- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
szpali #45466 üzenetére
Az M.2 SATA pont olyan gyors, mint a normál 2,5 colos SATA3 meghajtók, a különbség csak a kábelezés hiánya, és fizikailag más csatolófelület, de mindkettőt ugyanaz a SATA-vezérlő hajtja. Érzetre meg ezek nem lassabbak az M.2 PCI-E-nél, értve ez alatt a betöltési/bootidőket. Nagy fájlok folyamatos olvasásánál, írásánál jön csak ki az PCI-E-s meghajtók azon előnye, amit a benchmarkok is mutatnak, de ezt sok felhasználó nem tudja kihasználni normál felhasználásánál.
-
Frawly
veterán
válasz
szpali #45451 üzenetére
Akkor még jobb, hiszen az M.2 SATA meghajtók olcsóbbak, mint az M.2 PCI-E-sek, azt hittem, hogy az utóbbira utazol a magas átviteli sebesség miatt. Ha csak a form factor miatt kell M.2-es, akkor M.2 SATÁ-ból online oldalakon biztosan találsz 1 TB környéki tárhellyel SSD-t max. 100 ezer forintért.
Áldom az eget, hogy anno 67 ezerért vettem az 1050 gigás MX300-at, akkor szívtam a fogam, hogy milyen sok pénz az is, de azóta, hogy még brutálisabban nőttek az árak, most látszik mennyire megérte.
Esetleg az is játszik, amit írnak előttem, USB3-as adapterrel használni 2,5 colos SATA SSD-t (csak arra kell figyelni, hogy az USB3-adapter átvigye a TRIM-et és a SMART-tot), szinte semmivel nem lassabb, mintha a gépben lenne, igaz Windowst csak trükkel lehet rátelepíteni, mert eltávolíthatóan USB-s meghajtónak érzékeli.
Azt még nézd meg, hogy a lapodba biztosan jó-e az M.2 SATA, mert attól, hogy van M.2 port, az még nem biztos, hogy támogatja, mert néhány lapon az M.2-höz csak a PCI-E van kivezetve, a SATA vezérlő nincs.
-
Frawly
veterán
válasz
szpali #45426 üzenetére
Lehet magyar boltokban esélytelen, de eBayen látok 100 ezer környékén Hynix, Toshiba, Intel P600, meg Samsung NVMe SSD-ket (M.2 2280 1TB méretben mindegyik), újonnan természetesen, használtan még jobban be lehet menni a 100 ezres ár alá. Ámbár ha van már egy 512-esed, vegyél mellé még egy 512-est, olcsóbban kijössz. Ilyen gyorsan kinőtted a félterásat?
-
makoss
veterán
válasz
szpali #41285 üzenetére
Ahonnan veszem, ott fogja beszerelni, de 5 év garanciát biztos nem fog rá adni de szerintem egyik bolt sem, csak a helyi bolt garanciát.
Nekem csak annyi rövid infó kéne, hogy mit kell beállítani néhány mondatban csak.
Nem ez az első SSD-m, harmadik, de annyira emlékszem, hogy a biosban ACHI-ra kell állítani. -
AngerFîsT
tag
válasz
szpali #40303 üzenetére
120 tuti kicsi lenne nekem, ha felrakok 5-10 programot. Abból kiindulva ,hogy anno a 160 gbos hdd is éppen elég volt
maradt vagy 15-20 gb szabad helyem.
500 as az úgy 475 környékén van felismerés után?Franklin . Igen pont a garancia miatt akarok egy Samut
Raymond . MX300 az ára miatt tetszik
Miben jobb mint a samu?
-
GmailOutlook
tag
válasz
szpali #40177 üzenetére
Köszönöm!
A Pocketet már fel is tettem. Lehet tényleg nekem találták ki.De ha offline is megnyitható akkor gondolom a teljes weboldalt lementi a gépre ugye?
Na majd tesztelem.10% az a 120 GB-nál is 12 GB, ami azért nem kevés.
És tényleg így érdemes partícionálni minen SSD-t? Az újabbakat is? Egy Savaget vagy egy KC400-at? Kell ez, segít ez valóban? -
csaby9
tag
válasz
szpali #40069 üzenetére
Azt hiszem rossz posztra írtad a válaszod!
Köszi a választ!!
Én is találtam rá utaló írást de mivel nem írják mindenhol ezért szerettem volna megerősítést.
Még egy kérdés mivel látom m-2 csatolóbol több féle is van (pl:sima M.2, M,2sata, M.2sata III ) ezek mind kompatabilisek az én csatlakozommal? vagy csak M.2 Nvme jelelésü jó bele?
És még egy kérdés ha véletlen mégsem Nvme kompatibilis a csatlakozóm és Nvme ssd-t veszek attól még fog működni?
Bocs a sok aggodalmaskodó kérdésért de nem szeretnék abba a hibába esni, hogy olyan ssd-t veszek ami nem fog menni a laptoppal.
(#40070) jeni Gondolom te is nekem szántad.
Én is pont így tervezem minden marad csak az m.2 ssd megy bele ha találok megfelelőt bele. -
sirszevenap
addikt
válasz
szpali #40016 üzenetére
Értem már! Egyébként jelenleg két éve nyúzok egy V300-at ami ugye nem ajánlott. 5-6 sec alatt mindenem betölt és jelenleg 97%-os. Ezért furcsállottam. Meglepne ha ettől lenne gyorsabb cucc, vagy ha az EVO 850 lassabb lenne. Gondolom azért nem ajánlott a V300 mert sokaknál hibásodott/hamar tönkrement. Ezek szerint szerencsém van.
-
w333
félisten
válasz
szpali #39879 üzenetére
Már kérdeztem és nincs semmi ... 35k -t pedig nem ér meg !
Melyiket vegyem, vagy valami alternatíva ?
Samsung 850 Evo 250GB (29k)
HyperX Fury 240GB (28k)
Hosszútávra és alap felhasználásra kéne ... 50% böngészés és 50% játék, a tárhely bőven elég így a jelenlegi HDD -t szeretném száműzni a gépből !
Számítógép konfig az adatlapomon található !
-
Redneck
nagyúr
válasz
szpali #39673 üzenetére
Az lemaradt hogy használt nem játszik. Nagyobb sem kell. 120-128GB-os elég. Win7 64 bit, CS:GO, és 1-1 régebbi játék kerül rá néha. A lényeg hogy olcsó legyen, 3 év garanciával, és ne a legalja noname.
Gyerek gépébe lesz, HDD-vel az a gép halál.
Szerk:
15 körül keresek, max újat veszek ismert hardveraprós bizniszmanusoktól. -
dugo_
veterán
válasz
szpali #38933 üzenetére
A 41GB/nap az a maximális mennyiség, ami garanciális feltételekben megadott 75TB korlát alatt maradáshoz kell. Ennek a meghaladásakor nem hal meg, csak előbb fog véget érni a garancia, 5 év helyett akkor, amikor átléped a 75TB-t.
850 EVO-król nem találtam kifullasztásig tartó tesztet, de az itt becsült 250TB is elég szép lenne a 120-as modelltől. Valószínűleg előbb növöd ki vagy hal meg a vezérlő.
-
Bodor
veterán
válasz
szpali #38821 üzenetére
Ha elég a 220TB terhelhetőség, és a 3 év garancia, és nem baj ha TLC-s, akkor ez jó áron van. Az 1 TB-osak azért már jóval drágábbak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- SK Hynix 256gb NVMe M.2 SSD
- SSD-k / HDD-k ( 250gb-2TB-ig. )
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest