Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral #1812 üzenetére
a táp az könnyebb az m7 és k8 plusnál, mert relative szabványos, 19v 6.32A 120w dc.
És type-c portról is megy 100w töltőről. -
azbest
félisten
válasz
DravenMoral #1810 üzenetére
Na ez egy jó és nehéz kérdés. Az m7 és hozzá hasonlóknál régebben ezt írtam:
7 centi átmérős 1 centi vastag 5 voltos 4 pines, fordulatszámvisszjelzős ilyen késes dugós ventilátort nem nagyon kapni.Nem tudom azóta aliexpresen vagy valahol megjelentek-e. A másik fajták, ha szabványosabb, elterjedtebb méretűek, akkor valsz könnyebben helyettesíthetőek. De nincs olyan biztos azonosítókód, amivel csak úgy bármikor lehetne rendelni. Az üzleti szériás brand gépeknél szokott lenni rendes azonosítás.
12Vosokat találok több hasonlót, 5v-osból csak 2 pineset láttam, meg persze más méretűeket, e a felfogatás és vastagság fontos a hely miatt.
Még talán eddig ez áll legközelebb, bár csak 3 pines és más a csatija. EC7010LL05EA [link]Erősebb venti nem hiszem hogy kéne rá, a ramot és ssd-t le tudja hűteni az a nagy eléggé és ahogy írtam a jobb házú gépeknél állítható a venti biosban is.
A cpu hűtő valamilyen laptop hűtő, azt annyira nem nézegettem.(egy videóból kép [link] [link] )
Mondjuk én még könnyen vagyok, mert ha minden kötél szakad tudok másik műanyag fedelet tervezni és nyomtatni, ha mondjuk 8 centisből lenne megfelelő. Ahogy anno más minipécéimnél is barkácsoltam. [kép]
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral #1808 üzenetére
A k6 még nem a modernebb házú. Az m7, k8 plus (nem sima k8 mert az is olyan, mint a k6), k11 ami már az újabb fajta házukban van. Ezeknél van nagyobb rés és nagyobb méretű venti az ssd/ram oldalon. Szóval, valsz teljesítményben és egyebekben nem rossz, de lehet zajosabb a korábbi fajta házat használó gép a kisebb venti miatt.
Nekem m7 6850h és k8 plus 8845hs van. Teljesen egyformák a ház színét leszámítva, csak újabb procival van és az m7 4800-as, a k8 plus 5600-as ram sebességet támogat. Játszani nem próbáltam velük, csak azt néztem, hogy llm futtatáskor tényleg majd 2x gyorsabb a 780m integrált gpu a 680m-hez képest, játákban valsz nincs akkroa különbség.
Az nem tudom mennyire szempont - az m7 és k8 plus intel 226v lanos, nem pedig realtek. Ez mondjuk nekem jobban számít, mert én vmware esxi szervert is futtatok rajtuk és az nem támogatja a realtek lant
Normál használatnál valsz nem számít.
Ja és még az oculink és 2 usb4 port nem tudom neked számít-e.
-
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
DravenMoral #1805 üzenetére
Szia!
Rendeltem már innen több mindent, igaz nem ekkora értékben, de nem volt gond.
Persze mindíg akad akinek van valamilyen problénája adott oldallal, de szerintem általánosságban megbízható/ismert oldal.
Az ár nem rossz, igaz ez szerintem csak új regisztrációra vonatkozik.
Azt kell átgondolnod hogy megéri-e olcsóbban megvenni és ha ne adj isten baja van az eszköznek, ugyan van "garancia", de vegyük úgy hogy nincs.
Ezért is van hogy aprón többen is írják hogy ők adnak garit.
Érdemes utána olvasni, mert nem mindegy hogy single, vagy dual channelben van a memória benne.
Feltételezhetően dualban lesz, de akad hogy 1 db 32GB-s modul van benne és az néha érződik rendszerszinten is.
Meg persze lehet hogy csak sata SSD van benne, nem pedig PCI Express-s.
Vásárlás előtt érdemes megnézni a visszajelzéseket, mert láttunk már csodát. -
azbest
félisten
válasz
DravenMoral #1805 üzenetére
A banggod egy régóta létező, megbízhatónak tartott webshop. Talán még garit is lehet náluk érvényesíteni. Ahogy írják az eu-ból szállítással jelzett cuccuk euból jön, így nincs plusz vámkezelés már és áfás az ár.
Cserében valamivel magasabb áraik vannak, mint a noname alis eladóknak.A konkrét gépet nem ismerem. A 5825U proci kicsit régebbi, de 8 magos és valsz elég gyors.
A kínálatukban azért van még pár másik gép, ami hasonló vagy nem sokkal több árban van (bár azok 16GB rammal, bővíthetőek), amik újabb procit tartalmaznak.
Én kicsit elfogult vagyok, mert nekem van pár gmktec gépem, ezért javaslom, hogy nézd meg az M7et is [link] Abban újabb proci van és az integrált gpu-ja is erősebb, szóval valsz picit jobb játszani. Az M6 sem lenne rossz [link] , de úgy mondják annak a hűtése zajosabb és kevesebb magos. Az M7-nél lehet állítani a ventillátorokon a biosban és egyébként sem annyira hangos, ha nincs nagy terhelés alatt.
Nem tudom van-e valami kupon, vagy első vásárláskor adnak kedvezményt.
Csak a procit nézve 5825U (vega8) < 6600H (660M) < 6850H (680M)
A 6600H 6 magos, de magasabb órajelú és a gpu-ja jobb, mint a korábbi vega8. A 6850H meg 8 mag, erősebb gpu a másik kettőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen program, ami...?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Hálózati / IP kamera
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest