-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fortum
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket router vásárlásában. Jelenlegi Telekomos routerem szeretném modem üzemmódba átrakni és a meglévő TP-link Archer AX20-es routerem beüzemelni. Szeretnék egy mesh hálózatot kialakítani a házunkban, melyhez szükségem lenne még 1db routerre. Melyiket ajánlanátok? A keret max.30e. (Valahol olvastam, hogy a két AX20-as routert valaki nem tudott összehangolni. Nyugtassatok meg, hogy ez nem így van, elvileg mesh kompatibilisek)
Köszi előre is a segítséget!
-
Fortum
tag
Sziasztok!
Van régről egy: i-tec WiFi Repeater Access Point 300/150/54 Mbps WLAN Wireless network range extender with LAN connectionrepeaterem és egy Linksys WRT120N-es routerem. (Régen össze voltak kapcsolva úgy működtek)
A kérdésem: Össze lehet őket hangolni bármilyen módon egy AC58U Asus routerrel? A Linksys WRT120N tudom,hogy csak AP módban menne de az i-tech talán tudná kábel nélkül?
Ha mégis csak AP módban megy a dolog....
Lehet olyat,hogy az Asus és a linksys Ap módban összekötve az i-tech erősítő pedig repeater módban kapcsolódik a linksys routerhez?
Sajnos nagy a ház és valahogy vinném tovább a jelet.... Mi lehet a legjobb megoldás ????
Remélem nem bonyolítottam túl nagyon.
Köszi a segítséget előre is.
-
Fortum
tag
válasz
Gubek-Einste #54604 üzenetére
Szia !
Nagyon köszönöm a segítőkészséged előre is.Ugye azt tanácsoltad,hogy AC-s router kell.
Megnéztem őket és a TP-Link C7 vagy az ASUS AC58U(számít az antennák száma?) éri meg jobban ??? (120M-es net)
Ugye én voltam akinél a családi ház egyik végében van az antenna.
A Routereknek magyar a menüje ? Bár tudok angolul azért a beállítás lehet kifogna rajtam,hogy úgy van.
Másik kérdés nem tudom,hogy WRT120N-es Linksys megadta-e magát, de esetleg egy jelerősítőnek ha szükséges be lehetne fogni ?
Sajnos AP módban nem tudom, csak wifivel :/
Előre is köszönöm a segítséged.
-
Fortum
tag
válasz
Gubek-Einste #54560 üzenetére
-4 laptop,2 Smart Tv, és 4 telfon használná
-a házunk kb 120nm-es családi ház 50-es külső 25-ös belső falakkal és viszonylag elnyújtva van elrendezve,szóval a szélső szobától ahová behozták az antennát, onnan sokat kell megtenni a nappalihoz is
A keret rá max: 20-25K attól függ mennyivel éri meg jobban a drágább.
Szívesen vennék egy olyat ami, tudja esetleg mind a két frekvenciát,mert viszonylag sokan vannak a közelben a 2,4-en. Kérdés,hogy a TV-k és telefonok meglennének-e vele. (Tv-k kb 4évesek a telók újak)
Max ki lehetne próbálni kérdés mennyivel rövidebb a hatótáv.
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Melyik routert tudnátok ajánlani a jelenlegi 120Mbps-os netünkhöz.
Sajnos az antennát a családi házunkba elég béna helyen vezette be a kedves szolgáltató. (a ház szelső szobájának egyik sarka.
Mindenképpen olyan router kéne ami a lehető legtöbbet kihozza a netünkből, és bejárja az egész házat.
Általában 4-en tuti lógnak rajta és menne kábelen a torrent is.
Van még egy jelerősítőm,mivel a mostanihoz muszáj nem tudom ha esetleg lesz új akkor is szükséges lesz-e. (i-tech accespoint 300)
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Új routert szeretnék vásárolni
120Mbps netünk van itthon viszont a régi routerrel nem tudom kihasználni az erősségét
A jelenlegi router egy Linksys E1000-es és van hozzá a konnektorban egy erősítő így ér el az én szobámba a wifi,de így is gyenge.(30Mbps a router mellet és 3-5 mbps a szobámba)
Ezt szeretném egy új nagyon erős routerrel kijavítani,hogy egyszerűbb legyen a torrentezés és ne kábelen kelljen a router mellől töltögetni
Szeretnék egy itthoni hálózatot is csinálni mindenképpen.
Ami a lényeg,hogy egyszintes házban lenne használva(kb 120 négyzetméter),viszont a falak az átlagnál vastagabbak,így ez alapján szeretnék valami szuper kis routert hosszú távra
Amiket néztem :
TP-LINK Archer D5 AC1200 Router
ASUS RT-AC1200G+ Router
Mikrotik RB951 Series
vagy valami ezekhez hasonló erősségűA lényeg,hogy jó erős legyen és az egész házban tudjam használni
A keretem rá max 25 ezer Ft
Előre is köszi a válaszokat és segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest