- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
Polemius #8290 üzenetére
Polemius, hacsak nem kimondottan építeni/bütykölni akarsz, akkor az általad leírt elvárásoknak - azaz alacsony fogyasztás, 4HDD, file-, torrent-, médiaszerver funkciók - éppen megfelel a HP Proliant Microserver. Ez az ár - 30 bruttó -, amennyiért a HP akciózza, egyszerűen verhetetlen. Adnak egy komplett gépet egy kimondottan 4-5 lemezes NAS-nak való csinos házzal, AMD N36L procival, és ATI 5450-es onboard videoval. A gép erősebb, mint a brazos, de a fogyasztása mégis nagyon visszafogott, itt lemérték, és ezek alapján alig fogyaszt többet, mint az én Atom D525 alapú NAS-om. (Az enyém normál táppal 31-33W-ot evett idle-ben, ez meg eszik 34-35-öt.). Ez alapján 4HDD-val sem enne többet 50-55W-nál.
u.i.: Azért raktam az egész postot offtopicba, mert a gép nem mini ITX szabvány. De nem hinném, hogy egy NAS esetén ez kizáró körülmény lenne.
-
zodo
nagyúr
válasz
Polemius #8286 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas a témában de a keresőt használva szerintem találsz fogyasztási és a picopsu ágainak terhelhetőségéről szóló infókat.
Kábelezést biztos meg kell oldanod a 4 vinyó miatt mert ha jól tudom max. 1 molex és 1 sata tápcsati jellemzi a picopsu táp kábelezését.
Ha más nincs akkor ezen az oldalon találsz letölthető adatlapokat is ahol megnézheted a (hozzávetőleges) technikai adatokat.2 vinyót tuti elviszi a 60W-os adapter.
Szellőzésre gondolj majd a beépítéskor, igaz nem panel táp de attól még lehet hogy melege lesz ha körbe zárod a gépet.
Ha nyitott marad akkor no problem. -
zodo
nagyúr
válasz
Polemius #8284 üzenetére
Szia!
Hosszú távon semmi kép nem ajánlott túlterhelni az adaptert sem.
Talán +5% -ot bírhatnak rövid ideig a gyártó által megadott értéken felül.Kitben valóban ritka az egyező érték, általános hogy az adapter kisebb teljesítményű.
Megoldás lehet ha külön veszed, igaz kitben olcsóbban hozzájutsz max. nagyobb DC DC-vel veszel így nagyobb adapter teljesítményt kapsz mellé.Milyen házba lesz a gép?
4 db hdd miatt kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged