-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
solaris7 #40527 üzenetére
Az N3150 és a Braswell platform nagyon jó, mindenkinek tudom ajánlani - csak éppen a J1900 + Bay Trail sem sokkal gyengébb. Az N3150 TDP-je 6W a J1900 10W-jával szemben, szóval míg arányaiban jelentősen jobb, a gyakorlatban egy házba építve sem hűtésben, sem villanyszámlában nem számít sokat.
Ami még fontos különbség, hogy az N3150-ben dupla annyi EU van, bár alacsonyabb órajellel, úgyhogy a tényleges előnye 3D játékban kb. 50%. A leírtakból ez Neked nem izgalmas.Szóval, én újan a Braswellt venném, de a már meglévő Bay Trailt nem cserélném le.
-
@Apollyon, @Patice, @Duracellm...: köszi a gondolatokat, valamint az információkat, párat fűznék én is hozzá:
A magasztos cél egyik része a hatékonyságnövelés, ami teljesen l'art pour l'art, nem a villanyszámla miatt, hanem azért, mert miért ne
A másik pedig az, hogy ilyet még nem csináltam, kíváncsi vagyok. Potenciális tapasztalatszerzés is arra az esetre, ha egyszer rászánom magam egy mini gépre, bár mivel alapvetően a NUC form faktor érdekel, nem feltétlen fog hasznosulni. Szóval, kifejezetten érdekel, bár mérsékelten fontosSajnos a komplikációkra jelen család / munka helyzetben érzékeny vagyok, úgyhogy bár hosszú távon nem rettentem el, rövidtávon igen
A következő ciklusban még maradok az ATX-nél. Még egyszer kösz
-
Sziasztok!
A tápos topikból irányítottak ide - ugyan (egyelőre) asztali gépem van, viszont már annyira keveset eszik (játék alatt a falból < 110W), hogy felmerült bennem valami alternatív táp-megoldás. Ahogy elnéztem, a picoPSU és a paneltáp a két ilyen népszerű lehetőség, viszont a névleges teljesítményhez képest mindkettő erősen limitált 12V-on, úgyhogy kicsit elbizonytalanodtam, merjem-e ilyenekre bízni a gépet (olvastam HookR cikkét, láttam a trükköt a processzorra, de még így is). Nektek mi a véleményetek? Ill. arra van megbízható becslés, hogy milyen hatásfokra lehet számítani ezektől a megoldásoktól? Nem önmagában a pico / panel hatásfoka érdekes, hanem kombinálva a 12V-ot szolgáltató "téglával".
Köszi a segítséget,
g
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Interactive Brokers társalgó
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest