- Honor 400 Pro - gép a képben
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #30663 üzenetére
Valószínűleg a táp lesz a ludas, de azt már nincs kedvem lecserélni, így is van két vadiúj Chieftec tápom a szekrény mélyén (egy 180W-os SFX és egy 200W-os TFX), nem akarom még eggyel szaporítani. Sajnos amikor vettem a gépet, csak a Be Quiet SFX Power 2 300W volt az egyetlen értelmes táp, amit lehetett kapni, ezért azt vettem. A Chieftec SFX-350BS ellátása elég darabos volt, és pont nem volt akkor az egész országban, a Zalman ZM350-FX pedig akkor még nem jelent meg. Mindegy, most már elleszek ezzel is, annyira nem zavaró.
Esetleg ha valaki elvinné ezt a három tápot mondjuk egy tízesért, akkor megfontolnám egy SFX-350BS megvételét, de erre nem sok esélyt látok. A két kis Chiftecet már hirdettem egyszer egy hónapig, de még érdeklődő sem volt. Mindegy, ha megjelenik 2017-ben az AMD Zen alapú APU, akkor arra lecserélem a kisebb gépemet, és kavarni fogok egy kicsit a házakkal is:
1. A Chieftec BT-02B-ből átteszem az FI-01B-be a benne lévő 7850K-s konfigot, és leszabályozom 65W-ra, az lesz a tévére kötött gép.
2. A BT-02B-be átépítem az FI-01B-ből az A10-5700-as gépet, amiben benne marad a Be Quiet táp. Ez a konfig a BQ táppal együtt lemegy anyósomhoz, zörögjön nála.
3. Az AMD Zen APU-s konfighoz veszek egy Raijintek Metist, abba pedig rendes ATX táp megy, azok között már biztos találok olyat, ami nem zörög vagy cicereg.
Ehhez már csak az kell, hogy ne menjen csődbe az AMD 2017-ig.Szeretem az AMD APU-kat, nem akarom Inteles IGP-vel szívatni magamat.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #30607 üzenetére
Lecseréltem a SWiF2-t az Enermax Twister Pressure-re, túl nagy különbség nincs, a zörgések, cicergések biztos máshonnan jönnek. Mondjuk terhelésen még nem teszteltem, ott biztos jobb lehet, mert ez egy nagy statikus nyomású ventilátor, CPU hűtésre jobban megfelel, mint a SWiF2.
Más: valakinek, akinek GCN-es Radeonja vagy APU-ja van, megjött már a Radeon Software Crimson Edition a Windows 10 automatikus frissítőjén keresztül? Vagy nem is fog, fel kell rakni kézzel? Más topikban is megkérdeztem már, de nem kaptam választ.
-
Goose-T
veterán
Szerintetek érdemes lenne lecserélni a Big Shuriken 2-n a SWiF2 120P-t egy Enermax Twister Pressure-re? Nem vagyok teljesen elégedett SWiF2-vel, zörgéseket hallok a gépből. Ezen kívül venti csak a tápban van, és a gépház elejében egy 80mm-es SWiF2. Így arra jutottam, hogy a legnagyobbat cserélném, hátha jobb lesz. Ezen a teszten elég jó eredményt ért el ez az Enermax.
-
Goose-T
veterán
válasz
Arseeen #30543 üzenetére
Nem adódik az össze szerintem, inkább a magonkénti hőmérsékleteket jelzi hibásan, de a ventiszabályzás nem azt veszi figyelembe, hanem a CPU hőmérsékletet, ami valószínűleg jó értéket mutat. Egy processzor akkor lehet 22 fokos, ha a szobában mondjuk 10 fok van. Lehet, hogy már megszáradt a paszta a hűtőborda és a proci között, elvégre nem mai jószág. Le kellene szedni a bordát, letakarítani, kifújni belőle a port és újrapasztázni. Az is lehet, hogy valamilyen gumis ragasztóanyaggal van összeragasztva a borda és a proci, azt le kell róla szedni az utolsó szemig.
-
Goose-T
veterán
Vagy esetleg a Raijintek Metis, amit még magamnak is megvennék, ha nem lenne már két ITX-es gépem itthon SFX és TFX tápokkal. Abba mehet ATX táp (könnyebb belőle csendeset találni), toronyhűtő, magas VGA és még jól is néz ki.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #30061 üzenetére
Hűtőnek:
1. Scythe Big Shuriken 2 rev.B
2. Thermalright AXP-100
A többi alacsony hűtő sz*rt sem ér, ha rendes procira rakják. A Chieftec FI-01B-be még pont belefér egy 120x20-as venti (DeepCool GS 120, más nincs itthon) a gyári 12mm vastag helyett mindkét hűtőborda esetén, hogy ne legyen annyira hangos a túl vékony venti miatt. -
Goose-T
veterán
válasz
Graphics #29537 üzenetére
Egyébként nekem is 9cm vastag a házam, így még pont elfért egy 120x120x20-as venti a Shurikenen a gyári 12mm vastag helyett. Én még USA-ból rendeltem 20mm vastag ventit, de most már itthon is lehet kapni, csak más márkájút. Esetleg még az Alpenföhn Panorama pont elférne, mert a Big Shuriken 2 58mm magas, és ráfért egy 8mm-rel vastagabb venti, a Panorama pedig pont 66mm magas.
-
Goose-T
veterán
válasz
Graphics #29535 üzenetére
Az Arctic sajnos felejtős ebben a műfajban, van még a Thermalright AXP-100/200, ami szóba jöhet, meg esetleg valami Noctua, de az marha drága. Ha elgondolkodnál még a Raijintek Zeloson vagy a Cooler Master GeminII M4-en, felejtsd is el gyorsan őket, nagyon gyengucok.
-
Goose-T
veterán
válasz
#95561216 #29505 üzenetére
Ha én most egy ilyen konfigot raknék össze, akkor egy Raijintek Metisbe pakolnám.
-
Goose-T
veterán
ITX-esítettem a sztereó erősítőmet is: egy SMSL Q5 váltotta a tinédzserkorú Onkyo TX-8211-et.
Nagyjából akkora, mint egy 3,5"-es floppymeghajtó, egy nagyobbacska gépházba simán be lehetne építeni.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #29419 üzenetére
Kell az ilyen lyukacsos házba, mint az IX-03B?
Ja, egyébként PCX-ben ugyanez 74 rugó az Iponos 80 helyett, szóval számottevő a különbség. Az SSD-t nem akarom lentebb adni a Crucialnál, az legalább egy igazi gyártó (a Micron kommersz márkája), mint az Intel vagy a Samsung. Mondjuk Samsungot pont nem vennék, az Intel meg drága. A Kingston V300-ról meg egyébként is megoszlanak a vélemények.
-
Goose-T
veterán
Egy ismerősöm szeretne egy gépet, amit a tévéjére tudna kötni (HDMI-vel), és Skype-ra, Youtube-ra, netezésre és filmnézésre használná. Legyen minél kisebb, csendesebb és olcsóbb, de azért minőségi alkatrészekből álljon. Én eddig erre gondoltam:
FSP Univerzális Notebook adapter 90W v90 10.744 Ft
CHIEFTEC IX-03B 9.403 Ft
AMD Athlon 5350 2.05GHz AM1 BOX 15.348 Ft
ASROCK AM1H-ITX 16.548 Ft
CRUCIAL 120GB BX100 SATA3 2,5" CT120BX100SSD1 19.718 Ft
HyperX 4GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/4 8.828 FtÖsszesen: 80.589 Ft
Van még valakinek ötlete, hogy mivel lehetne olcsóbbá tenni úgy, hogy ennél gyengébb ne legyen számottevően?
-
Goose-T
veterán
válasz
AusWolf #29372 üzenetére
Ezen meg 4+2-es hűtött VRM van.
Ilyen lapom van nekem is A10-7850K-val, és meg vagyok elégedve vele. A hangkártyája viszont nagyon ratyi, de szerintem nem is érdemes a mai világban az alaplapi hangkártyákra építeni, ha minőséget akar az ember. Lőssz Ebay-ről vagy Hardverapróról pár ezresért egy külső fejhallgató-erősítőt DAC-kal, és meg van oldva pár évtizedre a problémád.
-
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #29359 üzenetére
Pedig lett volna kisméretű mATX ház is a csodálatos SFX-350BS táppal, és akkor nem kellett volna egy dög nagy házat megvenned.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #29270 üzenetére
Még jó, hogy én sem komolyan ajánlottam.
Én eleve nem adnék ennyi pénzt egy 8 centis ventiért, de hogy még hangos és gyenge is legyen, az már mindennek a teteje.
Más: szerintetek lenne értelme lecserélni a mostani Yate Loon 120x20-as procihűtésre használt ventimet egy Deepcool GS120-ra? Ebben a gépemben van használva egy Scythe Big Shuriken 2 Rev.B-n. A két venti paraméterei nagyjából megegyeznek, a GS120 tud PWM-et is, de az alaplapom anélkül is tudja a venti fordulatát vezérelni. Annyi a lényeges különbség, hogy a Yate Loon-nak 7 lapátja van, a Deepcool-nak 11. Melyiket érdemesebb procira használni? Most olyanra gondolok, hogy az egyik pl. nagyobb statikus nyomást tud fenntartani, ezért alacsonyabb fordulat is elég lehetne a hűtőborda megfelelő hőfokon tartásához.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #29267 üzenetére
Meg ez a Noiseblocker is van még, de két ilyen árához hozzáteszel még egy kicsit, és már tudsz venni egy sokkal jobban szellőző házat.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #29258 üzenetére
Ez van bele, nem túl olcsón.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #29256 üzenetére
Szerintem meg az E-I7 lesz a te házad, mert az E-I5-be még VGA-t sem lehet rakni. Abba viszont 80x15-ös ventik mennek. Ha mégis 40-es ventiket keresel, ne legyenek illúzióid: hangosak és minimális a légszállításuk. Vegyél inkább egy Raijintek Metist.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #29172 üzenetére
Szerintem állítsd be az összes házventit úgy, hogy kifelé fújjon, ekkor a leeső légnyomás hatására sok friss levegő fog betódulni a szabadon maradt szellőzőnyílásokon. Ilyen kicsi és zsúfolt házaknál szerintem nem jó ötlet a kereszthuzat, mert a levegő csak gyorsan végigmegy a legkisebb ellenállású folyosón, aztán el is hagyja a házat.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
Elsőre egy ilyen Chieftecre gondoltam, de ebbe elég nehéz találni egy slotos GTX 750-et, méretre viszont még kisebb is egy konzolnál. Ha mindenképpen konzolszerű házat szeretnél, akkor van még microATX-es változata, ami nagyobb, viszont elfér benne a két slotos GTX 750 is és megkapod vele a csodás Chieftec SFX-350BS tápot. Érdemes megjegyezni, hogy űrméretre még ez is lényegesen kisebb a CM Elite 130-nál: 11,66 liter a CM 19,79 literjéhez képest.
-
Goose-T
veterán
válasz
jim bcs #29056 üzenetére
A méretével semmi baj nincs, csak már nem 1995-öt írunk, hogy az alaplap fölé toljuk be a tápot. Nekem kisebb házban is sikerült lehűtenem a 95W-os AMD A10-7850K-t, mert nincs a proci fölött semmi. Igaz ki kellett vágni a ház oldalát, mert anélkül eléggé pörgette magát a hűtő, de így már sokkal csendesebb.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #28729 üzenetére
Sikerült jópár napja imibogyo segítségével kivágni a Chieftec BT-02B házam oldalát. Ezerszer jobb lett, sokkal halkabb és hűvösebb lett a gép az új szellőzőnyílással. Megvan már több, mint egy éve egyébként ez a gépem is, csak eddig még nem nagyon írtam róla. Az összetevői:
* Chieftec BT-02B-U3 ház
* be quiet! SFX power 2 300W táp
* WD Red 2TB vinyó
* Intel 520 SSD 240GB
* Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
* AMD A10-7850K APU
* 2x4GB DDR3 2133MHz RAM (talán Corsair Vengeance, nem emlékszem pontosan)
* Scythe Big Shuriken 2 rev.b hűtő, rajta egy Coolink SWIF2 120P
* házhűtőnek még egy Coolink SWIF2 80P -
Goose-T
veterán
válasz
gigollo #28944 üzenetére
Ez a Sharkoon pl. elég jó lehet, ennél legalább nem az alaplap fölé rakták a tápot, mint a Cooler Master-ekben.
Egyébként magadtól találtad ki, hogy ennyire elb*szott konfigot veszel, vagy ajánlotta valaki?
1. Egy darab RAM modul, hogy véletlenül se legyen dual channel.
2. FM2-as AMD Athlon X4 proci DVGA mellé - ennyi pénzért erősebb Intelt kapsz, ráadásul ha levonjuk azt a pénzt az alaplapra szánt keretből, amennyit fölöslegesen kifizetsz a VGA/HDMI/stb. kimenetekért, akkor még annál is jobbat tudsz venni. A méregdrága Zalman hűtőt sem kell megvenned, és még 10 rugóval többet költhetsz procira.
3. 500GB-os vinyó? 2000 Ft-ot hozzáteszel, és kétszer akkorát kapsz.Az egyedüli jó választás az a VGA (meg esetleg a táp, ha már mindenképpen modulárisat akarsz).
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #28732 üzenetére
Nem szerelek az oldalára ventit, csak szellőzőnyílást akarok kreálni. Az a baj, hogy most a prociventitől kb. 3-4 centire van a zárt oldalfal, ezért nehezen szív be friss levegőt, jobbára a meleget kavarja bent a házban. Ha teszek az oldalára egy szellőzőnyílást, akkor könnyebben fog friss levegőhöz jutni a procihűtő.
Egyébként megvan, mitől melegedett fel ma 46°C-ra a vinyó: két monitorom van, egy Dell U2410 és egy U2412M. Eddig az U2410 volt közvetlenül a gép mellett, ami egy oldschool CCFL háttérvilágítású monitor, és borzalmasan fűt. Az U2412M-nek már LED-es a háttérvilágítása. Megcseréltem a két monitort, le is ugrott 41°C-ra a vinyó rögtön. Remélhetőleg az új szellőzőnyílással még jobb lesz a helyzet.
-
Goose-T
veterán
Nem szorosan ide tartozik, de ide is belinkelem, hátha itt hamarabb találok szakembert: ezt a moddingot kellene kivitelezni a Chieftec BT-02B-U3 házamon.
-
Goose-T
veterán
válasz
Nova96 #28036 üzenetére
HardverKER-ben van még két darab belőle, és ők nem nagykerből rendelgetnek, hanem valós raktárkészletük van. Megrendeled, és már mehetsz is érte azonnal, ha akarsz (és nyitva vannak).
-
Goose-T
veterán
Szerk.: sőt, még számok nélkül is kapható!
-
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Photoshop!
Hol van az optikai meghajtú nyílásánál kilátszó ventilátor többi része? Ki hiszi el, hogy ezt a gépet elviszi az alap 180W-os táp, ami benne van?
Egyébként nekem is van egy ilyen házam Kaverivel és eléggé befűt. Rendeltem is egy 140mm-es porszűrőt, hogy kivágjam az oldalát, és azt rakjam a lyukra.
-
Goose-T
veterán
Ilyen kis érdekességre akadtam ma, hátha érdekel valakit.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #27579 üzenetére
Ez 20mm vastag, nem 25mm. Ezt leszámítva valószínűleg teljesen átlagos. Az én Chieftec FI-01B + Scythe Big Shuriken 2 kombinációmhoz pont passzentos. A gyári Scythe venti 12mm vastag, zajos és kicsi a légszállítása, egy 25mm-es pedig már nem férne el. Speciális igények kielégítésére való.
-
Goose-T
veterán
Tegyél bele 120x20-as ventit! Pont múltkor találtam egyet. Annak idején USA-ból rendeltem egy 120x20-as Yate Loont, és több volt a postaköltség, mint a venti ára, de egész Európában nem lehetett kapni pont ekkora ventit. Erre most itt van ez, és itthon is lehet kapni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Chesterfield #27084 üzenetére
Ezek között biztos találsz párat.
-
Goose-T
veterán
Szerk.: félrement, Balika911 kérdésére akar ez válasz lenni.
Én egy ilyen asztalon használok egy Gigabyte alaplapot Microsoft BT egérrel, és semmi gond nincs a vétellel. A gépház az asztal aljában van, az antenna pedig az asztal jobb oldali fémlemezére van belülről feltapasztva a talpában lévő mágnessel.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisgyerek85 #26922 üzenetére
Azt a házat nem ajánlanám. Pont olyanom volt, egy Brazos konfig volt benne, két 4 centis ventit is raktam bele, de eléggé melegedett még úgy is. Nálam kibírta közel egy évig, de aztán akinek eladtam, annál pár hónappal később elpusztult a gép. Jóval drágábbak ugyan, de egy Antec ISK110-zel vagy egy Chieftec IX-03B-vel sokkal jobban járnál. Mindkettőhöz jár 90W-os jó minőségű paneltáp és külső tápegység is.
-
Goose-T
veterán
válasz
littledon #26454 üzenetére
Vannak olyan Sony tévék, amik átküldik az 5.1 hangot, itt egy teszt, amit érdemes átnézni a témában. Ettől függetlenül az optikai kábel sávszélessége véges, csak tömörített 5.1-es hangot tud átvinni, így a DTS-HD Master Audio, a Dolby TrueHD és a multichannel PCM biztos, hogy nem fog működni. Esetleg akkor lehet valahogy ezeket működésre bírni, ha van olyan hangkártyád, ami tudja hardveresen a Dolby Digital Live vagy a DTS Connect technológiákat, és ezek engedélyezve is vannak rajta (licencdíjas technológiák, ki szokták spórolni ezt az alaplapgyártók az alaplapi hangkártákból), de ez minőségromlást okoz.
Nagyon egyszerű megnézni egyébként, hogy tudja-e az 5.1-et a tévé: Windows-ban az eszközkezelőben kiírja a HDMI audioeszköz tulajdonságainál, hogy milyen formátumokat támogat, ha van ott 5.1, akkor van remény. Egyébként ha nem akarsz erősítőt cserélni, akkor egyszerűbb, ha optikai kimenettel rendelkező alaplapot veszel. Lesz viszont az optikainak még akkor is egy hátránya, ha közvetlenül az alaplapról kötöd az erősítőre: filmeken kívül mindenhol csak sztereó hang lesz (kivéve ha a hangkártya tudja a fentebb említett DD Live-ot vagy DTS Connect-et).
-
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #26337 üzenetére
2 mag 2 szállal ma már telefonba is kevés.
-
Goose-T
veterán
Vagy a Chieftec IX-05B, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a toldott IX-01B/03B, csak egybe van építve. Sajnos elég hevenyészve lehet csak itthon kapni, de nem lehetetlen a beszerzése.
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #26238 üzenetére
A Silverstone és az In Win táján érdemes szétnézni szerintem. Sajnos az In Win oldala nem megy most, így kicsit problémás utánanézni a pontos specifikációknak.
Szerk.: ott van még a fenti Silverstone elegánsabb tesója is.
-
Goose-T
veterán
Zalman ZM450-FX kell neked. Ugyanabból az alapanyagból készül, mint a Chieftec 350-es és 450-es SFX tápja, csak ezt azokkal ellentétben lehet is kapni.
-
Goose-T
veterán
válasz
radi8tor #25830 üzenetére
A 25 centis az szinte biztos, hogy rövid lenne, és csak kétféle van a 3M-ből. 17 centi csak az alaplap, és azon kívül kell még bele egy csomó kanyar, ahogy a mellékelt ábrán látszik. Fél méter az valóban sok, de 30 centi biztos kellene. Az összetoldások meg sosem tesznek jót a megbízhatóságnak, így azt inkább hanyagolnám.
-
Goose-T
veterán
Ránézésre nekem nem úgy tűnik, hogy ATX12V 2.x kompatibilis lenne, ami azért nem árt, ha mondjuk öt évesnél újabb alaplapot szeretnél róla üzemeltetni. Sőt, utoljára én a kilencvenes években láttam ilyen tápot, amin külön 230V-os aljzat volt beépítve a monitornak.
-
Goose-T
veterán
Ferritgyűrű a neve, de az csak az áramhálózaton érkező nagyfrekvenciás zavarokat szűri ki. A levegőben terjedő zavarokat csak a földelt fémház árnyékolja le, ezért nem túl jó ötlet plexiből és fábol házat készíteni. A mobiltelefon különösen nagy energiájú elektromágneses hullámokat kelt, hiszen azoknak el kell érnie a néha több kilométerre lévő bázisállomásig. Ha egy ilyen nagy energiájú impulzus háborítatlanul eléri a számítógépet, akkor ott komoly zavarokat tud okozni, ugyanis áramot indukál az áramkörökben. Ezért tiltják régebbi repülőgépeken a mobiltelefonok használatát, mert azokon még nincs a nagy energiájú elektromágneses hullámok ellen leárnyékolva a rendszer.
Szerk.: most nézem, hogy a reset és power kábelekről írtál, az valóban védhet egy keveset (legalábbis a reset ellen).
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #25480 üzenetére
Ezek a közvetlen érintkezésű hőcsövek szerintem nem igazán jók procira. Véleményem szerint a csövek közötti árkok miatt kisebb felületen érintkezik a hűtő a processzorral, és ez nem tesz jót a hatásfoknak. A hővezető paszta ugyan kitölti az árkokat, de a paszta csak arra van, hogy levegő helyett legyen valami, mert annál éppen valamivel jobban vezeti a hőt. Nekem is volt egy Cooler Master GeminII M4-em, az is közvetlen csöves volt, és elég tré volt. Azóta van helyette egy Scythe Big Shuriken 2 rev. b-m, ami hagyományos kialakítású, és ezerszer jobb. Bár mondjuk nem is teljesen egy kategória a két hűtő, de a különbség mindenképpen szembeötlő.
-
Goose-T
veterán
válasz
mpeti3 #25336 üzenetére
Nekem két A10-es konfigom van itthon, szóval van tapasztalatom velük.
1. Egy használtan vett Seasonic SS-300TFX 300W-os táp viszi, de elvitte korábban a Chieftec házhoz kapott 200W-os táp is (hogy miért cseréltem le, itt van leírva): ASRock FM2A85X-ITX / AMD A10-5700 / 2x4GB Kingston HyperX 1866MHz / WD 750GB 7200rpm
2. Egy Be Quiet SFX Power 2 300W viszi: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI / AMD A10-7850K / ADATA 2x4GB XPG 2133MHz / WD Red 2TB / Intel 520 256GB
Szóval a combosabb A10-7850K-s konfigot is elviszi röhögve a 300W-os táp, a tiedhez akár egy 200W-os is elég lenne. Itt találsz tőlem fogyasztási adatokat az A10-5700-hoz.
-
Goose-T
veterán
Csak ne terheld soha 100%-ra huzamosabb ideig. Nyilván ritka az olyan eset, hogy órákig 100%-on menjen a proci, és az említett paneltáp csúcsterhelése is 4,5A (54W), tehát gyakorlatilag valóban simán használhatja az ember probléma nélkül évekig. Viszont egyszer hagyod ott a gépet fél napra, beragad valami processz a háttérben (víruskereső, bugos torrent kliens, rosszul megírt weboldal a nyitva hagyott böngészőben), és pukkan is el. Ezért szoktak a mérnökök fölélőni valamennyivel a tervezésnél, ha valóban az élettartam a lényeg.
-
Goose-T
veterán
válasz
csiben1 #25311 üzenetére
Paneltápoknál a 12V-os ág áramerősségét kell nézni. Amit először kinéztél, ott 4A-es ez az ág, ezzel 48W leadására képes, szóval az 53W-os Pentiumot nem viszi el. A 6cm vastagság körüli házakban egyébként sem tudsz lehűteni ésszerűen egy asztali processzort, egy kicsit nagyobb kategóriában nézelődj, mondjuk ez a Chieftec egész jó, nekem is van egy ilyen, és egy 65W-os AMD A10-5700-at egész jól le lehet hűteni benne egy Scythe Big Shuriken 2 rev. B-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest