- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
makoss #72722 üzenetére
Ami nem jelent kb. semmit, meg ott eleve Macen, vsz Thunderbolt 3 / 4 porthoz csatlakoztatva tesztelte az illető, azért lett nála csak a fele a gyártó által megadott értéknek, lásd az előbb leírtakat.
A másik videóban meg leve 10 Gb/s USB 3.1 Gen 2 porthoz lehet csatlakoztatva a külső SSD és nem szintetikus tesztet végeznek, hanem fájlkezelős fájlmásolást, aminek az értékét eleve több tényező is befolyásolhatja, ott a forrás. és célmeghajtó adatátviteli sebessége egyaránt számít, + a fájlméret, szoftverkörnyezet, stb.
A harmadik videóban szintén Mac és Thunderbolt 4 port, ami az USB-s adatkapcsolatot 10 Gb/s értékre limitálja, amit említenek is a videóban, vagyis újfent nincs miről beszélni... -
King Unique
titán
válasz
makoss #72718 üzenetére
• Kingston XS2000 külső SSD: csak kívülről apróság
• Kingston XS2000 Portable SSDs Review: USB 3.2 Gen 2x2Látható a Prohardver és az AnandTech tesztben is, hogy nyilván tudja ez a külső SSD USB 3.2 Gen2x2 (20 Gb/s) alapon a ~ 2000 MB/s szekvenciális értéket.
Vagyis nem világos, hogy a "csak a felét tudja" kijelentés honnan származik, netán saját tapasztalat?A fele, vagyis az ~ 1000 MB/s akkor reális, ha USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) porton van használva - amit a prohardveres tesztben is írnak - , vagy Thunderbolt 3 / 4 porton, amely utóbbiak USB-nél csak 10 Gb/s adatkapcsolatot támogatnak. + Ezekből következik az is, hogy az USB 3.2 Gen2x2 interfészes külső SSD maximális adatátviteli sebességének kihasználásához a gazda hardveren USB 3.2 Gen2x2 vagy USB4 portnak kell lennie.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #72704 üzenetére
Más ha csak a csomagolás sérült (felbontott?), vagy ha maga a termék, rá lehetne kérdezni a webáruháznál.
A többi meg eleve drágább Thunderbolt 3 alapon, olyan külső SSD-t hazai webáruházakban nem fogsz olcsón találni X TB-os tárolókapacitással, de még kisebbel sem nagyon.
A másik topikban már ki lett tárgyalva, hogy Thunderbolt 3 interfészes külső házat AliExpress és társai webáruházakból, online piacterekről olcsóbban lehetne rendelni (példa), de ha az számodra nem opció, akkor marad drágábban hazai webáruházból, ennyi. -
varmi2
nagyúr
válasz
makoss #72709 üzenetére
Ez nem teljesen egyenértékű. Egy jobb vga azért kell, hogy nagyobb fps-en vagy szebb legyen egy játék. A porse az megint más téme. De hogy miért kell usb-re egy maxot kihajtani tudó ház, ami lényegtelen. Ha nem napi 12 órában másolgatsz munkaszerűen, és az a fontos, hogy ezen idő alatt a legnagyobb adatmennyiség mennyen át, oké. De valszeg nem erről van szó. Akkor meg nem mindegy, hogy 2 perc alatt lesz átmásolva vagy 5perc? Ezért nem értem.
-
válasz
makoss #71603 üzenetére
Van 2-3 ilyen ssd-m, amit külső ssd-ként használok, usb meg type-c csatlakozással. Van közte (nyilván ez usb) msata ssd is. Filmek meg nagy fájlok másolásakor bőven elég az is. Nyilván az nvme ssd-gyorsabb sokkal usb-re csatlakoztatva is. Szerintem bőven elég, vagyis úgy írom, nekem elég. Ezek 8-20k közt megvoltak, házzal együtt, igaz ezek max 256gb nem 1tb
Te amit néztél 90-100k-ra jön ki. Véleményem szerint ennyi különbséget nem ér az a sebesség, ha egyáltalán ki fogod használni. 1tb verzióban is szerintem, 50-60k közt meg is lennél. De persze ez csak a saját véleményem. -
King Unique
titán
válasz
makoss #71603 üzenetére
Az csak példaként lett említve a prohardveres teszt miatt, nem feltétlen kötelező pont olyan PCIe bővítőkártyát venni, de lehet akár olyat is, meg ha olcsóbb mint az eredetileg nézett. Ami azért így sem filléres tétel, abból már akár külső SSD-t is lehetne venni / összerakni, + ugye volt az előző válaszban pár "ha" feltétel említve. Viszont ha megér számodra annyit és biztosan kihasználnád az USB 3.2 Gen 2x2 adatátviteli sebességet, nem elég az USB 3.1 Gen 2 és akár egy olyan külső SSD, az említett feltelek teljesülnek, stb., akkor hajrá. Aztán reméljük majd nem az lesz hw/sw környezet függvényében, mint egy korábbi esetnél.
-
King Unique
titán
válasz
makoss #71600 üzenetére
• Kingston XS2000 külső SSD: csak kívülről apróság
• Kingston XS2000 Portable SSDs Review: USB 3.2 Gen 2x2 Goes Mainstream
by GaneshHa van az alaplapon megfelelő PCIe slot (pl. PCIe 3.0 x4) és nincsen lefoglalva a sávszélesség pl. a VGA által, akkor elvileg igen, kihasználható lesz USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) porton a szintén USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s) külső SSD adatátviteli sebessége, a linkelt prohardver tesztben is USB 3.2 Gen 2x2 bővítőkártyával (Delock 89036) oldották meg egy MSI MEG X570 GODLIKE alaplapnál, amin alapértelmezetten szintén csak 10 Gb/s sávszélességű USB 3.2 Gen 2 (= USB 3.1 Gen 2) portok vannak. Ellenkező esetben viszont nyilván nem, meg a mostani felállásnál ehelyett max. ilyen adatátviteli sebesség érhető el az USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) portokkal szerelt ASRock Z370 Taichi alaplapnál.
Ha a fájlmásolás a téma, akkor ezen és ezen előzmények alapján a belső M.2 PCIe NVMe SSD-kről a külső SSD-re történő másolásnál is elvileg elérhető hasonló adatátviteli sebesség USB 3.2 Gen 2x2 porton, meg ha tartani tudja a lépést a külső házban lévő SSD DRAM cache / HMB (?) megléte tekintetében. -
válasz
makoss #69239 üzenetére
Szia makkos!
NE haragudj, de régi motoros vagy....
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el!
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Ammennyiben külső házat keresel SSD-hez az alábbi topikban érdeklődj: Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja.
Ez van a témaösszefoglaló elején. Ezt majdhogynem kevesebb idő elolvasni, mint beírni ide.
Plusz elég csak a címet megnézned. Milyen SSD-t vegyek? A kérdésed sehogy nem passzolt ide. ezt azért illet volna tudni. Ezért töröltem a hsz-eid. Köszönöm megértésed -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
makoss #68727 üzenetére
A Samsung T5 Portable SATA 6 Gb/s - USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) külső SSD, vagyis nem meglepő módon egy 2,5" / M.2 SATA3 Samsung 870 SSD-hez egy azt kezelő USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) külső házat kell venni + a gazda hardveren (PC) is lennie kell legalább USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) portnak, hogy ugyanazt az adatátviteli sebességet lehessen elérni, ennyi. Ha csak USB 3.0 (5 Gb/s) port van, akkor még ha nem is teljesen, de nagyrészt kihasználható (max. ~ 450 MB/s) az, amit egy sima SATA3-as SSD tud (max. ~ 560 MB/s).
Az alaplapodon van USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) port, ahol ha azt ki akarod maxolni, akkor meg értelemszerűen PCIe NVMe SSD és azt kezelő USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s) külső ház kell. Ha magát az NVMe SSD sebességét, akkor pedig USB 3.2 Gen 2x2 (20 Gb/s ami pl. egy Kingston A2000-hez kb. elég) / USB4 (40 Gb/s) vagy Thunderbolt 3 / 4 (40 Gb/s) port az alaplapon, ami nemrég a téma topikjában már el lett már magyarázva neked egy hasonló kérdésnél. -
Beni2360
félisten
válasz
makoss #68730 üzenetére
Én nem kérdeztem, hogy miért, de elő vettem egy Samsung 840 evot és ugyan azt tudta. Az usb port sebessége a meghatározó ebben a viszonyletban ezt írtak nekem is. Vagyis teljesen felesleges az az Express kártya ha nem megy gépbe. A sima NGFE is annyit fog tudni. De majd a szakok pontosan el magyarázzák.
-
válasz
makoss #63710 üzenetére
Na akkor tegyük tisztába! Tárolásra nem kell nvme! A samu 970! Pl én torrentezni (raspberry Pi4-re tettem egy hdd-t 1tb. 500-as ssd volt rajta, de teljesen nem volt kihasználva pedig usb2.0 usb-re ment az ssd. Fullra nem volt kihasználva a sata3. Minek vennél nvme ssd-t.
Sata3 wd blue 3d, patriot burst, crucial is, vagy a dráságg evo is tökéletes lesz oda. Szerintem ezt itt zárjuk.Kaptál ajánlást, tippeket, nincs mit tovább ragozni. Ha pedig ennyire ragaszkodsz a samuhoz és az nvme-hez, akkor google, és ahol a legolcsóbb azt kell megvenni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
makoss #63710 üzenetére
Tárolásra felesleges a 970. Ezt is leírtuk már.
Kapsz még pár javaslatot, ebből majdcsak sikerül választani.
Adattárolásra:
HP EX900-920-950
Adata SX8200 Pro / Gammix S11
Kingston A2000
Silicon Power A80
sőt én még ezt is megvenném: Biostar SS263PME3TSzép lista, prioritás nincs, amelyik legolcsóbb.
Végső elkeseredésben pedig a már sokszor javasolt Samsungot vedd. Remélem megfelelő választ kaptál.
Sőt hozzáteszem, tárolásra kell a francnak m.2... Sima SATA SSD, egy WD Blue 3D és jó napot kívánok....
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
makoss #63701 üzenetére
Normál használat mellett az adatát sem használod ki.... akor minek a samu? pénz kidobás, otthoni használatra.
Mondok egy példát. Veszel egy ferrarit, hogy azzal menny boltba, ami az utca sarkon vaan. Akkor kihasználod a Ferrari képességeit? Nem, tehát kidobott pénz volt. Ennyi. -
jokeph
nagyúr
válasz
makoss #63701 üzenetére
10k-ért max egy 256GB-os használtat kapsz. Munka kivételével hót mindegy hogy 3200/3200 MB/s-el megy az adat vagy 2000/1000 MB/s-el (ezek csak példa sebességek), nem veszed észre.
240 GB-os KIngston A1000-et (3 db), Netac 930E 512 GB-ost, Silicon Power 256 és 512 GB-ost - ez mind NVMe SSD és Micron 256 GB-os SATA SSD-ket használok, lófütty a difi alap használaton, sőt játékban sem tűnt fel, hogy bármi annyira gyorsabb lett volna az M2 NVME SSD-kkel.
-
pecccccccca
őstag
válasz
makoss #63694 üzenetére
Google???
Te komolyan ennyire gyökér vagy? Láthatóan olvasod a topikot hisz a topik témájában érdeklődsz ssd-k után és még nem találkoztál az A2000-el?Szerintem csak hülyéskedsz. Ennyire kőszáli kecske csak nem vagy...
( Elnézést kérek minden kőszáli kecskétől! Nem sértésnek szántam!) -
SpaceJam
aktív tag
válasz
makoss #63687 üzenetére
Mi a fenének akarsz amúgy 1 TB-osat venni? Ha ennyire árérzékeny a dolog, akkor vegyél egy 250 GB-os Cruitial MX500 szériát, az ugyanolyan jó, mint a Samu, és rámegy a rendszer és minden, ami szükséges.
A HDD-t meg bele tudod rakni egy külső tokba, és tárhelyed is van. Aztán ha nagyon sok pénzed van, és a tárhelyeidet is lecserélnéd SSD-re, mert kihasználod, akkor azt majd megteszed egy következő lépcsőben. Ennyire egyszerű...
-
-
Thermaltake
tag
válasz
makoss #63655 üzenetére
Sziasztok!
Már megvettem a javasolt wd green 120-at ,
win 10 x64 és a szükséges programok futnak róla. ( 50 GB )
Napról-napra nő az írt adatmennyiség... a windows töltöget le állandóan valamit?
5 nap üzemóra és már 305GB írt összes adat van rajta. Ez normális? Úgy értem amiről van tudomásom mindent áthelyeztem egy sima HDD-re, pl firefox cache, más program cache-je, képnézegető thumbnail-jei, kb mindent, Mégis egyre nő az írt adat.
Van esetleg ötletetek , hogy mi okozhatja ezt?
A segítségetek előre is köszönöm!üdv
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
makoss #63650 üzenetére
Pedig estek az árak, méghozzá elég jelentősen.
A 120Gb-os modellek árán látszik a legjobban, a 240-esek ára pedig visszaállt 10 ezer forintra.
Szóval de bizony, estek az árak
Én legalábbis követem az árakat.
A 970 Evo Plus nem épp egy mainstream termék viszont, azt senki nem mondta, hogy minden termék azonos szinten fog esni...
-
válasz
makoss #63372 üzenetére
Sokkal olcsóbb biztosan nem lesz, mint ahogy az év eleji árak se nagyon mentek feljebb.
20 590.- ft most a WD Blue 3D 500GB és 20 570.- ft volt ez év január 24-én.
Gyakorlatilag bőven csökkent az ára január óta, ha az azóta belépő piaci hatásokat vizsgáljuk.
Samsung 860 EVO 250GB 2018 szeptemberben 20 090.-ft volt, most ugyanott 16 990.-
Szóval nagyon nem kell beugrani ennek a cikknek.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
makoss #63127 üzenetére
Bekevertem a Thunderboltos dolgoddal
Amúgy ezt már pár hónapja megkérdezted, sok változás nem történt...
SX8200 Pro jó SSD. Ismert elemekből van, nem melegszik jobban, mint a Samu
-
pecccccccca
őstag
válasz
makoss #62665 üzenetére
Az a lényeg amit most írtál. Lassú a neted. Ha a letöltést egyből az nvme-re mented akkor is csak annyival fog menni rá a letöltés amennyit bír a neted.
Ha másik meghajtóról másolnál az nvme-re akkor ahhoz ugyan akkor sebességű nvme meghajtónak kellene lennie a másiknak is. Ha külső USB-s akár SSD meghajtóról másolnál rá vagy az nvme-ről a külső SSD-re akkor is limitál, ha nem ugyan akkora sebességű. Gyakorlatilag nem tudod kihasználni, mert jelenleg ez a sebesség amit tud az SSD, akkora sebességű másik meghajtó vagy net nem sűrűn jön össze. -
tasiadam
veterán
válasz
makoss #62648 üzenetére
kapcsold be a memóriába való chachelést (nekem 10000/9000mb). Másolásnál minden más eszköz lesz a szűk keresztmetszet és nem az SSD.
Mennyit tud egy HDD? 120-160? Mennyit egy sata ssd? 550 tető? Egy nvme? cacheless nvme 1000, cachelt meg 3500? USB 3.0-nak mennyi a max? Akkor kell még nvme, ha nvme-ről nvme-re másolsz vagy dolgozol vele. Nem lesz gyorsabb a másolás, ha nvme-re másolod, mert nem ő lesz a bottleneck. -
Graphics
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest