Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Pista0001 #59538 üzenetére

A régit és az ősöreget ne keverjük, nyilván ezek a kis kétmagosok nem rosszak, csak ugye a 10 év életkor mellett a beszerezhetősége és a cpu teljesítmény/ fogyasztás lesz rossz arányú, hiába eszik 10W-ot, ha lassú is mellé, viszont ugyanannyiba kerül, mint egy j1900-as procis lap.
    Direkt nem soroltam ide ezeket, mert vagy találsz, vagy nem, ha megvetted, és összeraktad, vagy jól megy sok évig vagy nem, de erősek ezek nem lesznek. A J1900-as egy négymagos gép, még egy win is elfut szépen rajta, a passzív borda a kézmeleg állapotnál ritkán melegszik tovább, olcsón és viszonylag könnyen beszerezhetőek, nas szinten is mindent tudnak.
    Itt elég erősen látszik a különbség, fogyi ugyanaz, vagy több a bal oldalon, cpu passmark teszt alapján a harmadát tudja.

És akkor arany középút az apróból a jobboldali kissé gyengusz, de olcsó procis lap 4GB RAM társaságában 9990ftért. Megjön, összedugod, megy, ehhez képest a fele képességűek fele pénzért többet esznek, sajnos ez tény. 3W/ h eltérés havonta 2.16kWh, azaz ha más fogyasztók miatt túllépi az ember a rezsicsökkentett keretet, akkor már 151ft eltérést produkál havonta, 2 év alatt elfizetsz 3600ft-ot a gyengébb, de többet kajáló lap miatt, ezért az egész projekt 3 év után már többe van, mint ha az erősebbet vetted volna.
    Vagyis bármennyire is jónak tűnik, nem éri meg az olcsóbb.

Tudom, hülyén hangzik, de én az i7-6700-nál kezdtem érezni, hogy jól pörögnek a nason a dolgok, az i3-10100 azért is maradt perpill, mert teszi a dolgát, a j4025 csak a backup szerver, a kontron és az asrock q1900b- itx dobozban pihennek....
    Azt az i3-ast már be se raktam a listába, mert teljesen más szinten muzsikál, mint amire másoknak szüksége van egy nas megoldáshoz, valójában értelmetlen plusz teljesítményt nyújt.
    Az i3-6100 most is fent van az apróban 5 ezresért, kell egy hozzávaló lap, és egy combos nast össze tudsz rakni. Valamelyik nap betettem egy kis házikót, ami ilyesmi célra pont jó,az is fogad mATX lapokat, szóval még csak elfizetni se kell az ember összes pénzét az itx méret miatt.

Új hozzászólás Aktív témák