Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DanielLong

senior tag

válasz Speed® #44981 üzenetére

Nekem Gigabyte B450I van 4+2 VRM-mel. Sokan nem ajánlják tuninghoz, de láttam tesztet húzott 2700-al, hibátlanul ment. Nálam most 2600 van 4,1GHz-en, semmi gondom vele. Azért nem 4,2GHz, mert legalább 0,15V-al többet kérne úgy a proci, nekem meg annyi hőt nem ér meg.

edit: Csak most láttam Duracell hozzászólását, akkor lehet, hogy én vagyok szerencsés a Giga lappal.

Az RTX2060 kapcsán: Most én is arra vagyok kíváncsi, hogy az Nvidia tesztjén megbukott adaptive sync monitorokkal vajon hogyan teljesít a dolog, mert eddig a Freesync miatt nem akartam csak leváltani az RX580-at. A Vega56 fogyasztása nekem már túl sok lenne a házamba.

törölt tag

válasz Speed® #44981 üzenetére

Szia!

Nekem a x370GTN van, ami ugyan ezt a PCB-t, VRM-et kapta, de korábbi chipset-el.
    Két hónapig volt 4Ghz-el stabil a rendszer, aztán jöttek elő fura dolgok az egyik játékban. Csak úgy szűnt meg, ha nincs OC a CPU-n, de a memória időzítéséhez se lehet hozzányúlni.

X-es cpu-t és cl14-es ramot vettem, így, ettől még nem lett ciki a helyzet FPS téren.

4G-s OC-hoz levettem a VRM bordán lévő világítós műanyag-biszbaszt, nagyobb hatásos felület reményében. A CPU hűtőt kitámasztottam 1200-as fordulatszámra, amiről a szélkerék lelóg a bordák alá, így direktben a VRM-et is fújta. Így tudott a borda 50C° körül megállni egy 5*-ös szellőzésű házban.
    Nekem volt/van Atlaszom, igaz nem tettem fel AM4-re keret híján. Emlékeim szerint a gyári venti(k) 100%-on sem csinál(nak) jelentős légmozgást, a hűtő alatt meg végképp nem történik semmi, biztosra mondom, hogy problémád lesz a VRM hőmérséklettel.

Új hozzászólás Aktív témák