- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
én arra gondolok , hogy pl:
van egy routerem , és két gép összekötve hagyományos utp kábellel, de ha eljön az ideje, csak veszek egy wifi-vevőt , aztán arról megy tovább, ugyanazzal a routerrel
Bon3ss: az a router már megvan, csak gondoltam , ha jó, azt használom , de közben utánanéztem, inkáb olyan cseberből vederbe eset lenne
-
And
veterán
Na, akkor bonyolítsuk még egy kicsit
. Te a műholdvevőt akarod a netre kötni (?), amelyen egy LAN-aljzat van (?), ha jól értem, mindezt egy olyan eszköz segítségével, amely vezeték nélkül kapcsolódik a wifi-routeredhez, és LAN-on a vevőhöz. Ha ez a helyzet, akkor ehhez valóban egy külső vezetéknélküli kliens eszköz kell. Namost ilyen 'csak kliens' önállóan nemigen létezik, csak multifunkciós AP formájában.
Írtad: "mert ha jól értetem az access point a routernek a forditotja a jelet leszedi és vezetéken tudja tovább adni"
Ez alapjában nem igaz, az AP nem fordítottja semminek, főleg nem a (wifi-)routernek. Minden wifi-router egyben AP is (ettől lesz vezetéknélküli), és kismilliószor leírt alapszabály, hogy AP nem csatlakoztatható egy másik AP-hez (vagy értelemszerűen wifi-routerhez) vezeték nélkül. Vannak erre trükkök, mint a WDS, de ez most nem tartozik ide, és egy csomó egyszerű eszköz nem támogatja. Manapság viszont sok AP multifunkciós, azaz az eredeti nevét meghazudtolva nem csak AP lehet, hanem kliens is (meg esetenként több más funciója is lehet). Na ilyen kell neked, ha jól értem..
#3926: Szerintem ezzel Bon3ss kolléga is teljesen tisztában van. Csak a wifi-működést tekintve írta le ugyanazt, amit az előbb én is. Egy wifi-router funkciója alapesetben, a wlan felől nézve megegyezik az AP-vel.
-
bnss
veterán
Az Access Point = a routerrel. Amire Te gondolsz az a Wireless Client. Nem szokásom senkit sem "kivégezi".
Tehát - ha jól értem - műholdvevőhöz Wireless Clienttel csatlakozás, majd vezetéken megosztod az internetet? De akkor hogy jön képbe a saját WiFi hálózat?
A 3 antennával rendelkező routerek Draft N-es "szabványt" is ismerik, papíron jóval nagyobb sebességre képes, mint a 802.11g. Mindez attól függ, hogy mennyi anyagi ráfordításod van routerre.
zoolii: TP-Link TL-WR542G, TP-Link TL-WR543G, TP-Link TL-WR642G.
-
bnss
veterán
Miért kell WiFi kapcsolat a műholdvevőhöz? Bocs, de nem vagyok szellemi képességeim csúcsán.
Nálam is hasonló a helyzet, családi ház, emeleten a router, alatta lévő szobában pedig notebook, ott kb. böngészésre, kisebb letöltésekre van elég jelerősség. A Te esetedben - szvsz - elég nehézkes lenne még ekkora sávszélességet biztosítani, mivel a födém eléggé gátat szab ezeknek a kis kisugárzott teljesítménnyel bíró eszközöknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VoLTE/VoWiFi
- Anime filmek és sorozatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest