- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #59538 üzenetére
A régit és az ősöreget ne keverjük, nyilván ezek a kis kétmagosok nem rosszak, csak ugye a 10 év életkor mellett a beszerezhetősége és a cpu teljesítmény/ fogyasztás lesz rossz arányú, hiába eszik 10W-ot, ha lassú is mellé, viszont ugyanannyiba kerül, mint egy j1900-as procis lap.
Direkt nem soroltam ide ezeket, mert vagy találsz, vagy nem, ha megvetted, és összeraktad, vagy jól megy sok évig vagy nem, de erősek ezek nem lesznek. A J1900-as egy négymagos gép, még egy win is elfut szépen rajta, a passzív borda a kézmeleg állapotnál ritkán melegszik tovább, olcsón és viszonylag könnyen beszerezhetőek, nas szinten is mindent tudnak.
Itt elég erősen látszik a különbség, fogyi ugyanaz, vagy több a bal oldalon, cpu passmark teszt alapján a harmadát tudja.
És akkor arany középút az apróból a jobboldali kissé gyengusz, de olcsó procis lap 4GB RAM társaságában 9990ftért. Megjön, összedugod, megy, ehhez képest a fele képességűek fele pénzért többet esznek, sajnos ez tény. 3W/ h eltérés havonta 2.16kWh, azaz ha más fogyasztók miatt túllépi az ember a rezsicsökkentett keretet, akkor már 151ft eltérést produkál havonta, 2 év alatt elfizetsz 3600ft-ot a gyengébb, de többet kajáló lap miatt, ezért az egész projekt 3 év után már többe van, mint ha az erősebbet vetted volna.
Vagyis bármennyire is jónak tűnik, nem éri meg az olcsóbb.Tudom, hülyén hangzik, de én az i7-6700-nál kezdtem érezni, hogy jól pörögnek a nason a dolgok, az i3-10100 azért is maradt perpill, mert teszi a dolgát, a j4025 csak a backup szerver, a kontron és az asrock q1900b- itx dobozban pihennek....
Azt az i3-ast már be se raktam a listába, mert teljesen más szinten muzsikál, mint amire másoknak szüksége van egy nas megoldáshoz, valójában értelmetlen plusz teljesítményt nyújt.
Az i3-6100 most is fent van az apróban 5 ezresért, kell egy hozzávaló lap, és egy combos nast össze tudsz rakni. Valamelyik nap betettem egy kis házikót, ami ilyesmi célra pont jó,az is fogad mATX lapokat, szóval még csak elfizetni se kell az ember összes pénzét az itx méret miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest