- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
Korábban már írtam és ajánlottak is, csak közben ajánlott más is és kiderült, hogy külföldről olcsóbban betudnám szerezni, mint itthon. Alább majd a router. Ugye írtam, hogy panelben lakunk és azt is, hogy a router a bejárati ajtó felett van.Míg eljut a nagyszobáig, addig keresztül megy egy (vas)betonfalon, de inkább kettőn, míg hozzám eljut (kisszoba), szintén 1 betonfal + mosdón megy keresztül. Kérdés, egy új router vásárlással wifi-n keresztül gyorsabbodhat a net( a mostaninál)? A mostani router 600 mbps-t tud 2.4 ghz-en, telón jobb esetben max 100-at tud, de átlag 60-70. A laptopnál meg ugye megszakad mindig a net. Egy új router vássárlással ezt a két problémát szeretném megoldani. PC-re meg ugye ethernet kábelen kapja, de jó lenne, ha ott is kimaxolná, mert pl. direktben teljesen más sebességet mérek. Illetve torrenteznék a routeren. (nem wifin)
Asus ac86u routeren gondolkodom. -
stuka20
senior tag
Üdv!
Milyen routert ajánlanátok?
Jelenleg egy ASUS RT-N18 (2,4Ghz) routerünk van. Wifin legalább 5 eszköz csatlakozik rá, 2 laptop és a telefonok + kábellel a tv. Illetve a routeren keresztül kapom én is a PC-re a netet. És itt jönnek a gondok: édesapámnak hol van netje hol nincs, hol látja a laptop hol nem, szóval még netezni sem lehet vele kényelmesen. Valamikor az én telómmal is szara*szik, de vagy nem veszem észre vagy csak ritkán. A másik meg, hogy ugye a routeren keresztül jön a gépbe a net, tehát a fő netkábel a routerbe és onnan egy másik kábel (5+ méter cat5e).
Direktben letesztelve 20MB/s (toldóval) a különbség, ami azért nem kevés.
A laptopnak valószínűleg nincsen baja, mert le volt tesztelve egy barátomnál (újra lett telepítve, frissítve) és ott nem dobálta le, jó volt.
Internetünk: digi 1000Tehát olyan routert keresek, ami tudja hozni azt a sebességet, amit direktben is mértem. Vagy ez lehetetlen? Gondolom mivel más eszközök is használják, ezért lehet számítani lassulásra, de pl. a laptop sincs itthon mindig, a telefonokon is csak böngészünk (esetleg youtube), tv-n ritkán van használva a youtube, szóval nem szabadna ekkora különbségnek lennie, de lehet tévedek, ezért is vagyok itt, ezért is kérdezek.
Illetve majd szeretnék rákötni egy külső merevlemezt (pl. seed miatt, adattárolás..stb).
Ami még fontos lehet: panelban lakunk, a router a bejárati ajtó felett van, tehát útban lehet neki a vasbeton fal. (de a legfonotsabb a laptop és a PC)Routerrel mérve:[link] (de ez is változó, mert mértem már hajnali 2-kor 200 alatt is)
Direktben: [link]Direktben 2, a letöltési sebesség: (routerrel ennyit soha nem értem, de még 70 felett sem) [link]
A fogalmazásért és az esetleges hibákért előre is elnézést kérek!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest