- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
humilislupus #5619 üzenetére
Kevés pénzből TP-Link TL-WR841ND, (vagy van egy eladó asus WL-520GC-m
), több pénzért D-Link DIR655.
-
-
Beri
addikt
Tegnap leadtam a rendelést a TP-Link TL-WR1043ND-kre, ma hívtak, 17én kapják meg az első darabokat, 19én átadják a csomagomat a futárnak, legkésőbb 20án otthon vannak a routerek
4$T0|\|: Ha 30ezer a határ, akkor egyértelmű, hogy D-Link DIR655. Viszont jóval olcsóbban is meg lehet oldani a dolgot, 10megabitet osztani bőven elég egy TP-Link TL-WR941ND is, ami cirka 10ezer forint.
-
Beri
addikt
A routerek wifi részét természetesen ki lehet kapcsolni teljesen, ha nem lenne rá szükség. A sávszélességet, pedig úgy osztja el a gépek között, ahogy kéred. Ez a QoS. Alapértelmezettként mindegyik gép ugyanolyan prioritású, de megadhatsz max. átviteli sebességet is, stb.
hati: Azt nem tudom biztosra megmondani, hogy tud-e WOL csomagot forwardolni a 320N, sosem próbáltam, de illene azért
Az IP tartomány pedig tetszés szerint átállítható gyakorlatilag bármi másra, tehát nem kell félned az ütközéstől. Bár szerintem a céges hálóból nem a 192.168.1.x-et látod kifelé, szal nemhiszem, hogy bármi ütközne eleve. -
Beri
addikt
Arra elég egy 100-as router is, de ha gondolsz a jövőre, akkor gigabites mellett döntesz. A felsoroltak közül a D-Link a leggyorsabb, kb. a dupláját tudja a wan portja a WRT320N-hez képest is. Ha nem akarsz gigabitest, akkor a TP-Link 941ND jó választás, a fiber 60-at tudnia kell.
A valódi sebesség, amit egy router tud, az a processzorától függ elsősorban (persze egy jól megírt fw csodákat tud tenni), a RAM mennyisége a nyitott kapcsolatok számát határozza meg főleg. A TP-Link 941ND 400MHz-e és 32MB RAM-ja bőven elég még 100Mbit felett is elvileg, ha megjön a 1043ND-m, majd benchmarkolom (az elvileg ugyanez a bél, csak gigabites switch-e van).
LAN-on belüli adatátvitelkor (pl. LAN1-be és LAN2-be dugott gépek között) a proci/memó nem számít, ott a procinak semmi dolga, akkor csak switch-ként működik a router. -
Beri
addikt
Ezt nézzétek, 1043-as TP-Link iránt érdeklődők: [link]
Ez a nap poénja
-
-
Beri
addikt
Upsz, sorry, összekevertelek printf-el, pedig még csak nem is hasonlít az avatarotok
Úgy összefolytak a kettőtök hozzászólásai...Mindenesetre én akkor sem akarnék 2000 forintot spórolni, ha ekkora a különbség a két router között. Megéri az a pici plusz befektetés.
Draken: 37.71 a router, 4 EUR a posta haza (szlovák címemre), onnan pedig pluszban jönne minden más...
-
Beri
addikt
válasz
Dartimperial #5445 üzenetére
Ha rendelem az enyémet, hozzácsapnék még párat, ha van rá érdeklődés.
J.R.Ewing: [link]
Nincs náluk raktáron, szal megérdeklődöm, mennyi idő, mire beszerzik.tope: Azzal a 2000 forinttal sok plusz kakaót nyersz, 50 megát nemhiszem, hogy tudna osztani az 542G.
-
Beri
addikt
válasz
J.R.Ewing #5425 üzenetére
a 120-as netnél a 100-as eszközök miatt elveszne 20mbit-nyi sávszél
Azért nem csak az a lényeg h gigabites legyen a router. Attól még simán lehet lassú routolásban. Plusz az sem igaz, h 100Mbitig bírná a te tépélinked is az iramot. Még a feléig sem. (és most nem a wifijéről van szó, dróton sem menne át rajta annyi)
Ettől függetlenül kíváncsi lennék, mennyi a vége a wan portjának -
Beri
addikt
válasz
vargapdavid #5423 üzenetére
Gyakorlatilag szinte akármi képes rá, amit most a boltokban kapni (az igazán dzsunka teszkógazdaságos árú dolgokon kívül
). Az előbb említett TPLINK TL-WR741ND is elég kell hogy legyen.
-
Beri
addikt
Mondjuk kíváncsi lennék egy linksys wrt320n tesztre... Ők 145Mbitet mértek egy szálon, nekem 50/25-öt kéne routolnia (meg később ki tudja még h mennyit) miközben ronggyátorrentezem a hálókártyámat
Ha abból indulok ki h 50et mértek a wrt54gl-el és cirka 35öt tud, akkor a 320n 145-je ~100Mbitnek jóHa valaki vett egy 320n-t és vannak tapasztalatai nagyobb sávszél mellett (50Mbit és felette), ne tartsa magában!
-
Beri
addikt
Hello!
Használ itt valaki ASUS WL-520GC routert nagyobb sávszélességű net megosztására (~50Mbit)? Most fogják kötni a végre tényleg széles sávunkat, aztán kezdek parázni, hogy a router lesz a szűk keresztmetszet a kis Broadcom5354-es chipsetével 240Mhz-el. DD-WRT fenn van, titkosított wifire pedig szükség van, ami még pluszban megnyírbálja csöppet a router képességeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Plazma TV topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik