- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Wolfskin #18602 üzenetére
A sávok számossága, és a dolbi digital támogatás nincs összefüggésben. Az avi pedig nem formátum, hanem konténer.
Egy már lekevert hanganyagot elemeire bontani, és újra összerakni nem 1xü feladat, pláne ha mindenféle manipulációval felboríthatja az eredeti fázis viszonyokat (is) (ami nem 1 effekt alapját képezi). Szóval én 2x is meggondolnám, hogy csak úgy beletúrjak... Amúgy melyik fílm hangmérnőkét szeretné űberleni leírhatatlan nick-ü kérdező?
-
ArchElf
addikt
válasz
Wolfskin #18592 üzenetére
(mivel az ált középre van pozicionálva térben, ezért ha jól emlékszem meg kell cserélni a két csatornát, az egyiken fázist fordítani, így épp kioltja egymást a két csatornában lévő hangfrekvencia. ezt anno kipróbáltam, elég jól működik, de asszem vannak is rá egyklikkes célprogik) - de ugye neked sem lett volna ugye jó ez a megoldás, mivel gondolom nem sztereo mikrofonos diktafonnal vettél fel... (amúgy állítólag már tényleg elég jó zajszűrős sztereo mikrofonokat lehet kapni)
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Wolfskin #18587 üzenetére
Audition-ról csak olvastam (nincs rá pénzem
)...
Van benne beépített zajszűrő: legyegyszerűbben úgy működik, hogy keresel egy néhány másodperces szakaszt, ahol csak zaj van (pl koncertfelvételen számok közti szünet és azt adod meg zajforrásnak a szűrőben). Egyszerűbb szűről ezt egyszerűen csak "kivonják" a hangfájlból, a kicsit intelligensebbek csainálnak valami spektrum analízist és az alapján próbálják szűrni a zajok frekvenciatartományait...
Spekuláció (tapasztalatok alapján)
Dobot szerintem így viszonylag egyszerűen ki lehet szűrni: felvenni egy zenerész, ahol csak dob van (vagy az a legdominánsabb), kiemelni egy néhány (5-10) másodpreces részt, leszűrni azt a részt az alacsony frekvenciatartományra (ha a dübörgést akarjuk kivenni), majd azt megadni zaj-referenciának.
Hang kiemelésnél ugyanezt meg lehetne csinálni, csak ott a felvett részből a a beszéd tartományát kell kiszűrni, majd az eredményt átadni mint zaj-referenciát...AE
-
válasz
Wolfskin #18469 üzenetére
Sztem ilyent keresel: looprecorder
Fire...
Elég szubijektív paraméterek., de itt egy hordozható: [link] -
válasz
Wolfskin #18462 üzenetére
Kösz, de van erre alkalmas szoftver, amivel hordozhatóvá lehet tenni, mint ahogy az OpenOffice-t is hordozhatóvá varázsoltam vele.
Csak "pár dologra" oda kell figyelni, akármennyire is jó kis progi, van amit illik tudni a használatát illetően, mert különben előfordulhat, hogy nem fog működni a végtermék.
Na most meg azzal a "pár dologgal" nincs időm foglalkozni...
(Miközben írogatok ide PH!-ra, párhuzamosan 1 weblap design-t készítek, egy fórumot tesztelek, meg egy komplett települési honlapot írok...(arról már nem is beszélve, hogy három lapos telepítésének is kész kell lennie hétvégére)
Szóval, kösz, de ha nincs alapban ilyen progi, akkor majd vár az illető, mire megcsinálom neki hordozhatóvá. (Ne offoljuk szét a topik-ot)
-
-
Lacces
őstag
válasz
Wolfskin #18450 üzenetére
Hátha lenne olyan jó igazi magyar könyv, ami tényleg nem hibás :-D most szereztem be az egyiket, ami amazon magas pontszámot kapott... de már az egyik php oldal fejlesztését azt tőből kihagyták. Jahm és ha végig olvasom az 500 oldalt, akkor a végére egy alap webáruházat lehetne kapni..., ha előtte nem tanultam volna webfejlesztést itt verném a fejem a falba... hogy én vagyok a hülye? :-D
Amúgy már én is gondolkoztam egy Ubuntu Live cd-n...de holnap azt az ízét megnézem amit javasoltál, már megyek aludni, mert káosz a fejemben.
Jó éjszakát!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest