Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz SQX_Barto #9637 üzenetére

"Simán" belefér. Az alaplap rögzítő furatok stimmelnek, a hátlap macerásabb. Shuttle házat kétféle kialakításban láttam eddig.

Van az amelyiknek nincs szabványos I/O shield-je, az aljzatok helyei a hátlapon fixen vannak kivágva.

Ennél az I/O shield helyét ki kell vágnod. A Shuttle alaplapja keskenyebb mint az ITX, ezért a 2 bővítőhelyes háznál csak a szélsőt tudod használni (értelemszerűen csak egy slotos karival ha a burkolatot rá akarod tenni). A gyári táp nem maradhat, vagy csak további átalakítással. Az I/O shield sajnos abba is bele lóg, ha feljebb lehet helyezni akkor jó. Ha jól tudom a csatik szabványosak.

Van cserélhető I/O shieldes is, csak kérdés hogy szabvány méretű-e. Ezen a képen úgy tűnik hogy az, ezen meg úgy hogy nem az. Esélyes hogy volt ilyen is meg olyan is. A szabvány méretűnél nincs semmi barkácsmunka és valószínűleg a dupla slotos helyet is tudod használni, a másiknál viszont ugyanúgy vágni kell mint a shield nélkülinél, de legalább a táp maradhat a helyén. A Shuttle hűtés felejtős, speciális lefogatása van.

Egyet átalakítottam már, most egy barátom használja.

• HookR

addikt

válasz SQX_Barto #9637 üzenetére

Egy kérdés, kettő lett belőle. :)

Shuttle XPC-t ITX kompatibilissé varázsolni nem egyszerű feladat, persze koránt sem példa nélküli. A dual slotos VGA-kat rögtön el is felejtheted, lévén ami a Shuttle házánál a processzortól távolabbi (azaz külső) bővítőkártya slot, az ITX-nél a belső. Ennek megfelelően más méretű az alaplap hátlapi kivezetéseinek fenntartott nyílás is. Akkor a CPU is fix méretű heatpipe-pal rendelkezik, amit a különféle ITX-es alaplapokhoz kell(ene) igazítanod (Akkor már egyszerűbb olyan alaplapokat választani, ahol a procifoglalat az x16-os PCIe sínhez közel esik és olyan léghűtőt berakni, ami elfér a Shuttle tápja és a VGA között). Hogy csak néhány említsek a felmerülő problémák közül. Persze nem akarom elvenni a kedved! Hajrá! :)

Új hozzászólás Aktív témák