- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuTi.HUN
tag
válasz
SQX_Barto #10680 üzenetére
Én csont ugyan olyan konfigot használok egy Q08-ban, amilyet építeni szeretnél.
Lebeszélnélek a reftől eltérő 7970-ekről, mert a házba fogja fújni a meleget és az összes forró levegő a H60 12 centis radiátorán keresztül fog távozni. Ilyen kis házban hűtés szempontjából jobb megoldás a referencia.
-
HuTi.HUN
tag
Én az eBayen vettem, valami horror $13-os áron.
1,5m x 17cm x 5mm az anyag és elég megbízhatóan felragad, viszont könnyen le is szedhető ha kell. A Q08-hoz csak két kisebb csíkot kellett levágnom belőle, úgyhogy még akkor is sokáig elég lesz, ha gyakran cserélem.Amúgy valami ruszki cucc, több néven is fut.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
xEon1337 #10593 üzenetére
Az atomjaira szedés túlzás, de tény, hogy ezek a házak nem a napi szerelésre vannak beállítva.
A csavarokkal vigyázni kell. Ha nem pont hozzávaló csavarhúzót használsz, akkor nagyon könnyen elnyíródik. A menetekre is oda kell figyelni, aluról lévén szó.
Nekem az egyetlen komoly kritikám a szellőzéssel, illetve a porszűrők hiányával van. elöl van egy elég gagyi, szúnyogháló, ami semmit nem szűr ki, alul és oldalt viszont lukacsos a ház, tehát a táp és a VGA is korlátlanul szívja be a port.
Nagyon dizájnosak a lukak, de illett volna valami szűrőt applikálni rá. Én jobb híján ilyet ragasztottam a szellőzőnyílások belső oldalára: [link]
Nagyon jó cuccnak tűnik. Elég könnyű, szinte egyáltalán nem fogja le a légáramlást, a hangot viszont egy kicsit csillapítja.
-
HuTi.HUN
tag
Kösz a gyűjteményt!
A Q18 nagyon tetszik, végre csavarmentes rögzítésű az oldallap!
A többi ház is nagyon érdekes persze.A Zotac Z77-ből kíváncsi vagyok, hogy a megjelenés után hányadik revízió lesz használható
A Z68 Ivy Bridge támogatásáról természetesen semmi infó, gondolom lassan a feledés homályába merül. Kicsit szomorú vagyok, amiért lassan elavult a gépem, de hát ez egy ilyen biznisz. Dedikált VGA mellett úgy érzem nem igazán lenne értelme Ivy Bridge-re váltani.
-
HuTi.HUN
tag
Ez a kicsi Silverstone ST50F-P rövid kábelszettel. Lian Li házaknál érdemes odafigyelni, hogy a táp kivágása ne karcolja össze rajtuk a festéket.
Sajnos a rövid kábelszett nem teljesen kompatibilis vele, bár az oldal azt írja. Ezen a tápon ugyanis egybe van a 12V-os ág, a rövid kábelek között pedig nincs hozzá megfelelő PCIe kábel (olyan táphoz valók, ahol külön vannak választva az ágak, így csak egy 6+2 pines kábelt tudnék bedugni a tápba). Ezért kénytelen vagyok a VGA-t az eredeti, hosszabb kábellel bekötni.
Egyébként mindenkinek ajánlom a rövid kábelszettet, mert sokkal könnyebben kezelhető. Nincsenek összekuszálva benne a vezetékek, hanem szépen, párhuzamosan futnak, ezért minden darab egész laposan, könnyen hajtogatható.
-
HuTi.HUN
tag
Na bepattintottam, a gépbe:
[link]És bőven maradt mellette hely, nagyon tágas a Q08.
-
HuTi.HUN
tag
Van már itthon Radeon 7970-es Mini ITX konfig?
(Mert holnaptól biztosan lesz egy
)
-
HuTi.HUN
tag
válasz
Dr. Akula #10278 üzenetére
Én nagyon szeretem a külső megjelenését (a kék ventit és a kék bekapcsológombot leszámítva), de szerelés szempontjából tényleg nem szerencsés a csavaros oldallap. Ha csak a porszűrőt szeretném kimosni, már 6 csavart ki kell tekernem, ráadásul nem ez az első Lian Li házam, így tudom, hogy elég könnyen elnyalódnak ezek a kis csavarok.
Egyébként hűtés szempontjából nagyon korrekt kis ház, így egy kicsit komolyabb konfigurációkkal sincs gondja. Talán a HDD rekesz lehetne kicsit közelebb az első ventihez, hogy a szabvány méretű tápok is kényelmesen beférjenek. Az ST50 csak 140mm hosszú, így még kényelmesen elférnek a kábelek, nem kelt olyan rendezetlen hatást.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
tvse1995 #10276 üzenetére
Köszi
Sajnos ez ITX-ben már óriás, igazából egy mATX lap is beférhetne a házba.
A VGA 71-73 fokos BF3 alatt 70% ventivel.
Alul beszívja a levegőt, hátul pedig kifújja. Még egy kis szellőt is kap a 14-es beszívó ventitől.Eddig egy 560Ti volt benne, de az a házba fújta a meleget és az egész a radiátoron keresztül távozott. Úgy 61-63 fokos volt játék közben a CPU, most pedig 55-57.
-
HuTi.HUN
tag
Lian Li Q08, Zotac Z68ITX Wifi, i7-2600k, Corsair H60, GTX 580.
Befér még ide, vagy már kinőtte az ITX méretet?
-
HuTi.HUN
tag
55cm hosszúak az ST50F-P kábelei, de szerintem a Q11-ben és a hasonló méretű házakban elég jól el lehet rendezni. Persze beletelik egy kis időbe, de a Q25 még nagyobb, szerintem ott bőven lenne neki hely.
Én a SATA kábeleket egyébként teljesen átszabtam, így csak annyi szabad kábel van a gépben, amennyi feltétlen szükséges. Szerencsére a Silverstone kábeleken bontható, áthelyezhető csatlakozók vannak, de így is pepecs munka. Csak a vastag, 24pin-es kábelt problémás elhelyezni, mert elég makacs, merev anyagból van.
-
HuTi.HUN
tag
Kösz
Nincs mit, örülök, ha valakinek hasznosak az adatok.Közben egy kis alulfeszeléssel sikerült pár fokot nyerni.
Most Furmark alatt 82C a maximum GPU hőmérséklet, Kombustor alatt 74C.
Egy órája fut a Prime95, a CPU eddig 68C-ig emelkedett.A VGA 0.950V-on megy, a CPU pedig 1.120V-on.
-
HuTi.HUN
tag
Ha lesz benne VGA, akkor olyan hűtőt vegyél, ami nem lóg rá a foglalatra.
A Big Shuriken például sok alaplapon takarja a PCIe slotot.Nálam a Shuriken teteje és a táp között még legalább két centi van ránézésre, bár nem mértem.
Ha konkrét típust kéne ajánlani, akkor én a Prolimatech Samuel 17-et ajánlanám.
SSD-ből nem mernék OCZ-t venni, bár papíron jól néz ki. Lehet, hogy gyakorlatban is, de túl sok rosszat hallani róla. Az enyémben egy 120-as Corsair Force 3 lesz, ha megérkezik.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
kisza25 #9725 üzenetére
Igazság szerint ez a Q11 nem erre a konfigra lett kitalálva, de hát én akartam mindenáron mini ITX-ben gondolkodni.
A táp és a kábelek takarják a befújt levegő útját, így az inkább keringteti a meleget.
VGA nélkül 73 foknál nem tudtam magasabbra tornászni.A VGA-val az a helyzet, hogy ami befér a gépbe, annak nem túl acélos a hűtője. Ez a Gainward normál méretű házban sem épp a hőmérsékletéről híres, itt meg van körülötte 1-2 centi minden irányban.
Pár fokot még lehet hozni, ha a ház és a Shuriken ventijét is kicserélem valami normálisabb darabra, de ezek szerintem a körülményekhez képest nem olyan rosszak az adatok.
-
HuTi.HUN
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a Mini ITX klubba
Lian Li Q11a
Zotac Z68-ITX Wifi
Core i7-2600 / Shuriken Rev.B
GW GTX560Ti
Silverstone SST-ST50F-PCPU idle: 35C
CPU max: 77C (3 óra Prime95)
GPU idle: 34C
GPU max: 87C (Furmark)
Szobahőmérséklet: 21CHa valaki hasonló házat vagy konfigot tervez, nyugodtan kérdezzen, hátha tudok segíteni.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest