- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Gyári szoftvere jobb, maga az eszköz gyakorlatilag egy AC68U, mérésekkel bizonyították, hogy ugyanaz a két készülék de az AC65P jobb, modernebb.
AC66U_B1-re elérhető néhány CFW így akár azzal is lehet próbálkozni, pl. tomato-val.
De szerintem ennyire "ne kerülgesd a forró kását", ha nem tetszik az AC65P akkor AX56U ami esetleg az AC és az igazi AX között helyezkedik el mivel nem teljes értékű AX-es eszköz de egy hagyományos AC-nél gyorsabb is tud lenni. -
sokáig "ő volt a sztár, a kasszasiker", de rég' nem hallottam róla. vele vezette be az Asus a mesht az olcsóbb kategóriákba, és nekem személy szerint rendkívül kedvező tapasztalataim vannak vele, tucatnyi, hosszú évek óta kifogástalanul működő példány formájában.
Nem tudom, hogy mennyiért lehet újonnan hozzájutni, de az AX56 érzésre már jobb vétel (ha ott a plafon).
MaCS
-
dkess
őstag
Akkor nagyjából kérdésként a
- AC65P (OpenWRT -vel),
- AX58U sajna a duplájáért kb. Ugyanakkor ennyi eszköznél és a jövő állóság miatt (MaCS_70 idevonatkozó írásait javaslom az előző oldalról) érdemes egy gondolat erejéig elmélázni.AX ugye több eszköz; távolsággal/falakkal/idegen WiFi zavarással nem annyira esik vissza; jobb késleltetések, nagyobb sebesség stb. stb. stb.
Nem tudom, hogy az "5-6 mobiltelefon + 1 tablet meg 1 asztali PC + 2 laptop" (stb.) -ból mennyi AX -es már most (pl. nálam a több, mint egy éves PC -m alaplapján is van illetve a majd 2 éves modell telefonom is stb.), de ez várhatóan az idővel csak nőni fog az arányuk ...
-
dkess
őstag
A routert nem tudnád kábelen bevinni az egyik szobába legalább? Amennyiben pl. legalább PC, TV, xbox one -ból valamennyi kábelre tudna menni az sokat segítene.
Amennyiben ez nem menne, akkor a router a lakás legalább központi helyén lenne? Ennyi WiFi eszköz esetében esetleg képbe jöhetne AX -es WiFi is. Persze akkor a 25K HUF -os keretet (AC65P alapján) ki kellene tolni és legalább AX3000 -eset javasolnék: AX50 AX3000 (30K HUF), AX73 AX5400 (38K HUF), AX58U AX3000 (50K HUF) ...
Amennyiben maradna a ASUS RT-AC65P, akkor érdemes lehetne CFW -ben gondolkodni - az a WiFi lefedettségén sokat javítana ...
-
ekkold
őstag
Az 500Mbps-t wifin valószínűleg nem tudod kihasználni, de 100Mbps-nél viszont szinte biztos, hogy többet tudnál még wifin is használni. Továbbá gondolom hogy az 500-as csomag felfelé is erősebb, mint a 100-as.
Tehát szerintem, ha már veszel egy jobb routert, akkor érdemes nagyobb csomagra is váltani. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA V
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- E-roller topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC