Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz Csicsikov #3396 üzenetére

    Csillagjárós képekhez, tekintve, hogy széleslátószög kell, nem fog a teherbírás igénye se az egekbe szökni.
    Két alternatíva van:
    - drága, stabil, súlyos állványt veszel. Ez multifunkcionális, és bárhogy felállíthatod, akár teljes magasságában is kihúzhatod a lábait. Kisebb szellőktől nem ijed meg, de nagyobb szélfúvás már életlenséget fog okozni. Könnyen, kényelmesen lehet vele dolgozni.
    - olcsó, de még biztonságos állvány: nem szabad kihúzni a lábait, a földhöz közel kell tartani a súlypontját, amennyire csak lehet. Kényelmetlen, nehézkes a használata, de mivel földközelben lesz, nem fog bemozdulni ez sem. Viszont jó vezérlőt kell venned (programozható távkioldót) Multi expo esetén, ahányszor a vázhoz hozzányúlsz, annyiszor fog elállítódni a képkivágás. Drága cucc esetében is berezeg, ha kajtatod a váz gombjait, ugyanakkor a rezgés elültével a képkivágásod ugyanoda áll vissza, ahol volt.
    Sztem elég egy 3-4kg körüli teherbírás, ha csak ilyen célra akarod használni.
    Én a drága opciót javaslom. Éjszaka elég nehéz a keresővel kajtatni, képkivágást ellenőrizni.
    Jók a Manfrotto cuccok 055 széria 190-es széria; Giottos ritka, mint a fehér holló.
    Induróból a drágábbak a jobbak; Vanguard nagyon ingadozó. Eddig Alta+ (ez a fejjel együtt kombó) sorozatból láttam 1 db-ot, ami faxa volt remegésre. Még az Alta csúcsmodell kocsonyaként remegett.

    Fejnek meg gömbfejet ajánlanék. Nem kell az a húdenagy pontosság, inkább a megbízhatóság. Márkás cuccból 6-8kg, kevésbé márkásból jobb a 10-15kg teherbírás.

    Most visszaolvastam. Tamron 70-300 miatt csak a drága opció ajánlott!!! Fejből is csak a 10kg fölötti!

    Más. Én egy ilyenen gondolkodok a súlyos cuccaim mellé kirándulásokhoz: http://www.tripont.hu/termek/manfrotto_294_carbon_allvany_kit_gombfejjel_rc2_cserelappal/mnomk294c3-a0rc2#desc

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák