- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63260 üzenetére
Nekem van a családban egy gépben egy Corsair SF 450, még a gold, de imádtam azt, bakker egy Ryzen 3900X és egy GTX 1080 elment róla. Na azt el nem adom.
Mielőtt bekerült a helyére vagy egy évig tartalékban állt már korábban is. Egyszerűen olyan jó áron vettem hogy azóta nem láttam olyan olcsón és úgy döntöttem nem éri meg eladni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #63257 üzenetére
Nem mindenkinek kell óriási teljesítmény és amikor max. 100W-ot eszik az egész konfig, akkor nem mindegy, hogy egy 450W vagy egy 750W van mellette.
Az hogy felülről bővült a kínálat, az örömteli. Az, hogy alulról szűnik meg, az nagyon nem az. Picit olyan mint az ITX lapok, bár ott van még majdnem alja, csak az is arany árban... -
sasNAXO
aktív tag
Na várjunk, most mi melegszik durván, a 3080 (duh), vagy a kábel olyan meleg hogy nem tudod megfogni? Esetleg a PSU oldalon a közös csatlakozónál kezd valami olvadni?
Ha utóbbi kettő, akkor igen, jó lenne két kábellel bekötnöd.
Egyébként valszeg bírja a 750-es kábele, az nem olcsó kínai vacak.#63240 Crabface: Szerintem meg GPU deshroudot neki és 25mm ventiket alá, NR200P-ben elég sok hely van hozzá...
-
sasNAXO
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel, az Ncase M2 Grater/sajtreszelő kiadásból lett fekete verzió is.
Illetve, felkerült a sima ezüst M2 is a kínálatba, de ebből még nincs rendelhető készlet.
Valamint, úgy néz ki, lett egy új kiadás is, M2 Split néven, de ez sem rendelhető még.
-
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Dr.Adonisz #63170 üzenetére
Ez egy hosszú és bonyolult témakör, picit tyúk vagy tojás; SW mellett HW driver támogatás is befigyel (helló realtek nic a Deskmini X300-amban) - nyilván ez a HW vendor sara, de usert ezt nem érdekli, használni akarja a gépet és kész (és a vendort se amúgy, vonja a vállát és kész - 5%-ra minek adjon supportot/extended supportot?).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63145 üzenetére
Nagyon komoly, van paneltáp csatlakozónak hely a hátuljában, csak nincs kifúrva.
Merthogy én is rendeltem egyet. -
sasNAXO
aktív tag
Itt egy hosszú angol cikk, amit nem olvastam el.
Ők jókat szoktak írni, de kb. fél éves a cikk, annyi idő alatt azért sok minden fejlődik: What I learned from using a Raspberry Pi 5 as my main computer for two weeks | Ars Technica
Szerintem arról nincs értelme váltanod. Természetesen kísérletezési célból nyugodtan, de szerintem nem éri meg ha váltasz.Ez így volt, van és lesz is még egy darabig, bár ahogy jönnek az egyre gyakoribb arm-os dolgok, szép lassan haladunk előre (picit olyan mint amikor jött be az x64, más kérdés hogy itt nem látszik hogy végeleges váltás lenne majd).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63131 üzenetére
Megválaszoltad a saját "kérdésedet".
A 100W-os fogyaszás (pl. 3400G/5700G + jófajta memóriák) egy 150W-os tápnak több, mint a 200W-os tápnak és már a venti fokozat más.
...és igen, mint 1st gen Chopin tulaj, a 150W-os tud hangos lenni, pl. terhelés után, amikor már a CPU venti lement, még mindig teper a táp venti. Valahogy az nem állt vissza utána (oké, sose vártam rá órákat, cseréltem noctuára).
Szerk.: Az jutott még az eszembe, hogy az új Chopinnál ahova magasabb CPU hűtő fér, más a matek a levegő terén is, hiszen nagyobb a hely, nagyobb hűtő fér, míg a korábbinál kisebb helyen keringett a meleg(ebb?) levegő, ami miatt még melegebb lehetett a táp.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63116 üzenetére
Lenovo Tiny?
Benne egy single slot modos RTX A2000. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Fox Mulder #63104 üzenetére
Ez a fórom nagyon szereti a kis gépekről a képeket!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Fox Mulder #63092 üzenetére
Az úgy működhet, jónak tűnik.
Más kérdés, hogy sokkal jobb lenne ha nagyobb felületen oszlana el az erő ami az alaplapot éri, persze ahogy a Noctua L9i vagy a BlackRidge is megmutatta, négy viszonylag kis csavar is tud működni (amíg nem szorítja túl az ember).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Fox Mulder #63090 üzenetére
Személyes vélemény következik: szerintem tök mindegy az anyag, ha gumi lenne akkor se raknám rá, mert amikor később leszeded lejön vele még a végén (utóbbi időben döglött meg úgy alkatrészem, hogy smd leesett róla minimális(nak tűnő) fizikai kontakt miatt).
Nagyon gány az az alaplap úgy. Ha jól látom csak az egyik rögzítő az ami elfogadható. -
sasNAXO
aktív tag
Formd T1 Silver készleten perpill, ha esetleg valaki pont arra vadászna:
T1 - Sandwich Kit - Silver Color – NCASE (ncased.com) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63029 üzenetére
1. Szerintem ez alapján jár hozzá: "using included PCIe 4.0 riser board"
2. Biztos nem járnak hozzá; ha megnézed a 3D modellt a honlapon láthatod hol a külső konnektor helye (gpu alatt), ott tuti kifér a picoPSU kábele.
Szerk.: ja és asszem amúgy a meanwell az belső picoPSU mellé ajánlott, tehát hogy belül a meanwell és mellé egy pico táp.Az illetőnek van egy discord szervere, válaszol kérdésekre személyesen, teljesen korrektnek néz ki, ha érdekel szerintem kérdezd meg, nem vesztesz semmit.
-
sasNAXO
aktív tag
Ha valakit érdekel, a n3rdware Yocto és Rocto házak előrendelhetők újra:
Yocto | n3rdware
Ronto | n3rdware#63026 Crabface:
Bakker, de jó kis cucc. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62980 üzenetére
Az az egyik, hanem A legjobb flex atx táp ha jól tudom, és gen4 kábel, szerintem ennyiért ez így nagyon jó vétel, ha ilyet keresel. Egy új Velka 3 60.000 huf körül van, posta és áfa nélkül...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62872 üzenetére
Ez egy B9 (spec), próbáld ki egy A9-cel (spec).
Az elméletileg légszállításban és légnyomásban is jobb az A9x14 HS-PWM-nél.
Szerk.: Mert 400-zal többet tud fordulni, mint a B9... -
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, mert megy bele mATX is, de <20L (és egy vagyon):
MCPRUE Apollo SE
186.6mm x 360mm x 272mm (talppal)Ez a "kistesó", ez csak ITX:
MCPRUE Apollo S 3.0
185mm x 374mm x 279mm (talppal) -
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, mert ez integrált memóriás cucc, de AMD APU hírek:
AMD Ryzen Strix Halo APU With 128GB Of Memory Breaks Cover (hothardware.com) -
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
A mai "dolgok amiket kipróbáltam és nem javaslom senkinek" rovatunkban:
Újracsapágyaztam egy RTX A2000 ventilátorát. Igen, meg lehet csinálni, igen, működik, igen, jobb a hangja (aztán hosszútávon majd kiderül), de hatalmas szívás. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62831 üzenetére
Bocsánat, utolsó eszmefuttatáshoz muszáj írnom, hogy max. kettő lehet a háromból.
Fast Good Cheap -
-
sasNAXO
aktív tag
Köszi! Akkor jól láttam, a mini-fit (molex?, asszem 4.2mm, ez a standard pc) csati helyet micro-fit csati lett (asszem 3.0mm, ilyen van pl. a Gigabyte RTX 3xxx kártyákban belül), macera lesz egyedi kábelezni.
Ráadásul nincs már kis teljesítményű verzió, szerintem az jó volt, hogy volt.
Mondjuk hogy 10% terhelésnél 90% hatékony a 750-es, az azért szép dolog... -
sasNAXO
aktív tag
Hoppá mi jött szembe: Corsair SF Series (2024) 1000 Watt Fully Modular 80 PLUS Platinum PCIe 5.1 SFX PSU A corsair honlapján nem találom még.
-
sasNAXO
aktív tag
Formd T1 tulajdonosoknak: Van újra Type-C előlapi kábel (V2.1 és V2.5 házakhoz), itt:
T1 - Front IO USB-C Cable – NCASE (ncased.com)
Kb. 10.000 forint szállítással. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62704 üzenetére
Egyébként érdekes kérdéskör, nem biztos hogy jobb az X47 + Noctua A9 PWM mint egy X53 + A9x14 HS-PWM. Elméletileg csendesebb.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62701 üzenetére
Talán ez működhet, bár eredetileg X53-hoz van:
Thermalright AXP90-X53 Fan Bracket by skizzlemoney - ThingiverseMás - ha van elvetemült, aki szeretne csinálni 1 slot-os RTX A2000 kártyát, még rendelhető (borsos áron): Nvidia RTX A2000 single slot cooler | n3rdware
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62693 üzenetére
Ez alapján megy az akár 8000MHz-es (MT-es) rammal is:
ETA Prime - The Fastest AMD APU Mini PC We've Ever Built!Ahogy Pista0001 is írja, az 5600G/5700G is elmegy 4400Mhz memóriákkal, hiába volt rá kevesebb írva.
-
sasNAXO
aktív tag
Nem ITX, de SFF miatt mégis lehet érdekel másokat, már írtam róluk korábban; vannak ezek a kínai M.2 A+E key --> M.2 M-key átalakítók amik a WIFI kártya helyére mennek:
Így lesz az egy M.2 SSD-s Deskminiből két M.2 SSD-s Deskmini.
(Oké, ehhez most 3D nyomtattam egy kis lefogató segítőt is.)Nyilván limitált, mert csak PCIe 2.0 x1, de rendszer alá elégséges, gyorsabb mint a sima sata.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #62532 üzenetére
Ja nem, nem is gondoltam hogy véded.
Csak gondoltam kifejtem a nyűgömet.
Amúgy meg aláírom, hogy az átlag igények fölött is van élet és igenis megkérhetik az árát (4 pwm venti, pump header, komoly hangkártya logika, 3 videokimenet, spéci csatik, külső hőmérő szenzor épített vízhez, egyedi színezett pcb-k, stb.), de most egyszerűen nagyon elszaladt velük a ló.Én 5600X-nél vagyok lemaradva, nézegettem az 5700X-et, de úgy voltam vele nem éri meg nekem. És amióta nézegetem, nem ment lejjebb érdemben az ára (ok 1-1 aprón előfordul).
Valóban ha már egy 5xxx nyolc(+)magosod van amúgy is, akkor kérdéses. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #62528 üzenetére
Engem ez a mesterséges piac szegmentálás vagy micsoda zavar. Két M.2 kell? Az már drága enthusiast kategória. Olcsó lapról spóroljuk le a második videokimenetet, egységsugarú felhasználónak olyan nem kell, akinek igen, majd fizet. 2 db. sata csatlakozó elég a többségnek. "Nehogy már olcsón jót adjunk el."
Most ugye a piaci nehézségek miatt egyébként is feltolták az árakat és szerintem maradnak is egyelőre, mert megtehetik, hiába múlt el azóta több nehezítő tényező.
Plusz AM5 és DDR5 amúgy sem olcsó.Én egyébként nem vagyok képben hosszú távról nézve az ITX dolgokkal. 2019-ben újítottam gépet kb. 8 évvel azelőtti Sandy Bridge konfig után, egy ryzen lett (+matx) és így kapott el a gépszíj, nagyon kényelmesen lehetett cserélgetni a dolgokat, mert ugye a foglalat maradt és majdnem mindent támogatott minden. Persze így is picit zsebbe nyúlós volt, de nem kell mindent egyben cserélni, tök jó volt pl. hogy komolyabb macera nélkül kipróbálhattam egy 12 magos procit (3900X), amihez régen külön alaplap meg talán x csatornás memória kellett volna, most meg csak proci be és indulunk.
Viszont most így AM5-tel megint azt látom hogy az árak miatt lett nehéz. Mindegy, azt próbáltam ezzel mutatni, hogy szerintem most főleg AM4 ITX korszakkal nekünk jó dolgunk volt, nem tudom korábban milyen volt, lehet ez most ilyen "sweet spot" volt, aztán most megint nehezítés következik. Illetve ahogy én látom, pont most volt egy ilyen felkapott minőségi ITX házas roham is, ami talán ezzel nagyjából egybe esett. Na majd tapasztaltabb kollégák kijavítanak.
Amúgy AM4 sincs még veszve, most láttam hogy 5700X3D 90 ezer alatt van, szerintem az még egy pár évig elég lehet (persze új gépet lehet nem azzal kell építeni, na de meglévő konfigba..).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62524 üzenetére
2x M.2, 2x video kimenet, 4x sata, optikai hang...
Hány nagy gyártónak nem jött össze ez mostanában? -
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #62467 üzenetére
Itt pedig egy 3D model tölcsér hozzá a 92mm-es ventihez:
AXP90-x47 Cooler Duct by Greymanx | Printables.com -
sasNAXO
aktív tag
válasz
A.Winston #62462 üzenetére
Why AMD May Skip Over 700 Series Motherboards For Next-Gen AM5 CPUs | HotHardware
Én egy szóval nem mondtam, hogy ennek értelme lenne.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62457 üzenetére
Netes cikkek alapján vszeg Intel.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #62444 üzenetére
Nem tudom; én nem vagyok mérvadó, nálam túl sok ITX ház van itthon.
A 8700G 6000MHz-es rammal már egész jó cucc, csak hát brutálisan drága.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62442 üzenetére
Hány éve is várjuk azt a megváltó Ryzen APU-t?
Nálam is van egy tartalék (eredeti) Chopin még. -
sasNAXO
aktív tag
[list] SAMA IM-01 & clones (22L) : r/mffpc (reddit.com)
Ha nem lesz alatta egy VGA ami fűt, hanem csak egy légtér ahonnan szívhatja a levegőt, akkor persze más a matek.
-
sasNAXO
aktív tag
Ez a "pont olyan ház" nagyon hasonlít az NR200-amra, amiben nem volt jobb amikor felfelé ment a levegő. Felül két darab 120-as volt még, csak itt pont le van szerelve hogy hozzáférjek. Sokkal jobb volt a nagy bordás top-down hűtő oldalról, mert friss levegő megy be oldalról ilyenkor, és a fenti ventik kivitték a meleget hogy jó legyen.
Ami Noctuát illeti, a régi AM4 átalakító készlettel lehet 90 fokot forgatni, de az új készlet már csak egy oldalra jó.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62430 üzenetére
"bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci": Ha van bios flashback, akkor nincs ilyen gond (pl. Asrock A620I).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #62402 üzenetére
...ennyiért legyen is!
Aztán persze lehet csak én néztem rég bolti árakat. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #62385 üzenetére
Konkrétan 12-ért az ajándék volt.
Én be vagyok tárazva AM4 ITX alaplapokkal, de ha nem lennék és újat kellene venni, hát, nem tudom vennék-e a mostani kínálatból...#62383 TESCO-Zsömle: Fasza.
Nem olvastam még amúgy.
Én fölöslegesnek tartom a pcie5-öt, a 4-nek is az lett volna a nagy előnye, hogy ami eddig pci3x4 volt, az mehet pcie4x2 -vel, ehhez képest lassan külön venti kell a M.2 foglalatokra is.Őszintén szólva nem tudom mi az ami kihasználja, oké, videomunkákat tudom, de mást nem nagyon...
-
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
A régi verziónak a "hátlapon" az embléma talán ragasztva volt, vagy valahogy leszedhető volt, lényeg hogy 4 csavar hely van mögötte és arra mehet a vesa átalakító.
Szerk.: nem próbáltam oda amikor tehettem volna, de nagyon hasonlít a Deskmini vesa mountjára. -
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, mert 26 lites és mATX, de azért mégis, mert DAN Cases dizájn; megjelent a Lian Li A3-mATX ...Lian Li oldala kicsit lehalt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #62371 üzenetére
Tavaly még sparkmax volt.
De igen, az.Szerk.: Téves, tavaly is gamemax volt...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62316 üzenetére
FlexATX általában hangosabb (és hosszabb), a TFX meg egyik oldalra kevesebb helyet foglal, cserébe hosszabb lesz és általában nem moduláris. Valamit valamiért.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #62262 üzenetére
Most ennek utána kellett néznem, ha jól látom az a közelmúlt, az 2016 volt (1050 Ti megjelenés).
2017 áprilisában vettem az 1050 Ti KalmX kártyámat, akkor 58.000-ért.
Ha ennek az oldalnak lehet hinni: Infláció Magyarországon 2024 | Bankmonitor, akkor az mai HUF-ban 96.000 körül van, ma annyi egy RTX 3050.
Persze hogy anno az aktuális mezőnyhöz hogy viszonyult az 1050Ti és ma hogy viszonyul a 3050, az megint más kérdés.Más:
4060 LP nekem is nagyon tetszik, csak sajnos nincs értelme beszereznem.
Egy RTX A2000-et is szívesen kipróbálnék, ha végre beesne az áruk 50.000 alá. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62209 üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, de úgy rémlik a ventije hangos (anno volt jó áron aprón és utána olvastam). Persze kérdés 200W terhelés mellett ez igaz-e.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62199 üzenetére
Valami keményebb papírból vágj ki megfelelő méretet ami elállja a levegő útját és rakd a borda mellé, hogy csak a bordán át tudjon menni a levegő. Az újabb gigabyte kártyákon van már egy vas sín a borda tetején, nekem az újabb deshroud modom már arra "kapaszkodik" rá és mellette blokkolja a venti levegőt, hogy csak a bordán menjen át (ez kb 1-1 centi a 120-as venti mellett a giga 3070 esetén). Őszintén szólva én nem a hőfokok miatt csináltam, hanem mert bármi gyári venti vs noctua, akkor utóbbi lesz a csendesebb.
[kép]Szerk.: Persze ha nem akarsz vacakolni vele, akkor 80 v. 92 mm-es ventiket rá közvetlenül és lehet még jobb is lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62196 üzenetére
Ha az az 1070 amit én is néztem, akkor azon nagyon vékony borda van csak. Eredetileg három darab 80? mm körüli nagyon gyors venti van rajta és persze a bordán nagyon közel.
Tehát igen, a venti legyen a bordán rajta.
Ettől függetlenül a 80 fokot sokallom...persze kérdéses a ház is. (Bocsi most nem keresek rá, telón vagyok.)
Régen annak a nagytesója, egy 1080, volt nekem deshroudolva. [kép] [kép]Szerk.: És úgy tűnik telón nem tudok olvasni sem. Próbáld ki, mi van, ha letakarod azokat a részeket a venti mögött ahol nem ér a bordához (avagy garantáltan csak a bordán keresztül tudjon áramlani a levegő).
-
sasNAXO
aktív tag
Majd beszámolok ha lesz haladás.
Csak kicsi a 3D nyomatóm, és nem fér rá a modell amit le lehet tölteni, plusz nem is kell olyan szélesnek lennie a kisebb táp miatt, úgyhogy méregetni és tervezgetni kell, az meg nagyon lassú...
Amúgy van külön egpu topik is, csak ott főleg laptop mellé rakják, én meg kisgép mellé akarom.
-
sasNAXO
aktív tag
Valami ilyesmi házikó lesz, csak a pár hete linkelt 250W FlexATX táp lesz mellette, úgyhogy át kell terveznem: OCULINK EGPU ENCLOSURE by DextersLab
#62179 HookR: InWin Chopinnak pont a pcie sín magasságában van egy nem com port, de valami hasonló amin talán pont elférne egy oculink csati. És létezik sima pcie sínbe rakható oculink csati (csak sajnos nem a legminőségibb), úgyhogy abba lehet kényelmesen bele lehetne egy ilyet heggeszteni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #62177 üzenetére
Én most nekiálltam ilyesmiket tesztelni, oké, nem pcie4, csak 3, de pl. sima GTX 1050-et kihajt egy pcie3 oculink. Nem gondoltam volna, mert az csak 4 pcie sáv.
Mondjuk azt tudtam, hogy az Asus B450I esetén amikor x8-ba ment a kártya (akkor GTX1080) a hátsó M.2 hely miatt, akkor is csak kb. 3-5% teljesítmény csökkenés volt. Nagyobb kártyát még nem teszteltem vele.
Oculinkre visszatérve, van már X8-as is, de jó lenne ha az elterjedne.
Az a pcie4 x8 kb. mindenre elég lenne... -
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
Szüleim gépében egy alis rgeek 3 évet ment ha jól számolom, boost mentes 3200G-t hajtott meg. Asszem pont ez: RGEEK Pico DC PSU RP-150P DC 12V
Gond nélkül ment végig, tovább is csak azért nem, mert kitalálták kell DVD olvasó a gépükbe, úgyhogy teljes ház-újratervezés volt.
Nem tudom milyen az intertech, nem gondolnám annyival rosszabb lenne? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #62117 üzenetére
Tényleg, +1
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61341 üzenetére
Nos, hogy magamat megválaszoljam (részben).
Vettem egy ali-n 45-50usd körül elérhető m2-oculink-pcie kitet.
A legtöbb időt a tesztrendszerből a pcie kivezetésével és később az nvidia driver feltelepítésével töltöttem, de kvázi elsőre működik.
(A kupiért elnézést.)
Érdemi teszt még egy gramm sem volt, főgépből a 3070-et nem akarom kiszedni, de majd valamit ki kellene találnom hozzá. Lehet megnézem M.2 SSD-vel hogy működik?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62084 üzenetére
Szerszám ikon (new felirat van nálad rajta) => pair controls and speeds automatically
Régen manuálisan kellett. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
phulee #62079 üzenetére
Elég könnyen rá lehet jönni a használatára:
Ez egy régi kép, de azóta is majdnem ezzel megy a T1, van CPU venti, van fent kettő venti ami kiszív (ez még a DAN A4-SFX volt, itt alul volt a venti, most fent van), meg a GPU ventik. Egy dolgot módosítottam rajta, a proci szenzor kapott egy "Time Average custom sensor"-t: ez azt csinálja, hogy a proci hőfokát X időre (pl. 15mp) átlagolja és utána ez az átlag "szenzor" megy tovább a CPU ventit vezérlő gráfra. Mivel a Ryzen szeret boostolgatni, így csak szép lassan emelkedik a venti ilyenkor.
Ennél biztos sokkal többet tud, de nincs rá szükségem. -
sasNAXO
aktív tag
Noctua NH-L9a vs. Thermalright AXP90-X36 - cooler post - Imgur
És akkor ez csak egy X36, az X47 és X53 jobbak a méretek miatt, és azokból van még ugye a réz verzió is. -
sasNAXO
aktív tag
Nekem nem volt réz, de anno sokat utána olvastam, mert vettem magamnak AXP90-X47-et, és a tesztek alapján picit jobb volt a réz, de érezhetően több áron.
Tehát ha az utolsó 1 fok is kell a procid miatt, akkor egyértelműen vedd azt. Ráadásul már a rézből is van szép feketére festett, szóval még ha a szín számít akkor is létezik olyan opció.L9-hez képest: méret különbség van, ami általában jelentkezik teljesítményben is, illetve AMD esetén normális irányba állnak a lamellák. Emiatt egy AXP90-X36 éppen hogy csak, de jobb tud lenni egy L9a-nál, mert nem az io és a memória párosra fúj, hanem "fel és lefelé" és általában "felfelé" van a szellőzés a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óra topik
- Xbox One
- Milyen autót vegyek?
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest