Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
LCD
csendes tag
Hali!
Szerintetek milyen kari jó 10000 Ft max határral?
FX 5500, vagy inkább Ati 9250?
Vagy legyen más?
(nem az én gépemhez kell)
[Szerkesztve] -
Dr.Én
veterán
Hali
Szerintetek érdemes venni X1950Gt-t AGP-ben?(nincs lovém átállni PCI-E-re)Ezzel azárt kihuzom 1 max 2évet játékok terén.(mert nem minden játékot adnak ki Dx-10re,szerintem)
Elöre is köszi -
Alpachino
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Alpachino
üzenetére
Nem felülbírálom, csak józanul megítélem a tartalmukat. Gondolkozz:
Fuadék mindenki számára nyílvánvalóan megbízhatatlan banda (R600..lol).
Ennek ellenére készpénznek veszel egy általuk a megjelenés idejében az első szinte béta driverekkel készített tesztet. GG
Egyébként nem kell teszt hogy tudjam, 1650XT, ha tuning, ha nem.
Haver 76GS DDR3 kariját egy HIS iSilenceII 1650XT váltotta. Ég és föld.
Mindent fullon tolhat vele, Oblivion, Heroes5, CoH meg sem kottyan neki.
Hiába ment 600/1800on a 76GSe, meghasalt ezeken csúnyán. Ennyi. -
Alpachino
veterán
Nem áll módomban felülbírálni teszteket, mint ahogy neked sem. Egyet lehet tenni elfogadni, vagy sem.

Akkor mondjam azt, hogy az általad linkelt teszt hiteltelen számomra ?
Úgy látszik amit te linkelsz az mindig mérvadóbb, vagy ha a teszt az ATI-nak kedvez akkor korrekt, ha az NV-nak akkor selejt, ez pedig a te elvakultságod alapja.
Egyébként meg normál esetben az x1650XT szerintem is körberöhögi a 7600GT-t.
Ja és a te linkedbe, nincs húzva a GT.
-
Alpachino
veterán
válasz
Retekegér
üzenetére
Szerintem meg a hivatalos tesztek is hibássak beleértve a PH-s teszteket is, mert csak a ref. órajelű 7900GS-röl lehet mérési eredményeket látni dögivel, pl. sehol egy Galaxy7900GS, vagy egy INNO 7900Gs Ichill teszt.

De talán egy ilyen PH-s tesztet elvártam volna a sokak által közkedvelt Galaxy-rol.
[link] -
Petykafiam
csendes tag
Hello.
Hamrosan gépet újítok mihelyt meg lesz az érettségim. Az lenne a kérdésem hogy milyen VGA-t lehet kapni 20-25k-ért. Valami jó minőségű kari kellene ami egyaránt jó munkára és játékra. PCi-Express-es legyen és lehetőleg ATi de az nvidiás ajánlatok is érdekelnek. Előre is kössz. -
Alpachino
veterán
válasz
valentinho
üzenetére
Én már arra is gondoltam, lehet, hogy akarattal csinálják egyesek, vagy lusták visszaolvasni.

-
valentinho
senior tag
De ezt a kérdést minden nap felteszi szinte vki:7900GS vs. x1950pro
És mindig ugyan az a válasz...
-
Alpachino
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
Pont ezért írtam, hogy egy x1650XT-ért max. 27K-t adnék. Egyébként tényleg zuhannak az árak. januárban, még a 7600GS DDR2-t 33K-ért vettem.

-
Laybee
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
GALAXY GF7900GS SUPER 256MB vagy 1950pro a jobb? Többet nem kérdezek

-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Dr. Lecter
üzenetére
Pl. 7900GT... Kérdés, hogy mennyit szánsz VGA-ra.
-
Dr. Lecter
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a konfig milyen VGA-t tud kihajtani: s939 AMD A64 3200+
2*512MB Geil Value RAM
Msi K8nNeo4F
Előre is köszi a választ! -
athomi
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
én boltba gondoltam a 30k-t és akkor tényleg annyi az ára viszont ha itt ph!-en, akkor inkáb plusz pár k és egy x1950pro
-
athomi
veterán
30-ért nincs igazán jobb, de x1650XT-ből nem éppen a legjobb az asus
eddig a Club3D-ről hallottam a legjobbakat
a sapphire hajlamos aktív hűtése ellenére is a túlmelegedésre és halknak sem mondható
esetleg ha pesti vagy, akkor ez sokkal jobb egy x1650xt-nél, bár 3.5k-val drágább is[link]...mondjuk ilyen erővel még 3.5k és... -
Laybee
őstag
Sziasztok! 30ért szeretnék egy jó videókártyát. Asustól néztem ki XT1650, ennél van jobb?
-
athomi
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
linkeld már be kinél van 47-ért
-
MZsoltee
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
-
MZsoltee
veterán
válasz
valentinho
üzenetére
Hát... az x1950 széria jól sikerült az asusnak, de az lenne a legjobb ha topicjában kérdeznéd a tulajok tapasztalatait...
-
pentium4
senior tag
válasz
Armando_19
üzenetére
milyen márkában?
én asus hívó vagyok
-
pentium4
senior tag
szeva mindenkinek!
egy kis help kéne videokari vásárlásban!
eddigi gép adott: Asus P5W64 WS Pro lapka, benne Q6600 intel proci, és 4 giga a-data 1066 os memó és egy samsung 215TW monitor.
a gép elég kemény persze munkár akell 100% ban semmi játék, csak programozás, adobe és társai, 3D, maya, stb.
kérdés hogy milyen videókarit vegyek ami nemtúl drága de elég jó, max 50e szánok rá, iylen árban pls mondjatok már pár videókarit!
köszike
P4 -
athomi
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
már mondtam, hogy nagyker és nem vásárolhattok!

-
MZsoltee
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Érdemes mert azt rebesgetik már a kertek alatt van az ati 2900xt és ha jó áron lesz (itt a phn 85k) akkor lenyomhatja a pici 8800ast árát...

-
MZsoltee
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Hát én elhiszem csak kis kieggel valszeg nettóárak(50*1,2=60k) és szted hogyan adnák 65-70kért ha kb ugyanennyiért szerzikbe, szal ez reális csak nem az átlag halandónak...
-
válasz
MZsoltee
üzenetére
Most nem tudom, hogy PCI-E vagy AGP-s kártya kell neki, de ha PCI-E, akkor ne vegyen 256 MB-osat, mert annyiért 128 MB-s 7600GS GDDR3-at, 2-4e FT-al többért pedig 256 MB-osat kapni. Szóval PCI-E-ből csak 128 MB-os 7300GT GDDR3-at.
De ha AGP-s kell neki, akkor meg a 256 MB-os a jó választás, mert az újabb játékokban 1280x1024-ben kevés a 128 MB.
Ja és 1GB ram mindenképpen kell, 512-vel nem nagyon lehet már játszani.
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
Csaby25
üzenetére
Jelenleg ez a konfigod:
Barton 2600+ , MSIKT4V, Kingmax 512 MB DDR 400, Palit Daytona 9550 128/128, HDD WD 1600JB
Én ezt tanácsolom:
Barton 2600+ , MSIKT4V, 2xKingmax 512 MB DDR 400, GALAXY GF7300GT 256Mb HTD Zalman, HDD WD 1600JB
Így egyszerűbb volt
Igen ezt ki tudod használni, sőt gyorsabb lesz a géped mintha a 7600GS-t vennéd és maradnia az 512 ram... -
juhi07
senior tag
Hello
Lene egy kérésem hozátok hogy a RAMISnak az oldalán nem láttom az árakat
Megkösszöném ha valaki küldene egy felhasználó nevet és egy kódot
Ha ez lehetséges akkor PÜ ben küldjétek
Azért irom eszt mert a RAmirisnál Már egy 8800gts est 50 ért lehet venni hogy ez igaz vagy nem asut nem tudom

[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
Csaby25
üzenetére
Maradjon a 7300GT ddr3 256mb Galaxy zalmanos, a maradékból meg vég yszerintem 512Mb ram-ot!!!

Igy a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad!
Huh ennek most nincs sok értelme!
Arra akarok kilyukadni, hogy így ''egyensúlyban'' marad a konfig, nem lesz nagyon szűk keresztmetszet ,vagyis minden az lesz 
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Kerdes: Egy ilyen konfig milyen videokartyat hajtana ki:
alaplap:MSI KT4V, memoria:512 Kingmax DDR400, processzor
arton 2600+??
Esetleg egy Galaxy 7600GS-t???
Koszi elore is!! -
sumi01
csendes tag
Hi!
Kinéztem két db videókártyát:
1.ASUS EN7600GS SILENT HTD 512MB
2.ASUS EN7600GT 2DHT 256MB PCI-E
Miért olcsóbb a nagyobb memóriás? Ti melyiket ajánljátok? Vagy egyáltalán érdemes ezeket megvenni? Később is elég lesz a 256MB?
Amire kellene: Az újabb játékok gond nélkül elinduljanak pl:Test Drive Unlimited, talán majd Windows Vista
Köszönettel: sumi01 -
shoah
csendes tag
Hello Urak,
mit ajánlanátok inkább egy Sempron 2800+ mellé (ez az 1600Mhz-en ketyegő 64 bites izé) inkább:
Gigabyte Radeon X1550 Pro-t, vagy egy 7300GS -t
Mindkettő PCI-X csatolós, 256Mb memóriával.
Ha jól tudom, a Radeon 128 bites, az Nvidia viszont csak 64.
TÖbbet nem akarok költeni, ezért ez a két versenyző.
Köszi!! -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Ez a teszt szintén olyan mint a többi, vagyis a ref. órajelű 450/1320MHz-es 7900GS van benne összevetve az x1950pro-val, amt tudjuk, hogy kikap az ATI-tól.
Itt egy teszt az 540/1500MHz-es Zalmanos Galaxyról ( ami ritkaság
) csak viszonyítás és tisztánláttás képpen.
[link] A saját tesztjeim is kb. ezt bizonyítják.
Pl.[link]
[link] -
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Talán a Gotic3 se lenne a 7900Gs kedvence(sajna de én tényleg az ilyen játékokal jácanék szívesen, sajna a jelenlegi konfig..., de majd nyár végére
)... ,de amúgy érdekes elolvasni vagy legalábbis a számokat végignézni (van benn 8600** is és van ahol a 7900GS győzz az x1950proval szemben)
Jah és a link[link] -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Kicsit ''nehéz'' megérteni, de azért mégegyszer elmondom, hát ha....

A 7900GS Galaxy Super a maga 600/1600MHZ-es GYÁRI ALAPÓRAJELÉVEL, már nem fontos tuningolni ( és Vmodolni) ahhoz hogy hozza az x1950pro teljesítményét.
''(shaderek...ezek az elterjedőben lévő játékok és ezek az 1950pro malmára hajtják a vizet)''
Mondj egy-két játékot az Oblivion-non kívűl, amelyben az x1950pro előnye behozhatatlan a fenn nevezett GS-el.
-
Termi16
őstag
válasz
Killer01
üzenetére
Sapphire volt a karim, nagyon nyűgös, elég sok problémája volt. Hangos a gyári hűtés, meg úgy egyáltalán, nem nagyon jött be az ati. Meg most kellene egy normális ház, és így ami pénzt kapok abból tudok venni egy jó házat, aztán majd 1 év múlva -ha úgy hozza a sors- veszek egy keményebb dx10-es cuccot. Addig úgysincs sok értelme.
-
massssza
csendes tag
Keresek olcsó SM 3.0-t tudó VGA kártyát AGP-et!
-
Termi16
őstag
válasz
Killer01
üzenetére
Hát így tényleg nehéz a kérdés...
Nemtom, esetleg kéne infót szerezni, hogy mennyire tuningolható a 8600-as kari, és ha hozza a 7900-as sorozat szintjét, akkor talán megérné az venned, hamár viszonylag hosszú távra tervezel
Én most váltok vissza 7900gs-re 1950xt-ről, aztán 0,5-1 éven belül ha érdemes lesz, akkor veszek egy 8800gts körüli karit
-
Killer01
őstag
válasz
Termi16
üzenetére
Hát ja, tervezzen az ember előre....Senki sem tudja -még- mire is elég a 8600GT a DX10 alatt. Azért pofátlanság volt az Nvidiától ennyire lebutitani ezt a szériát. valszinü arra játszanak, hogy a x600GT név úgyis eladja....gőzöm nincs melyiket válasszam, de még pár napig elmélkedhetek rajta

Ha most beruházok egy 30 rugós kariba, minimum 1-1,5 évig nem fogom lecserélni. Nem vagyok milliomos, minden forintért megdolgozok
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
djtoomi
üzenetére
Ok a posta pusszal érthető! Atikhoz annyit föleg az x1950es szériához ha beleolvasol a topicjába (épp most készült egy jó összefoglaló), akkor a Sapphire-nek gyenge hangos ref hűtése van.
Érthető valamelyest a garistőrténet, de nekem nem az a fontos hogy 2 év múlva mennyiért tudom eladni hanem az hogy jó a hűtése vagy sem az eVGA se gyárt rossz a hűtöket -
djtoomi
addikt
válasz
MZsoltee
üzenetére
10 év gari azért kéne mert ha eladom PH!-n 2 év múlva akkor már nemn garis,nem tetszik,és a maradék 8 év gari Galaxyval szemben még egy ezresbe sem kerül!Amúgy X1950pro-t azért nem vennék Gianni-tól(Gianni kedvenc árusom vele semmi bajom)mert 35.900 és még vagy 2k a posta,és ha iPonról rendelek akkor a többivel eggyütt nem lessz plussz posta,igy meg dupla posta,meg akkor felhúznám azt a 10%-ot hogy X1950pro legyen belőle.Asus-t semmiképp nem vannék maximum alaplapban csak,ellenszenves nálam az Asus,ha Ati csak Sapphire vagy HIS,Nvidia:Galaxy,eVGA
Na akkor? -
MZsoltee
veterán
válasz
Termi16
üzenetére
Én meg nem hiszem ki mit játszik belemehetünk ilyen mélységekbe is(shaderek...ezek az elterjedőben lévő játékok és ezek az 1950pro malmára hajtják a vizet), de fölös!
Szóval maradjunk annyiban, hogy ha minimális tuning vagy anélkül 1950pro, ha meg komoly tuningolásba voltmodolásba kezdünk akkor egyértelmű a 7900GS előnye!
Aktív témák
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szerencsére nem is.

)... ,de amúgy érdekes elolvasni vagy legalábbis a számokat végignézni (van benn 8600** is és van ahol a 7900GS győzz az x1950proval szemben)