- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
válasz
outsiheder #9137 üzenetére
routert kell tesztelnem, de nem is ez a bajom, hanem hogy nem hajlandó megosztani a másik ethernetet
-
Prego
senior tag
Van az asztali gépemben két hálókártya, egyik a modemre csatlakozik, a másik a router WAN portjára. Próbálom a hálókártya netelérését megosztani, de bepipálgatom, leokézom és azt írja hogy Hiba történt a kapcsolat megosztása közben (null).
Win 7 Prof x64-et használok. XP-ben volt varázsló, itt nem látok ilyesmit.
Valaki tud valami okosságot?
(Mielőtt az első válasz az lesz hogy a routert kössem a modemre: épp azt tesztelném hogy nem e a router miatt szakad meg naponta a netem).
Kössz -
Prego
senior tag
válasz
GS_Laja #9124 üzenetére
Felhívtam szaglásztatót, ma reggel telefonom se volt. Közöltem velük hogy a modem gépre kötve sem kap IP címet, de van hogy a 192.168.100.1-et tudom pingelni, amúgy naponta újraindítás ....
Válasz: biztos a router a ludas, ők nem látják a log-ban az újraindításokat 2 hónapra visszamenőleg, a 100.1 csak a modem admin felülete, attól még elképzelhető hogy a router hibája miatt nem tud átmenni az éter az eszközökön. És legközelebb akkor hívjam őket, pl mobilról, ha minden elszállt (50es percdíjjal) -
Prego
senior tag
Most csináltam egy olyat hogy:
-Net megszakad (a DATA SEND villog, a CABLE nem ég egyáltalán)
-Gép ráköt modemre (semmit sem áramtalanítok)
-Megvárom amíg feláll rajta a netecske (áramtalanítás nélkül egyszer csak kigyulladt minden fény)
-Router visszaköt a rendszerbe és IP release-renew ....
-Működik ...
.... kivi vagyok meddig.
Tehát van amikor a géppel se megy a modem, van amikor megjavul. Azzal nem tudom mit nyertem hogy látom a modem egész menüjét, LOGba sincs semmi bejegyzés. -
Prego
senior tag
válasz
GS_Laja #9085 üzenetére
Azt hiszem lehet, de csak ha nagyon akarják:
Tegnap láttam egy apróhírdetést, ahol emberke árult garis linksys-eket, de csak úgy vette vissza gariba, hogy előtte rákötötte valamire és kiolvasta mi volt rajta korábban.
AMúgy azt meg nem értem hogy ha frisebb gyári firmware-t raksz rá, akkor miért nem veszik már vissza gariban. -
Prego
senior tag
válasz
vargalex #9083 üzenetére
Azééé nemtom, szombat-vasárnap éjjel láttam az ágyból hogy resetel egyet a modem. Vasárnap semmi szakadás, de estére már láttam hogy nem úgy villognak a LEDek ahogy szoktak, ma reggel már igen, gyanítom hogy kapott még egy resetet, viszont a szintet visszaállították 1-re
Mondjuk amíg stabil a netem nem érdekel -
Prego
senior tag
válasz
outsiheder #9072 üzenetére
Olvastam a hozzászólásokat.
A modememhez nem tudok hozzáférni, azt írja hogy nincs jogosultságom.
Legközelebbi szakadásnál megpróbálom pingetni a modemet, megláom mi lesz. -
Prego
senior tag
válasz
outsiheder #9069 üzenetére
Supportot ismerve a következő lesz a válasz:
- húzza ki a modemet, várjon 30mp-et és dugja vissza ...
Amúgy előbb is észrevettem hogy kilépett MSN, meg laposon kiírta a Cisco network magic hogy internet bontva, bementem a routerbe, nyomtam egy pinget az origo.hu-ra, visszajött a net is és a ping is 100%os volt. Legközelebb asszem a modemet pingelem meg. -
Prego
senior tag
válasz
outsiheder #9060 üzenetére
Természetesen már volt levélváltás, letesztelték a rendelkezésükre álló eszközökkel távolról a modemet és semmi baja (hozzáteszem szerintem se, gépre kötve közvetlenül megy mint állat.)
-
Prego
senior tag
Sziasztok
Igaz nekem egy WRT120N routerem van, de talán linksys-esek tudnak válaszolni:
Chello FiberPower 15 netem van és naponta (van hogy naponta többször) egyszerűen megszűnik az internetelérésem. Belső háló megmarad, belépek Status page-re, látom hogy IP cím van. Viszont ha nyomok egy release-renew-t, akkor 0.0.0.0-t kap vissza a router.
Valahogy a Chellonál mostanában már MAC címet sem kell regisztrálni, fogom a lapost, kábellel rákötöm a modemre, és láss csodát, kap IP-t, megy a net.
Vissza a routerbe, még mindig semmi.
Van amikor a router reboot megoldja a problémát, de legtöbbször mindkét eszköz kihúz, modem vissza, megvár még minden LED oké, és utána a router ...
Már másodszor frissítem a firmware-t a legfrissebbre (legutóbb tegnap), probléma ugyanaz. MTU-t is állítgattam már, semmi.
Esetleg van valakinek valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen házat vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- HTPC (házimozi PC) topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged