Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stuka20

senior tag

Korábban már írtam és ajánlottak is, csak közben ajánlott más is és kiderült, hogy külföldről olcsóbban betudnám szerezni, mint itthon. Alább majd a router. Ugye írtam, hogy panelben lakunk és azt is, hogy a router a bejárati ajtó felett van.Míg eljut a nagyszobáig, addig keresztül megy egy (vas)betonfalon, de inkább kettőn, míg hozzám eljut (kisszoba), szintén 1 betonfal + mosdón megy keresztül. Kérdés, egy új router vásárlással wifi-n keresztül gyorsabbodhat a net( a mostaninál)? A mostani router 600 mbps-t tud 2.4 ghz-en, telón jobb esetben max 100-at tud, de átlag 60-70. A laptopnál meg ugye megszakad mindig a net. Egy új router vássárlással ezt a két problémát szeretném megoldani. PC-re meg ugye ethernet kábelen kapja, de jó lenne, ha ott is kimaxolná, mert pl. direktben teljesen más sebességet mérek. Illetve torrenteznék a routeren. (nem wifin)
    Asus ac86u routeren gondolkodom.

• stuka20

senior tag

Üdv!

Milyen routert ajánlanátok?

Jelenleg egy ASUS RT-N18 (2,4Ghz) routerünk van. Wifin legalább 5 eszköz csatlakozik rá, 2 laptop és a telefonok + kábellel a tv. Illetve a routeren keresztül kapom én is a PC-re a netet. És itt jönnek a gondok: édesapámnak hol van netje hol nincs, hol látja a laptop hol nem, szóval még netezni sem lehet vele kényelmesen. Valamikor az én telómmal is szara*szik, de vagy nem veszem észre vagy csak ritkán. A másik meg, hogy ugye a routeren keresztül jön a gépbe a net, tehát a fő netkábel a routerbe és onnan egy másik kábel (5+ méter cat5e).
    Direktben letesztelve 20MB/s (toldóval) a különbség, ami azért nem kevés.
    A laptopnak valószínűleg nincsen baja, mert le volt tesztelve egy barátomnál (újra lett telepítve, frissítve) és ott nem dobálta le, jó volt.
    Internetünk: digi 1000

Tehát olyan routert keresek, ami tudja hozni azt a sebességet, amit direktben is mértem. Vagy ez lehetetlen? Gondolom mivel más eszközök is használják, ezért lehet számítani lassulásra, de pl. a laptop sincs itthon mindig, a telefonokon is csak böngészünk (esetleg youtube), tv-n ritkán van használva a youtube, szóval nem szabadna ekkora különbségnek lennie, de lehet tévedek, ezért is vagyok itt, ezért is kérdezek. :)
    Illetve majd szeretnék rákötni egy külső merevlemezt (pl. seed miatt, adattárolás..stb).
    Ami még fontos lehet: panelban lakunk, a router a bejárati ajtó felett van, tehát útban lehet neki a vasbeton fal. (de a legfonotsabb a laptop és a PC)

Routerrel mérve:[link] (de ez is változó, mert mértem már hajnali 2-kor 200 alatt is)
    Direktben: [link]

Direktben 2, a letöltési sebesség: (routerrel ennyit soha nem értem, de még 70 felett sem) [link]

A fogalmazásért és az esetleges hibákért előre is elnézést kérek!

Új hozzászólás Aktív témák