Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Sikerült megvenni?

Talán az Asus-t pont nem nagyon ajánlják, de szerintem jó az a strix hűtő, én bízok bennük.Asusnak van külön programja a Gpu Tweak, de én msi afterburn-t használok. Az elvileg mindegyikhez jó.
Az én asus kártyámhoz jó.
Viszont szórakoznak a Wattman-nel! Szerintem nézz át a topikjába.Véleményt kérek majd!
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Megfordult a fejembe ,hogy le cserélném a kártyám ebben kérném a segítségetek:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
(Adatlapomon megtaláljátok! )2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1920x1200 és itt kérdésem is lenne:Jelenleg 2gb van nem hiszem ,hogy 4kban fogok játszani az elkövetkező 5-6évben ezért szükséges nekem a 3-4gb kártya?
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék4. Mennyi pénzt szánsz rá?
50-70k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?CSak is új garanciális jöhet szóba!
Ati nvidia mindegy nem vagyok egyik ellen se: Habár most az nvidia jobban esne de nem feltétel mindent meghallgatok! Válaszotokat előre is köszönöm!

-
Chereiose
addikt
Egyébként az asus órajelét hogyan kell húzni? Érdemes egyáltalán?
-
polgi803
őstag
Sziasztok! Ha véletlenül lecserélném a 960 4gb-omat, akkor melyiket vegyem? 1060 / 470?
Amit rendszeresen használok: wordpress, photoshop,
game: World of Tanks, Bf4, Bf1-et most venném... Full HD-ra lesz. Nem kell nekem az ultra, de menjen szépen.konfig: 8 giga, 4460
-
bagibandi
csendes tag
válasz
(baphomet)
üzenetére
Igen..ezt az áringadozást tapasztaltam Én is,kb 1,5hónapja kezdtem el nézelődni és néha csak pislogtam,hogy mi meg hogy...

Ohh...bocs...1el feljebb

-
Csupingo
veterán
válasz
(baphomet)
üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
(baphomet)
üzenetére
Ha erősebbet szeretnél, akkor 66-tól van új rx 470. Aprón garanciával még kb. 8000-et lehet rajt spórolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
(baphomet)
üzenetére
Ezek csak nyers adatok, a játékokban mutatott eredményük jóval eltérőbb lehet. Azért határozottan erősebb az 1050 ti. A 660 a gtx 750 ti és a 950 között van, kb. "féluton". Az 1050 ti pedig kicsit gyorsabb a gtx 960-nál. Egy táblázat.
Ph teszt. -
Csupingo
veterán
válasz
bagibandi
üzenetére
A topikjában még kaphatsz infókat. Az a baj, hogy mostanában naponta változnak az árak. Nehéz jókor vásárolni. Az 1050 ti is jó kártya, csak abból is ami 2 napja 51 volt, az ma 56. Persze az rx 480-nál határozottan gyengébb. Rx 470 is szokott lenni aprón 56-tól, a 4 GB-os változat.
-
core i7
addikt
válasz
(baphomet)
üzenetére
4GB 1050Ti vannak 50-60 körül ezt ajánlom főleg amellé a konfig mellé minimum
-
Csupingo
veterán
válasz
Sadol89
üzenetére
Azt mondanám, hogy most egyik sem olyan jó vétel. Nem olyan rossz a gigabyte windforce, ennek "csak" 4000 Ft-tal ment fel az ára az 1 hónappal ezelőtti árához képest, a többi meg legalább 7-10 ezret drágult. Szerintem érdemes lenne kb. 1 hónapot várni és ismét normálisabb árakon lennének. A topikjában többet tudnak mondani a konkrét kártyákról.
bagibandi: ha amd is szóba jöhet: rx 480
-
(baphomet)
tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GTX660-at szeretnék lecserélni valami komolyabb játékos kártyára persze nem kokain árban.
Mit javasoltok? Meghallgatok vagyis elolvasok mindent.
Jelenleg
Asus sabertooth z87
I5 4670k
8GB RAM
na meg a kártyaKöszönöm
-
Sadol89
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 6GB-os 1060-nak melyik változata az ajánlott? Van belőle egy rakás és fogalmam nincs, melyiket kéne vennem.

Köszönöm!

-
bagibandi
csendes tag
Sziasztok

Keresenék videókártyat,kb 80k-ig az alábbi konfighoz:
Monitor: fullHD 60hz
i5 6600K
ASRock z170 Fatal1ty K4 alaplap
(Eddig) 8gb ddr4 hyper x fury
850EVO SSD
CM elit power 600wEddig asus GeForce GTX 1050 ti 4gb rog strix volt kiszemelve..de hajlanék az 3gb-os 1060-as felé...
Help...please....

-
ImI882
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mit ajánlanátok ehhez a nem túl ütős konfighoz. Sajnos elhalálozott benne az nvidia gtx 260. Ehhez kellene egy hasonló esetleg jobb kártya (csak nvidia, új és használt is érdekelne az ár miatt), HD felbontásban és amit ki tud hajtani ez a konfig:
- 4Gb ram
- Intel P. Dual Core E6800
- Intel SSD
- FSP Raider 550WKöszi.

-
core i7
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
fogyasztásról nem is beszélve ég és föl
+ gar -
válasz
pingwin92
üzenetére
Hát nagyrészt igen, bár a 280X másik "baja" a GCN1 hosszabb távon... vagyis az hogy első generációs... ami leghamarabb fog kihalni támogatásilag.
A 380 meg 3. generációs. GCN3.
Mondjuk másrészt, valszeg mire ez számít, már mindegy lesz, mert piszok lassúak lesznek bármihez mind a ketten.

Meg azt sem árt tudni, hogy már egy GTX1050Ti is hozza a sebességüket kb, már most. (csak hogy érzékelni lehessen az "elavulási" faktort).

-
core i7
addikt
válasz
pingwin92
üzenetére
R9 280X erősebb de régebbi kockázatosabb ,hogy meghal
Az a +1GB vram lás egy GTX 1060 3GB és RX 470 4GB nem sokat nyom a latba mivel konzolos textúra (high textúra beállításhoz) elég 3GB sőt még túl is mehet picivel. Amelyik játék kap + exklúzív textúrát PC-re oda lehet a 4 se elég
-
$R64
tag
Sziasztok!
Melyik kártyát választanátok?? Gigabyte rx 470 4gb vs Gigabyte gtx 1060 3 gb
gépem:fx8300, 16gb ram, fsp 600w táp. Fps játékokhoz, BF1-hez, nb2khoz kellene. köszi
4-5 évig nem szívesen cserélném. fullhd-t bír a monitorom, nem is tervezek váltást. -
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Ha kb egy árban vannak, melyiket érdemes venni, egy R9 280X-et, vagy egy R9 380-at?
Leginkább fifázásra lenne használva, esetleg BF3 / BF1 (/ BF4).
Bár ennél talán fontosabb, hogy mindez csak egy FullHD-s, fix, 60Hz-es monitoron menne.Előre is

-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Az alábbi 2 kártya közül melyiket vegyem meg szerintetek?
ASUS STRIX-GTX1070-O8G-GAMING GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 OC PCIEMSI GTX 1070 GAMING X 8G GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 PCIE
A segítséget előre is köszönöm!

-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás MSI GTX 1050 Ti GAMING X 4G vagy STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING?
Specifikációk terén nem láttam különbséget. Jó magyar szokásnak köszönhetően nekem az olcsóbbik fele hajlik a kezem ami per pillanat az Asus
Multiplayer játékra raktam össze egy konfigot,siege,sw battlefront, the divison, battlefield, COD (emeltet néhanapján videóvágás, Photoshop használat), véleményt szeretnék kérni róla.
Alkatrészeket csak újonnan vásárolok, a többi alkatrész HDD, ház, stb... nem relevánsFullHD monitor még nincs 1280x1024-ben lesznek futtatva a játékok de később tervezem ezt is beszerezni, így szeretném ha magasabb felbontáson is vinné a játékokat, márka függőség az nVidiaés az Intel. Büdzsé szempontjából maximum még 10k rászánok ha valami nem klappol.
Intel Core i5-6500
MSI B150M GAMING PRO
Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2/8
MSI GTX 1050 Ti GAMING X 4G vagy STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
FSP Hexa+ 500W (PPA5004901) -
szimi57
őstag
-
xplood
csendes tag
Meg fogom próbálni amit tudok, de jelen esetben másik kártyával elindul gond nélkül. Nem az én gépem egy ismerősömnek segítek én is, de majd meglátogatom ha lesz időm rá és megpróbáljuk.
-
Biga123
addikt
hi
1060 3GB vs rx 480 4GB ?
vagy valami hasonló teljesítményű, jó áron ..
E5450 mellé menne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csupingo
veterán
válasz
xplood
üzenetére
Nem win 10 van és uefi, vagy valami gyors indítások nincsenek bekapcsolva? Ha van rá lehetőség, akkor újra kéne rakni a wint sima legacy módban, mindenféle extra nélkül. A windows topikban talán tudnak segíteni, ahhoz a csodához én még nem értek, sajna. (Akkor gondolom egy linux live- val is elindulna, ha igen, akkor valami oprendszer gond lehet.) Esetleg működő állapotban csökkentett módba tenni a wint és azután kártyacsere.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
xplood
üzenetére
Én is egyszer beszívtam

Egy videókártya csere után nem indúlt a gépem.Másik kártyát visszarakva sem.
Utána jött a proba.Memória ki/be kábelok megmozgatva,a végén tápcsere.Az megoldotta.
A poén hogy megvették a tápom (hibásként hírdettem,leírtam hogy mivan) ami azóta is hibátlanúl működik az új tulajnál
Azóta nekem sem volt gondom az új táppal,peddig volt még azóta egy kártyacserém 
-
Bosco01
tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Köszönöm!
ATI oldalán van reális alternatívája ennek a kártyának, mind árban, mind teljesítményben? -
xplood
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja azt hogy egy AMD Athlon X4 760K processzor Asrock FM2A68M-DG3+ alaplapban nem indul el egy GTX 750TI kártyával, de egy Rx 470-el igen. Ezt mi okozhatja? A kártya jó mert másik inteles gépben megy!
Köszönöm!
-
slayer006
addikt
válasz
tomiivagyok
üzenetére
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
na, ilyen véleményre vártam, mert ez kell nekem, jó szájbarágósan. eddig laptopom volt, ezért nem igazán vagyok otthon az ilyen hardveres dolgokban.
egyébként láttam 35-ért 1050-et, de az sima, nem tudom, hogy az úgy mennyire érné meg, habár mire lesz ennyi pénzem, huhú, még egy pár hónap, de lassan lassan sikerülni fog.
-
Speed®
titán
válasz
tomiivagyok
üzenetére
Normális táp aprón (FSP/Seasonic bél, 80+ hatásfok, 25A+/12V) ~5k, ezt nem spórolhatod le. GTA5 meg szereti az nV karikat, mellé jó egy 750TI ~25ért garisan. Ha nem feltétel a garancia, 670/760, ki lehet fogni. A proci viszont itt-ott bottleneck lesz már ezekkel, mielőbbi i5 javasolt, ~10k kiadás pluszban (~20k egy 2400/2500 kaliber Sandy i5), megéri.
RAMot is korrigálni kéne 8GBra, aztán hasítani fog a vas. -
válasz
tomiivagyok
üzenetére
Igen, a Ti erősebb, a simát az R7 360 is megveri.
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
tehát akkor 750/750ti, és leginkább gondolom a ti kiadást.
most nézem, az 1050 nem sokkal drágább a 750-nél, fogyasztása hasonló, vagy akkor kéne mindenféleképp másik táp?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
tomiivagyok
üzenetére
750/750 ti ből nem érdemes a 4 gb ossat választani.Akkor már egy erősebb videókártya kellene,ami ki is használja a 4 gb memóriát.
-
Hannibhál
őstag
válasz
tomiivagyok
üzenetére
gtx 750 ti vagy sima 750es de abból is csak a 2gb-os, a procid erősebbet már nem nagyon hajt ki a 630hoz képest pedig fényévekkel erősebb a 750/750 ti

-
tomiivagyok
aktív tag
halihó, hatalmas segítség kéne, lehetőleg nem egy embertől.
egy idióta voltam, és a 9800GT kártyámat elcseréltem egy GT630-ra, merthogy dx11 támogatás így, 2gb memória úgy, aztán megszoptam mint egy kismalac.
lényeg a lényeg: 9800GT-n GTA5 mint a vaj, ezen meg szaggat, mint a nem tudom mi, és egyszerűen nem tudom élvezni a játékot, ezért úgy döntöttem, hogy kis aranyos leszek, és veszek másikat.
Első kérdés: GT630 mennyibe menne el? (Ha nem ide vág, akkor bocsi.)
Második kérdés: mégis mit vegyek?A második kérdéshez kiegészítés: GTA5 lenne azt hiszem a legnagyobb játék, amivel játszani akartam. 760-770-nel szemezgettem, de egyszerűen akkor tápegységet is kellene vegyek (450W-os a tápegységem, shame on me), 750Ti-ről meg hallottam olyat is, hogy nem sokkal jobb a 630-nál.
Szóval, lényeg a lényeg: használtan akarnám venni, olyan 20-30 között kb az új videókártyát, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen másik tápegységet is szerezzek.
Van valami ötletetek, vagy SOS le kell cseréljem akkor a tápegységet is?
Ui: konfig lemaradt.
Processzor: i3 2120
Alaplap: Gigabyte GA-H61M-USB3-B3
RAM: 6 GB, egy 2 gigás és egy 4 gigás modul, 1333MHz-n ketyegve
A táp meg egy noname 450W-os, de amúgy jól muzsikált (eddig) -
Zuri
tag
Sziasztok lenne idevágó kérdésem, szóval az alábbi konfiggal rendelkezem
I5-4440 proci
hozzá való alaplap
20 giga ram
Chieftech CTG-500-80P 500W táp
és jelenleg egy GTX 960 WF2 4GB van benneAz lenne a kérdésem hogy mire lenne a legjobb ezt lecserélni kb 100k-ból hogy azt mondhassam hogy megérte(új kártya garisan játékra)?
(Továbbá: nvidia azért rémiszt el, mert jelenleg FHD tévén játszom 60Hz-en és szeretném esetleg későbbiekben kihasználni a jobb felbontást stb ezért a Fsynces monitorok olcsóbbak a Gsyncesek meg egész drágák/szerintem/.Viszont nagyon meg vagyok elégedve az nvidiával így nem tudom, hogy esetleg egy 1060 6GB-os vagy RX480 8GB-os közt válasszak-e.)
Szeretném megkérdezni ezért ezt a gondolom sokszor megtett kérdést, hogy szerintetek mi és melyik érné meg ha leváltanám ezt a kártyámat?
-
Speed®
titán
Semennyire, az 1050TI jobb vétel. Minimális a difi köztük, ugyanakkor töredéke a fogyasztás/hő/hang téren (utóbbi kettő talán már számít, ha a wattokra nem is gerjedsz), illetve frissebb vas is, kevesebb driveres fiaskóval.
-
Khaal
őstag
R9 380X mennyire számít jó vételnek manapság 50 ezer körüli áron? Már feltéve, hogy a fogyasztás nem számít, csak a sebesség?
-
Zolaash
senior tag
Köszi az eddigi segítséget urak! Még két kérdésem volna, ami segíthet a döntésben.
1, Hogy áll az AMD a tesszellációval?
2, Hogy áll az AMD a Physx-szel, illetve ha sehogy, akkor van-e rá alternatíva? -
dragonfx
veterán
milyen vga.t érdemes venni 40 körül?
amd vagy nvidia és melyik típus? -
pimpa1974
csendes tag
válasz
Csupingo
üzenetére
nekem is van külső progi nem rég tettem fel pont a MSI afterburner + riva tuner de csak monitorozni játék alatt is!Ja és igen csináltam egy olyan be állítást ha indítom a játékot fel emeli a ventillátort 45% ra (csak kicsit zavaró ott már hallani a ventit)
De így nem megy feljebb a hő mint 55 fok

-
Csupingo
veterán
válasz
pimpa1974
üzenetére
Ha ez a maximum, akkor szerintem rendben van. Ha zavar, akkor a driverben létrehozhatsz olyan ventilátorprofilt, ami előbb kezdi el növelni a fordulatszámot és csak 70 fokig engedi a kártyát. (Ha drivert cserélsz, akkor néha nézzél rá a kártyára, mert némelyiknél már előfordult, hogy lekapcsolta a ventilátort. Ez többnyira akkor következett be, ha valami külső vga állító program is volt a gépen, pl. msi ab.)
-
pimpa1974
csendes tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Kösz a gyors reakciót
Az órajelek terheletlenül visszaállnak azt szoktam nézni, 1 hete portalanítottam és pasztáztam

Ennek ellenére maradt ugye ez a "általam melegedésnek " vélt dolog.
Azért aggódom mert már volt sajnos 1-2 kártyám ami hasonló szituban mire észbe kaptam meg sült és már unom, ezt nem szeretném még cserélni (csupán anyagi okok miatt
) .Majd ha lesz rá valóm lesz erősebb nagyobb és gondolom, ahozz illik majd egy erősebb nagyobb táp is.Akkor a lényeg ne aggodjak annyira jó az így! ??
terhelten 65-75 fok az megengedett még?
-
Csupingo
veterán
válasz
pimpa1974
üzenetére
Ha max. 75 °C-on megáll a kártya, akkor az nem vészes. Sok mai félpasszív kártyánál is csak 60 fok felett kapcsol be a ventilátor, nálad meg 65 körül növeli a fordulatszámot. Szerintem az is nagyjából rendben van. Esetleg terheletlen állapotban nézd meg az órajeleket gpu-z -vel, hogy visszaállnak e rendesen. Ha nem, akkor egy roguekiller -t lefuttathatnál, hátha bányászvírusod van és azért melegebb kicsit a kártya. Valamint egy kis portalanítás vagy újrapasztázás barátibb hőfokot eredményezne.
-
pimpa1974
csendes tag
Szép napot az itt jelen lévőknek!
Ja és nem utolsó sorban: B.U.É.K.
Lenne egy kérdésem: egyből a kérdés aztán írom milyen gép stb. A kérdés az természetes-e? hogy a videokártyám hőfoka felmegy 65-75 fokra mire autómatikus állás ban neki áll emelkedni a ventillátor fordulat és kezdi hűteni?
Nos írom mi lenne a gép és írjátok mi lehet a gond.
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D2V rev.2.
proci: intel core i5 4x 3.2 ghz hűtője: Arctic Freezer 13 ProRam: DDR3 1600 Mhz 8gb (2x4gb)
Az ominozus videokártya: Asus radeon HD6850 direct cu 1gb ,256bit,-OC
Táp: chieftec 500w
Op rendszer: win 7 ultimate 64 bit.
1 merevlemez : Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 ssd
2 merevlemez: wd 500gb (csak adat tárolásra)És mindez egy nyitott oldalú nagy hatalmas házban.
A gép 1 éves kivéve a videokártya az a 3 . évét tapossa.
A gép karba tartva tisztítva (1-2 havonta amit kell újra pasztázva)
Ami futtatva van játék és ez az ahol a hőfok emelkedik WOT . ja és a játék grafikája sajnos a gyenge kártya miatt csak közepes felbontásban megy nem is erőltetem nem az a lényege hogy tuningolni akarom. alapon is szép. és gyári OC verzió a kártya.!
Válaszokat előre is kösz.

-
törölt tag
Sziasztok! Intel Dualcore E6600 mellé milyen videókártyát érdemes tenni? Újonnan kell, 20.000 ft alatt. Elsősorban nvidia, de amd is jó, ha az jobb lenne teljesítményben. Előre is köszönöm.
-
ThorsHUN
őstag
Nem vagyok hozzaerto ezert kerdeznem azt a hulyeseget, hogy a kartyahoz rendelt vram merete a felbontas novekedesevel valik szuksegesse. A szuksegessege nem a szamitasok bonyolultsaga (technologia fejlodese) hanem a nagyobb felbontasu illetve tobb kepernyo eseten valik egeto tenyezove, igaz?
-
styrex
csendes tag
Sziasztok. A10 7870 APU mellé milyen videokártyát javasoltok. (R9 270x?)
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azóta nekem sem volt gondom az új táppal,peddig volt még azóta egy kártyacserém

) .Majd ha lesz rá valóm lesz erősebb nagyobb és gondolom, ahozz illik majd egy erősebb nagyobb táp is.
Meggyi001