- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
ulfwerenar #8377 üzenetére
Mint ahogy arra az előző hsz.-omban utaltam, a GTS450 LP-t (sem a Gainward, sem a Palit, sem a Sparkle féle változatot) nem tudod elhelyezni ebben a házban. A jelenleg kapható low-profile kártyák közül a HD6570 a legerősebb, amit belerakhatsz. Nem (csak) a táp miatt.
Amúgy elméletileg nincs akadálya, hogy a megadott méretben elhelyezz egy kompromisszumoktól mentes játékgépet monitorral együtt. Ehhez persze az kell, hogy megépítsd magadnak:
- Tetszőlegesen nagy dupla slotos VGA riser card-dal eldöntve
- ATX táp
- 3x 3.5"-es HDD, 2x 2.5"-es SSD/HDD, slim ODD (de a sok meghajtó helyett akár rendes méretű ODD is elférhet 1db 3.5"-es HDD és 1db 2.5"-es SSD társaságában)
- Mindez kb. 360 x 350 x 95 mm-es méretben. Kb, mert a részleteket még ki kell dolgozni. -
zodo
nagyúr
válasz
ulfwerenar #8371 üzenetére
Hát lehet hogy tovább kell törnöd a fejed persze ezt nem rosszindulatból mondom!
Klassz ház vagy konfig a célra csak ezek a kész cuccok ismertetői hogy nem nagyon lehet rajtuk alakítani. Tápegysége csúcs 200W leadására képes tehát óvatosan a játékgép elmélettel. Viszont a mérete is egyedi így az esetleges cserét csak barkácsolás révén tudod megejteni ha szerencséd van akkor befér egy TFX táp.
Kiszemelt processzor nincs a kompatibilitási listában viszont akár nagyobbat is tehetsz bele mivel 95W TDP-s procikat is támogat az alaplap.
Bios frissítésre nincs mód ennél a lapnál mert nem adott ki a gyártó újabbat mint amivel árulják.
Videó kártyából sem ajánlom a GTS 450-et mivel 6 pin-es tápcsatit igényel (igaz megoldható az elosztóval) de 106W TDP kicsit sok lenne ehhez a táphoz.
Továbbá ezek a kártyák többnyire hosszúak is viszont ha megnézed a ház belsejét akkor láthatód hogy talán beférne ha táp még el is bírná a konfigot ami ugye kizárt. További képek.Talán inkább a kisebb kategóriába nézelődj a videó kártyát tekintve mint pl.: GT 430
(rövidebb nyák, nincs tápcsati és beéri max. 50W-al)Tápegységnek talán egy Be quiet! TFX Power 300W tippelnék ami már biztonsággal kiszolgálná az igényeidet de ehhez be kell férni a házba és valahogy át kell alakítanod a hátlapot hogy bele tud tenni.
Sajna ami lapos ház és még játék gép is építhatő olyat nem tudok mert alapból kompromisszumokkal jár egy egy konfig építése ebben a méretben.
Talán ha koffered méretén változtatnál akkor a Shuttle barbone házak közt kellene keresgélned mert azokban nagyobb teljesítményű tápegységek is fellehetőek ill. 2 slott-os videó kártyát is tudnak fogadni vagy a jól ismert duma, marad az SG05 ami szintén 2 slott-os kártyákat fogad és FSP 80+ 300W-os tápegység jár hozzá. -
atom360
tag
válasz
ulfwerenar #8371 üzenetére
A proci tuti elég nekem athlon 2 250 van és hd ready-ben minden fut maxon még a crysis 2 is,gamer beállitáson, de inkább vga-n döl el a dolog. Ki lehet számolni a fogyasztást, de egy 250w-os táp bőven elég szerintem.
-
atom360
tag
válasz
ulfwerenar #8366 üzenetére
Szivesen, már az álltalam leirtakban nincs komromisszum.
-
atom360
tag
válasz
ulfwerenar #8356 üzenetére
hello.
Nekem ebben van a gémer konfigom ( lessz link is), igaz a ház át lett alakitva a jobb szellőzés miatt, és hátul is vágva lett, mert nekem is kétslottos vga van benne. Asus m4a88t-i deluxe mini itx, athlon 2 250, 4gb ram, sapphire hd 5670, de belement volna a 6670-is. Ennél kisebb mini itx gamer ki van zárva, direkt erre utaztam ez a max szerintem. Ha visszább olvasol találsz képeket is rola. Ha kérdésed van szivesen segitek.
[link] -
Illusion1010
senior tag
válasz
ulfwerenar #8352 üzenetére
Ez így elég szokatlanul hangzik. Arra gondoltál, hogy egy monitornak, illetve a pc-nek sem tesz jót az állandó mozgatás, szállítás, kisebb-nagyobb ütődések ami az utazás során érheti?
Szerintem is a laptop lenne a megfelelő választás.Esetleg, meg lehetne próbálni a koffert házként átépíteni, így nincsenek kötöttségek a házat illetően.
-
csƵ
addikt
válasz
ulfwerenar #8355 üzenetére
Mennyit szánsz rá? Llano-s notebook nem lesz gáz árban és teljesítményben is elegendő szinte bármire.
AceTom: a 60W-os tégla, 12V-on 5A.
-
Steve1207
veterán
válasz
Én is a notebookot javaslom inkább, súlyban és hordozhatóságban ilyen célre sokkal megfelelőbb.
Lian Li PC-Q11A - 2 slotos a VGA miatt, viszont elég nagy a gépház így is, hogy ITX. Ennél kompaktabb megoldás ilyen kivitelben nem sok van. Esetleg kisebb VGA-val egy Chieftec BT-02B, viszont itt egy slot van összesen és kevés lenne az alap táp a rendszernek.
Plusz számolj azzal, hogy billentyűzet és monitor azért még plusz hely, de nem akarlak lebeszélni az elképzelésedről.
Utazáshoz biztos notebook mellett döntenék, kisebb, praktikusabb.
-
csƵ
addikt
válasz
Miért nem veszel notebook-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gurulunk, WAZE?!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Azonnali játékos kérdések órája
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- LTE frekvenciák
- További aktív témák...
- Asus TUF B365M-PLUS GAMING + I9-9900K
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest