- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
gabor_01 #72218 üzenetére
Köszönöm!
És gond nélkül ment factory to ddwrt flash GUI-n keresztül?
Az újabbaknál pont az a baj, hogy a ddwrt fórumon tele van panaszkodással, hogy szinte mindtől tégla lesz az 1043ND. Kértem (többen is kértünk) segítséget, de nincs válasz. Soha nem arról volt híresek a ddwrt-fejlesztők, hogy gyorsan reagálnának egy ilyen kérdésre, de régebben nagyon pörgött az 1043NC topic és sok user adott visszajelzést. Most ennek hiányában necces, mert elég macerás feléleszteni a téglát. -
Surfym@n
senior tag
válasz
gabor_01 #71872 üzenetére
Te a kis pálcikáról beszélsz, azokról láttam én is YT teszteket (valóban feleslegesek), azonban a "nagy doboz" az már kicsit nyereségesebb.
@krealon: köszi a kiigazítást
-
Kroni1
veterán
válasz
gabor_01 #70482 üzenetére
Érdeklődtem a Digi topikjában, "nem rossz" a Digi saját ZTE ONT eszköze, de csak 1db Gbites portja van, úgyhogy egy Gbites Switch-et mindenképp kellene vennem. Viszont mivel nem dual band-es, ezért úgy vagyok vele, hogy az marad bridge módban fent a tetőtérben ahol bejön az optika és megy mögé lentre egy rendes router.
Az 1 lemezes NAS-om egy WD RED vinyóval 3-4éve működik gond nélkül (kopp-kopp) egy olyan IKEA BESTA TV szekrény középső részében amin hátul van egy kis nyílás a kábeleknek és kész. Nem a legideálisabb sajnos ezt tudom, de legalább nem gyűjti a port, majd lehet valami hosszabb LAN kábellel előbb utóbb átköltöztetem szellősebb helyre.
Most a UPC féle Connectbox van mellette, a nyári nagy melegeket is bírták, jövőre már lesz klímánk is ott, ami talán jót fog tenni nekik. Egyébként most olvasom, hogy ez a Connectbox az Archer C9-el megegyező specifikációjú, viszont wifi jelerősségben a PH tesztben még le is pipálta a C9-et, szóval nem is csoda, hogy nem volt sose gondom a jelerősséggel. Lehet hogy az ASUS 58U simán visszalépés is lesz majd hozzá képest..
-
woodworm
veterán
válasz
gabor_01 #70482 üzenetére
Mivel a C7 volt mellette megemlítve itt az ajánlások között, szerintem az jóval gyengébb soc szempontjából, mint az ac58u. Sőt, a C5v4-ben lévő soc is tudja nagyjából ugyanazt erőben, mint a C7-esé. Egyedül a mellérakott switch hwnat tudása kérdéses, a korábbi revíziók nem teljesítettek valami jól.
A C7-est hiába frissítik, egyedül a 3x3-as wifi szól mellette, ehhez viszont kliens is kell, ami elég ritka a gyártók spórolása miatt. Az 1x1-es, 2x2-es kliensekkel pedig nálam sokkal rosszabbul teljesített, mint pl. a mediatekes társai. -
válasz
gabor_01 #70478 üzenetére
Nekem is C7 v2 van és azért annyit meg kell jegyezni, hogy:
(+) a külön dedikált 2,4Ghz-es antenna általában jó hatással van a lefedettségre, még ha belső is
(-) a sugárzási szög emiatt nem állítható, ez pedig a Wifi ésszerű használatát korlátozza.Kedvencem az 50 éves Évi ismerős a szemközti társasházból..., akinél vendégségben láttam, hogy a Wifi antennák fekszenek... fura irányokba mutatva.
- Kérdezem miért?
- Azért mert oda mutatnak, ahol ő a telefonjával dolgozni szokott és ezt huszonéves fia mondta neki tanácsként.Mondtam neki, hogy az antennának nem a csúcsán, hanem az élein jön a jel (ezt értette meg) és miután beállítottuk az antennát úgy, hogy a felette lakó irányába mutatott, máris 1-2 pálcikával javult a wifi.
Sok minden árulnak a boltokban amihez nem kell jogosítvány, mint pl. az autóhoz... de az emberek sok-sok olyan eszközt vesznek és használnak amire nincsenek kiképezve és nem is jutnak el addig, hogy bizony kiképzés' nélkül használni sem tudja rendesen. -
Kroni1
veterán
válasz
gabor_01 #70472 üzenetére
Köszönöm az ajánlást! Akkor remélhetőleg nem lenne gond vele melegedés szempontból. Nem is attól félek, hogy bármelyik router nem lenne stabil, csak igyekeznék a NAS-t kevésbé továbbmegíteni...
A C7 miben tud többet amúgy a C5-nél? Inkább szolgáltatásokban? Vagy a Wifije erősebb? Specifikációk alapján nem látok túl sok különbséget, de a gyakorat biztos mást mutat.
Még gondolkodom kicsit az ASUS 58U-ban is, ahogy olvastam az nem olyan forrófejű mint a Broadcom-os asus-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Opel topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210
- YAMAHA RX-V6A 7.2 házimozi erősítő eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest