Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz #16939776 #51267 üzenetére

Ezen a 120W-on azért csodálkozom, mert van itthon három kis szerverem.

1. Asrock H110M- itx+i7-6700 16GB DDR4, 6TB wd purple, 2 venti
    2. Kontron KQTM87 itx lap, ráforrasztott i7-4860EQ mobilproci, 8GB DDR3, 6TB WD purple, 2 venti
    3. Asrock Q1900B-ITX lap 6GB DDR3, 1TB hdd, 2 db venti

Mindháromban 120W-os paneltáp és 120W-os adapter van, de egy lc power 75W-os adapterrel is mentek, ergo 85W-nál nem igazán vehetnek fel többet semmilyen körülmények között.
    Mindháromnak mértem az indulásos teljesítményfelvételt, mindháromnak az idle felvételt, nagyon messze volt ettől, kb harmada értékeket mutatott, az első kettő 40-45W-ot kért induláskor, majd idle állapotban beálltak 22-25W-ra, a harmadik 27W körül kért induláskor, és 12-13w-ra állt be egy próba SSD-vel, 18W körül elég volt neki egy 1TB_-os HDD-vel idle, de az nagyon kergetve se fog felugrálni, max pár wattocskával többet kér majd.
    Igaz, hogy egy lidlis töltővel mértem, ami lehet épp nem pontos, de háztartási szinten ennek annyira nincs is lényege, 1-2W, vagy akár 10-15% eltérés is belefér, a te értkeidhez képest nagységrendi eltérést tapasztalok. Ráadásul mindezt már adapter előtt mértem, azaz ebben a fogyiban már az is benne volt, tehát a gép az adapterből még ennyit se szív ki.
    A 2X 8 TB-os winyó miatt egyen 2+5W-tal, azaz kemény 7W-tal többet, még mindig jóval kevesebb, mint a feléről beszélünk a 120W-nak.
    Az i7-6700-as procis gépem régebben asztali gép volt, a 75W-os adapterrel akkor is vidáman üzemelt, amikor videót kódoltam, később gépbelső csere után a hatmagos i7-8700-as volt az, ami a 120W-os paneltáppal már nem akart együtt dolgozni, de csak és kizárólag onnan szúrtam ki, hogy egy üres félórámban nyomkodtam, és egy aida tesztnél restart volt, de minden másban az is kiválóan elvolt, tehát ott is elég volt a 80W mindenre. Szóval szerintem a 120-at osszuk el nyugodt szívvel kettővel, jó lesz az indulásnak, az aktív merevlemez esetén mérhető is meg kellene álljon lazán 30W alatt.
    Nem kötözködés, tapasztalat, és az is csak szerintem.. :)

• PDoki

tag

válasz #16939776 #51267 üzenetére

Szia!
    Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Mindenképpen a lehetőségekhez képest a legcsendesebb megoldást szeretném, ezért nem szerettem volna SFX tápot. Igazából sima ATX táp is beférne a házba (Bitfenix Prodigy). Gondolkodtam ilyen téren is a Be Quiet! System Power 9 400W Bronze (BN245) tápon is, csak ugye egy ATX táp alacsony terhelésen rosszabb hatásfokkal működik. A gyári specifikációk alapján hangra szerintem a merevlemezek alatt lenne, 20%-os terhelésnél 9,5dBA-t ír.

Új hozzászólás Aktív témák