- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
h_143570 #6450 üzenetére
2 dolog van a gépen ami máskor is fenn volt (van) az egyik a cfosspeed a másik a Norton IS 2009 mind a két progi fenn van és idáig nem kavart be, én inkább valami másra gyanakszok hogy a gépen megváltozott az ip.
De az hogy a visszaállítás után sem tudtam belépni a routerbe az még furcsább volt, szóval egyszerre mind a kettő meggárgyult ami kicsit fura volt, azért is kérdeztem hogy járt e már valaki így. -
zsolt501
nagyúr
Még én sem tudom hogy hogyan csinálta de nem is értettem az egészet mert valami 165.200.0.1 es ip kapott mikor kíváncsiságból megnéztem hogy mi van az ip címemmel már csak azért is fura mert alapból fix ip van a gépen is, de amikor beállítottam újra a régi ip-t címem 192-168.1.25 meg a többit is akkor sem akart jó lenni mert a router-be nem sikerült belépni kénytelen voltam reset gombot nyomni, mert semmi reakció sem volt még telneten sem.
Nem akarom én a tomató nyakába varrni csak elég fura volt az egész, az lehet hogy az sz.gép is ludas volt benne de az hogy a reset után gond nélkül be tudtam újra lépni és mindent beállítani az eléggé egyértelmű szerintem.
De az is lehet hogy valami a router agyára ment -
zsolt501
nagyúr
Ma egy elég fura jelenséget vagy hibát vettem észre az új tomato esetében.
Nem igazán jöttem rá hogy mi okozta a hibát de kicsit fura volt és nem lehetett mást csinálni mint reset.
A hiba úgy jelentkezett hogy egyik pillanatról a másikra volt net nincs net és de úgy hogy még a routerbe sem engedett be.
Azután néztem hogy a sz.gép ip címe is megváltozott totál más ip-re ami valami külső lenne de totál nem reagált kifelé, hiába állítottam mindent vissza az ip töl a maszkig és az átjáróig semmi nem segített csak a reset és a router újra beállítgatása.
Kicsit fura volt az egész mert még ilyet sosem csinált sem a régi tomato val se a DD-WRT-vel sem illetve még más router esetén sem találkoztam ilyen jelenséggel.
Szerintetek mi lehetett a gond? -
zsolt501
nagyúr
Nekem is volna egy kérdésem, mégpedig a tomato esetén hogyan kell azt beállítani hogy hamarabb dobja el a beragadt kapcsolatokat?
Választ előre is köszönöm -
zsolt501
nagyúr
Egyébként nálam a rádiós egér kavart mikor már merült menne az aksi illetve volt egy régi kávédaráló aminek a motorja zavart de az aztán nagyon mind a 2 ki lett hajítva, mire rájöttem hogy az egér kavar mikor mozgatva volt
kissé meg is lepődtem, a kávédarálót meg pillanatok alatt megtaláltam mert olyankor a hang és a jel behalás pontosan együtt jött.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
anri-ur #6386 üzenetére
Ha jól olvasom ezek a változások.
Version 1.23* Fixed remote logging didn't work if 'log internally' was disabled.
* Updated - Dnsmasq 2.46, Dropbear 0.52 & Busybox 1.12.3.
* DDNS now works even if WAN is disabled as long as DDNS uses an external checker or a pre-defined IP (Basic:DDNS:IP Address).
* TCP Vegas (TCP congestion control) added (enable in QOS:Settings), thanks to Rodney H.
* SYN cookies setting in Advanced:Firewall.
* Status:Device List now shows OUI, Static IP, Add Wireless Filter links in a separate line.
* Removed ebtables patch which appears to have caused various problems.
* Create Backup setting & Backup Link URL in Admin:Bandwidth.Csak le kellene fordítani mert az angol nem az igazi nekem.
Na ez f@sza telerakta smile vel
kódba tettem, úgy olvashatóbb
[ Módosította: ngabor2 ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Wes Craven #6216 üzenetére
Küldtem privit.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Wes Craven #6205 üzenetére
Még egy lehetőség mégpedig a Port Forwarding rendesen be lett állítva mivel nálam is nagyon lassú a letöltés ha nincs beállítva rendesen.
-
zsolt501
nagyúr
Mind a kettőtöknek javaslok egy hosszú 20mp-es reset-et mert valami szerintem a memória kezelésnél lehet a bibi mivel nekem az alap szoftverrel is rendesen ment 10/2-es net esetén én csak azért tettem rá másik szoftvert mert nagyobb a tudása és stabilabb de mint írtam nálam az alap szoftver is ment rendesen.
Ha a reset nem oldja meg a gondot akkor még mindig lehet beállítási gond is, vagy a sz.gép vagy a router esetén. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Wes Craven #6202 üzenetére
Ha csak 1 gép van rajta (a többi nincs rádugva) akkor is leesik a sávszélesség?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Robert75 #6193 üzenetére
Az biztos hogy lehet kapni LAN/USB nyomtató szervert de hogy a routerrel együtt fog e működni az már jó kérdés.
Itt találsz néhány tipust -
zsolt501
nagyúr
Én meg azt nem találom sehol a tomatoban hogy hol lehet megváltoztatni az alapértelmezett bejelentkezési felhasználó nevet és jelszavat, megtudná nekem valaki mondani merre találom?
-
zsolt501
nagyúr
DD-WRT esetén (WRT54GL) észrevettem egy kissé zavaró hibát mégpedig valamiért egyik pillanatról a másikra leesik a net sebesség és fogja magát a router és újraindul ilyet idáig nem csinált mi lehet a probléma mert az újraindítás nincs beállítva, szóval a hiba máshol keresendő.
-
zsolt501
nagyúr
A DD-WRT esetén senkinek nincs ötlete azzal kapcsolatban, hogy miként kell beállítani a naplózást ahhoz hogy azt is regisztrálja ha az internet is megszakad és azt amikor újraindult az internet, illetve a ki és a belépéseket is a beállítási felületére illetve az ott történt módosításokat is tárolja a log fájlban, mert nekem még nem sikerült rájönnöm, hogy miként kell.
-
zsolt501
nagyúr
Úgy néz ki hogy hozzá tudok majd jutni egy WRT610N routerhez mi a véleményetek rolla.
Lehet e rátenni DD-WRT-t és mekkora wincsesztert kezelhet mert azt tervezem hogy ráteszek egyet és FTP-n érem el illetve illetve a média anyagokat is ezen keresztül érném el ha megoldható, SAMBA van NFS rendszeren. -
zsolt501
nagyúr
Még egy kérdés mégpedig hogyan lehet azt megoldani hogy a naplózás kiterjedjen arra is hogy ki csatlakozik pl. wifin, vagy ha a net szakad illetve újraindulását azt is naplózza, illetve minden bejelentkezést a router menüjében illetve az ott történt változtatást is naplózza. illetve minden rendszerszintű beavatkozást regisztráljon a naplóban, ezt meglehet valahogy oldani??
-
-
zsolt501
nagyúr
DD-WRT esetén mi a felhasználó név és a jelszó mert amit eredetileg a webes felülethez be van állítva azt nem fogadja el telnet esetén.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
xabolcs #6008 üzenetére
Belenyúlni nem akarok a wrt54GL-be a fordításhoz meg nem értek szóval akkor marad a régi módszer amit nem annyira szerettem.
Kár hogy ezt a lehetőséget nem teremtették meg a DD-WRT-ben mert egyébként rengeteg mindent tud de time szerver funkciót kár volt kihagyni mert nem egy nagy dolog lett volna mivel maga a router már szinkronizál 1 szerverrel ezért nem hiszem hogy túl bonyolult lett volna ezt a lehetőséget is beletenni, na mindegy. -
zsolt501
nagyúr
Egyáltalán nem megoldható hogy a routerre kapcsolt összes gép a pontos időt onnan szinkronizálja, tudom léteznek time szerverek de egyéb okok miatt a routerröl szeretném megoldani ezt ha lehet ha nem azt is megértem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ #6001 üzenetére
Csak a két sorral próbálkozz egyenként külön külön de mind a két esetben mentsd el a beálítást és indítsd újra.
/sbin/gpio enable 2
/sbin/gpio enable 3Én örülök neki hogy nem világít
-
zsolt501
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ #5998 üzenetére
ha az egész szöveget bemásolod a parancsokhoz és azt elmented illetve utánna futtatod majd a routert újra indítod még a fehér sem fog világítani mert onnantól éligazán a parancssor.
-
zsolt501
nagyúr
Hogyan lehet megoldani hogy a router óráját használjam time szerverként vagyis az összes helyi gép a routertöl kapja a pontos időt.
-
zsolt501
nagyúr
Na én sem arra gondoltam hogy ha leszedik az antennát mindenképpen károsodni fog mert tényleg nem nagy a kimeneti teljesítmény de az ördög sajnos nem alszik mivel már találkoztam hasonló módon elszállt routerrel ami pont ebböl kifolyólag szált el hogy az illető leszedte az antennát és úgy akart a wifin netezni hogy más ne tudja lopni az internetjét a közelben erre jól rá is cseszett
-
zsolt501
nagyúr
Az antenna leszedésével azért nem kísérleteznék mert ha véletlen úgy szeded le sz antennát hogy a wifi rész nincs kikapcsolva akkor enég nagy valószínűséggel károsodni fog a wifi rész végfoka mivel nincs rendes kimenet így, de ez akkor is visszakapcsolhat ha resetet csinál az illető, szóval az ilyen antenna leszedéssel azért nagyon óvatos lennék még ezt rádió amatőr koromban tanultam meg saját káromon mert hiába van ezekben ilyen ellen védelem ha az véletlen hibásan működik akkor elszállhat a wifi adó része és azt gondolom senki nem szeretné.
-
zsolt501
nagyúr
Egyébként is elég sok mindentől függ, Pl. milyen op rendszert használsz, milyen progikat használsz, na és a kábelezés sem mindegy na meg a routeren lévő szoftver is befolyásoló tényező és annak a beállítása is meghatározó, vagyis eléggé összetett a dolog hogy menyit fog bírni a router nálad, mert még két egyforma router között is lehet pár százalékos különbség.
-
zsolt501
nagyúr
Tudom hogy nem igazán ide kellene írnom de nem találtam igazán hogy hová is írjam.
Adott egy D-Link DIR 300 router udásban szinte ugyanaz mint a 54GL csk 1 antennával viszont több belső memóriával és ugyan úgy rámegy a DD-WRT.Itt van egy kis leírás és a szoft elérhetősége.
Ja és jóval olcsóbb mint a linksys GL
Viszont nemtudom mennyire megbírzató mert sehol nem találtam konkrétan rolla tesztet.
[link] -
zsolt501
nagyúr
Nem szereti a wifi ezt a tempót már, sok neki.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #5301 üzenetére
Torrent megy?
-
zsolt501
nagyúr
www.dyndns.com címen is lehet regisztrálni és akkor ha változik is a címed elérhető lessz a gép.
Ezt a címet a routerbe is beálíthatod. -
zsolt501
nagyúr
Mi igaz abbol hogy ezeknek a routereknek (G,GL,GS,stb.) WAN csatlakozása (modem felé) csak 10Mbit-es.
Mert ugye az elég gyér. -
zsolt501
nagyúr
Az tuti hogy nagy dolgokra képes a 140-es csak a szálítása kissé macerás mert ugye terepre menni hátt...
-
zsolt501
nagyúr
Azt hogy hány fokban döntöttük ne kérdezd mert másfél éve volt mikor haverral teszteltük és már nem emlékszem rá mert azóta nem használtuk igazán 2-3 teszt volt és az bejött mert szépen ment igaz olyan érzékeny volt hogy az iszonyat rengeteg hálózatot talált én még ennyit sosem láttam így jönni nos a sok közűl kellett megtalálni a mi jelűnket ami azért nem volt nehéz mert a mienk volt a legerőssebb a sat antenna miatt.
-
zsolt501
nagyúr
De akár egy síma parabola (SZAT) tükör is megfelel a célra csak legyen meg hozzá fejtartó is mert az adja a fókusz pontot, már kipróbálva UPC DIRECT tükörrel és gyönyörűen működik nagy távolságokon is 60-as ofszet tűkörrel sík terepen terep tárgy nélkűl jópár km volt két eszköz között (a vevő oldal is szat tűkrös) igaz ott már volt lassulás.
-
zsolt501
nagyúr
UTorrent jelzi a hibát a port átirányítás tesztelésénél?
-
zsolt501
nagyúr
Mondod te én már szívam ilyen miatt.
Kapcsold ki a win tűzfalát és próbáld úgy is. -
zsolt501
nagyúr
Na még egy fontos kérdés.
Szokott e olyat csinálni a router (linksys) hogy oly anyira elveszti a kapcsolatot a torrentezéstöl hogy nem tudja az oldalakat megnyitni egyáltalán ugy hogy hiába álítom le a torrentet teljesen vagy indítom ujra a számítógépet akkor sem tér magához a router csak akkor ha újraindítom magát a routert mert addig semmi nem tér magához, nem tudok semmit csinálni maximum a routerbe tudok belépni.de maga a net nem megy, szóval totál kiakad a router csak a saját menüje él.
-
zsolt501
nagyúr
Most per pillanat van egy D-link DIR-100-as routerem de legszívessebben kihajítanám olyan instabil én még ennyire instabil routerrel még nem találkoztam.
Egyébként Tvnetwork LAN netem van 8Mbit le 1Mbit fel. remélem ez jobb lessz mert már unom hogy álandóan napi rendszerességgel szinte, olyan üzenetet kapok hogy az oldal nem található és ez a probléma csak a router újraindításával oldódik meg.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
h_143570 #4613 üzenetére
Szerinted ha csak 1 gép van rátéve fixen és azon folyik minden meló (böngészés, levelezés, letöltés, torrent) plussz néha heti 2-3 alkalommal 1 laptop wlanon, meg ha hoznak 1 gépet karbantartani akkor azt is de csak kábelesen kötném rá akkor érdemes rátenni a tomato szoftvert?
-
zsolt501
nagyúr
Na ez nem igazán egyértelmű hogy hogyan kell mert amit ott látok nem igazán utal arra hogy kikapcsolja a wlant Wireless SSID Broadcast : Enable Disable én ezt látom de ez itt a SSID-t kapcsolja ami ha jól tudom a hálozati azonosító és nem a wlant kapcsolja ki illetve be vagy tévedek?
-
zsolt501
nagyúr
A kérdés a következő szeretnék venni egy WRT54GL-t de számomra fontos lenne hogy kikapcsolható legyen a wifi-s része, mert nem mindig használnám viszont a kábeles részét mindig szóval kilehete kapcsolni a wifis részt (szoftverbol) úgy hogy a kábeles rész tovább működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest