- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #59986 üzenetére
Igen, a négy vackon ami be kell pattintani és forgatni, annak a tetején van a forgatás iránya; csak azt nem tudom sose, hogy arra kell beforgatni, vagy arra kell kiforgatni. Valszeg arra kell kiforgatni, mert azt mondtad a képen már a helyén van a hűtő.
Legjobbakkal is megesik, ha valaki még nem hagyta ki a cpu tápkábelt, az azt jelenti nem szerelt még elég gépet.
Ha már pico PSU, akkor az EH 2.5mm -es 5pin csati ha minden igaz, ha esetleg akarnál egyedi méretű kábelt eszkábálni bele.
Úgy tudom az üresjárati feszültség az mindig picit több, mint terhelés alatt, szóval logikus amit leírsz jelenség a külső táppal. Gondolom azért is szokott lenni sok külső tápon poti amivel picit lehet korrigálni terhelés függvényében (aztán majd egy hozzáértő kijavít legfeljebb
).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59965 üzenetére
Asus AP201
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59877 üzenetére
Szerintem részben megválaszoltad magadnak miért: nagy vállalatoknál van hely és/vagy nem számít az ára (ha nincs hely, akkor meg laptop, mert "miért ne").
Tőlem nem rég kértek tanácsot használt laptop vásárlás ügyben cégnek. Vannak kicsi cégek akiknek számít a méret és az ár is.
Ráadásul az ilyen kicsiket szerintem nem is mindig asztali gépnek használják, gondolom nem véletlenül van rajtuk soros port és/vagy soros port bővítési hely.X300 vs. Lenovo tiny témához: szerintem a Lenovo (vagy HP, vagy Dell) 3 év múlva alkatrész ellátottság terén is jobb lesz. Most nem rég volt Asrock Deskmini hiány covidot követően, ez a brand tiny gépeket látszólag nem érintette (persze lehet rosszul láttam).
-
sasNAXO
aktív tag
BT/WiFi modul helyére lehet rakni:
- két ssd-t meghajtó modult: "M.2 A+E key sata" aliexpress-en;
- vagy sima M.2 nvme átalakítót is: "M.2 A/E key to M key adapter" szintén alin.
Nem minden alaplap bios tudja ezeket felismerni, tehát nem minden tud erről indulni. Pl. Gigabyte AB350N tud az A+E -> M key átalakítóról bootolni.Házról nekem csak a Jonsbo N széria ugrik be ami jelenleg kapható és NAS-ra értelmes, de az nem olcsó. Majd valaki kijavít, de azok is csak 4-5 vinyósok asszem.
Szerintem Node 304 az egy jó cucc. Régen volt egy Fractal Design Spare Part webbolt, ha még üzemelne, azt mondanám a 15-ért aprón lévő Node 304 best buy, de nem tudom lehet-e bele szerezni pluszba keretet most.Lassú voltam.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #59454 üzenetére
Ehhez itt hozzá kell tenni, hogy a 5600G APU-nak van hirdetve; a 7600X meg sima CPU-nak, amibe belerakták a kvázi minimumot, hogy elinduljon videokártya nélkül a rendszer.
2 darab RDNA2 mag van benne ha minden igaz, az 5600G-ben meg 7 darab VEGA ha jól rémlik. (5700G 8db?)Most ez találtam, nem tudom mennyire aktuális, ez ugyebár csak mobil, mert tudtommal csak az lett bejelentve (javítson ki valaki ha lemaradtam róla pls), de egy olyan 12 magos RDNA3 IGP-s APU-t megnéznék az 5700G "csomagolásában"...
(Más kérdés, hogy vajon az AMD megmeri-e lépni.Az RX6400-ban van 12 db RDNA2 ha jól látom, tehát saját kínálatába "harapna" vele. És mivel nincs konkurense, így lehet azt mondja mi kis ITX mániások így jártunk.
)
#59456 L4D1K: Steam Deck?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59408 üzenetére
Ez felületkezelve nagyon jól fog majd kinézni!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #59366 üzenetére
Kép alapján úgy néz ki 19V lesz az.
Sorry, nem tudtam hogy ilyen gagyi az Akyga...majdnem olyat vettem magamnak is.
(Nekem helyette egy 16.5V töltő lett ami volt elfekvőben, mert a NUC 12-19V között mindent megeszik.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
eastsider #59359 üzenetére
Szerk.: Ez csak 65W, ha elég a kevesebb...
TESCO-Zsömle kolléga képe alapján pl. ez is jó hozzá.
Én akartam ilyet venni NUC-hoz, de végül más megoldás lett. -
sasNAXO
aktív tag
Asszem egy IBM M1015, átflashelve LSI firmware -re (IT mode, talán?). Többféle van, valami LSI vezérlő van benne és több márka alatt fut, de a gyári raid-es firmware-t le lehet cserélni ilyen sata módra és akkor van 8 satád. És akkor tetszőleges software raid, ez pl. raid-z(? ZFS raid 5) volt. (SW raid párti vagyok, akkor nem kell ugyanolyan HW vezérlőt beszerezni ha tönkre menne véletlenül.) Ez ilyen 10-20K körül mozgott amikor utoljára néztem (használtan persze). És ugye fél magas, tehát spécibb ITX házakban is el tud férni.
#59333 Grave_444:
A ház egy Formd T1 V2.1 titánium, alaplap Gigabyte B550I Auros (...), táp Corsair SF750, a többit asszem írtam.
Nem egy hatalmas erőgép, de nem is akartam azt. Talán majd később egy 5700X vagy 5800X3D, esetleg egy RTX 3080, de igazából megvagyok ezzel most.
A venti cserének én is nagyon örültem, egy-egy sín megy végig a borda tetején, nagyon könnyű volt vele dolgozni (szép kerek számok voltak a méretek, könnyű volt rá 3D modellt tervezni). -
sasNAXO
aktív tag
Sziasztok, nincs még kész, de beleköltöztem, és gondoltam mutatom.
Elől 3D nyomtatott dupla SSD tartó thingiverse-ről, hátul alaplap mellett szintén 3D nyomtatott takaró elem, a lyukak helyén szintén, VGA fölött szintén egy (ebből manuálisan faragni kellett). (Nem én terveztem őket, csak gondoltam linkelem.)
A VGA egy Gigabyte RTX 3070 Eagle, rajta saját nyomtatott venti tartó (Dan A4-SFX -ben is így volt). Kábelek aliexpressről rendelt szilikon bevonatú kábelek, nagyon jól hajlanak, nekem nagyon bejönnek.
A CPU egy 5600X, rajta hűtőborda egy Noctua L12, alatta egy NF-A12x15, egyik oldalt ügyesen hajtogatott lefogatóval, másik oldalt a memória és a hűtő összenyomja és ott tartja.
(Cserébe a memória aktív hűtést kap.
)
Lehet illene azt az A12x15-öt is feketére cserélni majd...eredetileg egy fekete A9-et vettem oda, de addig sakkoztam hogy bement a nagyobb és nagyon jó így.A hűtő alatt a piros távtartó egy spéci lefogató ami megakadályozza, hogy kitépje a hűtő az AM4 procit a helyéről amikor leveszed...(L12 nekem kitépte mindig, L12S már nem.)
A tetején egyelőre két darab barna Noctua A12x25 venti van, majd szeretném feketére cserélni, esetleg valami 3D nyomtatott tartó alá, hogy közelebb legyen a rácshoz...vagy lehet kipróbálom a 3 centi vastag phanteks-eket. Még nem tudom mi lesz a végleges, de örülök hogy végre be tudtam költözni (egy hónapja itt a ház
).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #59261 üzenetére
RX580-nál szerintem mindegy. Nagyobb teljesítmény felvételű VGA-nál fontos lehet, hogy ne egy kábelen jöjjön mondjuk a 300++W.
(300W-nál maradva, akkor egy kábelnél a táp oldalán mondjuk 8 csatlakozón oszlik el 25A, vagy két kábelnél 16 csatlakozóra jut ugyanannyi. Plusz a kábel maga is egy ellenállás, ha több kábel van, kevesebb az ellenállás összesen.)#59249 zed1983:
#59250 HookR:
Hű, nekem tetszik az a Meshroom D.#59242 Nestor16:
És nagyon jó a hangcsillapítása a vinyó tartónak, vagy legalábbis én úgy figyeltem meg.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #59189 üzenetére
"Fenntartjuk a változtatás jogát előzetes értesítés nélkül."
Vagy hogy is szokták írni... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #59164 üzenetére
A gyári 4400MHz-es XMP profilt csak beállítottam és ment. Meg is lepődtem.
Ami most van, nyilván az picit állítgatós volt, de valójában az XMP-t beállítottam és onnan picit lejjebb tekertem a sebességet meg a késleltetést. 4200 cl18 nem volt stabil (stresz teszt alatt y-cruncher jelezte a memória hibát, Unigine Heaven vígan szaladgált a háttérben közben), 4000 cl18 már az volt.Pedig az egy jó program.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #59152 üzenetére
Igen. Jelenleg egy 5600G mellett ketyeg benne 2x8GB Crucial Ballistix Max 4000Mhz-re és cl18 -ra állítva. És amúgy a gyári 4400Mhz cl20? is megy vele.
Volt régebben 2x8GB Corsair LPX 3600Mhz cl16 is benne. 5700G-vel is ment asszem mindkettő.Szerk.: Az 5xxxG-s prociknak valahogy jobb a memóriavezérlője asszem, mint a sima 5xxx prociknak.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
Egy kérdés megért...
#59103 TESCO-Zsömle:
+1 a delid-relidre ha gari nem opció. Nekem pont most fog csinálni egy procit egyik ph! kolléga. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59092 üzenetére
BIOS mit mond (esetleg legfrissebb-e)? Másik alkalmazással is ugyanezt olvasod ki?
Bocsi ha hülye kérdések, és túl vagy rajtuk, csak gondoltam érdemes leírni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
Másik hűtővel próbáltad esetleg (hibakeresés végett..)?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
gianni85 #59073 üzenetére
Jó hát ~7L játék közben...
Egyedi gyártású alkatrészek és gépház azért más világ.
NR200 jó cucc.Nekem is volt (illetve van még, csak szerkényben
).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
gianni85 #59062 üzenetére
"(...)CPU-t nem tudtam megfelelően halkan lehűteni (...) pedig csak egy Ryzen 5600-ról volt szó(...)"
Nekem egy Blackridge van az 5600X-en, alaplap alatt NF-A9x14, a táp alatt NF-A9. Játék alatt nekem is van hangja, ha arra gondoltál, de azért alapjáraton szépen elvan magában... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #58911 üzenetére
Én rendeltem már ITX házat (2x RGEEK L80S, 1x SKTC A09) aliról, minden rendben ment. Oké, az SKTC-ben nem volt meg minden csavar (a lényeg megvolt azért), de mivel amazonhoz is ugyanúgy kinából mennek, ez ott is előfordulhat szerintem...
Amúgy alin amire 15 napos küldés van írva, azt ugyanúgy az Express One hozza, mint az amazon csomagot (pontosabban itt a végén).
-
sasNAXO
aktív tag
Gondolom én - nem elektrós vagyok
- hogy a VRM egyszerűbb és robusztusabb áramkör, mint egy NAND chip?
Hibátlanul lehet hogy a hőátadással lesz valami, 65-70 fok leszedett oldallappal, teljesítmény teszt nélkül, szerintem nem normális hőfok.#58890 coccolino:
Én külön szedném a hűtőt és SSD-t, időtállóbb talán (mi van ha kövi házba nem fér be). Persze ez teljesen szubjektív. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
coccolino #58886 üzenetére
Alaplapi helyett valami nagyobbat amin vannak rendes bordázatok is.
Én pl. egy ilyenre kíváncsi lennék (nem próbáltam még). -
sasNAXO
aktív tag
válasz
coccolino #58877 üzenetére
Igazából nem foglalkoztam vele.
A rendszer futott róla. Volt egyszer amikor egy virtuális gép is volt rajta és ott volt talán ilyen 65-70 körüli egyszer, de akkor egyszerre ment a VM-ben a Visual Studio telepítés és a "normál" rendszeren a windows update, szóval volt használva rendesen éppen.Nem lehet hogy hülyén van tervezve a lapodon a borda és másnak a hőjét elvinné és így nem tudja hűteni az ssd-t?
-
sasNAXO
aktív tag
512-es 970 evo plus volt az előző ssd-m, én 50 fok alatt szerintem nem nagyon láttam idle-ben.
De tényleg, nálam a 40 az még az üzemi hőmérséklet előtt max, gépindítás után...
Hozzá kell tenni, egyik gépemben sem a kimaxolt hűtés volt a cél, hanem hogy csöndben legyen, szóval lehet nagy levegő áramlás mellett hűvösebb (mindenféle bordák voltak rajta több alaplapban is volt). Azt számolom talán 3,5 évet ment, és 99% -os amúgy, csak lecseréltem egy pcie4-esre. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #58810 üzenetére
Ilyenekkel esetleg: SSD Stackers - 2.5" - Thingiverse?
Ha elfér, akkor én az oldalról rögzítős verziót javaslom (ha lapján van nyomtatva az a legerősebb). -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sff-cucc #58825 üzenetére
L12S felfelé fordított ventikkel kevésbé jól hűt, ha emlékezetem nem csal.
Viszont abban igazad van, hogy az SF széria hátulja/alja eléggé melegszik (30W terhelésnél is amúgy, érdekes), kérdés az mennyivel fűti a levegőt amit fentről az L12S beszív. Tehát, hogy az a magasabb hőmérsékletű levegő ront-e annyit, mintha megfordítod a ventit. Jó elméleti kérdés.
(Én amúgy tápventibe nem fújnék direkt meleget, de nincs vele tapasztalatom.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Kalacskepu #58804 üzenetére
Ez
szilikonszilícium lottó függő, de ha olyan a 3400G-d és az LPX ramod mint nekem volt, akkor állítsd be a 3600-as XMP profilt és tekerd le utána a biosban 3533-ra a memória frekvenciát. Hátha.
(Persze csak ha még nem próbáltad.) -
sasNAXO
aktív tag
Nekem hátoldalon a Corsair P2 borda nélkül 50 fok körül van alapjáraton (ITX lap, ház, hűtés 0 arrafelé). Én játékokat tartok rajta, HD Sentinel szerint amit max. mért az 64 fok, 333 nap van benne és 100/100.
Ha csak adattárolásra használod, akkor én nem izgulnék miatta. De lehet valaki más mást mondd majd. -
sasNAXO
aktív tag
Hallod, jót kérdeztél.
Megtaláltam, ő az: aliexpress.
Szerintem maga a borda rész olyan 6mm lehet, az egész talán egy centi vastag, de majd szétkapom és megmérem tolómérővel ha fontos. A hőfokokat nem tudom megmondani, mert 3 éve volt új, de szerintem egy 5-10 fokot segíthet...de rég mértem, és azt sem a chopinban. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #58289 üzenetére
HDPLEX 250W GaN egy In Win Chopinba gyömöszölve:
Mint a mellékelt ábra mutatja, kellett hozzá vágni dolgokat, meg végül teljesen egyedi kábelezést kapott (20 AWG szilikon kábelek aliexpressről). A fehér 3D nyomtatott alkatrészeket majd egyszer újranyomtatom feketével, de most csak fehér PETG van itthon (60 fokig megy fel a táp külseje stresszteszt alatt, a "sima" PLA ott már kezd képlékeny lenni).
Most legutoljára az AXP90-X47 proci hűtőt raktam fel, eddig ezzel a "legjobbak" a hőfokok (90 fok alatt maradt most proci), de itt a venti közvetlenül a vasrács előtt van, így 60% fölött kezd porszívó hangja lenni. AXP90-X36 esetén nincs ilyen gond, csak ott 92 fokig ment fel teszt alatt a proci...de lehet visszarakom, mert úgyse olyan terhelés mellett használom, másrészt azzal alapjáraton nem lehetett hallani hogy ment a gép.
...igen, tudom, vannak gondok.
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem 13W az üresjárati fogyasztás.
A CPU 10W TDP-s (J1900), egy darab 1,35V -os DDR3L noti ram van benne mellette, meg ugye a boot SSD és a két vinyó (utóbbi kettő szerintem leállt). És azóta noctua ellenállásokkal lehalkítottam a ventiket, úgyhogy nem hallom hogy megy (a vinyók írás közben 34 és 35 fokosak voltak, tehát +2-3 fok). -
sasNAXO
aktív tag
Ha meggyőző választ vársz, rossz embert kérdezel.
Úgy tudom implementáció függő, de ugye ha már fel van írva az adat, akkor mirror esetén akár gyorsabban is tud kiszolgálni, mert két külön vinyóról tud olvasni két helyről. Nyilván ez nálam nem szempont...asszem, de mint írtam, most használom először.
(Nekem ugye lassú vinyók vannak benne...)
A sok lemez raid-hez viszont tudok szólni, nekem nem pontosan raid5, hanem raidz - zfs "raid5" van. Itt van egy ilyen resilvering nevű cucc, amivel a különböző lemezeken lévő adatok és checksum-ok segítségével lehet ellenőrizni a lemezeket és ez véd az ún. bitrot ellen. (Aztán hogy ez kinek kell és kinek nem, az megint egy más kérdés.) -
sasNAXO
aktív tag
Én még a "szokásos" esetekkel nem találkoztam, de igazad van, azok ellen valóban nem véd. Viszont nekem volt olyan vinyó, ami gondolt egyet és egyszer csak nem pörgött tovább. Pontosabban kettő is.
Úgyhogy ezért a raid1.
Nem tudok statisztikai számokat mondani, nálam ez az első raid1, van egy másik kis szerver, ott raid5 van. Majd idővel kiderül volt-e értelme... -
sasNAXO
aktív tag
Na, éppen rakok fel rá adatokat, ami most bent van az kettő 5900RPM-es vinyó (Ironwolf), fent pedig két 80mm-es venti szívja ki a meleget felül (továbbra sem halkan
) .
32 és 34 fokosak, szerintem 34 az alsó (szobában 23 fok van, eddig 230GB ment rá, a két vinyó SHR-ben van, szóval egyszerre tekernek).Amúgy vinyó indításkor 45W-ot evett, így folyamatos írás közben 25-31W között ugrál.
-
sasNAXO
aktív tag
Két Akasa AK-FN076, és igen 3pines, és az alaplap (Asrock Q1900-ITX) is 3pines sajnos.
Az egyik header van ketté osztva, tehát egy vezérlésen vannak.
(Valamiért nem indul el 1-es fokozaton az egyik venti, de 2-esen már elindul...ezért 2-esen vannak.)#58475 PROTRON: Nem tudom hány %-on pörögnek. Bár a bios kiírja az rpm-et, onnan lehetne számolni...
Valszeg úgy lesz ahogy mondod, mert ha modern alaplapra van kötve, akkor sztem 20-30% körül mentek (és az csendes). Két header van, mindkettő 3pines. Igazából amikor elsőre próbáltam a CPU header-rel nem indult el, azóta nem próbáltam, majd jön lassan a tesztelgetés ezzel kapcsolatban, hiszen nem vagyok elégedett.
-
sasNAXO
aktív tag
Dede.
Asszem 31 fok volt amikor a kötet ellenőrzés ment.
Nagy írás még nem volt, majd lesz és nézem.
De nem vagyok elégedett ennek az alaplapnak a venti vezérlésével, 2/9 fokozaton indul el mindkettő, de már teker és hangjuk van, szóval itt lesz még valami változtatás.
Szerk.: Ryzen-es alaplappal tud némán futni a két venti, szóval valamit ügyeskedni kell a régi Celeronos alaplappal. Lehet kap ellenállást majd vagy nem tudom. -
sasNAXO
aktív tag
Variációk egy témára, SKTC A09.
NAS-ként, picoPSU-val:
GaN 250W-tal csak egy APU-val (itt igazából jóval nagyobb hűtő is elférne, de csak gyorsan átdobtam chopinból a konfigot, meg 3D nyomtattam egy tartót a tápcsatihoz):
-
-
sasNAXO
aktív tag
Itt a Chopinnál kettő púpos/dudoros, kettő "majdnem szabványos".
És ugye az SSD befért, csak éppen hűtés nem igazán fért rá "értelmezhető módon".Szerintem nincs baj az átalakításokkal, csak írni kell hirdetésben hogy történt ilyen, mert különben átba--ásról beszélünk.
Egyébként az ott kontár munka. Enyém se úgy néz ki mint ami a gyárból jött ki, de a lehetőségekhez képest igyekszem szépen megcsinálni, figyelek hol vágom el, és még le is csiszolom utána ahogy tudom. Na az ott a képen igénytelen és vágás veszélyes.
Nekem most így néz ki, bent van a GaN, de baromi melege van (60°C 45 perc stressz teszt után), és kell majd egyedi kábelezés, mert nincs hely (sata, usb3, audio nincs bekötve).
Ja és még a táp csatlakozó részt is meg kell tervezni és kinyomtatni...
A piros jelnél csatlakozik a oldallap, a zöldnél pedig csavarral van rögzítve, szóval ha szépen rá van rakva és csavarva az oldallap, akkor észre se lehet venni, hogy belül volt módosítás. -
sasNAXO
aktív tag
Grat hozzá, használd egészséggel!
Én nem mertem volna OC-zni ebben a házban.Nálam a 3200G ami benne volt, le volt véve talán 90% körülire Windows beállításokban (tehát nem tudott boostolni 88W-ig, valszeg teljesen 65W-ig sem), és egy darab 50mm-es kifelé fújó venti volt a gépben. Ja meg fent a kereten egy 2,5"-es vinyó ami nehezítette a levegő útját. De így levéve a teljesítményt szépen elment.
-
sasNAXO
aktív tag
Elméletileg lehet ilyet csinálni (redditen olvastam talán?), de nekem nem jött össze. Lehet csak béna voltam.
Amúgy pont az M.2 környékén van a kidudorodása a hátsó 2.5" tartó miatt, tehát telibe nem lehetett volna felrakni akkor sem. [kép]
#58310 flashpointer: Befér sima M.2 SSD, és fél? mm vastag ráragasztott rézlap is rámegy még. De ha gumival akartam rögzíteni, akkor már nyomta az alaplapot elfelé.
#58312 Rick4: Itt ~5.8mm-t mérek az alaplap és a hátlap között.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
A.Winston #58303 üzenetére
Most pont hogy nincs ott, de eredetileg kettő M.2 SSD volt, a rendszer a hátsó foglalatban és elől egy pcie adapteren minden más (Steam, Battle.net játékok). Viszont a GaN-nal ez már nem működik, így a nagyobb SSD-re átköltözött minden (pár dolog kuka), és ezért nem szerepelt a képen.
Az én szempontomból ez a kivágás kompromisszummal nem járt, szóval azért csináltam meg. Sőt, ha megnézed, a felső SSD tartó is picit meg lett szabdalva (szerintem az egy ilyen általános ssd/slim dvd slot és azért olyan érdekes bumszli valami ami fölösleges ebbe a házba).#58301 sff-cucc:
Köszi.Az eredeti, "sima". Szerintem a gyári táp jobb, mint egy flex atx táp, bár nem próbáltam minden flex atx tápot (SST-FX350-G sztem hangosabb volt). Amúgy itt is kicseréltem a ventit egy 4 centis Noctuára, szóval egész jó volt már, de így most néma lesz...ha kitalálom hogy legyen jó, mert ide minimum egyedi 24pin kábel kell majd.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Grave_444 #58296 üzenetére
Ezen az ITX lapon csak hátul van M.2 foglalat. Ráadásul a házban nem fér el egy lapos borda (ok, a legvékonyabb ráragasztós aliexpress-es igen) az alaplap mögött, szerintem rövidebb az alaplapi távtartó a chopinban mint a szabvány, persze lehet csak benéztem.
Egyébként az alsó 2.5" tartót fel lehet még szerelni, annyi, hogy csak az alsó két fül és a csavar tartja, tehát kis HDD-t már nem raknék bele (a felső kettő fül hiánya miatt el tud mozdulni picit oldalra a keret), de SSD hibátlanul mehet rá.
...de pont azon agyalok hogy kellene még benne minimálisan szabdalni, hogy beférjen a 250W GaN.#58295 PROTRON: Egy minőségi ATX táppal is nézd meg, hátha nem a tápok a hunyók.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58291 üzenetére
Venti hang miatt csinálom.
Amúgy a chopin max tápja rosszabb lenne, vagy miért így kérdezted?#58292 Grave_444: Igen.
-
sasNAXO
aktív tag
És úgy néz ki, hogy a HDPLEX 250W GaN bele fog férni:
...bár, hogy pontosan hogy fog jól elférni, az még nem teljesen körvonalazódott.A táp maga tetszik, hangtalan, 2 óra terhelés teszt után 55°C körül volt (akkor még külön volt, nem gépben, gépben valszeg több lesz..). 5600G APU ment róla, átlag ~81W fogyasztás körül. Nem tudom egy nagyobb terhelés esetén mennyire melegedne.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #58246 üzenetére
Valszeg nincs, inkább arról van szó, hogy mutatja a kép, hogy lehet beépített tápos és csak picoPSU-s is. (Valszeg eredetileg taobao-s a cucc és lehet ott lenne opció táphoz bele.)
Ezek az lzmodok nagyon jól néznek ki (pl. egy másik redditről), csak hát az áruk...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #58235 üzenetére
Redditről egy mod, ha esetleg ezt még nem találtad meg.
-
sasNAXO
aktív tag
Közérdekű: HDPLEX 250W GaN Germany: In Stock.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Grave_444 #58095 üzenetére
Igen lehet. Itt az a nagyon jó, hogy mondjuk a kártya hőfokával feltolod a ház ventiket is, vagy lehet "mixelni" a grafikonokat és mondjuk a házventik felmehetnek a videokártya és mondjuk az alaplap miatt is. NR200-ban amikor az egyik venti a vinyóra fújt akkor nekem volt olyan szabály is, ha a vinyó felment nem tudom x fok fölé akkor a házventik picit beindultak. Nagyon jó cucc.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #58081 üzenetére
Csak elégséges (vagy max. közepes) voltam irtechből, sorry.
És az se most volt.
A lényeg, hogy valami szoftveres hülyeség van, mert PWM ventit PWM opcióra állítva nem kezel jól az Asrock alaplap, automatán viszont igen. A nálam megfordult/lévő asus, gigabyte alaplapokkal nincs ilyen gond.
Szerk.: Amúgy nem cserélem le emiatt az Asrock-ot, bőven jó, úgyis automata az alap opció. -
sasNAXO
aktív tag
PWM-es 4 pines Noctua (és régen is volt ilyen, mert ez már a második ilyen lapom, akkor azt hittem a venti a ludas). Pont hogy PWM-re állítva DC módon kezelte és ugye akkor más hangja van a feszültség változtatások miatt. Lehet ha DC-re állítom, akkor PWM-ként kezeli, nem próbáltam ki.
Lényeg, hogy automatán kellett hagyni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #58072 üzenetére
Asrock B450 ITX-nél ha beállítom BIOS-ban a ventit PWM-nek, akkor valahogy nem kezelte jól, ha automatán hagytam, jól kezelte...és nem tudom miért, és pár BIOS verzió volt már azóta.
Amúgy meg Windows alatti venti vezérléshez ezt tudom ajánlani mindenkinek:
GitHub - Rem0o/FanControl -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58058 üzenetére
Akkor szerintem lehet csak a ventin lévő bemélyedés miatt gondoltad úgy, hogy nem megy fel másképp.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58047 üzenetére
Kár. Nem tudom neked hogy van, a L80S-nél egy pár hosszabb m3(?) csavar volt adva hozzá és azzal mindkettő irányból lehetett rögzíteni a felső rácsra a ventiket.
De tök jó, hogy így is elég.
Sajnos nekem a tapasztalatom az, hogy idővel majd lesz hangja.#58049:
Ami az Intel TDP-t illeti, nem tudom hogy fojtanám le a teljesítményét, hogy ne menjen túl messzire, bár most Ryzen óta AMD felhasználó vagyok éppen, úgyhogy nincs ilyen "gondom". -
sasNAXO
aktív tag
Nem foglalkoztam vele, lehet jobb ötlet lenne, nem tudom. Nekem így elég volt.
Azért kell a vastag kábel, mert akár 16A is kijöhet abból a tápból. Majd valaki itt kijavít, de úgy rémlik valami külföldi sff fórumon azt olvastam, hogy a 18 AWG kábelen 8A mehet.
Ha egy AMD APU jól meg van hajtva akkor 88W-ot megeszik és az még csak maga az APU, se alaplap, se memória, se M.2 ssd(k), se semmi más. Az 7.3A.
Persze tudom van más kábel ami másképp bírja, ha jól tudom pl. szilikon burkolatúkat szoktak hagyni melegedni, de én ehhez nem értek, 15 AWG volt itthon, nekem az elég.
Én AC oldalra is azt a kábelt raktam, igen. -
sasNAXO
aktív tag
1. Én ezt használtam, de biztos van más, jobb is. Ez egy olcsó macerás fogó.
2. Kiforrasztottam a picopsu-ról a gyári "táp" kábelt és beforrasztottam a helyére egy másikat (vastagabbat) amire ugye rákrimpeltem a JST érintkezőket. Tehát destruktív modding.
3. RPS-200-12-C
4. SKTC A09Azt azért szeretném hangsúlyozni, hogy nekem ez ilyen "játszós"/szerelős gép és nem volt utána nonstop használva, tehát nem tudom mennyire tartós ez a cucc. De, mellette tudom hogy létezik pl. ilyen, ami kimondottan hasonlóan épül fel. Tehát valszeg nem teljesen hülye ötlet.
-
sasNAXO
aktív tag
Szia,
Én a conrad-ban vettem hozzá csatlakozó hüvelysort (JST VHR-6N) és érintkezőket, majd ez ment a kábel végére. Illetve én kicseréltem a kábelt egy 15AWG vastagra, na az macera volt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #58022 üzenetére
Pont hogy én is nézegettem, nem most volt, de volt már.
...mert agyaltam rajta, hogy megrendeljem-e vagy sem.
((Furcsállnám ha benéztem volna, de nem írtam fel, meg nincs screenshot, szóval nem tudom bizonyítani.))#58021 Horvi: Mert ha más is várt rá, akkor most örülhet, hogy lehet újra rendelni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58011 üzenetére
Nekem az Asrock B450 itx wifi "dobozát" ki kellett bontanom (azt a fém árnyékolást amiben a chip van), mert az antenna "csavarra" rosszul húzták rá az anyát, és másképp nem lehetett megigazítani. Nekem mondjuk nem dobta el a jelet, csak mivel gyakran szereltem azt a gépet mindig szívás volt rögzíteni rá az antennát.
Azóta nem lötyög nálam.#58010 mpierre: Le a kalappal, jó "bulinak" néz ki!
-
sasNAXO
aktív tag
#57992 Rick4:
Megvan még, a "kis" gépben megy az X36.
Főgép: Dan A4-SFX, 5600X, BlackRidge, RTX3070
Kis/tartalék/"játszós":In win Chopin, 5600G, AXP90-X36#57996 O_L_I:
Az még jobb, bár lehet lesz szélzaj, attól függ milyen közel lesz a venti a tetőhöz. A két kis venti jó lesz ott.
Amúgy a BR alá pl. pont befér a Ballistix.#57997 PROTRON:
Egy Noiseblockert próbálj ki. -
sasNAXO
aktív tag
Most éppen nem tudom megnézni, de szerintem igen. Asszem az 5700G-t (volt olyan is csak downgrade volt utána) tudtam 2100-ra is állítani...
Asszem ez is bírta volna, de azért lett 4000Mhz, mert így jobb a timing, mint 4200-on. Teszt progikkal méregettem melyikkel volt a jobb, ez lett a vége, bár nem vittem nagyon túlzásba, pár óra volt csak.AXP-X36 nem rossz, pár fokkal jobb mint a Noctua L9a. Abba a kis házba javaslok egy oldalsó ventit is.
-
sasNAXO
aktív tag
Szia, egy Asrock B450 Gaming-ITX/ac -ben a 4400MHz-es Crucial Ballistix Max 2x8GB 4000-re állítva szépen megy 5600G-vel. Timingok nem túl komolyak, jobb mint a gyári, de nem sokkal. (Az XMP profil azonnal megy, nem kellett állítgatni.)
A másik memória amiről tudom hogy állítólag nagyon jó az a Patriot Viper Steel, nekem nem az lett végül mert ez a mostani olcsóbb volt és helyben, de állítólag ez a másik Samsung B die-os és nagyon jól lehet állítgatni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #57966 üzenetére
Nekem is noiseblockerek voltak, egy gond van velük, kb. egy évig ha bírják normális hanggal folyamatosan (ha időszakosan van bekapcsolva, akkor mondjuk kettő összejöhet).
De amíg bírják, addig jók...És nem írtam a bios témádhoz, de igen, ahogy Rick4 kolléga is írja, az bizony a bios elem lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #57944 üzenetére
RGEEK L80S tulaj itt. Ami egy kínai, valszeg egy Intertech A80 kopi, vasból, szellőző fedlappal. Most ezt tudom linkelni, ha szabály ellenes lenne valaki modi törölje kérem, a képeken lenne lényeg.
Az az A60 ha jól tudom nem szellőző fedlapos cucc, avagy bent keringtet mindent a proci hűtőd és ha jól látom, még a lamellák iránya sem segít (proci befelé fújja a levegőt). Nekem is ilyen irányba állt a hűtő, csak nekem fentről tudott beszívni a venti és még kapott egy 5 centis ventilátort ami kifelé fújt.
Így egy 3200G, windowsban talán 80-90%-ra leszabályozva nagyon kényelmesen elvolt és nekem ugye volt 2.5 tárhely is benne. Amikor nem használtam a felső lemezt, akkor egy 3D nyomtatott tölcsér még tudott rajta segíteni.
Én azt gondolom hogy neked muszáj lenne bele rakni oldalsó ventiket, egyik beszív, másik kifúj...
A másik opció amit írtál, az alternatív fedlap. Nem tudom Intertech verzió van-e, RGEEK verzió létezik aliexpress-en. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #57895 üzenetére
Nem igazán ajánlom, működik, de meh (vszeg ha közel a router akkor oké).
2020-ban vettem, már ott nem kapható, de ez volt az: 2pcs Mini Rubber 3dbi 2.4ghz Wifi Antenna - AliExpress Így néz ki leszedve a kupakot:#57896 PROTRON:
Ezért (meg mert alacsonyabb feszen indult a gyári venti), ment alaplapra kötve és alapból magas fokozaton a Noctua venti nálam folyamatosan, plusz pörgött fel terheléskor maxra. Nem tudom hosszútávon mennyire lett volna tartós, mert nem jött be - 1-2 hét használat után ment vissza bele eredeti venti és eladtam - úgyhogy nem tudom megmondani bírta volna-e a táp így évekig. (Szvsz nincs olyan 4 centis venti ami évekig bírja normálisan.)
Ezt nem azért írtam, mert bárkinek is javaslom, csak hogy én így csináltam.#57898 Crabface:
Sunon nem rossz, nekem Ender3-ba került 3 db 40*40*20mm-es, nem éppen kíméletes használattal és még bírják és nem visítanak hangosabban mint két éve. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57891 üzenetére
Ha bevállalós vagy, akkor tudom
ajánlani*még említeni a ventit védő vasak levágását a táp hátuljáról, mert ugye annak tolja a levegőt és hát van hangja...
Valahogy így (itt is megfigyelhető a kábel amputáció):
Én azért bátorkodtam Noctuára cserélni, mert nem használtam ki belőle a 350W-ot, valamint alaplapra volt kötve és egész magas, talán 60% alapjáratot állítottam be neki.
Szerk.: *végiggondoltam, nem úgy írom, hogy "ajánlom".
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57858 üzenetére
Tudom ez alaplap függő is, de korábbi személyes tapasztalat miatt a K39v2 + BlackRidge párosításon jót mosolyogtam.
Nálam ez a kombináció így nézett ki.Én nem szerettem az FX350-G hangját, még kicserélt Noctua ventivel sem voltam vele megelégedve, mondjuk én azt szeretem ha nem hallom a gépem, vagy csak nagyon halkan. Dan A4-SFX hozzá képest néma.
(Ja és a sok kábel kérdést én csípőfogóval orvosoltam...)Viszont a K39-et magát nagyon szerettem (főleg a fogantyújával
, másodgépként sokat volt pakolva) , picit sajnálom hogy eladtam, nagyon jó cucc.
-
sasNAXO
aktív tag
Ezt így itt hagyom: Guru3D Thermal Paste Roundup - Round 2 (2021) - AMD Ryzen 7 3700X @ 4.3 GHz 1.4V (air cooling)
A tesztben 3 proci van, mindháromhoz air és aio is, más-más a sorrend mind a hat esetben, mondjuk a top 1 az egyezik. (Nekem most éppen léghűtött AMD van, szóval azt linkeltem.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Crabface #57785 üzenetére
Így-így, ár/értékben jó, gyártó szerint 8 évig nem szárad ki, és van belőle 20g kiszerelés is!
(Állítólag a Noctua NT-H2 nagyon jó, de annyiért legyen is nagyon jó...másnak.)Szerk.: Most nézem, 45g kiszerelés is van az MX-4-ből...ha elfogy a 20g, a következő valszeg az lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
MX4-gyel egy jó kis X-et kell rakni a procira, aztán mehet rá a hűtő.
(AMD procival meg vigyázni kell, mert kijön utána a foglalatból amikor leszedi az ember.
Valahogy így.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest