- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
bazsi1000 #12921 üzenetére
Én is nagyon szeretem, és teljesen elismerem ezt a routert, már többször több helyen leírtam, hogy vsz ilyen jó WiFi-vel rendelkező cucc azóta sem készült másik, és tényleg beton stabil, de mindettől függetlenül azért ez a mai 14k-s ár enyhén szólva is túlzás, még ha a Linksys nevet is beárazzuk is! Ennyiért már lehet kapni Gbit-es 300-as WiFi-s ASUS RT-N15U-t, amire szintén felmegy a Tomato, vagy ha csak a Linksys-t nézzük, majdnem feleennyiből megvan egy E900, ami szintén Tomato képes, és ettől valamivel nagyobb sebesség NAT-olását is tudja! Sőt a kivezetés előtt kevesebbe került a WRT320N, avagy E2000, amit 12k-ért lehetett kapni! Nekem is van egy WRT54GL az asztal aljában, ha netán elmenne a UPC net, akkor azt a modem helyére kötve azonnal tudok csatlakozni a szomszéd Invitel-es netjére, így legalább email-ezni és fórumozni tudok, anélkül, hogy a fő routert el kellene konfigurálni WiFi kliens módba, illetőleg ha valami történne az éles RT-N66U routerrel, akkor is az kerülne be ideiglenesen, de eddig szerencsére egyikre sem volt szükség! Mondjuk ADSL-hez kétségtelenül a mai napig az egyik legjobb router, ezt a hsz-t is csak emiatt a mondat miatt írtam meg...
"az mindent elárul a routerről hogy 2009 es de még mindig lehet kapni és 14000FT"
Szóval vsz ez az ár annyit árul el, hogy túlzottan építenek a kereskedők a típus legendájára! Ennyi sosem adnák érte, én mondjuk 3k-ért vettem szerencsésen, de szerintem 4-5k felett ezért már nem szabadna adni pénzt! Oké, hogy újonnan ennyiért nem kapni, de 14k azért nem kis túlzás, így vagy használtat kell venni, vagy más után kell nézni, ha javíthatatlan! TP-LINK-et sosem vennék, és sosem ajánlanék olyannak, aki a WRT54GL stabilitását szokta meg, de ma is vannak jó routerek, nekem egyik ASUS-ommal sem volt semmi problémám a mai napig sem!
-
válasz
DonThomasino #12901 üzenetére
Újabb, ellenben csak 200MHz-en megy, szemben a WRT54G v2.2 216MHz-ével!
A 32 vagy 37 miért nem mindegy? 35-ös neted lesz talán?
Hát akkor kénytelen leszel Te megmérni, ha annyira érdekel a dolog!
-
válasz
DonThomasino #12899 üzenetére
Bevallom őszintén, azt sosem mértem! Bár jelenleg van egy belőle otthon, csak tartalékként az RT-N66U mellé, a fiók mélyén! Én viszont melóban vagyok, így most nem is fogom megmérni! De az biztos, hogy számottevő eltérés nincs a kettő közt, max 4-5Mbps ide-oda, tehát ha azon törnéd a fejed, hogy esetleg arra cseréled, akkor felejtsd el!
-
válasz
DonThomasino #12897 üzenetére
Olyan volt nekem is anno, egész pontosan ennyit bírt...
-
válasz
DonThomasino #12895 üzenetére
Pontos verziószámtól (és órajeltől) függően 30-40Mbps közt!
-
válasz
Tav-Csoves #12891 üzenetére
-
válasz
Tav-Csoves #12889 üzenetére
Az, hogy nem válaszol a pingre, magában nem jelent semmit! Esetleg nincs eleve letiltva a válasz? Security -> Firewall -> Block WAN Requests -> Block Anonymous WAN Requests (ping)
-
válasz
Tav-Csoves #12887 üzenetére
Próbáltad reboot-olni a routert? Nem ismerem annyira a DD-WRT-t, hogy egy módosítás után újraindítja-e a szükséges szolgáltatásokat...
Ezen kívül, másik netről nézed? Tehát mondjuk mobilnet, vagy kérd meg egy ismerősödet, ne a saját LAN-ról próbáld, mert szintén nem tudom, hogy NAT Loopback van-e benne!
-
válasz
Tav-Csoves #12885 üzenetére
Szia!
Tudtommal nem kell semmilyen manuális forward, hanem ezt kell beállítanod!
Esetleg a Use HTTPS opciót bepipálhatod, és a portot akkor írd át 443-ra, úgy biztonságosabb! Csak az emulátorban ezt nem engedte megcsinálni...
-
válasz
Tav-Csoves #12880 üzenetére
Átjáróra semmi szükség, maradhat üresen! DNS szintén nem kell!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0 -
válasz
Tav-Csoves #12877 üzenetére
Szia!
Windows-ba állíts be fix IP címet!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0Aztán a routeren érd el ezt a villogó Power LED-es állapotot, majd rá való firmware-t töltsd fel parancssorból TFTP-vel!
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin
A parancssor helyettesíthető ezzel a programmal is!
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
-
válasz
eclipse99314 #12870 üzenetére
Szia!
Bár marhára eltévesztetted a topikot, de ha már itt vagy...
http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa
http://net-run.hu/tudastar/tp-link-router-beallitas/A PPPoE WAN beállítás kell neked! Ha nem megy, akkor Router gondok topikban folytasd!
-
-
válasz
tPedro_ #12862 üzenetére
Ettől olcsóbbat TP-LINK modelleket kapsz, de én azokat pont azért nem szoktam ajánlani, mert nem jók vele a tapasztalataim!
OK, Milyen routert topik!
-
-
válasz
tPedro_ #12858 üzenetére
Nem mérte az, hidd el! Régebben próbáltam én is többször, és ahogy mondtam is, 35-40Mbps a plafon! Itt egy WRT54G v2.2-es mérése Tomato-val...
Illetőleg még annyit ehhez, hogy a speedtest néha mutat baromságokat! Nekem is mért már a 60-as netemmel, és a 100-as portot laptopommal 120-130Mbps-t! Ezért ha pontosabb értéket akarsz, akkor valami ilyen nagyobb file-t kell tölteni, lehetőleg több, ~4-5 szálon, így megkapod a valós teljesítményt!
-
-
válasz
Impair1980 #12840 üzenetére
Hurrá, gratula! Egyébként melyik Tomato-val próbálkoztál?
-
válasz
Impair1980 #12837 üzenetére
Akkor lehet csak a JTAG maradt... Keresd meg Wind-Storm fórumtársat, hátha van még ötlete, vagy tud segíteni a JTAG-olásban!
-
válasz
Impair1980 #12835 üzenetére
Akkor megeshet, hogy le tiltva benne a "boot wait", ez esetben meg JTAG kellene hozzá!
Még azt nézd meg, hogy ha a fentebb említett fix IP beállítás mellett (átjáró nem kell, csak IP és maszk) ha indítasz egy folyamatos pingelést parancssorban...
ping -t 192.168.1.1
...és ennek indítása után dugod a 220-ba a routert, akkor sem válaszol, mondjuk az elkövetkezendő fél, egy percben, egyszer sem?
-
válasz
Impair1980 #12833 üzenetére
Szia!
A TFTP-t úgy próbáltad, hogy a parancs kiadása után indítottad a routert?
-
válasz
Impair1980 #12831 üzenetére
Akkor meg inkább próbálkozz tftp-vel fw-t flashelni, lévén cfe-s linksys, mennie kell neki!
-
válasz
Impair1980 #12829 üzenetére
Én sem írtam egybe!
Hát neked ott linux nevű partíció van, tehát lehet...
mtd -r write /tmp/original_firmware.bin linux
lesz a jó parancs, de nem vagyok profi OpenWrt-s, így inkább kérdezd meg ezt az OpenWrt topikban, nehogy taccsra vágd a routert, ha hülyeséget mondok!
-
válasz
Impair1980 #12827 üzenetére
Mit válaszol a cat /proc/mtd parancs?
-
válasz
Impair1980 #12825 üzenetére
-
válasz
Impair1980 #12823 üzenetére
Igen, a trunkban nincs LuCI! És neted van rajta? Ha DHCP-s a szolgáltatás, akkor elvileg kell, hogy legyen!
-
válasz
Impair1980 #12821 üzenetére
Szia!
Meg tudod mondani pontosan, linkkel, hogy melyik OpenWrt van rajta?
jffs2, vagy squashfs verzió? Egyáltalán van benne LuCI (webes felület)?
-
válasz
kingpython #12815 üzenetére
Nyilván van egy tűzfal (védelmi), funkciója is, de ha nem is használsz routert, azért még el lehet lenni anélkül is! Kell normális tűzfal és antivírus program a gépre, ami mondjuk routerrel együtt is elengedhetetlen!
-
válasz
kingpython #12813 üzenetére
Hát igen, de kétlem, hogy sokan vennék is ennyiért! Vagy aki veszi, az igencsak tájékozatlan a témában!
-
válasz
kingpython #12811 üzenetére
Ez attól is függ, hogy hol hirdeted meg, egyrészt milyen weboldalon, másrészt mennyi a konkurencia! Sajnos sokat már nem, mert bár tényleg remek darab, nekem is van egy tartalék gyanánt, dehát eljárt felette az idő! Többen hirdetik 6-8-10k-ért, szerintem az életbe nem fogják eladni! 4k köré tenném a reális árát legfeljebb!
-
válasz
kingpython #12809 üzenetére
Hát igen, a net előfizetéssel párhuzamosan a routert is illik fejleszteni!
-
válasz
kingpython #12807 üzenetére
Szia!
Csoda, hogy annyit is átenged! Leginkább csak 30-35 közt szokott... Ez a router nem Fiber Power nethez van tervezve!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
#85290240 #12788 üzenetére
Szia!
Ami neked kell, azzal tele van az internet...
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11794-11794.html
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11825-11825.htmlhttp://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Recover_from_a_Bad_Flash
http://wrt54gl.wordpress.com/wrt54gl-debrick/ -
válasz
Atos23 #12786 üzenetére
Szia!
Én személy szerint például a Shibby féle Tomato-ra esküszöm, de ez ugye mindenkinél más és más...
-
-
-
-
-
-
válasz
flash- #12770 üzenetére
Szia!
Igen, elméletileg ki lehet használni! Azért elméletileg, mert WiFi-ről beszélünk, és ha mondjuk a router egy-két vasbeton fal túloldalán van, vagy éppen a sajátodon kívül van még 23 másik zavaró WiFi hálózat, akkor egyáltalán nem biztos! De átlagos körülmények közt minden tovább nélkül, mivel az elérhető maximális sebesség valahol 22-25Mbps körül van WiFi-n, ami több, mint duplája a 10Mbps ADSL sebességének!
Nem, a routert nem érinti az ADSL kapcsolat ezen rétege, azt a modem intézi!
-
-
Szia!
Elvileg meg lehet, gyakorlatban sosem próbáltam ezen a típuson! Ezekkel a Tomato-kkal próbálkozhatsz, vagy pedig DD-WRT! Természetesen webes felületen van ez a funkció, csak nem minden HW támogatja...
tomato-ND-1.28.5x-112-VPN.trx
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-112-Mini.trx -
-
-
-
válasz
Orionk #12755 üzenetére
A tartománya 192.168.1.1 és 192.168.1.254 közé esik! 192.168.1.1 a saját címe, és a DHCP tartománya is többnyire ezt követő részbe szokott esni, ebbe pedig nem lenne szerencsés betenni a másik eszközt, nehogy ütközés legyen a vége, ezért ajánlottam a legtávolabbi, és utolsó cím lévén könnyen megjegyezhető 192.168.1.254 címet, de ha ez neked nem szimpatikus, akkor választhatsz másikat is, 192.168.1.2 és 192.168.1.254 közt!
-
-
-
-
-
-
válasz
Orionk #12737 üzenetére
Egyszerűbb, ha az egyik LAN portjába dugod a Linksys-nek is, de előtte az IP címét állítsd át ugyanabba a tartományba, ahol a másik router van! Tehát, ha az mondjuk 192.168.1.1, akkor a Linksys legyen 192.168.1.254, illetőleg a DHCP szervert kapcsold ki benne, az IP címeket majd a fő router ossza ki! Nagyjából ennyi, esetleg a WiFi-t beállítod még tetszés szerint, csatornaszám, SSID, stb... Természetesen szükség szerint a Linksys fennmaradó LAN csatlakozóit is használhatod!
-
-
-
-
-
-
Oké rendben, de ezt miért nekem magyarázod? Én írtam rá tán, hogy 16dBi? Nem! Vagy esetleg én át tudnám írni? Nem! Egyet tudok tenni, ha leírod nekem, hogy nevezzem a linkelt antennát, akkor úgy fogom nevezni! Engem nem kell győzködnöd, én értem, és egyetértek az érveléseiddel, de tenni nem sokat tudok az ügyben!
-
Ez így van, de valahogy csak nevezni kell... És ha az van odaírva, akkor nevezzük úgy! Azt sokkal hosszabb lenne leírni, hogy a 16dBi-snek titulált 6,2dBi-s antennák! De mindegy is, ha nem is 16dBi, azért valami halvány esély csak van rá, hogy jobb lesz mint a gyári 10cm-es antenna! Ha meg nem, akkor még mindig meg lehet hirdetni az aprón!
-
válasz
sziku69 #12711 üzenetére
Én sosem próbáltam, igazából nem is nagyon használok WiFi-t, de elméletileg DD-WRT-ben is meg lehet oldani! Sőt még a Gargoyle is tud repeater módot!
-
válasz
sziku69 #12707 üzenetére
Szia!
Tomato-ban sajnos alapból nincs repeater mód! Bár WDS van, de ahhoz erősen ajánlott, hogy a WDS háló minden pontja azonos hardver és szoftver legyen, különben csak a probléma van vele! Na most ha megfelelő hardver verziójú a routered, akkor létre tudsz hozni virtuális AP-t, így tulajdonképpen össze lehet rakni azt a repeater-t, de nekem nem túl jó ezzel a tapasztalatom! Bár napi szinten nem használok WiFi-t, így csak kíváncsiságképpen játszottam ezzel, de hol tudtam csatlakozni, hol nem, szóval a WiFi-hez híven elég szar volt! Persze próbálkozni azt lehet, ha gondolod, de én sokkal inkább egy méretes fúrót keresnék, és lehúznám az UTP kábelt a felső szintről!
-
válasz
zozo2001hu #12705 üzenetére
Igen, ha DMZ-be teszed, vagy a szükséges portokat forwardolod a Linksys IP címére, akkor igen! Bár ha Switch módba teszed a Linksys-t, akkor a DMZ nem szerencsés választás, mert ilyenkor bukod a Tomato tűzfalát, vagyis célszerű eldönteni, hogy Switch mód, vagy DMZ jön jobban!
-
válasz
zozo2001hu #12703 üzenetére
-
-
válasz
Zax1231 #12699 üzenetére
Szia!
Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a Pirelli-t át tudod kapcsolni Bridge módba! A T letiltotta a CISCO-ban is ezt a funkciót... Ettől persze még össze lehet kötni a Linksys-el, de dupla NAT-od lesz, mert a Pirelli is marad router is!
Vagy másik megoldás, hogy teszel egy Tomato-t a Linksys-re, és átkacsolod Switch módba!
-
-
-
-
-
válasz
matyi19 #12683 üzenetére
Szerintem sajnos simán lehet hardveres eredetű is a hiba! Akár táp, akár egy kondi, stb... Nem tudok mit mondani rá! Ha van csere alkatrészed akkor ezeket tudod még megpróbálni, egyéb esetben passz! Mondhatnám, hogy még próbáld meg a 2.6-os kerneles firmware-t, de én sem hiszek benne, hogy ettől megjavulna!
-
-
-
-
-
válasz
matyi19 #12668 üzenetére
Passz... Melyik fw van rajta? Ha nem a legújabb 112-es, akkor tedd rá azt, reset-eld le, és állítsd be! Ugye nincs tűző napon, ablakban a router?
-
[RELEASE] v111-EN
Changelog
- Some fixes in NETFILTER – thx Victek
- VLAN: Correct ID for RT-N66 allowing VLAN and tagged network – thx Victek
- Add support for newer flash chips in latest RT-N66U hardware revision – thx RMerlin and Victek
- All K26 and K26RT-N builds are compiled using new/fixed toolchain
- ACCESS RESTRICTION: use string module instead web module (https is blocked now – facebook for example)
- pairNIC DDNS service – thx Andy
- Stealthmode and mymotd – some improvements – thx Monter
- Busybox 1.21.1 update
- Add optware-install.h script to Tomato – just mount drive to /opt directory and run „optware-install.sh”. That`a all.
- Transmission: update to 2.81
- RT-AC66u – Enable 5GHz radio (b/g/n max 450Mbps only at the moment) -
-
-
-
-
-
Mondjuk nekem WiFi-ből egy is sok, lehidalnék, ha napi szinten ilyen dupla, meg tripla WiFi hidakon át kellene neteznem! Ez bizonytalan mint a kutya vacsorája, viva utp kábel!
-
-
-
Tehát mind mondtam, ehhez Shibby Mod kell! Az még nem derült ki, hogy ezt használod, vagy valami másikat, de például a Jonathan Zarate féle eredeti Tomato-ban nincs ilyen funkció! Ha ez van fent, akkor miután beállítottad a wireless kliens módot, és csatlakoztál a másik routerre, az Advanced -> Virtual Wireless alatt létre kell hoznod egy virtuális AP-t, és azon keresztül már tovább tudod osztani a netet!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Medence topik
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Mobilhasználat külföldön
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged