- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Koszi, egyebkent ugy latom a varazslos boltba van vented edition [link]
nah akkor szerintetek melyik legye ez, vagy a CM fele olcsob MasterBox NR200P ?
Nem akarok mar ITX-re annyit kolteni mint anno (NCASE, GHOST stb) viszont mostansag tobbet jatszom es bár elvagyok a DeskMini X300+eGPUparossal azert mégiscsak jobb lenne a VGA-nak egy normalis kucko.
-
Archttila
veterán
A Cooler Master NR200P Max -on túl sorolnatok még néhány 2.6 slot VGA kompatibilis ITX házat? (Asus ROG RX6650XT v2)
-
Archttila
veterán
némi 3d-s játék is belefér
Hogy micsoda???
Ezt par hete lottem a Resident 7-bol. Asrock Deskmini x300 w/ 5700g CPU, jatek 2560x1440 minden maxon kiveve talan ket opcio (SSAO meg vmi shadow cache ami nagyon kajalt) igy jatek kozben atlag 35 FPS siman megvan, de FHD-n meg tobb is.
Tudom ez egy amugy kivetelesen jol optimalizalt game de a lenyeg az, hogy FHD-n egy kis kompromisszummal siman hasznalhato az IGP(Arch linux nem Windows)
-
-
Archttila
veterán
válasz
fatpingvin #55124 üzenetére
Szerintem az, hogy melyik AIO hutot ajanlanatok neki.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55093 üzenetére
Egy pettyet nehezebben kap bele mint az atlag, de nem veszes. Szerintem 360 helyett eleg a 180 -as fordulat, csak igy teszt jelleggel elsore igy maradt, de majd ha lesz egy kis kedvem akkor ujra szetkapom es lazitok rajta.
Vegul azert leptem meg a backplate-et, mert nelkule amelett hogy joobban melegedett kicsit a proci, hajlott a lap is. OLyan semmilyen, laza volt az egesz felfogatas... gondolom valami kis alap csak par retegbol allo PCB-rol beszelhetunk. Korabban minosegi 50-70k kategorias ITX lapoknal nem tapasztaltam ilyet. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #55091 üzenetére
Igen nekem nagyon bejott
hut szepen mondjuk nem is csoda, egyetlen 360 fokos csavarfordulatra meghajlitja a Noctua backplatet
(nem vicc)
Vagy 5 fokott le is dobott a proci -
Archttila
veterán
válasz
tippm86 #55081 üzenetére
jajj
----
Ez most fajt: [link]
Szinte rendre mindenhol a Thermalrigt AXP-90 a befuto, erre vegen a makifej kihozza abszolut bestgááádnak a Noctua-t. A Noctuanak meg mindig szuksege van az efajta huncutsagokra? nem ertem... egy SFF user kb 2 perc alatt kideriti Redditen hogy mi a best a kuckojaba... Ennel mar az is elegansabb ha a grafikonokat lovi be ugy, hogy abbol egyertelmu legyen a Noctua elonye.
Persze ertem en, ez egy atlag pistanak gyartott csilivili kameras anyag... de azert szanalmas na.* veletlenul futottam a videoba, nem vagyok feliratkozva az ilyen es ehhez hasonlo divatcsatikra
** a tesztgyoztes Noctua egy remek cooler5700G 1.9 literbe, Thermalright AXP-90 hutovel (itt meg nincs minden alulfeszelve)
Tell me Why, 2560x1440 (medium preset) -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #54897 üzenetére
Oszinten? Nem igazan foglalkozom vele, mert nem szukseges. Silent profillal idle 28-29C, load most eppen a gyerkoc jatszik Mario Kartot Yuzu emuba 2160p scale cpu 60C.
Ha kodot forgatok (sok szalon) 7x fok... (ez feler egy stress teszttel)
Szerintem 1,9 literen silent ventiprifillal, 16 szalas procival ez tobb mint OKe -
Archttila
veterán
válasz
d.tiborz #54869 üzenetére
Nálam mindig (reszben az altalad emlitett okok miatt) a reddit, sff, win-raid felhasznalok tapasztalatai alapjan tevodik ossze a QVL lista
Ezt a kittet hasznalom: Crucial Ballistix 16GB KIT 3200MHz [BL2K8G32C16S4B] manualis beallitasok mellett 3600 MHz-en. (nem a profile 3600)
-
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #54867 üzenetére
Röviden és tömören: benéztem
szóval rendelnem kellett egy másik, vékonyabb szettet.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
fatpingvin #54219 üzenetére
Reddit creditben fizetnek
amugy biztos szepen fognak mutatni Instan az 50K-s teloval lott kepek
-
Archttila
veterán
Köszi de még azt is átgondolom.
BIOS-ban levettem 50C-ig ~680RPM-re a ventit, (ez 5%) így a géphez közel hajolva csak egy nagyon minimális szélzajt hallok ki, (teljesen oda kell tenni a fejem a házhoz) mindeközben 32-34C az idle temp. (egy terminal+a böngésző)
Ha 0%-ot állítok be - ami olyan 530-550RPM, - akkor idle megugrik olyan 7-9C-t, és az 50C-s határt is hamarabb eléri, szóval szerintem ez az 5-10% köri érték lesz az idle sweat spot ennél a konstrukciónál.Amúgy meg felesleges ezt túlpörögni mert a táp, VGA, vagy szimplán csak egy SSD mindig coil whine-ol
egy hangyaf@sznyi zaj mindig lesz...
----
áhh, teljesen rendben van ez így... (vagy csak győzködöm magam)
Szerintem ezt nagyrészt a böhöm nagy réz bordának köszönhető. -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #54173 üzenetére
A Noctua-t illetően most kicsit elbizonytalanodtam (ha miden igaz ma érkezik) mert a minimum RPM az A9x14-nél is 500 annyi, hogy itt kapok hozzá egy LNA adaptert amivel megint nyerek mínusz 30%-ot, viszont ki kell csengetnem érte 8670 forintot.
A Thermalright-nál nem tudom, hogy mi okozhatta az alacsony fordulaton jelentkező kelepelő hangot, de mostanra teljesen eltűnt, így nem érzem annyira indokoltnak a Noctua-t, inkább szerzek használtan egy LNA adaptert a gyári FAN-hoz, a többit meg elköltöm a mechanikus switch-re(Keychron)
Postán maradóra érkezik, szóval van időm átgondolni. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #54172 üzenetére
0%-nál 580RPM
de ami ennél is rosszabb, 900-as fordulat alatt kelepelő hangot ad a drágám
Nem vészes de este azért zavaró...
A borda önmagában remek, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Jelen pillanatban amíg ezen sorokat pötyörészem Linux alatt 29-30C a CPU temp 870-es RPM mellett. Ez nagyon jó. Megkockáztatom, hogy gépelni, terminálban bütykölni egy kis alulfesz + PBO disabled és már mehetne is a passive mókamindegy a lényeg, hogy rendeltem egy Noctua NF-A9x14-et amit terveim szerint megküldök egy LNA adapterrel + a curve és van egy 1.9 literes 8C/16T cable mentes silent monster-em
Dura, PROTRON nektek is
szerk.: most nem kelepel
körülbelül fél méterre van tőlem a gép és eszméletlen csendes. Várom a Noctua-t!
-
Archttila
veterán
válasz
PROTRON #54170 üzenetére
Ez logikusan hangzik, este utana fogok nezni. Koszi a segitseget!
Gyari spec csak a max-ra ter ki: [link]TL-9015R FAN Spec:
Dimension: L92 mm x W92 mm x H15 mm
Rated Speed: 2700 RPM±10% (MAX)
Noise Level: 22.4 dBA
Air Flow: 42.58 CFM (MAX)
Air Pressure: 1.33mm H2O (MAX)
Ampere: 0.18 A
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector)
Bearing Type : HYDRAULIC Bearing -
Archttila
veterán
válasz
PROTRON #54168 üzenetére
Nem mutatja, de az egyedi profilnal en allitom be neki lepcsozetesen az ertekeket.
55C-ig 20% rpm, 65-ig 30 stb stb. most csak irtam valamit. Viszont a lenyeg, hogy itt a 10% mar alapbol 850RPM-et jelent, ami felettebb erdekes tekintve, hogy a max az 2700. (100%-on hozza is) -
Archttila
veterán
válasz
cinemazealot #54160 üzenetére
Az teljesen normalis amit irsz, en is talakoztam mar vele, itt most viszont masrol van szo mert OS alatt is marad a magas RPM.
Este letsztelem egy masikkal. -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #54134 üzenetére
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy BIOS-ban Silent profile-al 1740 RPM környékén duruzsol a venti?
Egyedi görbével: 10%-kos fordulat ~850RPM?(gyárilag max 2700RPM-es ventinél)
Szóval tegnap nem én bambáztam, hanem egyszerűen valami oknál fogva nem a gyári adatokhoz lövi be a százalékosan megadott értékeket.
Szerintetek mi lehet a probléma?TL-9015R FAN Spec:
Dimension: L92 mm x W92 mm x H15 mm
Rated Speed: 2700 RPM±10% (MAX)
Noise Level: 22.4 dBA
Air Flow: 42.58 CFM (MAX)
Air Pressure: 1.33mm H2O (MAX)
Ampere: 0.18 A
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector)
Bearing Type : HYDRAULIC Bearing -
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #54139 üzenetére
Ne örülj
kis módosítás (csak közben szóltak az óvodából hogy menjek a gyerekért mert karantén again)
So benéztem és véletlenül kihagytam az első lépést amikor az egyedi görbét összedobtam, szóval most gyorsba (szigorúan teszt jelleggel) 5% 30C-ig 733RPM 53C CPU és NULLA hangja van emberek, kva halk!! pedig itt van az orrom előtt... na de a többit később megcsinálom, mennem kell.
Azért most megnyugodtamKöszi!
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #54135 üzenetére
A hőfokok túl jól alakulnakBIOS silent profile avg 45-47C idle (1650RPM), és kva hangos
Este összedobok neki egy custom profile-t de túl sok reményt nem fűzök a sikerhez, lévén nagyon közel van a rácshoz a ventilátor, szóval itt minden lesz csak csend nemcustom curve első állomás 30C-ig még az 5%-os tempó is 1100RPM körül mozgott, ez azért sehogy nem jön ki de mindegy, este okosabb leszek.
Kettő darab 8BitDo konrollerem van. Egy SN30 és egy Pro 2. Linux alatt tökéletesen működnek RetroArch-al, Steam-el meg csak simán Wine alatt telepített játékokkal is. (legutóbb azt hiszem a Star Wars Racer-t tolta vele a gyerkőc)
DeskMini X300, Ryzen 5700G procival, 16GB RAM-mal.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
fatpingvin #53844 üzenetére
Főleg a tiédnél
-
Archttila
veterán
válasz
betyarr #53837 üzenetére
Köszi!
Átmenetileg a gyári, de remélem hamarosan megérkezik ez a jóképű rezes[link]
#53839hegegabi80
Én is szemeztem már vele egy ideje, de most úgy döntöttem nem húzom tovább a dolgot, szóval gondolkodás helyett fogtam és megrendeltem.
Egyetlen egy bajom van vele: kikapcsolt állapotban befigyel az a kva coil whinevannak rá praktikák (BIOS-ba Deep Sleep ON) de szerintem inkább csak a tónusa változik, nem tűnik el. Megoldás lehet egy másik (minőségibb) power brick, szal van remény.
#53841fatpingvin (a
-vvv
inkább privátba)
lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir IOMMU
00:01.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe GPP Bridge
00:08.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:08.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:08.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 51)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 51)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166a
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166b
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166c
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166d
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166e
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166f
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1670
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1671
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
02:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cezanne (rev c8)
02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1637
02:00.2 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) Platform Security Processor
02:00.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.6 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) HD Audio Controller
03:00.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 81)
lscpu
Architecture: x86_64
CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit
Address sizes: 48 bits physical, 48 bits virtual
Byte Order: Little Endian
CPU(s): 16
On-line CPU(s) list: 0-15
Vendor ID: AuthenticAMD
Model name: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics
CPU family: 25
Model: 80
Thread(s) per core: 2
Core(s) per socket: 8
Socket(s): 1
Stepping: 0
Frequency boost: enabled
CPU max MHz: 4672.0698
CPU min MHz: 1400.0000
BogoMIPS: 7588.63
Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht s
yscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc rep_good nopl nonstop_tsc cpuid extd_apicid a
perfmperf rapl pni pclmulqdq monitor ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 movbe popcnt aes xsave avx f16c rdra
nd lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch osvw ibs skinit wdt t
ce topoext perfctr_core perfctr_nb bpext perfctr_llc mwaitx cpb cat_l3 cdp_l3 hw_pstate ssbd mba ibrs
ibpb stibp vmmcall fsgsbase bmi1 avx2 smep bmi2 erms invpcid cqm rdt_a rdseed adx smap clflushopt clwb
sha_ni xsaveopt xsavec xgetbv1 xsaves cqm_llc cqm_occup_llc cqm_mbm_total cqm_mbm_local clzero irperf
xsaveerptr rdpru wbnoinvd arat npt lbrv svm_lock nrip_save tsc_scale vmcb_clean flushbyasid decodeass
ists pausefilter pfthreshold avic v_vmsave_vmload vgif v_spec_ctrl umip pku ospke vaes vpclmulqdq rdpi
d overflow_recov succor smca fsrm
Virtualization features:
Virtualization: AMD-V
Caches (sum of all):
L1d: 256 KiB (8 instances)
L1i: 256 KiB (8 instances)
L2: 4 MiB (8 instances)
L3: 16 MiB (1 instance)
NUMA:
NUMA node(s): 1
NUMA node0 CPU(s): 0-15
Vulnerabilities:
Itlb multihit: Not affected
L1tf: Not affected
Mds: Not affected
Meltdown: Not affected
Spec store bypass: Mitigation; Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Spectre v1: Mitigation; usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Spectre v2: Mitigation; Full AMD retpoline, IBPB conditional, IBRS_FW, STIBP always-on, RSB filling
Srbds: Not affected
Tsx async abort: Not affected
-
Archttila
veterán
En meg ugy latom, hogy ez csak akkor igaz ha a front oldalon talalhato slotban pci-e 4.0-as SSD-t szeretnenk mukodtetni. Ha mindket slotba 3.0-at rakunk, akkor APU-val is rendben lesz.
-
Archttila
veterán
Nem teljesen vilagos, hogy a Gigabyte B550I Aorus pro alaplap tudna teljes sebeseggel hasznalni mindket m.2 slot-ot, (NVMe ssd) hogyha egy Ryzen 5700G tolti be a kozponti egyseg szerepet? Az x16 PCI-e slot-be nem kerul kartya, szoval csak APU es a ket pci-e 3.0 ssd osztozkodna.
-
Archttila
veterán
Linkelnetek olyan jol szellozo fekvo haz(ak)at, amiben nincs kulon kihagyva tapegysegnek a hely? Olyanra gondolok, ami csak picoPSU-t fogad, de egy passiv VGA meg elfer benne.
Ehhez hasonlo, tapresz nelkul:Vagy esetleg kocka kivitelben ahol hatul van a PSU, jo szellos, alacsony TDP-s cpu passive hutesere is alkalmas.
-
Archttila
veterán
En most koltozok ki egy ilyenbol:
HUF 21,924.62 20%OFF | RGEEK L60S All Aluminum Chassis Small Desktop Computer Case PSU HTPC Mini itx pc with Power Supply
https://a.aliexpress.com/_mqlPpV4PicoPSU-val hasznaltam es teljes mertekben elegedett voltam vele.
AsRock J5040 alaplap -
Archttila
veterán
válasz
fatpingvin #53684 üzenetére
Konkretan mikre gondolsz? Ha a chipset bordara azt holnap szeretnem megrendelni. Ha netan neked is szukseged lenne ra akkor most itt a remek alkalom, hogy igenybe vedd az szallitasfelezo ajanlatomat
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #53671 üzenetére
Szerintem erre nem lehet CPU hutot hegeszteni, de igerem ujjongok majd ha megcafolsz.
Ezen a vason egy Arch SwayWM kombo fut ami kis tulzassal annyit tesz, hogy gyakorlatilag szinte nulla az eroforrasigenye
hidd el itt nem sokat profitalnek az m.2 SSD elonyebol, igy szamomra ez egy vallalhato kompromisszum.
Persze Windows eseteben mar valoban indokolt lehet. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #53669 üzenetére
Mentsegemre szolgaljon, hogy a kep kozvetlen pasztazas utan keszult de osszerakva mar ugy rendeztem (a merev) kabeleket, hogy vizszintesen alljanak az SSD-k- szabadon hagyva ezzel a szellozoracsokat.
Ettol fuggetlenul a fentebb leirt terheles hatasara nyitott hazban is melegszik, zartban pedig normalisnak mondhato, 50-60C korul tanyazik.Nem sok ilyen jellegu borda van a piacon... regen bezzeg
amikor meg a North Bridge-re is...
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #53663 üzenetére
Lehet koran van még, de fogalmam sincs melyik gap pad-re gondolsz.
A chipset hűtőröl linkelt képek nem sajátok.A lapon található borda alatt a szokásos gyári kaki száraz szutyok paszta tespedt. Ezt vásárlás után pár héttel azonnal MX4-re cseréltem, de mivel kicsi a borda (es jatekoknal relative nagy neki a terhelés) nem sokkal vagyok előrébb.
A fentebb linkelt Amazon-os réz 6000 ft körül lenne szállítással, ami szerintem kicsit sok érte, de más - hasonlóan jó - alternatívát/megoldást nem nagyon látok.
Thermalright-nak van még egy nagyon igényes chipset heatsink-je, de az meg már beszerezhetetlen sajnos.Tavaly volt aprón 4500 -ért.
Az Amazon-os réz bordarol még annyit, hogy az NVIDIA Jetson developer kit-et folyamatos terhelés alatt 45C környékén tudja tartani. Ez mondjuk nem rossz. -
Archttila
veterán
válasz
FireKeeper #53657 üzenetére
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #53644 üzenetére
Egyelore meg nem erkezett meg a VGA viszont IGP-vel tesztelve minden jel arra mutat, hogy magasak lesznek a homersekletek. Ez szamokban annyit tesz, hogy bizonyos jatekok eseteben nem ritka a 80-90C, de extremebb esetkben akar a 100C befigyel.
Nem dobnam meg a passive megkozelitest, mert rovid kereses utan szembejott par huto ami szoba johet, viszont nem vagyok tisztaban az esetemben szukseges pontos felfogatas mikentjevel. Szabvany classic north bridge hutobordat keressek, mint mondjuk ezek? -
Archttila
veterán
válasz
#25954560 #53647 üzenetére
Én is így tudom, bár ha figyelmesen elolvasod a tesztet
abból jól látszik, hogy az általa használt KalmX 1050 ti 75 TDP-s kártyán nincs extra csatlakozó.
"TDP is estimated by the vendor to be at around 75W. This GPU does not require any extra power."Kérdés mennyit számít 1030 esetében az az 5 watt...
szerintem semmit.
-
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Egy Asrock J5040-es deszka PCIe 2.0 1x slotja mekkora TDP-ig életképes? Van itthon egy 1x to 16x pcie (usb edition) riser kábel, illetve lenne most relative olcson egy 30 wattos gddr5-ös 1030-as vga, és ezeket szeretném valahogyan egy tető alá hozni egy számomra érdekes projecthez.
Mit gondoltok, működhet?
Annyit elöljáróban elárulnék, hogy 15-25 éves játékokat futtatna egy DE mentes lightweight disztron, csak ablakkezelővel, wayland compositor mellett (sway), többnyire proton/wine megoldasokkal, nagyon minimális erőforrásigénnyel. Ezzel - és a driveres részével - nem lenne gond, a hardveres oldala kétséges.
Természetesen full passive mindkét fenti részegység, a táp pedig egy 90W picoPSU. -
Archttila
veterán
Nem vagyunk egyformák, nem látjuk egyféleképp a dolgokat.
Hát valóban nem.
Te azonnal elkezdenél a RAM körül matatni miközben egyértelműen PC power button után manuálisan bepöffentve a monitort ott virít a "POST", utána azonnal a Grub... Arról nem is beszélve, hogyha rápattintom az OLED-re (ugyanazzal a kábellel) azonnal működik minden.
Érdekes, Crabface azonnal ráérzett -
Archttila
veterán
semmi ilyenről szó nem volt, de azért köszi.
A gép tökéletesen működik, boot-ol, csak a monitort felejti el időnként bekapcsolni.QVL listás a ram
Olvass már vissza kicsit, h anno miket építettem...megvan? Na most gondolkodj el egy kicsit, szerinted némelyik build-hez milyen szinten kellett a google-t turni?
-
Archttila
veterán
Találkoztatok már olyannal, hogy 10 alkalomból 7-szer nem kapcsolja be a lap a monitort?
- Asrock J5040-ITX (HDMI)
- LG 32QN600 -
Archttila
veterán
Szerintetek miért csak másfél méter a hatótávja ennek wi-fi bt kártyának? [link] [link]
Asrock J5040 ITX alaplapba rendeltem Xbox Series BT-s kontrollerhez, de egy jó másfél méter után már szakad a kapcsolat.
Windows és Linux alatt is teszteltem.
A ház amiben használnám [kép] gondolom annak semmi köze hozz, hogy csak a BT (antenna) van bekötve a kártyára. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #52191 üzenetére
Ez lesz a megoldás!
A kábelhossz kiadja. Igazából vágni sem lenne muszáj, csak simán a másik sata tápcsati elé iktatom és kész. Így gyakorlatilag csonkolás helyett upgrade-elek.
Itt a szigetelő és a réz átmérője ami kérdéses, de mivel filléres így ennyi kockázat belefér.90 vagy 180, ezt még nem tudom
(tippre 90)
-
Archttila
veterán
Létezik olyan picoPSU kábel, aminek az egyik vége a képen is látható fehér csatlakozó, a másik pedig 2db SATA tápkábel?
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Szeretnék magamnak egy kicsi, lehetőleg passive mini gépet. Szinte csak és kizárólag Linux futna rajta, abból is a lightosabb eszencia. (Arch Sway WM főként terminal alapú alkalmazásokkal, szóval semmi bloat
)
Ezen felül futtatna még játékokat, de csak és kizárólag retrót a 80-90'-es évekből (SNES, NES, GBA... nem sorolnám, biztosan vágjátok)Első körben arra gondoltam, hogy veszek magamnak egy mostanság divatos mini PC-t (vannak köztük egész pofás darabok)
de elnézve az árakat, (és a felszereltséget) ettől már nem is lenne messze egy ilyesmi PASSIVE!
konfig:
- ASRock J5040-ITX Alaplap 40k [link]
- ház+pico PSU (150W) 22k [link]
- 2x4GB 2400MHz RAM 17k [link]
- SSD (van)
----
Ez ~80k (A lapon és a ramon lenne némi kedvezményem azért ennyi)
Ezzel (igaz kicsit nagyobb méretben de) lenne egy totál csendes, jól felszerelt kis gépem, normális bolti garral, ellenben a kisebb, de kétes garos kínai csodával.Várom a reakciókat, érveket, ellenérveket...
-
Archttila
veterán
Nem is lett drága az Asus B550-es ITX lapja
[link]
Vajon az XMP-t tudja már kezelni?warm reboot megy neki elsőre?
csupa olyan dolog amit egy olcsó Asrock hónaljból kiránt
Na jó ma ilyen gonoszkodós kedvembe vagyok, de komolyan emberek miért kell ennyire túlárazni egy évről évre a színvonalat csak lejjebb adó brandet/terméket?
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #49319 üzenetére
Eladtam a házat, de csomagolásnál észre vettem az előlapon egy apró karcot, így jobbnak láttam írni a vevőnek, a kuckót pedig megtartani.
szóval igen, egy alap konfig lesz Ghost L12-vel.
-
Archttila
veterán
válasz
hoffman_ #49311 üzenetére
Volt nekem is L12 slim ventivel, most meg egy Black Ridge van (mindjárt hirdetem
) de pár hete pont arról "panaszkodtam" hogy nem egy kategória a kettő ezért úgy döntöttem, hogy mindenképpen cserélem L12 Ghost edition-re.
Viszont úgy látom, hogy rohadtul nincs annyi a számlámonszóval ha tetszik ha nem, meg kell várnom a fizut
Ha az én házamból indulok ki, illetve abból, hogy van olyan aki 2080 Ti-t hajt benne (felső ventik nélkül) akkor szerintem meg sem kottyan neki ez a hőmennyiség. Az elmúlt 2 évben én még egyetlen panaszt sem olvastam ezzel kapcsolatban, pedig napi szinten olvasom a Reddit ide vonatkozó topikjait
(ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet vele gond)
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #49300 üzenetére
A borda magassága nem változott (tegnap elrontottam a linket) [link]
Lehet abban valami amit írsz, talán tényleg csak arról van szó, hogy az új kialakításhoz ez a venti jobban passzol. (vagy csak tudják, hogy úgy is minden Ghost tulajnak van otthon egy slim venti a fiók mélyén)
Úgy látom eBay-en már elérhető [link]hirdethetem a fekete gerincet
szerk.:
Az új H2 pasztával érkezik:Although Loctua has higher TDP rating, better RAM compatibility, updated mounting bracket and the new thermal paste NT-H2
-
-
Archttila
veterán
Most nezem, h volt pofajuk a kozismerten gyengebb, B9 Fan-t mellekelni a hutohoz.
Reddit-ten meg egy csomo user Chromax 12-es slim-et tippelthat szep
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Elnézést ha már volt: Compare Small Form Factor PC Cases [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Mini-ITX
- Call of Duty: Black Ops 6
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest