- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
én arra gondolok , hogy pl:
van egy routerem , és két gép összekötve hagyományos utp kábellel, de ha eljön az ideje, csak veszek egy wifi-vevőt , aztán arról megy tovább, ugyanazzal a routerrel
Bon3ss: az a router már megvan, csak gondoltam , ha jó, azt használom , de közben utánanéztem, inkáb olyan cseberből vederbe eset lenne
-
And
veterán
Na, akkor bonyolítsuk még egy kicsit
. Te a műholdvevőt akarod a netre kötni (?), amelyen egy LAN-aljzat van (?), ha jól értem, mindezt egy olyan eszköz segítségével, amely vezeték nélkül kapcsolódik a wifi-routeredhez, és LAN-on a vevőhöz. Ha ez a helyzet, akkor ehhez valóban egy külső vezetéknélküli kliens eszköz kell. Namost ilyen 'csak kliens' önállóan nemigen létezik, csak multifunkciós AP formájában.
Írtad: "mert ha jól értetem az access point a routernek a forditotja a jelet leszedi és vezetéken tudja tovább adni"
Ez alapjában nem igaz, az AP nem fordítottja semminek, főleg nem a (wifi-)routernek. Minden wifi-router egyben AP is (ettől lesz vezetéknélküli), és kismilliószor leírt alapszabály, hogy AP nem csatlakoztatható egy másik AP-hez (vagy értelemszerűen wifi-routerhez) vezeték nélkül. Vannak erre trükkök, mint a WDS, de ez most nem tartozik ide, és egy csomó egyszerű eszköz nem támogatja. Manapság viszont sok AP multifunkciós, azaz az eredeti nevét meghazudtolva nem csak AP lehet, hanem kliens is (meg esetenként több más funciója is lehet). Na ilyen kell neked, ha jól értem..
#3926: Szerintem ezzel Bon3ss kolléga is teljesen tisztában van. Csak a wifi-működést tekintve írta le ugyanazt, amit az előbb én is. Egy wifi-router funkciója alapesetben, a wlan felől nézve megegyezik az AP-vel.
-
bnss
veterán
Az Access Point = a routerrel. Amire Te gondolsz az a Wireless Client. Nem szokásom senkit sem "kivégezi".
Tehát - ha jól értem - műholdvevőhöz Wireless Clienttel csatlakozás, majd vezetéken megosztod az internetet? De akkor hogy jön képbe a saját WiFi hálózat?
A 3 antennával rendelkező routerek Draft N-es "szabványt" is ismerik, papíron jóval nagyobb sebességre képes, mint a 802.11g. Mindez attól függ, hogy mennyi anyagi ráfordításod van routerre.
zoolii: TP-Link TL-WR542G, TP-Link TL-WR543G, TP-Link TL-WR642G.
-
bnss
veterán
Miért kell WiFi kapcsolat a műholdvevőhöz? Bocs, de nem vagyok szellemi képességeim csúcsán.
Nálam is hasonló a helyzet, családi ház, emeleten a router, alatta lévő szobában pedig notebook, ott kb. böngészésre, kisebb letöltésekre van elég jelerősség. A Te esetedben - szvsz - elég nehézkes lenne még ekkora sávszélességet biztosítani, mivel a födém eléggé gátat szab ezeknek a kis kisugárzott teljesítménnyel bíró eszközöknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest