Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Warface

csendes tag

válasz dkess #88241 üzenetére

"Zseniális a rajz ... :D :D Értem ez alatt, hogy ennyi rajzból ennyire semmi ne derüljön ki. Amennyiben direkt akarnék ilyet, hát őszintén szólva - nem menne.
    Mekkora alapterület, melyik helyiség micsoda (pl. melyik a nappali, a jobb-felső hely micsoda stb. stb.), hol vannak a kliensek, hol van a switch, a kert mekkora részén kellene WiFi stb."

A ház 8*10 méteres, és teljesen lényegtelen melyik pl a budi meg a hálószoba, mert jelenleg a házon belul a ZTE modem mindent tud. Azt is írtam hogy a 2db pc ott van a modemnél kábellel csatlakozik, ahogy a TV is.
    ZTE digi modem: a digi internet szolgáltató álltal kihelyezett modem-router, külső antenna nélküli, csak 2,4GHz-t tud.

Lakáson belül 3 telefont ki is tud szolgálni ez a kis ZTE, de az ajtó után 1méterrel már nincs wifi jel, ezért tennék egy erősebb wifit az ajtóhoz. Bármelyik wifi routert is választom ott lenne a legjobb helye, mert ha a gagyi ZTE a számítógép szobából lefedi a lakást, akkor egy jobb erősebb wifi routerrel is menni fog. Szóval ebből a szempontból édes mind1 hol eszem hol TV-zem és hol alszom.
    "legyen két router mesh és kábeles backhaul -al" - ez mit is jelent?

• Warface

csendes tag

válasz Gubek-Einste #88221 üzenetére

Csak azért, mert van kínálat. wifi6 + usb + giga lan+ giga wan. sok ilyen van. Van egy TP-Link TL-SG1008D 8 portos full duplexes gigalan switchem, minden vezetékes eszköz erre csatlakozik (1db TV és 2db PC). Úgy szeretném megoldani, hogy később tudjam variálni az elrendezést (router helyét). Nagyobb adatforgalom a PC-k között, illetve az egyik PC és a TV között szokott lenni.
    PC-PC között családi képeket, videókat másolnék, néha játékot.
    PC-TV között pedig a Samsung smart wiev-vel szoktunk filmezni 1080P-ben.
    Rengeteg kérdésem va.

Az alábbi képen szemléltetném a dilemmáim:

Elmélet:
    A "B" ábra a routerek alapbekötése, de én másképpen szeretném,hogy a kertben legyen erősebb wifi jel. A "C" ábra szerint szeretném összekötni.
    Elméletben nem okozhat semmi féle problémát ha az új routert jól állítom be.
    PL: az új router IP-címe: 192.168.5.2,
    DHCP-ben az alapértelmezett átjáró: 192.168.5.1(ZTE Modem) ,
    192.168.5.10-től 192.168.5.244-ig osztaná az IP-ket.
    Kérdések:
    Ezek az eszközök mind Full duplex-esek már?
    ASUS RT-AX55 30e
    TP-Link Archer AX20 20e
    TP-LINK Archer AX50 AX3000 30e
    Huawei WS7100-20 19e (nincs usb)

Melyiket vennétek meg és MIÉRT? (Fontos hogy miért, mert pl: Asus párti vagyok
    vagy mert a TP-linkben sosem csalódtam, vagy pl azért mert itt egy teszteredmény linkje és az XY router jobban muzsikált)
    Hogyan kötnétek be a routert a helyembe? (1 vagy 2 "Terv" szerint)

• Warface

csendes tag

Sziasztok!
    15-25 ezer körül keresnék wifi 6 routert itthonra.
    Itthon még nincs wifi 6-os eszköz, de lesz éveken belül (telefont előbb cserél az ember mint routert)
    4-5 telefon csatlakozna a wifire (játék+youtube+fb) és 1 nyomtató, Gigalan Digi netem van (egész jó); kábelen 2 gép és 1 TV csatlakozna (youtube+Netflix+HBO). Van egy TP-Link TL-SG1008D 8 portos full duplexes gigalan switchem.
    Szülői felügyelet jó lenne ha lenne. USB nem létszükség, jó ha van, max egy pendrivevot csatlakoztatnék rá amire családi képek és videók lennének másolva a telefonokról.
    Szerintetek ez jó választás vagy tudtok jobbatár-érték arányban????

https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-ax20-p575161956/?gclid=CjwKCAiAhbeCBhBcEiwAkv2cY-9i3n2ZquyW3vY-06PN7yx2dLGyLyOO3ji931Kyhn8HjkDxNjUcNBoCVNkQAvD_BwE

Új hozzászólás Aktív témák