Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz Arthuro_Adam #16120 üzenetére

A felvázolt konfighoz már egy 120W-osban is marad kellő tartalék. 10e pénz.

Igazság szerint nagyon nem kísérleteztem a gyárilag mellékelt 80x10mm-es ventivel, eleve nagyobbat terveztem rábiggyeszteni. Az biztos, hogy lehet csendesebb, nagyobb légszállítású modellt találni...
    ...nagyobb méretben. :)
    Hirtelen ezekre akadtam, ahol olvashatsz tapasztalatokról (biztos akad több is): silentpcreview.com, overclock.net, sffreview.com

Az ideális az lenne, ha a lehetőségekhez mérten valami nagyobb hőcsöves hűtőre kerülhetne egy Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14, az egyúttal az alaplapi alkatrészek és a PicoPSU szellőzését is kiszolgálná. Kétféleképpen lehet megoldani:

(A) A ventit a burkolatra kívül rögzíted (ez esetben persze lehetne vastagabb is, pl egy Thermalright TY-141/147), akkor a perforált lemez alatti rész megmaradna egészében a hőcsöves hűtő számára, azaz tippre olyan 42-45mm-es magassággal lehetne számolni (hangsúlyozom, erről előbb meg kellene valahogy győződni!), amibe venti nélkül a Kozuti-n kívül már olyan hűtők is elférnek, mint
    - Thermalright AXP-100 (44mm)
    - CoolerMaster GeminII M4 (44mm)
    - Gelid SlimHero (43mm)
    - Akasa Nero LX (41mm - ez is tuti befér)
    - Xigmatek Durin (45mm)
    - Titan TTC-NK95 (40mm - ez is tuti befér)

(B) A ventit esztétikai okokból mindenképp a burkolat alá szeretnéd elhelyezni, mely esetben a belső alkatrészek méretével kell játszani. Memóriának maximum a sima hűtőlemezes jöhet szóba a magassága miatt, de az is lehet, hogy olyan egészen alacsony kellene, mint a Samsung Green 8GB DDR3-1600 VLP. Hűtőnek pedig (45mm-es szabad magasságot feltételezve) olyasmi, mint a
    - Titan TTC-NC25 (30,5mm)
    - Titan TTC-NC35 (30,5mm)
    - Evercool HPL 815 (30mm)
    - Xigmatek Praeton (30mm)
    - Noctua NH-L9a (23mm) (A gyári 92x14mm-es ventivel 37mm magas.)

Szóval sok minden megoldható, kérdés mennyire vagy rugalmas, mennyire vagy hajlandó bonyolítani... :)

Azt még érdemes megemlíteni, hogy mivel nem a gyárilag mellékelt paneltáp/AC adapter kombót akarod használni, a tápkábel házba vezetéséről gondoskodnod kell. Kis szerencsével megoldható a gyárinak kialakított nyíláson.

Új hozzászólás Aktív témák