-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Tikakukac #23635 üzenetére
En kifejezetten problema megoldasokkal foglalkozok, ezert kikell tartanom a hatarokon tul is. Csak ezert nem repult meg.
Kb az elso 7-9 layernel van problema. Mintha ezek lapitottak lennenek.
Ha van a nyomtatott targyban egy support resz ahova roofot teszek, megint ugyan az lesz a gond par layeren keresztul.
A sarkokkal nincs gondom, meg ax extruder is kinyomja a pontosan 100mm-ert. -
fape
senior tag
válasz
Tikakukac #23596 üzenetére
Ma ilyen wiki megosztós napot tartok
Dunning–Kruger-hatás
-
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #23500 üzenetére
Mondjuk ezt én is tapasztaltam a Satsana bloweres verziójánál. 100%-on hajtva a ventilátort szétválnak a szálak ahol nincs alátámasztás de 70%-on hajtva sokkal jobb. Valószínűleg a gyári ventilátorral jól működik 100%-on is de a blower a nagyobb légszállítás miatt túlhűtheti.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #23500 üzenetére
Nem a venti a problema gyokere, mert a fentebbi retegek tokeletesen osszetapadnak neki 100% venti mellett is. A problema csak akkor van amikor bekapcsolja a ventit.
(#23503) zsolti_20: Van nehany:
- alacsonyabb bed homerseklet
- nem nulla, de minimalis venti fordulatszam mar a legelso regegnel is
- szoftveres kompenzacioAz elso kettovel erdeme kezdeni a fenti sorrendben, ha nem javul.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Tikakukac #23448 üzenetére
Itt is kell tökölni az első réteggel. Legalábbis a mesh-sel megszívattam magam. Igazából nem is kellene, de ha már lúd!
Lagrange nem szereti a sűrű mesh-t.
Még kell egy nozzle scrubber, hogy tutira ne legyen maradék filament a nozzle hegyén, így biztosan jó lesz az offset.Mondjuk ez a kalibráció és a kitanulás része.
Bicubic logika mellett egységes lett az első réteg, most viszont túl közel van a nozzle.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #23224 üzenetére
Ez nem fingreszeles, csak hulyeseget irsz. A potmeter beallitasi tartomanya miota gyengeseg?
Komolyan nem tudom miert kell egy egyszeru kerdesre kotoszkodnod. Azt kerdeztem mennyi a tartomany, ha nem tudod ne valaszolj, vagy ird, hogy nem tudod, ne azon lovagolj, hogy hogyan merem megcsinalni vagy milyen biztonsagos. Ha az erdekel, majd megkerdezem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #23209 üzenetére
35V-os kondikat kapott a kimenetre, szoval azert nem kell attol felni, hogy a feszultseg emelesetol kigyullad, de meglepodnek, ha barmeddig lehetne emelni. A trafo attetele igencsak korlatozza a lehetosegeket.
Az elektronikaval sporolas es a mechanikaval sporolas azert messze nem egyforma ha a kockazatokat nezzuk. Egy nagyobb kimeno feszultseg hullamossagtol meg nem dol ossze a vilag, mig egy szar csatlakozotol akar igen.
Az, hogy hanyan cserelik le nem szempont, a 3d nyomtatosok tabora az audiofilekhez hasonlito. A dolgok felet mendemondabol es hiedelmekbol meritik.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #23207 üzenetére
A rajta levo poti es a kis mertekben allithato feszultseg a tapba beletervezett dolog, ami szabadon allithato. Meg sosem volt olyan ipari tapom ami azert ment volna tonkre, mert beallitottam a feszultseget.
A problema az, hogy nem talalok adatlapot amin rajta lenne, hogy milyen tartomanyban allithato.
A csatid meg szeteghetett amiatt is, hogy klon volt es a szar erintkezes miatti nagyobb atmeneti ellenallas miatt egett meg. Ez barmilyen szar csatival elofordulhat, a tapnak semmi koze hozza.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Tikakukac #22968 üzenetére
A lapért 45€ adtam+100km oda vissza utaztam érte.Ennyibe került volna a Creality lap is.Ennyit nekem megért,hogy nem kell heteket/hónapokat várni.És Amazonos vásárlás volt eleve ő is drágábban vette.+Ez mellé ami megfizethetetlen,hogy flashelte nekem a lapot.És az összes olyanban segített amit én nem tudtam volna.Pl tükrözve indultak el az X,Y tengelyek,Z-tengely menetemelkedés(mert Ender 5 nél 2 féle van),home offset-on is 180fokot kellett állítani,mert szemben a sarokban volt.Elmondtam a hibát,ő javította és elküldte nekem én csak felraktam.
És tényleg jó ez a lap,köszönöm annak aki ajánlotta!
Mondjuk utólag láttam hogy van SKR E3 DiP-es lap is az jobb lett volna az esetleges driver csere miatt.De nem baj állítólag megbízható ez a TMC2209.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Tikakukac #22951 üzenetére
Oké vannak drága gépek stb...De egyszerre nem tudok annyi pénzt kiadni érte.így meg lefoglalom magam és szerelgetek amit szeretek.
Nem érdekel,ha többe fog kerülni ezt veszem tanuló pénznek.
(#22955) tothferenc A PETG nyomtatása azthiszem megoldódott...Megjött a fém extruder azóta ég és Föld a különbség.És most főleg ezért (is) szeretnék új hotendet.Mivel a retract növeléssel a nyomtatás minősége nőtt,csak most a hotend el-el dugulgatott emiatt.Már 2x szétszedtem darabokra és rájöttem a hibára.
2-ik vagy 3-ik nyomtatásom volt mikor a sarkak feljöttek.Teljesen új volt a történet senki sem született úgy,hogy tudta mit kell csinálni ilyenkor.Énnekem úgy jött az egész,hogy FB kidobott egy használt Ender 3 nyomtatót jó áron...Azt majdnem meg is vettem.Aztán olvasgattam utánna és már Ender 3 Pro-t akartam.Aztán megint dobott egy hirdetést Ender 5-re és azért elmentem és megvettem.(mivel 200euró szerintem nem volt sok érte 3hónapos volt)így csöppentem bele az egészbe.Én nem az a fajta vagyok,hogy hónapokat meg éveket spórolgassak meg olvasgassak utánna mi kellene.Megveszem,ha tetszik ok,ha nem tovább adom.Egyszerűen nem szeretek várni az a halálom!
Most kb tudom mit akarok,időm van miért ragadjak le PLA-nál?Sajátot nem szeretnék építeni ez így jobb,hogy a gyárit felturbózom.A másik,hogy azért vannak az ilyen fórumok/csoportok,hogy megosszák az emberek egymással a tapasztalataikat stb.Ha ezek nem lennének,nem lenne hol utánnaolvasni vagy beszélgetni róla.
Oke, hogy mind a driver mind a lapcsere csak pozitivan befolyasolja a minoseget -tobbnyire- de inkabb egy jo szintezes, beallitas legyen eloszor.
Pont ezekben is jól jött a lapcsere mivel a gyári lapon nem volt Level Corners(mármint a Marlinban)funkció és manuálisan kellett mindig odanavigálni a hotendet az bed széleihez.Most csak egy kattintás.Gyorsabb az egész menü,gyorsabban reagál mindenre,SD kártyán is gyorsabban mozgok vele.A gyári az egy lótetű volt!Nagyon örülök,hogy a lapcsere mellett döntöttem,mert sokan kérdezték minek akarom cserélni,felesleges stb.(Igaz a fő szempont a csendesség volt)...Hát nem volt igazuk!
-
Saccco
nagyúr
válasz
Tikakukac #22953 üzenetére
Ha már Orbiter:
"The orbiter printing @ 200mm/s on my MachCube 2.1:
https://youtu.be/aZolOWtBbME"Itt van a [MachCube 2.1]
Magyar emberke műve mindkettő.
UI.: Egy Orbiter leszármazott Galileo ment teszt jelleggel egy Voron V2.4-en 300mm/s-cel.
-
DAni198
csendes tag
válasz
Tikakukac #22792 üzenetére
Honnan tudod hogy nem ilyen az összes? Hányan mérték meg?
Nekem is ilyenem van és a gyári szoftverrel én se mértem meg, örültem hogy működik. Viszonylag gyorsan raktam rá újabbat de ezzel meg pontos.
Ne kockát nyomtass hanem fektetett lépcső mintát és a lépcsőfokok "magassága" adja a valódi elmozdulást. -
DAni198
csendes tag
válasz
Tikakukac #22787 üzenetére
Mennyi most nálad az e-stepek értéke?
Két dolgot nem szoktak az emberek tudni ha te ezt tudod akkor tárgytalan.
Az egyik hogy ideális esetben minden külső méretednek egy picivel nagyobbnak kell lennie, de mindig ugyanannyival. Ez azért van mert a nyomtatófej nem hasábot nyomtat, kérdés hogy a szeletelő program ezt hogy kezeli, [link]
A másik hogy Ender3 esetén a bordásszíj nem párhuzamos a mozgástengellyel, az a része ami a kocsihoz van kötve, emiatt nem ugyanannyit mozdul a kocsi a szélekhez közeledve.
A kérdés megintcsak az hogy ez a hatás mekkora.A hiba hirtelen jelent meg vagy eddig sosem mérted?
Át kellene nézni a marlin konfigot hogy van e benne valami méret kompenzáció. -
DAni198
csendes tag
válasz
Tikakukac #22785 üzenetére
Az X, Y és Z tengelyeken az e-stepet nem kalibráljuk hanem a mechanikai áttételből számoljuk. Ezek stock Ender3 esetén 80, 80 és 400 step/mm értékek.
Kalibrálni akkor kell ha a mechanika valamelyik paramétere nem ismert, például az extruder bordáskerekének az effektív átmérője.
A kis kockád külső mérete pontosan akkorával lesz nagyobb mint a nagy kockáé, ennek is megvan a magyarázata.
Az alábbi moddal a bordásszíjak párhuzamosan fognak futni a mozgástengelyekkel, ez fontos:
[link] -
Saccco
nagyúr
válasz
Tikakukac #22763 üzenetére
[Voron V1.8 homing routine] - Azért választ, mert neked címzem.
-
Ptech
addikt
válasz
Tikakukac #22770 üzenetére
A 20mm-es kalibrációs kocka (ha egy dologra gondolunk) az egy réteg, nem? Szóval kb vase mode.
Arra akarok kilyukadni, hogy egy réteg lehet, hogy pontos lenne nagyobb modelleknél is, de az extruder "elmaszatolja" vagy szétnyomja az anyagot, amikor a perimetert húzza.Mi történik, ha a 20mm- es kockát felnagyítod 200mm-esre, és úgy nyomtatod ki?
Másik filamentet próbáltál már? -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #22768 üzenetére
Esetleg egy teszt modelt és az általad slicerrel készíttett gcode-ot tegyél ki valahová, és esetleg más is ki tudja próbálni.
Mert, ha jól értem a közvetlenül kiadott valamekkora utazás lemérve tényleg annyi. Szóval esetleg valami kompenzálás vagy valami más varázs lehet még slicerben, amit rászámol a valós használatkor. Nem tudom létezik -e olyan gcode megjelenítő, amiben látszódhatna a valós méret. Lehet már ott is kibukna, ha a szeleteléstől lett kisebb. Tán csak nem az anyag zsugorodik akkorát.
Ha régebbi a gép, lehet gyári fw-ből is jött ki újabb. Ha jól emlékszem a régen pl creality-nél sem volt hővédelem és hasonlók bekapcsolva. Az újabb verziónál figyelni kell arra, hogy mit tud, mert a kis flash miatt van, hogy egyik változat tud egyfélre képességet, a másik meg másikat (pl bl touch támogatás).
A frissítés nem gyárira kalandosabb azt hiszem a bootloader hiánya miatt.
Egyébként hogyan próbáltab beállítani, hogy jó legyen a méret? Ha jól emlékszem írtál olyat, hogy ha nagy jó, akkor a kicsi pontatlan. Steps per milimétert állítottad? Vagy hogyan?
Ha esetleg próbáltál gyári visszaállítást a boardon... meg persze menteni is kellhet állítás után, különben áramtalanításkor elfelejti.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #22757 üzenetére
lehet én értem félre, de nem arról beszélsz, hogy x tengely mentén (vagy y) minél nagyobb dolgoz nyomtatsz, annál pontatlanabb?
Ha a közepén pontos a pici teszt, de a nagy teszt nem pontos, akkor lehet nem a méret a baj, hanem a pozíció. Az asztal széle felé lehet nem ugyanakkora egy lépés, mint az asztal közepén. Esetleg valami szíj vezetési probléma.
régebben nézegettem például, hogy sokszor a nyomtatófej kocsijának rögzítésekor nem párhuzamos a körbemenő szíj két fele, hanem a kocsi rögzítésse a sík felett van. Ami a munkaterület széle felé haladva szerintem muszáj, hogy befolyásolja a pontosságot. Csak gondolom nem akkora a különbség, hogy bárki nagyon foglalkozzon vele. Lehet hogy jobb minőségű szijjal ez még jobban kijön, mint a nyúlékonyabb gagyibbakkal.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #22753 üzenetére
Van eleg nyomateka a fejnek? Aramkorlat rendben van? Nem esik vissza a tapfeszultseg?
Oszcilloszkopra kene vagni es megszamoltatni vele az impulzusokat, hogy ugyan annyit ad-e ki a vezerlo nyomtatas kozben es sima mozgatas kozben. Vagy esetleg optocsatolo+arduinoval megszamolni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #22737 üzenetére
Szij altal bezart szog miatt nem linearisan mozog a kocsi. Esetleg akad valahol. Linear advance vagy egyeb mozgasoptimalizacio bugja.
Szerintem kezdetnek hasonlitsd ossze a fejmozgatast es az extrudalast ket pont kozott, igy kiderul, hogy milyen esetben jon elo a hiba. Ha fejmozgatasnal nincs hiba, akkor nem mechanikai eredetu lesz, hanem valami szoftveres.
Ha XY tengelyen egyforman lep fel a hiba, akkor inkabb szoftveres lesz.
Milyen anyaggal es milyen bedre nyomtatsz? Nagyobb kamra homersekletnel mar szamit a hotagulas, de a te ertekeid nagyjabol egy nagysagrenddel nagyobbak, mint amit az okozna.
-
DreaD88
tag
válasz
Tikakukac #22680 üzenetére
Köszi a linket!
Eddigi tapasztalatok, hogy jó masszív, merev, nagyon csendes (előtte ender 3-am volt).
A pálca nem a legsíkabb, jó lenne ha az autoleveling működne faszán, mesh bed leveling, ilyesmi. A hotend teljesen jó, a dugulást (befelé és kifelé is tapasztaltam). De az user error részben, mert rendesen be kell nyomni a tefloncsövet, mert fennakad az átvezető torkon. Onnantól kezdve viszont semmi panasz rá.
Viszont gyakorlatilag még csak extrudálni tudtam vele, mert a gyári firmwaret felülírtam és azóta szar:
- a Z leveling iszonyat gyors akkor, amikor a nyomtatáshoz homeba megy a három tengely és süllyeszti a tálcát
- valamint valamiért nyomtatáskor vagy 10-15 mm-rel a nozzle alá engedi a tálcát (a szintezés jó, auto home-ban a megfelelő helyen, a tálcával egy szintben van a fúvóka vége).
Szóval ami most megmenthetne engem a teljes őrülettől az az, ha megoldódna a firmware probléma.
Please valaki help, hogyan tudok marlin fw-t rakni Robin 32bit-es lapra, sapphire plus nyomtatóra?
Te csak tervezed a megvételét, vagy már úton van? -
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22674 üzenetére
Teljesen mind1 hogy milyen nyomtató, ha ezt a hangot produkálja a motorvezérlő, akkor ki kell cserélni TMC2208 vagy TMC2209-re. Ha valaki olyan verziót kapott ami halk, akkor nincs miről beszélni. Ahogy Reéb videójában is ott van ez a hang, szóval érdemes cserélni. Ennyi.
-
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22672 üzenetére
Motorvezérlő csere után: Ilyen volt és Ilyen lett.
Ez a haverom gépe, de nekem is ennyire elhalkult. Csak azért linkeltem, hogy tényleg egy dologról beszélünk, vagy valami másról.
-
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22667 üzenetére
Nem tudom mit erősködsz, hiszen én is tapasztalatból mondom, hogy a frekvencia sípolós hangot a TMC2208 oldja meg nem a damper. Nagyon más dolog a kettő. Én kimondottan arról az idegesítő vinnyogó hangról beszélek ami számtalan videón ott van, csak te nem akarod megérteni. Persze, a teljes csendhez sok minden mást is cserélni kell, mint pl ventik stb de az egy más kérdés. Ha pl külön helyiségben volt a nyomtató, ez a frekvencia hang akkor is kihallatszott, a venti hang az annyira nem, mert más frekvencián szól. Persze a venti hang is idegesítő ha egy helyiségben vagyunk a nyomtatóval.
-
-
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22663 üzenetére
Nem alaplapcseréről volt szó, azzal max a 32bitet lehet elérni plusz wifi és plusz tengelyek (+Z). Mondjuk azok is fontosak lehetnek ha kell. A motorvezérlő oldja meg a vinnyogás megszűnését, mert pl a TMC2208 "kiegyenesíti" a frekvenciát tehát nem lesz vinnyogó hang. A damper az a rezgés ellen jó, de szerintem az nincs jelen minden esetben, attól függ hogy lett összeszerelve a váz stb. Ha meghallgatod azt a Reéb videót, ott egyértelműen frekvencia hang van, azt csak motor vezérlő cserével tudod megszüntetni.
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #22660 üzenetére
De értsd meg nem csak a Z tengely vinnyog. Gondolom Chep tesztjeit elfogadod ő aztán keni vágja az Enderek világát. . Nem változtat semmin csak alaplapot cserél amin már TMC 2208 vezérlő van . Nálam a régi 1.1.4 es alaplap volt azon még nem ez volt.
Nem variál nyomtatni kezd ugyan azokkal a beállításokkal. Régi alaplap, az új vezérlős. De találni sok-sok összehasonlító videót mindenhol dicsérik a halkulást és sok helyen a nyomtatási minőség javulását .
Nekem is majd egy éve van meg az Ender 3 pro durván zajos volt míg hozzá nem nyúltam, emlékszem honnan indultam.. Nem placebo az új alaplap.
De ahogy nézem meggyőzni nem foglak erről, lezártam. -
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #22645 üzenetére
Én korábban a z motor alá is tettem dampert
Legutóbb, amikor áttettem a motort fentről lentre, akkor hagytam ki.
dugesz77: az a lényeg, hogy a motor önmagában nem nagy felület, nem tudja a rezgéseket a levegőnek olyan hatékonyan átadni. Az, hogy nincs fém-fémmel közvetlenül összeszorítva, hanem van egy merev gumilap köztük, az megakadályozza, hogy a váz átvegye a rezgést. És a váz az, ami a nagy felületével hangossá teszi ezt alapból.
Persze, a modern driverek ügyesebben vezérlik a motorokat, így azoknál nem kell ilyen trükk. De meglepően nagy a különbség a damperrel is. Eléggé szubjektív módon, de úgy tudnám talán megfogalmazni, hogy a fapados driverrel is tizedére csökkenti a zajt a damper. A tmc meg még annak is a felére.
De igazából most mindegy is, mert akinek nincs otthon, az kínából nem biztos, hogy most meg tudja kapni bármelyiket. A postai fennakadások miatt semmit nem mertem rendelni egy hónapja.
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #22641 üzenetére
Sajnos ez a hang folyamatosan hallatszik nyomtatás közben is.Itt talán jobban hallható.
-
dugesz77
őstag
válasz
Tikakukac #22632 üzenetére
Az a "baj" a damper nem szűri ki magasfrekis motorvezérlés hangjait. Erről beszélek. Nekem megérte minden forintját (30$ alatt volt) tudom indulhattam volna 32bit fele is. Az a baj túl kényelmes vagyok.
-
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22629 üzenetére
Nem tudom milyen az Ender 3, de a Kosselben az A4988 vinnyogott. Itt egy videó a különbségről, igaz hogy ez nem Kossel de ez most mellékes.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #22537 üzenetére
Nekem csak az a bajom a corexy-nal, hogy lekorlatozza a bed meretet. Egy 400-as minimum jo lenne, arra meg mar a voronosok sem javasoljak.
Bar mar arra is gondoltam olcso megoldaskent, hogy osszetoldok ket ender 3-mat es akkor lesz egy 235*470-es asztalom, az meg minimalis penz es szerelesi munka -
Joshi
titán
válasz
Tikakukac #22529 üzenetére
Én is onnan vettem, kíváncsi leszek milyen. Sajnos még nem jött meg Aliról a fűtőszálam, addig pihi van.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #22524 üzenetére
Creality ultrabase van neked? Az honnan mennyi volt?
Szerintem nekem azert tepte meg mert felcsiszoltam durva csiszoloval h jobban tapadjon minden, es meg lehetett feszultseg az uvegben, vagy fene tudja. Mondjuk felcsiszolni nem sikerult igazan, vannak rajta halvany karcok, de ennyi.
-
energy4ever
addikt
válasz
Tikakukac #22516 üzenetére
+1
Minnel tisztabb az uvveg, annal jobban tapad ra a cuccos!
Clin helyett mondjuk a fektisztito jobb lehet, de kinek mi.
Tikakukac: Te csak PLA-t nyomsz uvegre, vagy mas anayagot is? Volt mar itt olyan akinek feltepte a targy az uveget mikozben hult ki. (ABS, PETG) Nalad mik a tapasztalatok? En nekem az elso uvegem van a nyomtaton(amit adott az elozo tulaja), de en csak PLA-t tolok arra. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Tikakukac #22513 üzenetére
Asszem tényleg bekell szereznem ilyen üveget!
Nekem sima 3mm üveg van,de mindig azzal szopok,hogy feljön.Mostmár nem mert ragasztó stiftet használok.
Am beszereztem,ilyen infra hőmérséklet mérőt.Az pontosabb adatokat mutat.Majdnem megegyezik a felület hőmérséklete a kiirt adatokkal.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Tikakukac #22510 üzenetére
Én is hasonlóan...200-205/65 az első réteg hűtés nélkül.Aztán 200/50-55(mikor hogy) hűtéssel.Szóval a bed az stimm...De a 90 meg 115fokos bed PLA-hoz nekem fura..
FB csoportban meg azt mondták,ha ragasztó stiftet használok fűtés se kell...Bár azt nem próbálnám ki.
(#22511) energy4ever Nálam kell a ragasztó,mert nem akar megmaradni üvegen...Pedig már mindent kipróbáltam amit ajánlottak.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Tikakukac #22473 üzenetére
Lehethogy az lesz!Sajnos én nem kaptam meg hozzá a gyári mágneslapot sem. :/ Egy vágott üveglap van rajta 3mm-es.Tudnál linket adni milyen az?Na meg azt olvastam,hogy valami rossz szkenner üveglapjából kell vágatni,az biztos sik.Mert mintha ez az üveglap ami rajta van se a legjobb.Észrevettem hogy a sarkai magasabban vannak egy hangyaf*sznyival..
-
Thorus
aktív tag
válasz
Tikakukac #22455 üzenetére
[Trinox60] az egyik hazai bolt ahol igen olcsón adják. [Alucentrum] a másik bolt amit találtam.
Ali-ról [ebből] a boltól rendeltem mert egyszerre 4db van egy csomagban és én 60centis darabokból raktam össze a gépet aminek a csomagára ráadásul 22Euro alatt van és ingyen posta.
Amúgy vannak [komplett vázak] is és némelyiket ráadásul EU valamelyik országából küldik. -
Saccco
nagyúr
válasz
Tikakukac #22415 üzenetére
Én nem beszélnék rá senkit egy Voron-ra se. Ha nem akarod, hogy legyen nem lesz belőle semmi.
Nem csak nyomtatni kell. Farigcsálni, fúrni, építeni, bekábelezni (230V is!), ha ez minden készen van, akkor a szoftver oldalt is fel kell pattintani. Utána már csak kalibrálni kell...
A nyomtatás is meg van szabva ABS vagy ABS+ a hivatalos ajánlás szerint. Van néhány ASA gép is már, illetve van CF PETG. A sima PETG és PLA gépek meg könnyek között halnak el, amikor valaki megpróbálja. -
Saccco
nagyúr
válasz
Tikakukac #22409 üzenetére
A darabszámok nem pontosak a sourcing guide-ban. A BOM alapján kell megcsinálni a kalkulációt.
Amúgy itt a bejelentés, ha érdekel:
Voron V1.8 Announcement
https://youtu.be/ZkaDYKmojBE?t=887 ~34 minutes long
- 250x250x250 and 300x300x250 spec
- Fully enclosed build volume
- Fits 250mm build plate in same footprint as 230mm V1.6
- Replaces 8mm linear rail XY system with V2.4 style gantry
(MGN9 rails, Direct Drive A/B, etc)
- Supports Afterburner with all variants (bowden, direct drive, V6,
Dragon, Mosquito) - Electronics Enclosure accessible from back of printer w/ DIN mounting - High voltage under printer, Low voltage on back
- SKR Controller, TMC 2209 drivers, 24V
- Release over the next few weeks
- Target BOM cost ~$750-1000A BOM Cost so-so amerikai túlzás, néhány helyi drága cuccot számolnak bele.
szerk.:
A Franken Voron-t pont az követte el, aki ebben a videóban bemutatja az 1.8-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged