- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- iPhone topik
Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Miután eltávolítottad az IE-t, visszatelepítheted és használhatod böngészőként, a lényeg, hogy ne integráltasd újra a desktopba, erre megy ki az egész játék.
-
morzsa
aktív tag
Most látom, hogy ismétlem az előttem szólót. Bocs.
Ha kell, megvan a prof verzió. -
morzsa
aktív tag
A win98 lite weboldalán van egy IEradicator nevü programocska, ami pont az IE utólagos kigyomlálására való! Valamint, ha a win98lite-ot utólag a már meglevő windowsra telepíted, meglehet adni, hogy milyen (egyébként érinthetetlen) windows elemek legyenek eltávolíthatóak a windows telepítővel.Pl.: IE.
Ezeket még a milleniumból is kigyomlálja, pedig abba úgy be van építve, mint Kelemenné a falba. -
karib
addikt
Viszont ha más fő HDD-jét rakom be, azon erősen szokott lenni egy primary master :)
Mindegy, XP már okosabb.
Mellesleg pont ma sikerült találkoznom a sráccal. Címét küldöm mailben... -
sh4d0w
félisten
Szia karib. Valsz kézzel is meg lehet csinálni, ezt azonban én nem tudom megcsinálni. A 98lite nevű progival lehet még telepítés előtt megtenni. Két verziója van, Preview és Professional. Előbbi ingyenes, utóbbiért fizetni kell... :))) A Preview verzióval csak az IE integrációját lehet megszüntetni, a nagytestvérrel azonban nem csak ezt, hanem a ws által telepítéskor fel nem ajánlott eszközöket is ki lehet iktatni a rendszerből, pl. Scandisk for windows, Lemezkarbantartó... egyebek. Ha érdekel, dobj 1 mailt és elküldöm.
-
karib
addikt
Tudsz valami útmutatót az IE irtáshoz?
Bár az IE6 funkcionalitását szeretem.
Viszont tény, hogy szemétül bánik az erőforrásokkal. Valszeg az a gondom, hogy maga a Win nem képes rendesen felszabadítani minden memóriát, és az intenzív kinyit-becsuk-átvált jellegű tevékenységeim így gyorsan taccsra teszik :( -
sh4d0w
félisten
Az IE-t 95/98/98SE alatt olyan frankón ki lehet vágni a windows-ból, hogy öröm nézni... Gyorsabb és stabilabb lesz a rendszer tőle, nem zabálja fel a memóriát. Amióta ezt megteszem, nem kaptam még kék halált.
-
zsborbas
aktív tag
Ha már ezt írja ki, akkor nem tudsz semmit elindítani, csak ha bezársz valamit. Akkor meg már nem ugyanazt fogod látni, amire kíváncsi voltál. Megoldás lehet hogy a monitorozó progit rendszerindítás után elindítod, bár jártam már úgy vele, hogy nem tudtam átváltani rá. Egyébként az esetek nagy többségében az IE 'zabálja' meg a memóriát.
-
hi
tag
Mindenkepp a HDD elejere. Itt valamivel gyorsabb a hozzaferes.
Es, hogy a Win98 panaszkodik, hogy elfogyott a memoriaja ? Az is lehet, hogy mas memoriaja fogyott el. Pl. GDI resources, stb. A Win98-nal ez is szamit, ha jol tudom...
Jo tipp megnezni, hogy ezekbol mennyi szbad. -
elmo
aktív tag
Ja igen, és az xp nem változtatgatja a betűket; ha a rack-be beraksz egy winyót, akkor az lesz az utolsó; még a CD-t se lövi át más betűre...
csao,
Elmo -
elmo
aktív tag
És a winxp is okosabb. Asszem már a 2000-esben is meg lehetett mondani, hogy egy partíciónak mi legyen a neve (xp-ben tuti meg lehet mondani). :DD
csao,
Elmo -
karib
addikt
Ezt el lehet érni azzal is, hogy:
1. Swap kikapcs.
2. Defrag.
3. Swap beállít fixre.
És így nincs plusz partíció. Apró kényelmi plusz.
Most akkor azon is el lehetne kezdeni értekezni, hogy HOVA érdemes rakni a swap partíciót: a HDD elejére, végére, közepére, harmadához, kétharmadához, nyolc huszonharmadához... Mert ugye kinn a leggyorsabb a HDD, viszont középen talán gyakrabban van a fej, így kevesebbet kell mozognia...
Persze legobb, ha nem nyúl hozzá a Windows, és akkor tök mindegy :D -
LordX
veterán
Swap partíció kora? Mért eddig nem az volt?
Mindenki aki ezt olvassa azonnal csináljon külön partíciót a swap filenak!!!
Ha van egy 40 gigás vinyód, nem az a 100-600 mega fog számítani, és így nem szórja szét a swapfilet a wincsi különböző részein.
Aki sokat töredezettségmentesít, az láthatja, hogy a 200 megás file legalább 10000 töredékben van, amivel a defrag nem tud mit kezdeni. -
andorpapa
őstag
Nem tudom, hogy nálam miért megy, nálad meg miért nem. Biztosan van még valami olyan beállítás, melyet nálam már konfigurált valamelyik program, nálad viszont defaulton van.
Egyébként rengeteget számít, hogy nem töredezik az állandó swap. A régebbi gépem egészen turbóra kap, ha nem hagyom a Windowst szórakozni a swap fájllal. -
sh4d0w
félisten
Van egy X-Setup nevű program, amivel mindenféle beállításokat lehet kényelmes felületen keresztül megbuherálni, amiket csak a registry buzerálásával lehetne. Itt van egy olyan pont is, amivel meg lehet a fenti dolgot magyarázni a Windows-nak. A programot CHIP CD-ken fellelheted, vagy próbálj meg rákeresni vhol a Hálón.
-
sh4d0w
félisten
Érdekes... Nekem fél giga RAM van a gépemben, a ws-nak meg van mondva, hogy amíg van szabad fizikai RAM, ne használjon swap-ot és akármit futtatok (Max Payne pl.), a swap mérete 0 byte...
-
szesa
senior tag
Ez erdekes, nekem 192Ram/250swap de mar vegigvittem a wolfot :)
-
karib
addikt
Hm. Asszem visszajön szépen a swap partició kora :)
-
LordX
veterán
Return to castle Wolfenstein: 600 Megás Swap file, a saját oldaluk szerint.
Valóban, a 300 megással nem indult el (256 ramom van) -
karib
addikt
Dinamikus swap file nem jó, csak ha dedikált partíciót használsz hozzá. Különben szétszórja 40 gigás HDD-men a swap file-t, ami irdatlanul lelassítja a gépet... akkor már inkább nagy statikus legyen...
Andorpapa: én is ezt próbálom, de mindig ugat, hogy elfogyott a memória, progik nem indulnak el, stb. Pedig van 150 MB szabad, plusz a swap is üres Cacheman szerint! Neked hogy megy? -
andorpapa
őstag
Hát én sokat foglalkoztam a kérdéssel, és arra a következtetésre jutottam, hogy ha sok RAM van a gépben, akkor szinte minden meg van oldva.
Nálam 256 MByte RAM van, a swap fájlt állandóra állítottam (31 MByte, bár ennél kevesebb is lehet), és a system.ini 386Enh részéhez bekerült a ConservativeSwapFileUsage=1 sor. Nagyon sokat számít. A 3DMark 2000-ben teszteltem, és jobb eredmények jöttek ki így. Valamint sokkal kevesebbszer nyúl a vinyóhoz a Windows, kevesebb a kerregés, és általában (bár csupán minimális értékkel) gyorsabban jönnek be a dolgok. -
Sidaries
őstag
Szerintem próbáld csak a ConservativeSwapFileUsage -et használni. Igaz, hogy így nem statikus a Swapfile méreted, de nincsenek memóriaelfogyási gondok. Egyébként a ConservativeSwapFileUsage nem működik, ha Cache Managert használsz. Én a Norton Utility optimalizálóját használtam és legenerált nekem 90Mb statikus Swapfilet. Úgy, hogy kikapcsoltam, a Swap mérete 0-100Mb körül mászkál (általában 0-30Mb -ig). Szerintem jobb csak az egyiket használni.
-
karib
addikt
Köztudott, hogy a Win98 nem megy virtuális memória nélkül, akármennyi fizikai RAM van is a gépben (sőt, túl sok RAM-mal egyáltalán nem tud mit kezdeni :) a Windows a swap file-hoz. Azonban rendszeresen "nincs elég memória" jellegű gondok merülnek fel, habár a Cacheman szerint vagy 100-150 MB szabad a 256 fizikaiból.
Mi lehet a gond? Esetleg túl kicsi a swap file méret? A Cachemannel nyúltam mellé?
Más Windows hogy viszonyul a swap file kikapcshoz? (főleg XP érdekelne, mert az is lesz majd valszeg pare a mostani rendszerrel).
Magyar Windows 98-at használok, IE6HU-val, minimális startup szeméttel (msconfiggal a nagyját kigyomláltam).
Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- OLED TV topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest