- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
lófasz sincs itthon, brotha, te is tudod...
- newegget ne nézzél, csak a szíved fájdítod vele (ebay helyett a mylemon.at, geizhals.at a legközelebbi reális alternatíva a pcgear.hu után)
- PCQ09 még nekem is drága, pedig én szeretek ilyenre adni
- Habey túl zárt irányított ventik nélkül, megfő az i3 sztm (nézz meg egy Mac Mini Disassembly-t a ventiért)
- a Wesena szintén beszerezhetetlennek tűnik, pico-t sem úszod meg 20kból (max a 60W-osakat)SG06 apróból?
-
user137
őstag
ha melóra kell, akkor ne vacakolj fogyasztással meg ilyesmikkel - legyen gyors, legyen erős, legyen sok RAM - minél kevesebb termelő időd essen ki várakozással. Ha jelentős időt lekötő hobbira kell, akkor dobj fel egy pénzt, legfeljebb eladod később.
Webszerkesztéshez általában(!) nem kell sok PS erőforrás, nézd meg, h az átlag műveleti várakozási idők meddig tartanak (egy filter, egy blur parancs, egy réteg drop shadow elhelyezése stb), szorozd meg mondjuk néggyel, és ha így sem fáj az idő, akkor nekivághatsz egy alacsonyabbra speccelt géppel is. Igaz ami igaz, a PS-t a sok és gyors memória gyorsítja a legjobban.
A brazos multimédia cucc, videólejátszásra és SoHo felhasználásra termett, pénzt keresni nem ilyennel kell (hanem egy i3-mal vagy négymagos i5-tel, cheers Chaser
)
-
user137
őstag
Mennyi az a PS meg videókonvert? Mert az átlagjúzer crop+autolevels+contrast/brightness az nem fotosopp, hanem ágyúval verébre bohóckodás, az simán elmegy egy Atomon is.
A videókonvertre is meg kell nézni, h ideje mennyi %-át költi a gép, és azok nem érnek-e rá 1-2(-3-5) órát futni, amíg te alszol vagy webet kattintasz a háttérben (előtérben).
-
user137
őstag
benéztem a kedvenc osztrák nagykerembe (nem, nem tudok rendelni senkinek, bocsánat!)
* Core i3-530: 89EUR
* Core i3-2100: 86 EUR
* Core i3-2100T: 90 EURimpresszív, ahogy az Intel a saját chipjeit vágja alá, és a 2100T gyakorlatilag paritásban fog érkezni a régi low-end i3-akkal....
-
-
user137
őstag
valakinek egy szuperakciós bontatlan gari Lian li PCQ08 ezüstben? 25k a hétvégéig, különben megy vissza... privátban szóljatok, ha kell.
-
user137
őstag
sztm ez az árán kívül semmire nem lesz jó, mester.... szopóka a szállítás és a vám, szopóka lehet a tápcsati meg a külső brick, nyalóka a belső kialakítás a cooler miatt és sehol sem látom a megfelelő mennyiségű levegőelvezetést, főleg nem i3-ra.
de ne add fel, csak járjál utána rendesen, én csak ijesztgetlek!
-
user137
őstag
Artikelstandort: 91789, Vereinigte Staaten von Amerika => USA-ból szállít
Versand nach: Weltweit => világszertemindenesetre az USA miatt felejtős. ha mindenképp külföldről akarsz rendelni, németek és osztrákok jönnek szóba, esetleg ha találsz direkt hongkongi eladót az ebay.com-on, a HK posta piszokolcsó.
-
user137
őstag
jah más téma: egy kis moddinggal (lemezvágóolló) elfér egy Arctic Cooling Accelero S1 a Silverstone SG05-ben. Hosszabb nyüstöléssel sincs semmi baja a hőmérsékletnek passzívban.
konfig: Gigabyte H55N, i3-530, Gigabyte 8800GT, 2GB RAM, intel stock venti, 2.5" HDD
-
user137
őstag
muhaha, retinablaszter kékledes borzalom!
nekem max egy olyan, ami körbe dereng, de ilyen világítósról már leszoktam. az LC12-ben ez is pont jó, a gomb nem világít, mellette a LED meg el van tompítva.
nekem a fekvő házat nincs hova tenni (messze van a tv, vagy kéne egy 15 méteres DVI kábel), úgyhogy nekem egyelőre marad az LC12, pici és elfér a hangfal tetején. Ha végre rászánom magam a 60x60x10-es ventire, akkor a tetejét is visszakapja és akkor a monitor alá besuvasztom
-
user137
őstag
sógorék sosem szállítanak hozzánk, mert nem bíznak a postában (én se tenném), meg ugye a magyar webshopok sincsenek felkészülve még a magyar kártyás fizetésre sem, nemhogy a külföldire.
de konkrétan itt már asszem voltam egyszer, ha Bécsben jársz, autóval pikkpakk, gyalog meg egy KV a Starbucksban, és BKV-val át is veheted
de ez a konkrét ház tiszta luk => tiszta por meg mocsok lesz hamar. Egyébként egész combos dolgokat elbír
-
user137
őstag
mert nem keresel!
LC12 80W-os táppal (lásd a hozzáfűzött megjegyzésemet a tápot illetően).
de ki kell fogni, vannak ott jók, csak ritkák, figyelni kell. Ezenkívül kell egy Paypal account is, h tudjál fizetni. Németországból olyan 10€ a postaktg.
-
user137
őstag
izé.... khm... TÁDÁMMM!
-
user137
őstag
-
user137
őstag
wow...
"With a 35W TDP that translates into a full featured home theater PC capable of timely commercial scanning, transcoding and 3D Blu-ray play that only draws between 14 and 43 watts, this system provides a fantastic option for anyone looking to build the ultimate mini-HTPC."
-
user137
őstag
válasz
user137 #5925 üzenetére
nos, kész a hekk... egyelőre megmutatni nem merem olyan ocsmányul be vannak dobálva csak a kábelek... még a Rendteremtő Kábelkötegelő nem járt a házban...
viszont a legutolsó szögig működik minden OSX alatt!
normális speckóval ez azt jelenti, h monitorral és almás billel, egérrel befér 200k alá a belépő iMac specifikációja...
-
user137
őstag
az Atom platformot felejtsd el, ha a mezei kecskénél komolyabban photoshoppolsz. A mostani integrált Intel VGA-kkal nincs semmi baj.
Corei3+ Intel H55 chipsetes lap a barátod (Gigabyte H55N-USB3), ez nem a legolcsóbb kombó (20+30k), cserébe erős a proci, nem fogyaszt sokat és kapsz egy egész jó VGA-t is a prociban.
Ugyanezt lejjebb megkaphatod nVidia integráltan Core2Duo-val (ZOTAC 9300 ITX-Wifi), de ez már sajnos nem annyira fogyasztásbajnok, viszont még mindig kenterbe veri az Atomot.
-
user137
őstag
nekem van itthon 3 slim íróm is, mert a héten cseréltettem a Dellben írót, miután 2db DL-DVD-t is elszúrt. ezenkívül az asztalimban van egy IBM slim író.
3db dual-layer DVD-ből egyet semmi nem olvas vissza (még az sem, ami "no errors" írta meg!), egyet nyögvenyelve az író visszaolvas, egy hibátlan. Maxell DL-DVD-k, ezenkívül kettő TDK-t elrontott a Dell írója (LG) pénteken.
lehet, h csak mellényúltam, de aszittem 2011-ben már nem kell ilyennel szopni, h rontott írás...
-
user137
őstag
Lian Li PC-Q09 teszt franciáról Google fordítva angolra.
3mm híjján nem fér be a big shuriken
egyre jobban úgy érzem, h ez lesz az én köv házam
(180 ajró
)
-
user137
őstag
almán kell próbálni az alma szoftvereket, úgy egyszerűen szinte tökéletesek. az iPhoto simán hazavágja a Picasa-t (habár utóbbi már egész jó), az iPodokra készül minden kiegészítő, az iPhone-hoz kell "felnőni" minden telefonnak, stb... kár magyarázni.
ez nekem egy ilyen kis geek vakáció, h meg lehet-e tisztán csinálni a teljes OSX funckionalitást (sleep, wake, CUDA, speedstep), aztán még lehet, h kinövi magát ennél nagyobbra is a projekt, elvégre 100k alatt egy tavalyelőtti Mac minit sem lehet kapni...
-
-
user137
őstag
hát akkor építsünk egy hackintosht 90k alatti bekerülési költséggel
(SG05, Corei3-540, Gigabyte H55N-USB3, 160GB 2.5" HDD, 2x1GB RAM)
-
user137
őstag
szasz mester
1) kivetőgomb... milyen kivetőgomb?
kell valami 50forintos touch-sensitive panel, mint az apple gépeknél. megaztán egy HTPC-ben úgyis van eject gomb a távirányítón vagy az OS-ben.
2) én próbáltam kifelé is húzatni a levegőt az LC12-ből, sajnos nem segített az sem (much to my disappointment)... egy venti magában nem csinál elég irányított huzatot
-
user137
őstag
>Egy megfelelően erős ( nagylégszálítású) ventivel szerintem erővel rábírható hogy a meleg arra távozzon, nem?
elvileg de, csak az a megfelelően erős venti túl hangos lenne. az LC12-m is nagyon lapos (9,9cm), a shuriken olyan 7cm magasról tolja a levegőt, mégse elég...
a meleg benn kevereg oldalt-elől-hátul, és ahol nem tud kimenni, ott gyűjti a hőt egyfolytában.
-
user137
őstag
használt már valaki 60x60x10-es ventit, ami megfelelően csendes volt? találtam Evercoolt, Titant, Coolinket és Kolinket is, de mindegyik ilyen 4000rpm körül fogor, azokat be sem merném kapcsolni...
valami 2000rpm körüli lassú bigyó kellene.
-
user137
őstag
"1) nincs CD-eject gombja" Kitöröd azt a fém lapot és amint beszerelted az ODD-at, máris lesz eject gombod. Szerintem. => bázz tényleg!
viszont ez azt jelenti, h ha veszel bele egy fekete műanyag előlapos ODD-t, máris szarul fog kinézni. ezért kell a slot-load ODD, az nem rontja el az ilyen egységet.
a táp ugyan csak saját magát hűti, de legalább nem 4cm-esekkel...és az oldalsó 8cm-es házventi kifele fújva fentről kap friss levegőt, nem olyan rossz ez. csak ne lenne a fehér paneltápos verzió valami 180€
-
user137
őstag
hidd el jó ez a 0.8-as alu lemez... nem lötyög nem zörög, ez 3db lemez (alja, teteje, meg körbe hajtogatva) - itt van nálam a pcq08, az igen jófajta anyag, ugyanezzel az elvvel építve. persze aluból nem hajtogatható olyan passzentos cucc, mint a szokásos 0.4-es acéllemezből...
-
user137
őstag
az SPCR egy hosszú szériát adott ki a Sandybridge CPUkról... mindenesetre van bennük egy pár érdekesség... pl a fogyasztás-adatok egészen brutálisan zöldek:
i7-2600K (csúcsmodell)
- 38W idle,
- 55W H.264,
- 123W full load
és ez egy 9400GT-vel (ami tök értelmetlenül van a gépben), és egy 400W ATX táppal....az új i5-2500K egy RAR tesztben 300Mhz-cel kisebb órajelen ugyanannyit fogyasztva szinte dupla olyan gyors... brutál
zodo: igen, közben én is kibogarásztam...
-
user137
őstag
válasz
user137 #5904 üzenetére
szuperül össze vagyok szedve...
szóval tetszik ez a ház... a 150W-os verzió egy FlexATX(?) táppal jön, amiben egy 8cm-es oldalsó venti van ránézésre, a 110W-osak paneltáposak külső brick-kel...
a slim odd és az 1db 2.5HDD (SSD!) pedig az alaplap alá jön, ez is egy érdekes megoldás, de mindenképp jobb, mint a meleg CPU fölé rakni őket... érdekes, h szélesebb a ház, mint mély, de hifi pultba így illeszkedik jobban. és SSD-vel teljesen passzív is lehet.
találtam egy buildet is, de sajnos Atommal van. Brazosból érdekes lenne egy ilyet látni, a paneltápos verzióban... (upsz, ezt biztos leírtam?!).
-
user137
őstag
válasz
user137 #5903 üzenetére
ugyanaz 100 ajróért és 150W-os táppal
(szerk: aha, nincs hozzá külső brick...) -
user137
őstag
Lian Li PCQ09, 110W-os táppal, slim ODD hellyel 140 ajró (~40k alatt), egész jó... ha valaki találna igazi build képeket, ne fogja vissza magát...
-
user137
őstag
urak, nem túl nagy és hatékony, de inkább kiciócccó hűtő kellene 1156-ra - mi most a bestbuy? a hűtő mellé be kéne férnie a VGA karinak is, úgyhogy a Big Shuriken kiesett, a sima Shuriken meg túl drága elsőre a kis smucig fejemnek a játszós vasra.... SG05-be lenne egy i3-ra, lehet elég rá egy szép borda is?
-
user137
őstag
válasz
atom360 #5850 üzenetére
az írásodból ítélve fiatal lehetsz. ha nem vagy magyar, akkor meg van bocsátva. viszont ha magyar az anyanyelved, akkor miért nem teszel meg annyi tiszteletet a topiklakók iránt, hogy normálisan központozva, ékezetekkel és helyes ragozással teszel fel két mondatnyi kérdést?
1) a vesszők és mondatvégi írásjelek UTÁN 1db szóközt hagyunk. Előtte semmit, utána egyet.
2) azon igekötők, amit a szavak előtt állnak, EGYBEÍRÓDNAK az igével
3) a feleslegesen, szánalmasan, normálisan, stb szavak szimpla s-el íródnak.
4) az átemelt angol szavakra próbáljunk meg kötőjeles ragozást alkalmazni, Youtube-on, Google-n.köszi, h figyelsz erre. nem az én lelki békém miatt, hanem a saját jövőbeni boldogulásodért, elsősorban.
ps: igen, én meg - felróhatóan - nagybetűk nélkül írok. ez amolyan stíluselem vagy mi.
a kérdésedet már megválaszolták egyébként, Atom mellé tök felesleges a diszkrét videókártya.
-
user137
őstag
válasz
Razermazer #5837 üzenetére
izomszag van, de nem kicsit...
szép a vas
-
user137
őstag
azért ne keverjük össze a szakszerű felhasználást a magyar méretekben található ipari gányolással... (nincs szerverterem, sima PCket használunk ipari környezetben, a szünetmentes nem kapcsolja le a gépeket snmp-n és nem riaszt mobilon, minek mennek az irodai pc-k 24/7-ben, stb...)
a P4-ek már pl tisztán az a kategória, hogy pusztán az áramfogyasztáson spórolás kifizetődik egy év alatt a gépváltás beruházása.
-
user137
őstag
félre ne értsd, nem vitatkozni akarunk, csak nézőpontokat osztunk meg
ha most van egy alulfeszelt athlonod valami integrált csodával, ami htpc-ként megy 24/7-ben, a maradék időben meg torrentezik, akkor egy ilyen lappal mit tudsz elérni:
- proci nem lesz gyorsabb
- IGP lehet gyorsabb lesz, de ez mire jó? 1080p-t a másik is vitte, max a játékok kicsit jobban mennek => de a játékok úgyis CPU-limitáltak, tehát csak régebbi címeket tudsz játszani (pont mint egy atommal)
- mondjuk 30W spórolás minden körülmény között. 30W egy évre 47Ft-os árammal számolva az 12.000Ft - ha eladod a régi géped, kb két év alatt megtérülne a befektetés egy athlonról váltva. de gyanúsabb, h ennyi idő alatt veszel úgyis másikat, szóval az energiatörekvésed l'art pour l'art maradt...mindenesetre csatlakozom zodo-hoz, lássuk az első vasakat, a piaci verseny ettől függetlenül jót tesz nekünk...
-
user137
őstag
wd-tv live, vagy hasonló csodák 30k alatt megvannak, letöltenek, torrenteznek, usb-n csatolják a filmeket, stb...
egy brazosból hol lesz hangtalan gép? lap+proci gondolom egyben, + ram 10k, + ház 10k + táp 5-10k + kijelző 5k + távirányító 2k. a vinyó az mindenhogy ugyanannyiba kerül. és akkor még a windózt addig kell reszelgetni, amíg nem megy minden hiba nélkül, ez általában nem 15 perc
szóval van árnyoldala is amellett, h cserébe van egy asztali gépünk is.
igen, aki most néz ilyen gépet, annak jó választás, ez igaz.
-
user137
őstag
nos, az a bajom vele, hogy nem látom a piacát konkrétan.
amikor az Atom bejött, szétcsapta a teljes piacot (Atom N230, N270, N330, D410, D510 egyre erősebben), nem volt erős, de elég volt, közben nevetségesen keveset fogyasztott az akkori C2D megoldásokhoz képest (harmada-negyede). Igaz lassúcska volt, lett mellé ION chipset HD tartalmakhoz, és mindenki boldog vala, HTPC-re nem volt nagyon reálisabb megoldás.
most itt van ez a Brazos cucc, olcsó is, még kevesebbet is fogyaszt, de ugyanúgy CPU limites, mint az Atom+ION. 10W-al kevesebbet fogyaszt, so what? az évi 2000Ft. aki akart, már megvette a kis Atom kockáját, arról váltani igazán nincs értelme. C2D-ről váltani a zöld érzelműeknek van értelme, de lassabb procit kapnak cserébe. X2-ről váltani is csak fogyi miatt van értelme. tisztán médiaplayernek manapság meg ott van egy csomó jópofa megoldás 20-30k-ért komplett távirányítóval, kanapéról, kényelmesen.
aki még nem vett HTPC-t, és akar asztali gépet, az vehet ilyet, vagy vehet egy Core i3-at, kb most így állunk. lehet az Intel többe kerül (sőt, egészen biztos), de pl egy Core i3-ból ki lehet hozni erőt is, ha szükség van rá, és nem fogyaszt jelentősen többet (nekem a gép kétmagos i5-tel 50W idle, egy Asrock nettop meg 35W idle), csak ha hajtják. amit láttam energy-to-performance tesztet az az i3-as győzelmét hozta ki.
Ez a bajom az AMD-vel. Nem azt mondom, h nem jó, hanem azt mondom, h én nem látom akkora durranásnak - nagyon csúnyán elkésett, nem elég erős, nem elég pozícionált. az Intel jön az új megoldásával sztm 6 hónapon belül és megint lehet majd loholni utána...
-
-
user137
őstag
utánanéztem, szép ez a ház, de
- baromi drága
- ebben bármi megfő, ha nincs a hátsó grillre egyértelműen kiirányítva a cpuventi levegője. oldalt csak egy 6x6cm-es rács van, az is túl hátul, a vinyónak, optikának pl semmi levegő nem jut
- a 120W-os "picoPSU" feldolgozásnak csak 20 pinje van (Atom only)a minap szedtem szét egy mac minit a fenti mac minit, na AZ egy ipari csoda
viszont olyan süvít a ventilátor benne maxon, hogy leveri a mögé rakott műanyagpoharat... és laptopokhoz (és brand gépekhez) hasonlóan milliméterre ki van számolva a levegő elmenő útja. a saját házamban (Silverstone LC12) is megfő sajnos a big shuriken alatt a proci, mert a levegő nem kifelé távozik a házból, hanem benn kavarog...
-
user137
őstag
válasz
DeckardCain #5765 üzenetére
12 centi vastag az nem slim!
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5763 üzenetére
SG05 = erős proci, erős szellőzés, dualslot VGA, 1 HDD (esetleg +2 noti hdd az optika helyére).
PCQ08 csak annyiban több, h használhatsz 400W feletti tápot (mire?), meg +2 vinyó és igényesebb minden oldalról.
árban ugyanott vannak, csak az SG05-ben van táp
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5760 üzenetére
dupla
-
user137
őstag
válasz
Sir Psycho #5760 üzenetére
ingyen van (egyelőre csak hozták). nem fogom belakni, mert van egy SG05 is a sarokban, ez meg értelmetlenül nagy minden dimenziójában - túl magas alapból, túl széles és mély ahhoz, h asztalon legyen, de túl szép és igényes a megmunkálása ahhoz, h eldugjam az asztal alá.
szóval dilemma, h ez a ház mire való...
Mini-ITX done right vs wrong: (igaz a mac mini csak 16x16 centi)
-
user137
őstag
srácok, került hozzám egy PCQ08, hát ez a ház egy kész röhej
én magam is elférnék benne, ha nagyon akarnám, nem csak egy ITX deszka...
brutál óriási, a mostani gépem háromszor elférne benne, de lehet egy SG05 is vagy másfélszer...
viszont példás anyagminőségű, az bisztosss...
-
user137
őstag
Eladó ZOTAC H55-ITX Wifi, igény esetén procival.
-
user137
őstag
válasz
Mattanyahu #5584 üzenetére
hát ez a teszt egy rakás..... információ.
kiderült belőle, hogy a H67 ITX és a P67 ATX alaplapok közül előbbi picit lassabb, de nagyrészt ugyanolyan, valamint hogy a H67-et nem lehet overclockolni. hát szuper. -
user137
őstag
aszondjahogy:
- Corei5-2500K: ORDERED
- ASUS P8H67-I Deluxe: ORDEREDUgyanitt eladó Zotac H55-ITX Wifi + Corei5-650.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest