Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
Hoorus
őstag
Szerintetek 6850-et használtan (garival), vagy 7770-et újonnan az alábbi gépbe? Árban ugyanott vannak... 1920x1200-as monitorom van. (munkám miatt) Tudom, hogy legalább egy 7850/7870 kéne alá, de most csak ezekre telik.. Egyébként COD 2-vel nyomulok leginkább multiban, ha időm engedi. Azt csak elviszi még ezen a felbontáson full grafikán, nem?

ASRock Z77 Pro4
i5 3570K
16 GB RAM
500 W ChieftecKöszi
-
miresz
veterán
válasz
crysis 2011
üzenetére
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok
tudtok ajánlani olyan Videokártyát ami közepes beállitáson viszi az uj játékokat és nem kell neki nagy táp?Ja és max 25-30ezer között legyen! -
specD
csendes tag
Hello.

Kezdeném az elejéről.
Van egy kis ergya videókártyám [Ati Radeon x1050 256Mb DDR2].
Alaplap:
Gigabyte GA-M57SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Na ehhez próbáltam nézni valami kis "jó" videókártyát.
Asus : [link]
Gigabyte : [link]
Első kérdésem az lenne , hogy valóban működnek-e ezek a videókártyák az alaplappal.
Második pedig az, hogy melyik érné meg jobban?Saját vélemény alapján nemtudok dönteni , mert pl. az Asus-nál nemtudom félnem kell-e a passziv hűtés miatt , hogy esetleg tulmelegszik-e a vidikártya, azonban a Shader model 5.0-ás is meg az opengl+direct x is jobb rajta mint a Gigabyte-on , de a Gigabyte-on pedig van Nvidia PhysX-támogatás amikről nagyon jókat hallottam.
Na előre is köszönöm a válaszokat.

-
Lazsnak
tag
Hat a tapcsere miatt is ertelmesebb az egy kartya, valo igaz. Ugyis ez lett volna a dontesem magamtol is csak megerositest vartam, meg mindig ott a kisordog h egyszer legyen mar egy cf-em vagy sli-m
mindig ugy indul hogy majd veszek egyet melle es hu de jo lesz, aztan persze ebbol sose lesz semmit, mai napig jo az 5870 is csak lassan erik a csere, nem mintha nem lenne egyuttelheto teljesitmenye a mai napigKoszi az infot

-
Lazsnak
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kerdesem a sok hozzaertotol, hogy fejlesztenek kicsit a grafikan, de dilemmaban vagyok. Ahogy a konfigomnal is van a profilomon, egy 5870es kartyat hajtok mar jo ideje es elegedett is voltam vele eddig. Kerdes, hogy keret az 30-40 ezer max, ebbol futyja melle meg egy ha talalok egy egyformat hasznaltan, vagy adjam el csapjam az osszeghez es vegyek valami mast, nem nagyon astam meg bele magam az arazasba, pl gtx 580 vagy hasonloak futkarozhatnak ebbe az arresbe, hasznaltan.
Egy problema van a konfigommal, 520as cooler master tapom van, 2db 5870hez az talan keves lenne, foleg h tervezek egy 4ghz-es tuningot amint lesz jobb kartyam.
Elore is koszonom a sok okossagot, remelem valaki tud segiteni a dilemmamba.

Udv
-
Bagira01
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Akkor egy 1GB-os GTX460 mindenképp elkélne nem?
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Privát lett belőle bocsi

Értem köszi, és amúgy milyen adatokat kell néznem kártya választásnál ?csak mert olvasgattam hogy nem minden kártya támogatja a 3D bluray filmeket...
lenne még egy kérdésem:
Három dolog lenne összekötve ebbe a sorrendbe: PC-ből Házimozi-ba -Házimozi-ból TV-be menne a HDMI kábel.A házimozin van HDMI ki-és bemenet is így átmennének a DTS - Dolby Digital - Dolby Prologic II hangok is vagy ez függ a hangkártyámtól? Jelenleg a PC-n csak integrált hangkártya van ami nemhiszem hogy alkalmas lenne erre.Kellene vennem hozzá egy 5.1-es hangkártyát is hogy tudjam használni?

-
rob210
nagyúr
Igaz valamicskével előbb jelent meg az nvidia mint az ATI de nem években mérhető!.
De nekem a 4870-esem megverte a 9800-asokat.Szóval lett volna épp miért fejleszteniük.
na mindegy ha te meg vagy győződve az igazadról ám legyen.
Én tapasztalatot írok le.
Az egyetlen baj a 4000-esekkel a melegedés volt.
De erre meg volt hűtő amivel lehetett orvosolni. -
ZsoltG60
aktív tag
Helló. samsung ue40es6100-néztem ki magamnak jövő héten meg is veszem kérdésem a következő.
Ezt a tv-t használnám monitorként is a PC-vel, ezért kell vennem egy videókártyát is mert ami most van azon nincs hdmi.
Milyen kártyát érdemes vennem hogy a "valódi" 3D-s filmeket (nem mkv) is megtudjam nézni PC-n PowerDVD-vel?
Milyen típusú kártya lenne az ideális? játékra nem nagyon használnám, inkább csak filmezésre
Üdv -
KAMELOT
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Logikus. Azért írtam a legolcsóbb GTX670-et.

(#3767) marcusa: várjuk meg szerintem a teszteket. De szerintem elég erős kártya oda fog kelleni. GTX670. De lehet azt is megizzasztja.

-
marcusa
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ezzel én is egyetértek

Nekem a sima 660 megy 1150/6200-on, azt nem tudom mennyi az alap, mert oc változat, de pl. GTA IV minden maxon, élsimítás, látótáv is 100, akkor a hidakon leesik 25 alá az fps, és ott már darabosabb.
Lehet a 7850/70-nel és sima 660-nal is fullHD-ban játszani, de már most is van, ami meg tudja fogni. Ettől még a crysis3 is menni fog vele, de mindent ott se lehet majd bekapcsolni, vagy maxra állítani.
-
rob210
nagyúr
Ejj Uram tévúton jársz.
Az Nvidia nem azért nevezgette át ugyanazon GPU-val gyártott kártyáit, mert annyira jól sikerült, hanem mert rohadtul nem tudott mit csinálni az ATI/AMD kártyáival szemben.
Jól átkurt@ a vevőit. Ennyi, olvass kicsit utána mindenhol szidták az Nvidiát abban az időben, hogy micsoda dolog ugyan azt a hardvert másik hűtővel, kicsit átszerkesztett nyákkal eladni drágábban új típusnak feltüntetve. Itt a Ph-n is volt cikk, hogy nem túl korrekt a vevőkkel szemben a 8800Gt 9800Gt 250gts elnevezés ha jól emlékszem, merthogy ugyan az a kártya.Szóval nem a sikeresség miatt volt hanem az egyhelyben totyorgás miatt.
A fejlesztések hiánya miatt.Ráadásul pedig manapság akár mit mondasz öreg elavult konstrukciónak számít.

-
KAMELOT
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ezzel nagyon is egyet értek.
GIGABYTE R797OC-3GD................370euro
GAINWARD GTX670 2GB DDR5......330euro
Lehet választani. HC gamekhez minimum ezek ajánlatosak. 7970-et még elég durván lehet húzni is és 12.11-es driver ami még ad egy kis kakaót.
-
DanielXXXV
nagyúr
Nekem 7850 2GB van es 860/1200 helyett 1200/1450-en hasznalom sok helyen, ahol 7870-et is lenyomja es igy is megfogja tobb jatek, ha csutka maxon akarnek jatszani es ez csak 1680x1050! Ilyen pl a Crysis 2, uj Hitman, Metro, Far Cry 3 stb.. Ha te maxon akarsz jatszani FHD-ben meg sokaig, akkor 7970-et GTX670/680-at vegyel.
-
Lacc88
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
akkor ezek hamis eredmények ?
-
Lacc88
senior tag
okés köszönöm !
majd írok hogy mi lett ha veszek ... (:
-
DanielXXXV
nagyúr
GTX660 FHD-ra fullon biztos nem lesz elég, sőt pár játék már most is megfogja.
SB/IB i5-öt vadássz, azok már alapon is erősek, ha multizol, akkor nem árt K-s procit venni. A nonK i5-öket P/Z lapban +400MHz-el lehet meghúzni, ha emelsz BVCK-t is 103-ra, akkor +~500MHz-el. A K verziók pedig szorzózára mentesek.
-
Lacc88
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
nézegettem a gtx 660-az az nem elég erős ?
Ja és milyen Intel proci hajtja meg ezeket a vgakat rendesen ? Tehát olyan ami kihasználja ....
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
A Crysis 3 - hoz milyen vgat érdemes veni ? h fullon menjen akadás mentesen 1920-ba ? És hogy ne keljen a vgahoz nyúlni 1.5 évig legalább ....
köszönöm .
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
AMD 7950 vidkártyát szeretnék venni, de nem tudok választani.
Kérlek titeket, hogy segítsetek a választásban.
Katt ideBüdzsé max 90 ezer.
Én a ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 HD7950 3GB gondoltam, de van 10 ezerrel olcsóbb powercolor. A lényeg nekem az Ár+Érték arány, illetve a csendes üzemmód.
Köszi a segítséget!
Üdv, Hunreal
-
Bagira01
veterán
Egy Gigabyte GTX650 OC teljesítményben hogy viszonyul egy GTX275-höz?
-
marcusa
addikt
válasz
marinea2
üzenetére
Jaja, én azért nem azt vettem, mert zavart, hogy 2db tápcsati van rajta, már többen mondták hogy ez hülyeség, de féltem volna a 400-as tápommal emelni az órajelén. A 660-at meg nem bántam meg, most már utólag is azt venném, minden elsőre futott rajta, és minden hibátlanul

-
marinea2
addikt
válasz
Gabpassy19
üzenetére
De ha már 58-60 körül szánsz egy VGA-ra akkor egyértelműen a 7870

-
NorbixD
tag
1280x1024es felbontásra lesz
Monitort majd máskor hoz a Jézuska 
Jelenleg egy 450Wos tápom van, nagyon elengedhetetlen a 650Tihez az 500Wos táp?
Hosszú távra szeretném ezért inkább a 650Ti a 7770helyett.GAINWARD GTX650 Ti 1GB vagy ZOTAC GeForce GTX 650 Ti 1GB vagy MSI N650Ti 1GD5/OC vagy GIGABYTE N650TOC-1GI? Legszivesebben a legelsőt venném meg az a legolcsóbb, felhúzni én is feltudom, nincs szükségem ilyen OCra csöndes legyen és hosszú élettartamú... nameg olcsó

-
marcusa
addikt
válasz
Gabpassy19
üzenetére
A GTX660 gyorsabb a 7850-től, itt egy tegnapi teszteredmény:

Az ASUS-nak egyértelműen jobb a hűtése, de a Giga sem rossz. Én MSI-t vettem, de még picit emelve az órajeleken is 66 fok alatt marat
-
djdaniel
senior tag
válasz
tornadóó
üzenetére
Nos szerintem tényleg felejtsd el a 8-9 ezres nvidia szériát, csak a gond van velük, amúgy nem rossz kártyák nekem is van, csak már lejárt az idejük, hullanak mint a hó.

Nekem is isten tudja már hány ment tönkre...
xfx 8800gtx-t válaszd, az valamennyire stabilabb kártya mint GT. -
marinea2
addikt
válasz
Gabpassy19
üzenetére
HD7850Oc-t de van 50K alatt is
-
Gabpassy19
csendes tag
Sziasztok az alábbiak közül mit ajánlotok maximálisan játékra, full hd tv-hez:
SAPPHIRE AMD Radeon HD7850 OC 2048MB 53-55K
Gigabyte GV-N660OC-2GD GTX660 2GB 56-58K
ASUS GeForce GTX660 GTX660-DC2O-2GD5 62-63KVárom a gyors választ, köszi!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
NorbixD
üzenetére
A 2x2 GB RAM jelenleg elegendő, de a felbontásodat írd meg, ha nem fullHD, akkor jó a 650Ti, viszont még akár a 7770 is jó lehet, ahol Alpachino kolléga írta feljebb:
" Ebben az árfekvésben, a teljesítmény arányokat figyelembe véve, nem ér +10K-t a 650TI a 7770-hez képest " -
NorbixD
tag
Helló
Karácsonyra komplett számítógép felújítást tervezek, a tervezett konfig eddig:
Core i3 3220, MSI H77M, 2x2GB RAM + a szokásos HDD, DVDRW..stb.Eddig az MSI N650Ti grafikus kártyán gondolkodom, ehhez és a konfighoz és a grafikus kártyához kérnék véleményeket esetleg létezik-e jobb ebben a kategóriában?
Tudom hogy a 2x2giga ram kicsit szűkös de sajnos anyagilag eléggé behatárolt vagyok és a legjobbat szeretném kihozni, főleg játékok futtatására lesz használva.Köszönöm.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Egy gtx275-öt szeretnék lecseréli valami korszerűbb kártyára(konfig az adatlapomnál). Lehet használt is de min 1-2 év garanciával. Árban olyan 30-40k lenne a határ.
-
tornadóó
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
köszi a gyors választ
,maradnék a 8as szériánál egyenlőre.. késöbb tervezek valami komolyabbat venni,egy 17" os 1280x1024es monitorhoz lenne. -
tornadóó
tag
sziasztok! szerintetek melyik a jobb választás és miért? xfx 8800gtx 768mb 384bit vagy palit 8800gt super +1gb 256bit
-
-
milanfan
tag
Sziasztok!
1920*1080-nál kisebb felbontásnál mennyi értelme van a 2gb-os videokártyának?
Az alatt elég az 1gb-os is,mert úgysem használja ki??Gtx650Ti-ről vagy egy 7850-ről lenne szó egyébként.
-
xrvman
őstag
Tudom azt mondtátok nem érdemes TG változatot venni, nem érdemes gyárilag húzottat venni, de érdekelne, hogy a TG változatban jobb alkatrészek vannak-e?
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2
ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 -
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Jelenleg már közel 10 éve használok Geforce kártyákat mindenféle probléma nélkül, így jobban preferálom a zöldeket, de idén a GTX 670re sajnos már nincsen pénzem... A GTX 660 Ti mellett számomra a HD7950 jobb választásnak tűnik, de a Sapphire márkához még soha nem volt szerencsém, így kérdezlek titeket mennyire ütőképes kártyákat gyárt, minőség/teljesítmény terén? Esetleg jobb lenne a GTX 660 Ti?
(Más márka is szóba jöhet, de 320-330$ fölé már nem szívesen mennék.) -
SzalaiG
addikt
Hali!
Van egy 4670 512Mb és lenne egy 5670 1Gb. Megéri váltani?
Melyik mennyit érhet? -
and1ao
őstag
válasz
Milo629
üzenetére
Nem hiába irtam a 7750-et ha uj kártyát vennék alacsony költségvetésből akkor ennél lejjebb én biztosan nem mennék és szerintem ezzel a véleménnyel vannak még így páran a 7750 teljesítményben a 6770 alatt van bár nem tudom mennyit gyorsult driverek által rég olvastam a tesztet ilyen kategóriában dee lehet hozza is azt a 6670-nél pedig azért érezhetően gyorsabb.
Én kitartok a mellett hogy mellé tenném azt a 5000 jó magyar forintot és biztosan tovább fogod vele bírni mint egy 6670-el.
A tuningpontencial pedig van benne lehet vele nyaldosni a 7770 alját szerintem legalábbis a 7xxx sorozatot ismerve. -
Milo629
aktív tag
Látom volt egy kis vita a "tegyél még hozzá X ezret és vedd ezt..." körül, 20-nál többet tényleg nem akarok/akartam szánni rá, de ha hosszútávon az kibír mondjuk +1 évet, hogy ne kelljen lecserélnem (manapság ahogy fejlődik, azzal az 1 évvel merészen sokat mondtam), akkor lehet hogy megéri most a +5k mint X idő múlva megint 20k. Sokat nem is akarok elvárni az új kártyától, felbontás 1024x768-as, új monitor is ha lesz, szerintem az se lesz FullHD, talán 1440x900 és nem is az a célom vele, hogy egyből mindent Ultrára tegyek, most egy millió éves 8500GT van benne (+59% OC-n szénnéhúzva) tehát sok játék kimaradt az életemből, így örülni fogok annak is ha normál beállítások mellett szépen fut majd pl. az új Hitman vagy hasonlóak.
Tehát ennek függvényében jó vétel lenne-e az ASUS HD6670 (GDDR5/1Gb) vagy érezhetően jobban jönnék ki a HD7750-el?
-
rob210
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Oké köszi mindenkinek.
Meg is rendeltem, holnap délután megyek érte. -
KAMELOT
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
+1
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- One mobilszolgáltatások
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X ROG STRIX GAMING OC Eladó!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Monitort majd máskor hoz a Jézuska

Meggyi001