-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kabel15 #38758 üzenetére
Én ASUS RT-N66U-t használok torrentezésre! Mondjuk általában véve nekem sosem szokott azonnal kelleni semmilyen anyag, eddig legalábbis nem találtam még olyat, ami ne érne rá néhány óra múlva, vagy mondjuk másnapra! Sokszor reggel amikor beérek melóba, még átnézem a lehetőségeket, és ha találok valamit amit le akarok tölteni, akkor azt távolról elindítom, így délutánra, amikor hazaérek, letöltődik szinte bármi! Este lefekvés előtt ugyanez, és éjjel szintén mindennel végez a router! Nekem jelenleg 1MB/sec a letöltési, és 250K/sec a feltöltési korlát! Ha mégis valami SOS-ben kellene, és leveszem a korlátot, akkor 4-5MB/sec-ig tud felmenni a sebesség, a router ott is stabil marad, viszont meglehetősen belassul, és ez már erősen kihat a böngészésre is! Mondjuk 2MB/sec mellett még nem érezni a torrent okozta terhelés hatását, de a magam részéről feleslegesnek tartom ezt is, minek terheljem ennyire, ha lejön minden 1MB/sec-el is, sőt akár még lassabban is...?! Hozzáteszem nem töltök 20-25GB-os filmeket, nekem teljesen jó az 1,4GB-os DivX is mindenből!
TP-LINK-et én sem használtam, de az elérhető sebesség 1043ND esetén is nagyban függ a HW verziótól, a régebbi fehér v1-esen a topikban olvasottak alapján nem nagyon kell számítani 1MB/sec-nél nagyobb tempóra, sőt inkább ez alatt kell kalkulálni! Gondolom a v2 már többre képes, de én sosem mértem, nem is lett volna mivel!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Kabel15 #38758 üzenetére
Ezekre a kérdésekre a routered topicjában kapod meg a választ.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Kabel15 #38754 üzenetére
ezzel a routerrel megoldható a torrentezés nagy sebességen?
Nem csak ezzel, de a jóval erősebb SOHO routerekkel sem lehet "nagy sebességen" torrentezni. Ezt felejtsd el! A router nem letöltőszerver. Vagy veszel egy izmos PC-t/NAS-t, vagy visszafogod a torrent sebességét.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest