Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Csicsikov #3402 üzenetére
A kollégám is ezt a fejet vette. Eddig nem panaszkodott rá. Szerintem jó az a fej. Itt is vannak a fórumon, akik ilyet SBH-300-at vettek. Találkoztam vele a fotósboltban is. Szerintem teherbírásához képest elég kompakt, és a súlya is jó.
Ami nekem nem tetszett rajt, hogy egyedi cseretalpa van. Igazán rakhattak volna rá Arca Swiss foglalatot, és akkor nagyon tutti lenne. De ez csak azoknak gáz, akiknek több eszközt kell össze-vissza használni, és jó, ha mindegyiken van cseretalp.
(#3403) raczger: ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem igaz. Ennyi pénzért kb egy normális cseretalpat kapsz. Ami tartós, annak ára van.
-
kiskornel
addikt
válasz
Csicsikov #3396 üzenetére
Csillagjárós képekhez, tekintve, hogy széleslátószög kell, nem fog a teherbírás igénye se az egekbe szökni.
Két alternatíva van:
- drága, stabil, súlyos állványt veszel. Ez multifunkcionális, és bárhogy felállíthatod, akár teljes magasságában is kihúzhatod a lábait. Kisebb szellőktől nem ijed meg, de nagyobb szélfúvás már életlenséget fog okozni. Könnyen, kényelmesen lehet vele dolgozni.
- olcsó, de még biztonságos állvány: nem szabad kihúzni a lábait, a földhöz közel kell tartani a súlypontját, amennyire csak lehet. Kényelmetlen, nehézkes a használata, de mivel földközelben lesz, nem fog bemozdulni ez sem. Viszont jó vezérlőt kell venned (programozható távkioldót) Multi expo esetén, ahányszor a vázhoz hozzányúlsz, annyiszor fog elállítódni a képkivágás. Drága cucc esetében is berezeg, ha kajtatod a váz gombjait, ugyanakkor a rezgés elültével a képkivágásod ugyanoda áll vissza, ahol volt.
Sztem elég egy 3-4kg körüli teherbírás, ha csak ilyen célra akarod használni.
Én a drága opciót javaslom. Éjszaka elég nehéz a keresővel kajtatni, képkivágást ellenőrizni.
Jók a Manfrotto cuccok 055 széria 190-es széria; Giottos ritka, mint a fehér holló.
Induróból a drágábbak a jobbak; Vanguard nagyon ingadozó. Eddig Alta+ (ez a fejjel együtt kombó) sorozatból láttam 1 db-ot, ami faxa volt remegésre. Még az Alta csúcsmodell kocsonyaként remegett.Fejnek meg gömbfejet ajánlanék. Nem kell az a húdenagy pontosság, inkább a megbízhatóság. Márkás cuccból 6-8kg, kevésbé márkásból jobb a 10-15kg teherbírás.
Most visszaolvastam. Tamron 70-300 miatt csak a drága opció ajánlott!!! Fejből is csak a 10kg fölötti!
Más. Én egy ilyenen gondolkodok a súlyos cuccaim mellé kirándulásokhoz: http://www.tripont.hu/termek/manfrotto_294_carbon_allvany_kit_gombfejjel_rc2_cserelappal/mnomk294c3-a0rc2#desc
-
cattus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm 1.4 GM
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest