Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
(rögzített hozzászólás)
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?SSD kibeszélő topikba írj és ne ide, ha:
- már túl is vagy a vásárláson, és szeretnéd a tapasztalatodat, akár tesztedet megosztani,
- még csak gondolkozol a vásárláson, és mások tapasztalatai érdekelnek valamilyen SSD-vel kapcsolatban,
- bármi kérdésed, észrevételed lenne egy SSD-vel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perecKING
üzenetére
Ennek a topiknak a téma összefoglalójának a végén vannak klónozó programok.
-
perecKING
senior tag
bocs az off miatt..
hogyan tudok m.2 ről m.2 re klónozni? A samsung migráncs nem is látja a samsungot...
-
Munkas
aktív tag
Sziasztok! Elkezdett döglődni a Windows (néha, hosszú percekre, vagy örökre homokórázásba merül). Nem jöttem rá mi okozhatja. HD sentinel szerint az SSD OK, eddig csak néhány TB-ot írtam rá, viszont már 3 éves.
Arra jutottam, hogy előbb-utóbb újra kell telepítenem a rendszert, és akkor már nem szoronganék 120 GB-on. A következő méretben (200-250 GB körül) mi az ajánlott modell? -
Raymond
titán
válasz
darealkilla
üzenetére
Nalad is ez lehet a gond: [link]
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Második link javítva:
ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA-III ASX930SS3-480GM-C - Crystal Disk Mark
-
törölt tag
Talán összefoglalóba beférne?
ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA-III ASX930SS3-480GM-C meghajtó Crystal Disk Mark sebességteszt
Plextor M8PeG (PX-256M8PeG) SSD - Crystal Disk Mark
Leteszteltem őket.
-
Raymond
titán
válasz
darealkilla
üzenetére
Nezd meg meg masik teszt-el is (ATTO pl., AIDA64, mindegy mi az). Ha 5 tesztbol az AS-SSD az egyetlen ahol gond van akkor a softver a problema.
-
darealkilla
aktív tag
SSD-t vennék, Toshiba XG4 1TB NVMe (az XG3 TLC-s verziója), az eladó csinált méréseket Z170 lapban (windows 10 fut), de valami nagyon nem oké, ez még úgy ahogy rendben:

de ezek:

itt valami nem stimmel -
Az egyetlen működő aftermarket típus amit ismerek a Kingston Hyperx Predator, de az majdnem dupla ennyit fogyaszt, ami egy ultrabooknál nagyon nem jó.
A gépben PCIe 2.0 van, és a 2.0-ás kártyákat is sírva kezeli, mert a bios jelez, hogy nem talál SATA-eszközt.Amire rákérdeztem SM951, gyárilag ezzel szerelték az 512GBs modelleket, és ezeknek 000L1 FRU kódjuk van, ezeket minden gond nélkül befogadja..
viszont lenovoéknál a fórumon rengeteg panasz van, hogy ugyanezt a kártyát megvették külön, (aminek ugye MZHPV512HDGL-00000 a kódja) és a gép ugyan azt a bios-hibakódot dobja ki, mintha NVMe kártyát tennél bele, amit ugye nem támogat.. szóval azért lenne alkalmi vétel a korábban említett dolog..
-
jeni
félisten
válasz
vtommy
üzenetére
Kockázat egy használt esetében mindig lehet és van.
Samsungra jellemző,hogy berakás után hamarabb leeseik 100-ról 99-re de ez így sokáig megmarad.
Ár/teljesítményben Best-Buy.
Az én Intel P6000 256Gb volt 5év garival 34000Ft. Egyik oldalon a gari de kevesebb tárhelyel a másik oldalon a gari hiánya de nagyobb tárhelyed lenne.
Az biztos,hogy nem csak az az 1 tipust támogatja a lapod.
A Plextor is jó de annyiért csak boltban 256Gb tudnál venni. -
Sziasztok! Kaptam egy jó ajánlatot egy SM951-es AHCI modell 512GB samsung M.2 PCIe SSD-re, viszont az eladó azt állítja, hogy a sentinel nem teljes verziója miatt, illetve ennek újratelepítése óta nem mutatja a tényleges írott adatot a program.. ami valószínűleg igaz ugyanis az alábbi képeken is jól látszik a dolog.
Illetve 99%-os a kondíciója a cuccnak.. milyen kockázata van így belevágni a dologba? 40e-t kér érte, ami szerintem még így is korrekt ár.. főleg, hogy csak ezt a típust támogatja a képem, szériaszámra pontosan. Bármilyen véleményt szívesen fogadok!

-
Raymond
titán
válasz
darealkilla
üzenetére
Akkor ott az esxtop a baratod: [link] De ilyen homelab szinten ez egy sima SATA-n is elmenne, az hogy egy migralas 5mp vagy 15mp aranylag mindegy

Utolso off, sorry!
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla
üzenetére
Találtam méretezést:
VMware és egyéb források szerint egyszerű VM-nek néhány 100 IOPS, a véglet meg az IO-pazarló Exchange 2003:
Assuming 5000 users are sending 60, receiving 150 emails a day, an estimated total of 7500 IOPS is needed.Szóval bőven elég a 210/130ezer is.
-
Raymond
titán
válasz
darealkilla
üzenetére
Attol hogy futtatod oket meg nem lesz sok az I/O, attol fugg mit csinalnak. Azt nezd meg mennyi hasznalat kozben es akkor latod hogy kell-e tobb. Azt hogy MB/s mennyi siman a task Manager-ben megnezheted, az I/O pedig az Event Viewer-ben: [link] Linux alatt pedig az iotop kiirja tobbek kozott.
-
Mercutio_
félisten
válasz
darealkilla
üzenetére
Ilyen specifikus dolognál inkább valami VM-szaktopicban érdeklődőnék.
-
darealkilla
aktív tag
20-30 virtuális gépet futtatok, samsung sm951 512-ről 1TB ssdre váltanék, elég lehet a 210/130ezer IOPS (toshiba XG3) vagy inkább 400/300ezer IOPS (samu sm961)? Lineárisban hasonlóak, az XG3 2500/1500 a samu meg 3200/1800 de az annyira nem számít elvileg.
Vagy nem lesz akkor különbség mint az árában? XG3 75rugó sm961 120 rugó.
Tudnám valamivel real-time mérni az IOPS-t?
-
Emperor_
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Túl sok infóm nincsen róluk.
A Toshiba XG4 - ez egy OEM SSD, a fenti összefoglalóban benne van, hogy mivel jár. Normális tesztet nem találtam róla
.
Ennyi infó van SkHynix PC300-ról. Nem árulják el, hogy MLC-s vagy TLC-sEzt ajánlom: Plextor M8Pe(G) M.2 /PCIe/ (5év) . Van rajta eleve hűtés.
Friss típus még a Corsair MP500, azt is érdemes körüljárni.
-
Fitzgerald
veterán
Sata. Abszolút nem éri meg a felár átlag használat mellett. Nálam a méret is szempont volt. Ez mondjuk biztos furcsán hangzik, lévén a sata SSD-k sem sokkal nagyobbak egy bankkártyánál. Viszont kezd eléggé zsúfolt lenni a ház, főleg mivel hamarosan SLI-ben fog meni két nagyméretű kártya. Ez a cucc meg aztán tényleg kicsi, és ha már van egy M.2 port a lapomon, akkor mért ne.
-
csocs
tag
Hülye kérdés volt, bocsánat.
A többiek kedvéért, akit esetleg érdekel:
850 PRO
MZ-7KE128 (128 GB)
10 Years or 150TBWMZ-7KE256 (256 GB)
10 Years or 150TBWMZ-7KE512 (512 GB)
10 Years or 450TBWMZ-7KE1T0 (1 TB)
10 Years or 300TBWMZ-7KE2T0 (2 TB)
10 Years or 450TBWMZ-7KE4T0 (4 TB)
10 Years or 600TBW850 EVO
MZ-75E120 (120 GB)
5 Years or 75 TBWMZ-75E250 (250 GB)
5 Years or 75 TBWMZ-75E500 (500 GB)
5 Years or 150 TBWMZ-75E1T0 (1 TB)
5 Years or 150 TBWMZ-75E2T0 (2 TB)
5 Year or 300 TBWMZ-75E4T0 (4 TB)
5 Year or 300 TBW -
dugo_
veterán
-
csocs
tag
Sziasztok, aki esetleg tudja hirtelen, a Samu 850 evo és pro íráslimitjét hol lehet megtalálni?
-
csocs
tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A 850 evo nem pcie, ugye? szóval a gyakorlatban átlag használat mellett a felár megéri-e?
-
Fitzgerald
veterán
Samsung 960 Evo:
Rapid módot nem lehet bekapcsolni, nem mintha szükség lenne rá.
CrystalDiskInfo szerint fél óra Fallout 4 után sem ment 33 fok fölé a hőmérséklet.
Egy Breaking Bad-epizódot is megnéztem, 31 fok volt a maximális hőmérséklet.
Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy nagyon jó az airflow a gépemben, sokat melóztam rajta tavaly.
Hogy bentymárkolás során mennyire melegszik, arról meg találni infót a neten.
A mindennapi használatot kérdeztétek.Fallout 4 szénné modolva a Toshiba 7200-as HDD-n sokszor vagy másfél-két percet is töltött a főmenüből, gyors utazásnál is vagy egy percet.
A 960-al 12 másodperc alatt töltött be a játék, gyors utazásnál 9-12-t tölt.Witcher 3 11 másodperc alatt tölt be a főmenüből.
Ezek 1-2 másodperccel jobb eredmények, mint amiket a 850 Evo-m tud.
-
Emperor_
addikt
válasz
Black Dragon
üzenetére
Ahogy a kollégák írták, de játékot nyugodtan telepíthetsz az SSD-re, ha van rajta elég hely.
-
törölt tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Normál használat mellett nem veszed észre a különbséget. Mindkettő jó SSD, bátran megveheted bármelyiket.
-
Raymond
titán
válasz
Black Dragon
üzenetére
Nincs eszreveheto kulombseg.
-
Black Dragon
addikt
Hali all!
A kérdésem az lenne, hogy mekkora különbség van a mindennapi használatban, gondolok itt alap win használatra, netezés, képnézegetés stb, ami tényleg alap(nem lenne játék az ssd-re pakolva) a HyperX Fury és HyperX Savage között? 120Gb-os verzió kellene nekem, néztem írás/olvasás eredményeket, a Savage ott jobb volt, de nem tudom ez a mindennapokban mennyire lehetne tényleg észrevenni. 3000Ft az árkülönbség, megéri azt az extrát, vagy ugyan olyan jó a Fury is?
Köszi!!

-
törölt tag
válasz
Joker_5x
üzenetére
Ahogy az előttem szóló is írta, az UV400-as problémás modell. Amikor a boltba mentem Fury-t venni, az eladó mondta is, hogy bár saját érdekei ellen beszél, nem is ajánlja az UV400-ast, mert többet is vittek vissza hozzájuk, rövid időn belül. Még a sokak által szidott V300-asok is strapabíróbbnak bizonyultak.
Szóval mindenképp a Fury! MLC modell, és nagyon tartós, rengeteg írást kibír.
-
Joker_5x
tag
Hali !
3 boltban neztem nincs hyperx fury helyette ajanlottak a kingston uv 400at..
Van a ketto kozott valami kulonbseg vagy ugyan az a ketto ? Arban 2k-val olcsobb? De teljesitmenyben? Idot allosagban?Koszi a valaszokat !!
-
Emperor_
addikt
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
(#41341) Joker_5x Nyugodtan megveheted
. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
A szüleimnek van egy régi de tökéletesen működő gépe, ilyen Gigabyte alaplappal.
Eddig 1GB RAM volt benne most ezt lecseréltem 4GB-raAz lenne a kérdésem, hogy sima SATA-val rendelkező csatolóra érdemes SSD-t tenni, látványosan érezhető lenne a gyorsulás a mostani HDD-hez képest?
Köszönöm
-
erebus
tag
Sziasztok!
Megéri ezért az árért megvenni ezt a Samsung 850 EVO SSD-t ([link]), vagy még várjak vele, hátha még lejjebb megy az ára? Nagyon jókat olvastam róla, ezért vagy ezt, vagy egy HyperX Fury-t ([link]) vennék. Az ára kb. ugyanannyi, tudása hasonló, de a TLC kontra MLC kérdés miatt nagyon érdekelne a véleményetek a két meghajtót illetően. -
Joker_5x
tag
Halika !!
SSD-t szeretnék venni Op. rendszernek egy 120 GB-os elég!! Írási limit ne legyen ! A játékok a másik 2 terás winyon lennének. Mivel kb. 1 héten , ha pár órát pihen a gép sokat mondok
szóval ne melegedjen bírja a kiképzést ! Alap lapom MSI b150 MORTAL...Ki néztem egyet sokan dicsérik :: ma be is mennék meg venni Kingston HyperX Fury
Válaszotok előre is köszike !!!
-
fanti
addikt
Kedves fórumtársak!
Köszönöm szíves válaszaitokat a 960EVO-val kapcsolatban!
-
fanti
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Kis tapasztalatot írnál?
Hőfok?
-
szpali
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Váó
Rapid mode bekapcsolható ezen? -
Pocok256
veterán
Sziasztok Dell Alienware 13 R3 as géphez keresnék SSD meghajtót ha jól vettem ki NVMe M.2 Type 2280 való bele 256 és 512 es példányok is érdekelnének. Többségében játékok lennének rajta tárolva, a lényeg, hogy 2-3 évig menjenek utána úgyis kukázva lesznek. Amolyan best buy kategóriát keresnék. Lehetőleg ne legyen extrém forró fejű, mert laptop kialakítása miatt, a két ssd meghajtó eszméletlen közel lenne egymáshoz, és nagyobb adatmozgatás hatására simán lefőznék a kávét így egymás mellett.
Hardverapron 40k alatt amiket találtam:
512GB SKhynix PC300 (NVMe SSD),
512GB TOSHIBA XG4 (NVMe SSD)Nem tudom ezek mennyire bevállalhatóak, és ha e két cucc közül kéne dönteni akkor ne vegyem egyiket sem vagy egyik azért használható.

Továbbá kérdés hogy 256 újonnan boltból max 40 és 512 max 60k ért milyenek lennének ?
-
Bacusuz
őstag
"- Jó lenne az alaplapba a fönti SSD?"
Itt a lapod támogatási listája, elvileg benne van tehát igen. -
Bacusuz
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
én is csak érdeklődök, nem tudom

-
fanti
addikt
Sziasztok!
M.2-es SSD ügyben kérném a véleményeteket.
Kinéztem magamnak egy ilyen SSD-t : Samsung 250GB 960 EVO NVMe M.2 2280 (MZ-V6E250BW)
Az alaplapom a következő : Gigabyte GA-Z270-Gaming K3
- Jó lenne az alaplapba a fönti SSD?
- Ez gyors SSD meghajtónak számít?
- Nagyon melegszik?
- Tudok róla bootolni? (Win10 x64 Home)Esetleg tudnátok valami Magyar nyelvű linket adni, ahol az ilyen csatlakozású SSD-k után olvashatok?
Mert pl. nem tudom, hogy a csatlakozónál az SSD-n miért van egy, vagy két bevágás, hogy kell rá Windowst telepíteni, stb....Köszönöm előre is ha válaszoltok!
-
szpali
addikt
-
csocs
tag
Van arra vmi felület valahol, ahol lehet látni, hogy melyik gyártó milyen új modellt fog bevezeteni?
-
Emperor_
addikt
válasz
bluobluo75
üzenetére
Így pontosítanám: a mai, korszerű SSD-k között átlagfelhasználás során nincsen lényegi sebesség különbség.
-
Emperor_
addikt
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nem fog boot-olni, ha pci-e átalakítóba teszed. A SATA csatolós SSD-t ajánlom.
-
Bacusuz
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
ez egy érdekes kérdés,
láttam átalakítót, de nem tudom milyen sebességű lehet vele?
tesztelt ilyesmit már valaki? -
csocs
tag
válasz
bluobluo75
üzenetére
Akkor neked az M.2 nem jó, ahogy linkelted, úgy biztosan nem.
-
Bacusuz
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
a 960 nem jo neked, nincs olyan csatlakozója
-
Bacusuz
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
csatolófelületeid milyenek vannak?
sata 3 , és m2-is? -
Raymond
titán
válasz
bluobluo75
üzenetére
A jobbikat ha van penzed. Valami hasonlot kerdeztel:
Melyiket eri meg jobban hosszabb tavra? Audi A3 vagy Audi S7?
-
bluobluo75
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni rendszer alá hosszú távon?
SAMSUNG 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280 MZ-V6E250BW
vagy:
SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU -
lajtika
aktív tag
Sziasztok. Toshiba A100 SSD ről hallott már valaki esetleg van bármilyen tapasztalat róla?
-
csocs
tag
válasz
Emperor_
üzenetére
Sokat pöcxöltem rajta, hogy ez vagy a Plextor hűtőbordás legyen. Végül az újabbat és olcsóbbat választom. Tágas ház, HDD nélkül fogom használni, 2db SSD-vel. A procin megfelelő hűtés van, a VGA sem melegszik. Talán nem lesz gond.
Erre megy át a WIN 10, a HyperX Savage -re mennek a ritkábban használt progik.
Az az egy félelmem van, hogy a PCIe SSD nem "plug n play".
Nem csak bedugom és kész.
De már megnéztem pár leírást erről. -
csocs
tag
Egyébként azt írják:
"Az előrelépés jótékonyan hat a teljesítményre, viszont az energiahatékonyság növelése mellett egy másik trükk is segíti a vezérlőt: az SSD-n elhelyezett matrica egyfajta „hűtőlapként” funkcionál, ugyanis a szokásos tartalom mellett egy vékony rézréteget is elrejtettek benne, ami segít a vezérlő által termelt hő felvételében és a környezet felé történő leadásában. Ez az apró trükk a Samsung szerint a fent említett 50%-os javulásnak önmagában is mintegy 30%-át adja, azaz nagyon hasznos ötletről van szó."
-
csocs
tag
válasz
Emperor_
üzenetére
+
re: jeniKöszi szépen a válaszokat!

960 PRO-t vennék, ha nem 960 EVO-t, de abból csak 512-es van.
Az meg árban is több mint ami belefér.A 100TBW -t szerintem nem fogom kihasználni.
Vannak erre bizonyos matekok, ha jól számolom ez azt jelentené, hogy 3 évig napi 90GB-ot kéne írnom. Minden nap. Ha ezt túllépem és betojik, akkor nem él a gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- További aktív témák...
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezzel a 4K írással nem bír megküzdeni????????? wtf? SAMSUNG 961 128gb
.

holnapra elvileg meg is jön
!! További szép napot !!
.

.
.