a csináld magad konyhapult világítás is kerülhet? Vagy az mehet a ledes topikba?
-
Reggie0
félisten
Azert az az illesztesi hiba a felso elen...
Valamint javaslom a stepdown konvertereket 2V-al mindig magasabbra allitsd es a kimenetet linearis szabalyozoval allitsd be pontosan, igy sokkal kevesbe lesz zajos a kimenet. Persze csak akkor, ha analog aramkoroket is meregetsz vele.
-
DonElvis
aktív tag
Szasztok,
Az én tápegységem:
A méret szemléltetése végett raktam a tetejére egy régi telótöltőt. Amit tud: két független ágon 30V 6A, amit sorba lehet kötni, tehát 60V-ot is ki tudok szedni belőle szükség esetén. A fesz stab. IC-knek aktív hűtése van, ami csak 60C° fölött kapcsol be, és 50C° fölött le. A bal oldali egység feszültsége finoman szabályozható, viszont lassan, a jobb oldali kicsit durvábban, de gyorsan. Előbbi pontos 5V vagy 3,7V beállításához ideális, az utóbbi motorok teszteléséhez.
A fesz. és áram adatok egyike sem elírás, a két ágből összesen 360W tud kijünni, ilyen kis méretben. A cucc lelke egy toroid tarafó, amelynek dupla kimenete külön van szűrve ill. egyenirányítva. A szürésért szoperkapacitorok felelnek, a kimenetet egyenként step down konverterekkel szabályozom. A készüléken minkét ágnál kölön leolvasható a beállított feszültség, és felvett áram. -
longhair
csendes tag
Remélem lesznek inspiráló ötletek
-
törölt tag
Sub.
Kellett már. -
imibogyo
veterán
Üdvözlök mindenkit a csináld magad topikban!
A már meglévő "Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!" topik mellett régóta szükségét érzem egy szintén lényegében házi barkácsolással, de annak minőségi/minőségibb részével foglalkozó összefoglaló topik létrehozásának, mert az eredeti topikban ezen munkák nem mindig találják meg a célközönségüket.
Ebbe a topikba olyan otthon végzett barkácsolási munkákat/alkotásokat/tevékenységeket várnék (és ezeknek akár elméleti/közösségi oktatási vonatkozásait), amik már általában nem férnek bele az egyes szaktopikok témájába (mivel csak hobbi alkotások), vagy épp túlságosan sok felé kellene őket vagdosni, hogy mindig csak a releváns topikoknak megfelelő tartalmak kerüljenek az adott topikokba (sok esetben ez egyébként is szinte lehetetlen egy-egy összetettebb munkánál).
Lényegében bármi nem gányolt, minőséginek tekinthető munkát szívesen látnék itt, legyen az akár egy konyhabútor építése, esztergálás, marás, hegesztés, otthoni autó- vagy villanyszerelés, számítógép modding (azon témák, amik nem férnek bele például a már létező topikokba).
Egyszóval azokat a munkákat amik gányolásnak túl jók, szakmai szemmel viszont "túl rosszak"... Bármi amit a két kezünkkel saját magunk a lehető legjobb minőségben alkottunk, de amik hangsúlyozottan nem hivatásszerűen, profiként és/vagy szakműhelyben készültek, hanem otthon a "sufniban" saját örömünkre és a saját "Igen ezt én alkottam" érzésért cserébe.
Egy-egy komolyabb munka érintheti az esztergálástól kezdve a villanyszerelésen át a hegesztésig számtalan másik topik témáját, de nem érdemes szétcincálni, mert akkor nem lehet egy helyen megtalálni ismét a releváns információkat pl. egy "hogyan készítsek otthon saját RACK-szekrényt" témában, az ilyen munkákat szeretném itt összegyűjteni. Vagy egy számítógép házilagos, de minőségi átalakítása/építése és ennek a folyamatnak egyes fontosabb mozzanatai, amikből mások is tanulhatnak (hogyan történik egy tetőventilátor helyének kialakítása például, amik általában ilyen jelleggel és mélységgel nem férnek bele a már meglévő topikokba).
Logout cikket elég kevesen írnak azok közül, akik egyébként foglalkoznak ezzel a témával, egy-egy hozzászólás viszont sokkal könnyebben megszületik, mint egy teljes cikk. Azt várom ettől a topiktól, hogy ezen emberek gyűjtőhelye lehet majd a jövőben.
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest