Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #46582 üzenetére
Egyszerű a megoldás: Várnod kell.
1hijjanhusz
A vga tuning túlzottan sokat amúgy sem számít. Leginkább csak a tesztprogramokban.
Különbség a 2 kártya között?
Hát tesztekben (amiket én futtattam) jobb a 4890. De akkora hatalmas előnye nincs.
Viszont hűvösebb, meg jobban vissza lehet venni az órajeleit 2d-ben.
Én nem a teljesítmény miatt cseréltem le a 4870-et sem. Azért ,mert nemsokára lejárt a garija, aztán nem akartam kockáztatni. Erre meg most van 2 év. -
dangerzone
addikt
válasz
Vasinger! #46574 üzenetére
3,8ghz még egy 5970-nek is elég. (ott, ahol nincs támogatva a 4 mag)
A tápod meg minden 1 gpu-s kártyát simán visz. Még a 2 magosakat is elbírja, de ott már lehet hogy hangos lesz
Az általad írt árkategóriába a 4890 , gtx 275 esik. Ezek alá felesleges adnod, mivel akkor alig lenne előrelépés. De ha ezek meg nem tetszenek a fogyasztásuk miatt, akkor érdemes megvárnod, amíg leesik az 5850 ára. De ez kb csak az új generáció kiadásakor lesz.Egyébként a 4850 tuti hogy viszi 100fps-sel a cséét HD-ban. Max nem full részletességgel, de szerintem multiban felesleges is ez.
Én a 4890-emmel elégedett vagyok. Bár én 33.000-ért vettem 2 év garival.
2d-ben simán visszavehető 100/200-ra az órajele. Meg nem vészes a melegedése sem. Bár ez vapor-x. Furmark alatt sem megy benne semmi 80 fok fölé. (memio sem, gpu meg 65 körül van)
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Vasinger! #46544 üzenetére
Két lehetőség:
Vagy vársz míg lemegy az 5850 ára. Esetleg egy kicsit kitolod a végösszeget, mert használtan akkor kapnál ilyen karit.
Vagy veszel egy 1gigás 4870et. Igaz, hogy kicsi kompromisszumok lehetnek FullHD-ben.
4890 nem sokkal erősebb, mint a 4870.
GTX260 gyengébb és drágább. Még a GTX260+ is sovány a gigás 4870hez képest.
5770 meg 128bites. Meg drága is.Nagy előrelépést csak 5850el érnél el igazából Vagy addig veszel egy karit átmenetileg, míg nem lesz pénzed 58xx karit venni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #39337 üzenetére
Az ATi karik nyers számítási képesség nagyon durva. Mikor csináltam a HD4850 vs GTX260 216SP tesztet akkor is látszott, hogy hiába a GTX erősebb nyers számítási kapacitásban lepipálta a GTX-et a 4850 (mind kettő alapórajelen járt term).
Ezért is ajánlottam a 4890-et ilyen bátran a többiekkel karöltve, mert az jó kártya.Meg lesz a 100 (főleg hogy nem riadsz vissza a tuningtól). 1680x1050-ben meg pláne 100 fölött leszel. TF2 nem mai játék, szóval ezek a karik (GTX, 4890) lazán égbe repítik az FPS számot. Főleg hogy a 4890 GDDR5-ös, és a hubvezérelt memóriavezérlője is korszerűbb, fejlettebb mint az nV-s crossbar megoldás.
No meg az nV-ket még mindig súlytja a memoryleak bug, ami magas felbontáson odaver könnyen egy nV-nek. Visszacsatolva a korábbi 4870 1GB vs GTX260 896 MB tesztünkhöz: pont a fent említett bug miatt jött ki nagy különbség Crysis-ban. Mértük G4ga kollégával (övé a 4870 1G) a vga ram használatot és 1680x1050-ben is már átlépte a 896MB-ot a számláló. Az nV meg itt már elvérzik, mert a bug lényege, hogy nem üríti a vga memóriáját (a nem használt adatokat nem írja felül) hanem elkezdi a rendszer memót használni. Ami DDR2 800 vagy 1066 CL5-el... Gondolhatod nem gyengén visszaesik az fps szám.
Ez magas felbontáson hatványozottan jelentkezik nyilvánvalóan. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #39310 üzenetére
Táp miatt ne félj, röhögve elviszi ezeket. VGA meg a cpu a 12V-os ágat húzza, a VX450 meg csak 12V-on tud ténylegesen leadni 396W-ot. Szóval nem kell félni, röhögve elviszi még akkor is ha 5870-et veszel meg Quadot.
Sütiszag: Corsair azért halk mert alulvezérlet a ventije, cserébe marhára tud melegedni. Ami nem baj, mert 105-fokra hitelesítettek a kondik benne, csak van akit zavar hogy meleg a tápja teteje. Illetve ha alsótápos házad van, akkor a fölötte lévő (pl vga) cuccok jobban melegszenek, mert ugye a meleg levegő felfelé száll.
Helyedben mivel nV-s játékokra gyúrsz látom, GTX275 vagy használt GTX280/285-öt vennék. De ha ragaszkodsz az ATi-hoz 4890. Ez nem csak egy húzott 4870 1GB, hanem számos optimalizáláson esett át a magja a 4870-éhez képest.
5770-et sztem nem érdemes venni, nem elég erős, hogy később a DX11-ben jeleskedjen igazán nálad.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Vasinger! #39303 üzenetére
"A 4890-nel az a az egy bajom, hogy rengeteget eszik és félek, hogy a tápom nagyobb terhelésem hatására, jobban pörgeti a ventit és hangos lesz."
A VX450 nem fogja jobban pörgetni a ventijét, legalábbis nem fogod észrevenni, mert alul van szabályozva a ventilátor sebessége. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #37179 üzenetére
VaporX az "csak" VaporChamberes hűtésű a Toxic szintén de az még pluszban HeatPipe-al is megtámogatták. Igazából a VaporX is elég hűtés szempontjából és mivel nem veted meg a tuningot a Toxic alig gyorsabb a gyári OC hatására, amit lazán beérsz. Szóval Toxic max akkor ha egy árban van vagy olcsóbb.
varsam: Elbír 3db 3870-es húzott Q9650-el, szóval elvisz akkor 2db 4890-et is.
-
varsam
őstag
válasz
Vasinger! #37179 üzenetére
Nekem a Toxic hűtése kicsit jobbnak tűnik, így képek alapján (3 hőcső). Nekem ugyan egy Vapor-x 4890-em van, de a hangját elnyomja a Corsair CX400-as tápom. A mag hőmérséklete játék alatt 75fok alatt van, viszonylag jól szellőző házban.
A toxic alapon 960MHz-en megy, míg a vapor csak 870-en.
Itt egy teszt mindkét kártyáról(#37178) Qru
Sztem azért két 4890-et (egyenként 190 wattos fogyasztással) már nem igazán vinne el, de tény hogy egyet tuti.
Bár nekem eddig egy 3870-em volt ezen a tápon, és nem volt semmi hangja, most hogy megjött a 4890 ami jóval többet eszik, így egy kis szélgépre emlékeztet a hangja sajnos. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #37171 üzenetére
4890-hez is még elég egy húzott 2-magos. 3,3-3,5GHz-től natív felbontásnál nem lesz procilimited, a legtöbb játék még mindig nem igazán használ 2-nél több magot.
VX450 nagyon erős és korszerű táp, Seasonic belsős (nem Seaget, az egy winyó márka), 2 db 4890-et meg húzott Quadot is elvinne lazán. -
vzsryl
nagyúr
-
cizoe
őstag
válasz
Vasinger! #14267 üzenetére
Nemnagyon...
De gyere, kérdezz rá a kártya Topikjában, biztos segítenek.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Formula-1
- Motoros topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest